Thierry Baudet zingt lofzangen voor christelijk onderwijs, noemt islamitische ‘problematisch’

Thierry Baudet breekt een lans voor christelijk Nederland zo lezen we in het Reformatorisch Dagblad. De conservatieve krant stelt dat de FVD-voorman vindt dat christelijke onderwijs top notch is: “Christelijk onderwijs het beste dat er is”, maar ziet hij wel problemen met islamitisch onderwijs. 

Tijdens die warme avond in dat kerkje in Gouda kwam het christelijke onderwijs natuurlijk snel ter sprake. Behalve dat het christelijke onderwijs -dat volgens de FVD’er het beste is wat er is- sprak hij kritisch over één vorm van religieus onderwijs. Zo ziet Baudet problemen met islamitisch onderwijs:

“Blijkbaar bestaan er bij sommige mensen misverstanden over mijn visie op dit punt. Maar ik ben altijd een groot voorstander geweest van christelijk onderwijs. In Nederland is dat onderwijs het beste dat er is. Als het om artikel 23 van onze Grondwet gaat, bestaat er voor mij alleen een niche-probleem: het islamitisch onderwijs.”

Wat Baudet aan die problemen gaat doen en welke het precies zijn heeft vast iets te maken met de verspreiding van ultraorthodox islamitisch gedachtegoed. Maar het onderwijs was niet het enige onderwerp dat die avond in Gouda werd besproken. Eigenlijk was het predikant Prosman die een vertaling van het boek ‘The strange death of Europe’ van de Britse schrijver Douglas Murray presenteerde.

Als we Murray moeten geloven ‘is het einde van Europa nabij’. Ook vanwege de islam. Bewijsvoering voor die stelling is gebaseerd op demografische analyses van west-Europa, cijfers rondom immigratie en de voortschrijdende islamisering terwijl politieke leiders hun mond houden over deze trends. Natuurlijk is massa-immigratie een groot probleem, echter is Nederland nog niet ‘onder de voet gelopen’. De predikant ziet echter een ‘merkwaardig einde van europa’:

“Dat de linkse elite de neiging heeft West-Europa prijs te geven aan immigranten en aan de islam, komt door een vreemd soort degeneratie van christelijke waarden.We lijden onder de tirannie van de schuld. Het tijdperk van het kolonialisme wordt in onze tijd als louter negatief gezien. In feite zeggen veel leidende politici van westerse naties: wij zijn vanwege ons kwalijke verleden verplicht zoveel mogelijk immigranten op te nemen en onze cultuur verdient het om te verdwijnen.”

Nu is het inderdaad waar dat een lange blootstelling aan migratie zoals afgelopen jaren funest is -een groot probleem-, maar het lijkt er  op dat de politiek momenteel zowel op lokaal als supranationaal niveau stappen neemt om de omvang van massa-immigratie te beperken. Maar zeker weten we het pas als er weer cijfers worden gepubliceerd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. ZiggyStardust

  Zelfs mijn Groen Links stemmende zusje en schoonbroer zien inmiddels is dat Thierry Baudet en het FvD zo slecht nog niet zijn. De waarheid valt steeds moeilijker te verbergen, steeds meer mensen worden woke en geven hem inmiddels minimaal een kans. De groep principehaters wordt steeds kleiner. Misschien dat het toch nog goed gaat komen met Nederland.

  1. Abn

   De ideologie fvd ken k niet, het is de uitstraling van de frontman Fvd die mij tegenstaat om er ook maar naar te kijken. Een grootstedelijke rat.

   Als er iets moet gebeuren, is dat toch een behoorlijk struikelblok.

 2. Bolkestein

  Islam is ook problematisch. Wat behalve ellende heeft de Islam ooit voor ons land voortgebracht?

  1. Frets

   niets, nulkomma niks

  2. Brazil

   @Bolkepuist is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
   Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
   De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
   Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

   1. ZiggyStardust

    Te mooi gewoon. Door jouw domme inhoudsloze gescheld bevestig je gewoon het gelijk van Bolkestein. Naïeve links meeloper die je er bent. Haha hilarisch gewoon. Je hebt nooit iets inhoudelijks te melden, IQ gelijk aan dat van Bonnie Sint Claire waarschijnlijk. Hahaha. En nu wil ik Bonnie Sint Claire niet beledigen natuurlijk. Die heeft tenminste nog het beste uit zichzelf gehaald.

