Slechts 16% van de Tweede Kamerleden heeft moed, zo suggereert de uitslag van deze stemming

Geen categoriejun 18 2019, 17:00
Het is alweer enige tijd geleden, maar relevant om te bespreken, de motie: 19637-2322 van Thierry Baudet ingediend tijdens de vergadering van de Tweede Kamer op 11 mei 2017. Deze motie toont namelijk aan dat de huidige partijen in de Kamer vooral lippendienst afleveren als het gaat om immigratie en niet eens bereid zijn om de invloed en status van de Nederlandse staat in te zetten in het voordeel van onze landgenoten.
De motie onderstreept wat Thierry Baudet (FVD) eerder deze week al zei, namelijk dat "onze politici zwakke knieën hebben". Gezien de inhoud van de motie, waar slechts 24 parlementariërs voor stemden, is dat geen onlogische uitspraak. De motie leest als volgt:

"roept de regering op om, op de kortst mogelijke termijn alles binnen haar mogelijkheden te doen – inclusief het instellen van financiële en diplomatieke sancties, het stoppen van ontwikkelingshulp, het niet langer doorbetalen van kinderbijslag en het intrekken van landingsrechten – om deze landen tot opname te dwingen."

Nederland zit namelijk met een probleem en dat is illegale immigratie, hierdoor leven de documentlozen soms jaren in Nederland. Met alle negatieve gevolgen voor zowel Nederlanders als henzelf. Maar de huidige politieke partijen durven dus niet écht de problemen op te lossen. Immers zouden de problemen vrij snel opgelost zijn wanneer Nederland de landen van herkomst onder druk zet, maar dat durven parlementariërs dus niet. Uiteindelijk stemden slechts drie partijen vóór deze intelligente motie, namelijk SGP, PVV en FVD.
De partijen die normaal 'een grote mond' hebben zoals VVD en CDA stemden uiteraard tégen het voorstel. Wel zijn zij druk in de weer met het zogenaamde 'Marrakesh pact', maar in hoeverre de afspraken in dit pact nu al hebben geleid tot verbetering is maar de vraag. Ziet u verbetering om u heen? Nee, zeker?
Moet je nagaan hoe kansloos de volksvertegenwoordigers van VVD en CDA zijn als zij dus enerzijds kritisch doen, maar anderzijds niet eens machtspolitiek durven bedrijven. Van een 'realistische houding' dus geen spoor! Ja, Thierry Baudet (FVD) heeft gewoon volkomen gelijk als hij zegt dat Nederlandse politici zwakke knieën hebben. En daar wordt Nederland echt niet beter van. Ja, op korte termijn misschien, maar tegen een lange termijn verlies!
En hoe groot dat verlies zal zijn is afhankelijk van de Nederlandse kiezer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten