Video: Sandra ‘blingbling’ Beckerman (SP) laat Rutte beven: ‘hoort Groningen nog bij Nederland?’

Gisteravond vond het debat over de aardbevinkjes (aldus Erik Wiebes) in Groningen plaats in De Tweede Kamer. De verwachting was dat Wiebes en zijn partij de VVD het vuur aan de schenen werd gelegd. Dat laatste viel mee, maar de onvermoeibare Sandra Beckerman van de SP trok wel meteen fel van leer!

Beckerman begon het debat direct scherp door Mark Rutte te wijzen op zijn eigen uitspraken dat Nederland zo’n ‘waanzinnig gaaf’ land zou zijn:

¨Wat een waanzinnig gaaf land, waar kinderen niet meer durven te slapen, waar ouders hun kind naar de eindstreep van de Avondvierdaagse moeten tillen omdat het kind bang is dat er weer een beving is. Een land waar aan de primaire levensbehoeften, veiligheid en zekerheid niet wordt voldaan. […] Nederland is een waanzinnig gaaf land waar meer dan tienduizend mensen ziek zijn door de manier waarop de staat en Shell met ze omgaat. Wat een waanzinnig gaaf land, waar je vastzit in een kapot, onveilig en onverkoopbaar huis en de overheid je je dromen, je plannen en je hoop op gezondheid van je afneemt.¨

Is Groningen nog Nederland vroeg de SP-politica terecht, je zou bijna denken van niet:

“Uw land is misschien waanzinnig gaaf. ‘Mien laand’ is dat niet. Ik woon in Groningen, een land waar ik trots op ben. Maar is het nog Nederland? Horen wij erbij? Doen wij ertoe? Moeten de Groningers ‘dankjewel’ zeggen? Want Groningers zijn nog lang niet veilig en zitten gevangen in hun eigen huis.¨

Een pijnlijke opmerking natuurlijk. Het SP-Kamerlid voegde daar aan toe:

“Wij (SP, red.) willen ook een waanzinnig gaaf land. Maar dat is ‘ons land’ niet. Daar bent u (het kabinet, red.) verantwoordelijk voor. Erken dat en kom met echte daden!”

Met zo’n dame met pit kan de SP niet anders dan knallen, maar toch vallen de resultaten in de peilingen zeer tegen. Verder bood Rutte een aantal keren zijn excuses aan.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. logisch denken

  Als je huis uit elkaar valt bij een beving op 3 van de schaal van richter moet je eens de vraag stellen of je bouwtechnische staat wel op orde is. Leuk sprookje verder dat gasverhaal

  1. ZiggyStardust

   Ik vermoed dat bij een beving van dezelfde sterkte met als epicentrum de Kalverstraat in Amsterdam de helft van de historische binnenstad waar je 20.000 euro per m2 woongenot betaald als een kaartenhuis instort, omdat een groot deel van de woningen op houten palen als fundering is gebouwd. Over die bouwtechnische staat kun je je ook vragen stellen, maar toch willen mensen het geld er voor betalen en er wonen. De aardbevingen in Groningen zijn door menselijk toedoen veroorzaakt en de schade zal dus gecompenseerd moeten worden. Was dit in Amsterdam gebeurd dan was er meteen actie ondernomen.

   1. Vrijedenkert

    Laatste aardbeving kracht 3,4 op slechts 18 km afstand van de stad Groningen!

    Groningen vijfde stad van Nederland met 231.618 inwoners en het economische en financiele hart en kennis centrum van de gezamelijke noordelijke 3 provincie’s…

    Schade op het platteland en in kleinere kernen en plaatsen kun je prima herstellen en vergoeden, nu deze aardbeving zo dicht bij de stad op slechts 18km afstand heb je problemen van een heel andere dimensie.
    Grote schades en ook enorm veel schades repareren en vergoeden in de stad Groningen is geen optie, ook het verplaatsen van de stad Groningen is geen optie want bij beide kunnen de kosten oplopen tot honderden Miljarden.

    Totale kosten aardbevingsschade en aardbevingsbestendig maken van gebouwen van universiteit en hogescholen in de stad Groningen bedroeg tot nu toe al meer dan 100 miljoen Euro en dat is exclusief laatste aardbevingen.

   2. logisch denken

    QUOTE De aardbevingen in Groningen zijn door menselijk toedoen veroorzaakt en de schade zal dus gecompenseerd moeten worden. END

    boute bewering zonder ook maar een greintje van bewijs. Puur speculatief

  2. Jv

   Logisch denken, blijkbaar is dat u niet toevertrouwt. Als u echt logisch had gedacht, had u kunnen weten dat de huizen echt niet van 1 aardbevinkje schade hebben, maar van een aantal bevingen gedurende een paar jaar wordt het fundament van de huizen dusdanig aangetast, dat het niet anders kan dan dat instortingsgevaar gevaar of grote scheuren, etc, het gevolg zijn.

   1. logisch denken

    ach , over de hele wereld boort men naar gas en geen enkel probleem , in Japan blijven torens bij 8 op de schaal van richter fier overeind staan. Als je logisch denkt begrijpt een mier zelfs dat er andere oorzaken ten grondslag aan de problemen aldaar maar dat sluiten we op voorhand uit.

    Zoals gezegd , veel succes met het aardgas sprookje

 2. victus

  Alles buiten de randstad is niet interessant meer. Braakliggend gebied waar alleen belastinggeld wordt uitgepompt. Meer niet

 3. Behold My Negativity

  Sandra Beckerman “Boing boing” in die foto.

 4. james

  Oude en slecht onderhouden huizen hebben vlug schade.Mijnschade in limburg is nooit zo op geblazen in de media als nu.Waar zegt dit iets over?

 5. Godefroy France

  BECKERMAN WIL DE GESCHIEDENIS VAN ONS LAND HERSCHRIJVEN!!!!!!!!!!!!

  NB; PIM FORTUYN UIT DE CANON,,,,,,,, VOLKERT ER IN,,,,,,,,,,,,,,,????????????

  PVV EN FVD OP NAAR 76 ZETELS

 6. DidiMadloba

  Op deze rechtse site moest maar eens hardop gezegd worden: we kunnen het niet meer betalen Groningen bij Nederland te houden. Gewoon een kosten-baten analyse.
  Als Groningen in de EU blijft is het leed te overzien. Fijn toch die EU!

  1. toetssteen

   Malle
   Ga Jololo amuseren. O ja, vraag ff wat Luns deed met het Groningse gas…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.