   2. Top

    Wat je doet heet ‘spiegelen’ in de psychologie. Daarnaast pretendeer je, dat alleen jouw soortgenoten, het bij het rechte eind hebben. En dit allemaal, terwijl je afhankelijk bent van een ‘aalmoes’, die anderen met hard werken op moeten brengen. Daarom is een goed gesprek, met u of uw soortgenoten onmogelijk, omdat de geesten verdorven zijn van haat en onkunde, wat moet worden botgevierd, op mensen die wel iets voor de maatschappij willen betekenen. Maak je een keer nuttig en stap eruit.

   3. Bosche draak

    Geen hilarisch, geweldig en domme smiley dit keer ramenlikker?

 3. Tguard

  ik gun ieder zijn geloof religie of wat dan ook. Het wordt wat minder als de ander zijn wil aan mij wil opleggen of dat nou een Jehova een groen linkser is of een moslim mij om het even.
  Ik bedoel hoe tolerant kan je blijven als een andersdenkende niet tolerant naar jou toe is en je wil beperken in jouw vrijheid. Dat accepteer ik dus niet en elke cel in mijn lichaam wil daar tegen vechten of anders vluchten om geen deel uit te maken van de ellende die de andersdenkenden hier over mij en mijn gezin afroepen.

  1. Siemien

   Dan begrijp jij de islam niet, de islam is een ideologie en religie is een component van deze ideologie..

   1. DidiMadloba

    Voor het christendom geldt dat ook.
    Een amateur-jurist (Martin Bosma?) heeft Wilders ingefluisterd dat de islam niet onder de vrijheid van godsdienst valt om dat het geen godsdienst is, althans niet alleen een godsdienst.

    Helaas, die vlieger gaat niet op, want het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (geen EU maar Raad van Europa) spreekt van “Vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst” (art. 9). Het brandt z’n vingers niet aan een definitie van “godsdienst”. Als de islam over gedachten gaat (een ideologie) dan is het ook best. Aan de vrijheid van meningsuiting gaat de vrijheid van mening vooraf, dat spreekt vanzelf.

 4. Coco22

  Zelfs ik, als SGP-er heb bij de Europese verkiezingen op FVD gestemd. Gewoon omdat ze zo fatsoenlijk rechts zijn daar. En ik ben echt niet de enige. Op landelijk niveau vind ik het wel wat ingewikkelder. Daar hebben we niet te maken met een allesbepalende CU die duidelijk de dienst uitmaakte binnen de CU-SGP fractie.

  Maar mocht het er om spannen, dan ben ik zeker bereid strategisch te stemmen en Baudet in het torentje te helpen (-;

  1. Brazil

   @CoCo22 is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
   Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
   De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
   Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

  2. C.A.Barstow

   @Coco22:

   +1

  3. Rosasolis

   Coco22. Steunt u het echt het vreselijke beleid van de de SGP die vrouwen discriminatie steunt? Houdt u echt van dit domme saaie mannen partij, die alle vrouwen willen tegenhouden van vorderingen in hun kennis en diplomas in onderwijs, cultuur, economie,
   politiek en zoveel andere vakken. Ja we weten dat de SGP Mannen kliek niet van vrouwen houden, en zeker niet van intelligente vrouwen met een hoge diploma.
   En dit is hetzelfde flauwe kul van Baudet, die verklaarde dat “vrouwen minder intelligent zijn dan mannen!, en daarom geen hoge functie moeten krijgen”!…
   Wie is Baudet om dit
   vreselijke, vernederige onzin over vrouwen te schrijven? Wat mankeert het met die twee partijen die geen waardering voor de samenwerking van vrouwen in onze maatschappij en politiek hebben? Jullie Mannen Klieken van zowel de FvD en SGP zullen merken dat er steeds meer meer briljante vrouwen komen in het politiek,
   en dat het VERNEDEREN van vrouwen in het samenwerkende maatschappij is nu
   EINDELIJK afgelopen. Wij hebben nu eindelijk een man-vrouw maatschappij die samen moeten werken voor de toekomst voor onze planeet!

 5. Jumping

  Nederland is bijna omvolkt? dus wat lullen we eigenlijk.
  Links heeft Nederland laten omvolken, dus zonder slag of stoot, is Nederland een Moslim staat aan het worden.
  Bedankt RUTTE.

  1. Brazil

   @Jumpie is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
   Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
   De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
   Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

 6. Ritter

  Ik woon in een grote stad en in een wijk waar de autochtoon de minderheid vormt.

  Op het schoolplein zie ik voornamelijk allochtonen; een “witte” leerling is een uitzondering.

  Dat is ook het geval in andere grote steden van Europa.

  Hoe is de situatie in een stad als Antwerpen.

  Een bericht uit 2016 uit de krant GVA. (Gazet van Antwerpen)

  “Voor het eerst meer dan de helft moslims in Antwerpse scholen

  Dit schooljaar volgt voor het eerst meer dan de helft van de leerlingen van de basisscholen in het stedelijk onderwijs in Antwerpen islamitische godsdienst.

  Van de 12.300 kinderen in het stedelijk basisonderwijs volgen er 6.451 islamitische godsdienstles. Dat is 52,4% en voor het eerst meer dan de helft. Daarnaast volgt 18,7% van de kinderen katholieke godsdienstles, 1,6% protestantse les en 26,4% niet-confessionele zedenleer.”

  Dus ja, Baudet heeft gelijk. Het is een kwestie van tijd voordat moslims ( in de grote steden) de meerderheid gaan vormen en daarmee ook heb bestuur van een stad.

  Massa immigratie heeft grote onomkeerbare demografische gevolgen. En deze gevolgen worden steeds meer zichtbaar.

  1. Korporaal Monty

   Ritter
   “Ik woon in een grote stad en in een wijk waar de autochtoon de minderheid vormt.”

   Misschien had je dan iets beter je best op school moeten doen. Zoals jij beschrijft ben je niet veel verder gekomen dan die allochtonen.

   Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking woont gewoon in steden dorpen en wijken met het een meerderheid aan autochtonen.

   Of is ons land al voor het grootste gedeelte bewoond door buitenlanders?

 7. Sans Rancune

  Een fundamentalistische bijbel school met een fundamentalistische refo imam zou een belangrijk tegengewicht vormen. Kom op, koppen bij elkaar !

 8. C.A.Barstow

  Het onderwijs is helaas in die vervloekte linkse handen, en daarom volledig verpest, er is ontzettend veel werk voor nodig om het allemaal weer op poten te krijgen.

  de Islam heeft ons land nog nooit iets goeds gebracht, het heeft alleen maar sloten met geld gekost dat aan veel belangrijkere dingen besteed kon worden, daarom weg met die linkse ratten kliek, en niet alleen in het onderwijs.

  Kom op Baudet, zorg dat je op de plaats komt van die smerige misleider en landverrader Rutte.
  Mijn stem heb je zo wie zo.

 9. Lao Tse

  Het gaat niet zo lekker meer met het FvD. Misschien kan een fusie met de SGP de neergang doen keren.

  1. Frets

   Blablablabla vette speklap, zuigtrol en pisvlek

 10. Siemien

  De islam is echt een probleem in onze maatschappij, dat klopt..

  1. Heinz

   U schat de invloed van de Islam veel te hoog in. Teveel erover praten, maakt ze belangrijk. Mensen zoals u zorgen voor contra reacties.

  2. DidiMadloba

   @Siemien: waar heeft u precies last van? Van mij zoeken ze het maar lekker uit.

 11. DidiMadloba

  Wat een journalistiek. Baudet orakelt wat, en DDS koppelt daar meteen een of andere schrijver aan.

  Laten we wel wezen, de religieuze grondslag speelt op scholen maar een beperkte rol. Ja, bij dagsluitingen, bij gebed en zo. En misschien bij godsdienstles. Maar het programma is precies hetzelfde, want het leidt op voor dezelfde examens.

  Verder moet er verschil worden gemaakt tussen fundamentalistische stromingen en meer vrijzinnige stromingen, al beweert Wilders dat een gematigde islam niet bestaat, en dat moslims die beweren dat dat wel zo is de zaak belazeren. Nou, als een moslim geen aanslagen pleegt omdat hij zogenaamd gematigd is vind ik dat wel prima. Extremistische scholen “met den Bijbel” in de Nederlandse bible belt zijn niet minder erg dan salafistische scholen.

  Waarschijnlijk hebben Baudets marketeers hem ingefluisterd dat hij nog wel wat stemmers kan weghalen bij het CDA als hij de juiste vrome woorden prevelt.

  1. Kapitein Haddock

   DidiMadloba

   Uw reactie is HET probleem!
   Alles goed kletsen wat gigantisch fout is! (Groen-Links dictatuur)
   PS
   Ben even terug bij DDS, om…….reacties zoals u te weerleggen.
   Het weerleggen komt later.

 12. 007

  Wow wat een positieve teneur ineens met betrekking tot islam? Is dat omdat islam nu negatief wordt afgeschilderd ten opzichte van christendom?

  1. Kapitein Haddock

   007
   ?????
   Gaat boven mijn pet!

   1. EU kok

    Quote : Ben even terug bij DDS, om…….reacties zoals u te weerleggen.
    Het weerleggen komt later.
    .
    Even later deelt de kapitein eerlijk: Het gaat boven mijn pet!
    .
    Duidelijk.

 13. Henk Albarda

  Overduidelijk volgt niemand hier het nieuws uit linkse EN rechtse bron. Inmiddels is zelfs door onze chronisch onbetrouwbare ‘officiele’ bronnen gemeten dat vorig jaar een derde van Nederland zich afvroeg waarom er 1000 miljard over de balk moet worden gesmeten voor 0,0007 * (tijdelijk) lagere temperatuur, dit jaar is dat 50 %. Dat is dus GEEN info van Forum voor Democratie of Thierry Baudet maar info van een overheids instantie.
  Dan Segers over de ‘betaalbare’ klimaatplannen…. De officiele instanties hebben meer dan de helft van de door rutte gewenste plannen nog niet eens MOGEN doorrekenen en nu al moet Segers zeggen dat het 1,9 miljard PER JAAR gaat kosten. De jaarkosten worden dus meer dan het dubbele en aangezien de overheid er altijd 50 % naastzit als het om kosten voor de burger gaat, wordt het PER JAAR minimaal 2 x 1,9 miljard = 3,8 miljard x 2 ivm te voorziene missers = 7,6 miljard per jaar voor de BURGER.

  1. EU kok

   Quote van rekenwonder Henk:
   De jaarkosten worden dus meer dan het dubbele en aangezien de overheid er altijd 50 % naastzit als het om kosten voor de burger gaat, wordt het PER JAAR minimaal 2 x 1,9 miljard = 3,8 miljard x 2 ivm te voorziene missers = 7,6 miljard per jaar voor de BURGER.
   .
   Zaken doen met u lijkt mij een lust voor iemands portemonnee.

   1. Lao Tse

    Baudet zou Albarda moeten inhuren om zijn 1000 miljard van een onderbouwing te voorzien.

    🙂

    1. EU kok

     De internationaal opererende Handelsagent Hilarische Henk weet precies waarover hij spreekt.

     1. Peter Oudshoorn

      Ach kokkie, zo is het natuurlijk wel met alle grote projecten in Nederland gegaan, van de aanleg van de Betuwelijn tot grootschalige ICT-projecten bij de overheid.

      De kans is groot dat Henk Albarda er niet ver naast zit.

     2. EU kok

      Uw mag natuurlijk het creatief rekenen van de internationaal opererende Handelsagent Hilarische Henk ondersteunen.
      Of het verstandig is???

     3. Frets

      Cock, met ‘ck’

     4. Peter Oudshoorn

      Kokkie nogmaals: met alle grote projecten is het ALTIJD zo gegaan! Als er een creatief rekent, is het de overheid wel: ze zitten altijd vele miljarden naast de oorspronkelijke begroting/budgettering. Of wil je dat soms ontkennen?

      De conclusies van Albarda zijn dus niet zo gek.

     5. EU kok

      Peter, u krijgt gelijk.
      100 euro plus 50% is 200 euro.
      U bent de zwakste schakel, tot ziens.

     6. Peter Oudshoorn

      Hey, rigide lulletje: het gaat niet om zijn concrete rekenvoorbeeld – het gaat om zijn conclusie. Het gaat weer boven je pet, dat is duidelijk.

      Ga nu maar de toiletten schoonmaken in je vieze snackbar, dat past beter bij je.

     7. Frets

      inderdaad een lulletje met een cockje, met ‘ck’

    2. logisch denken

     1000 miljard is nog even tekort zoals al velen keren uitgerekend. Helaas probeert de linkse gutmensch de werkelijke kosten voor de burger onder het tapijt te vegen. Weinig realiteitszin is links voor behouden die leven in de wereld van “wir schaffen das ” :):)

 14. logisch denken

  Als de natte droom van wat idioten doorgaat zal de energie vraag van elektriciteit stijgen met een factor 5. Elektrisch verwarmen , elektrisch rijden , elektrisch koken , industrie volledig naar elektriciteit enz.

  Er is hier vast wel een linkse geinporem die even vertelt wat het kost om ons distributienet een factor 5 te vergroten. Hoeveel CO2 uitstoot daar voor nodig is . lach me helemaal slap om de idioten die denken dat alles elektrisch kan. Ongehinderd door enige kennis blaat links er vrolijk op los want we moeten iets doen. Of dat iets helpt aan een probleem is niet relevant.

  K N E T T E R G E K

  1. Frets

   waar is RPML als je hem nodig hebt?

 15. Rud56

  Teun, ik weet dat jij onder de vlag van een islamitisch ingestelde Michael moet werken, maar ultraorthodoxe islam bestaat niet. De islam i s ultraorthodox, is respectloos tegenover andersdenkenden, is dus intolerant in de hoogste graad, dominant, wreed, kortom totaal niet inpasbaar in onze samenleving! Ergo, in geen enkele westerse samenleving.

  Daarom Teun, ook voor jou nog een reminder, zodat je geen nonsens schrijft:
  “Waar de islam verschijnt, is het de vrijheid, veiligheid en vrede die verdwijnt!”

  Én de islam is geen religie, maar een ideologie!
  Ook moeten velen die nu nog blind en doof zijn, die continue wegkijken, dit ook nog erkennen! Maar dat zal pas geschieden als het te laat is, zo gaat dat met dom volk!

 16. Rosasolis

  Het moet voor ouders een vrije keuze zijn om welke soort school voor hun kind te kiezen.
  De gewone scholen met het gewone bekende onderwijs systeem, of prive school onderwijs met extra lessen in het geloofsleer. Er zijn vanouds Katholieke en Protestanten scholen, en nu steeds meer Joodse scholen, en ook Moslim scholen. Toen ik een kind was in zowel de lager als middelbare gewoon openbare school was er ieder maandag ochtend “Assembly”. Alle leerlingen kwamen naar de grote zaal, waar belangrijke onderwerpen werden besproken, iets uit de bijbel werd gelezen (zowel de oude als de nieuwe testament), en er werd een bekende kerkelijke lied gezongen. Ik was altijd de piano begeleider. Dus wij kinderen op gewone scholen kregen ook genoeg van bijbel kennis ieder maandag ochtend voor de 2 urenlange Assembly. Ieder kind krijg een bijbel, die hij/zij kon naar de Assembly brengen. Mijn man was opgegroeid in Den Haag, uit Nederlandse ouders. Hij ging naar een gewone middelbare school. Op een dag kwam hij thuis met een brief aan z’n ouders dat hij moest ja of nee kiezen voor Bijbel leer klas voor een uur in de week, na alle andere lessen. Dit Bijbel leer klas zou voor 3 jaar doorgaan, 1 uur per week.
  Zijn ongelovige ouders zijden dat “het hoeft niet”, maar mijn toen tiener man had besloten dit extra (onverplichte) studie aan te nemen. Hij heeft veel geleerd gedurende die 3 jaar lange extra uur, samen met zoveel andere kinderen uit niet-gelovige families, en enkele kinderen uit joodse, katholieke, en protestante families. Zo ging dat op de gewone middelbare scholen in Den Haag in de 60er jaren. Vrijwillige bijbel leer
  in de gewone scholen; alle leerlingen uit verschillende families waren welkom. Dit vrijwillige vaak werd enorm gesteund. Het valt nu steeds meer altijd onder “cultuur”,
  maar geef het een “naam” onze westerlijke beschaving gaat gewoon door, naar de toekomst van planeet Aarde en verder. Wij moeten de toekomst inleiden, stap voor stap, maar de voorbeelden en prachtige boodschappen van het verleden nooit vergeten.
  Dat is de boodschap van de zowel de CDA als de CNV: naar de toekomst samen werken. Gelukkig wordt er meer steun gegeven aan de gewone scholen die kinderen en studenten uit arme wijken nog steeds steunen. Kinderen die misschien veel meer steun van hun school en onderwijzers krijgen, dan van ma of pa. Ik ben geen socialist,
  maar er moet veel meer steun gegeven worden voor onze gewone niet gelovige mensen die niet bijbels zijn, en ook niets met de islam hebben. Misschien kunnen jullie aan mij een bericht geven omdat mijn lieve zuster, die veel maatschappelijk werk heeft gedaan is aan kanker overleden. Zij was een van de hoogste maatschappelijke werkers in Toronto, Canada.
  Ik ben wel gelovig, maar omdat ik heb mijn zuster net verloren heb, sta ik alleen met mijn verdriet…Als je dit verdriet moet meemaken weet je hoe erg je dit ellende kan zijn.

 17. Drollevanger

  Toch lijken de anti FVD media berichten steeds meer invloed te hebben. Een zwager die FVD heeft gestemd doet dat niet nogmaals onder druk van de media.
  Ikzelf stem trouwens straks weer op Wilders, hoewel zijn berichten steeds eenzijdiger worden.
  De islam is weliswaar het grootste gevaar voor onze levenswijze, maar er zijn nog meer gevaren die onze levenswijze bedreigen. Bv de doorgeslagen klimaat hysterie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.