Thierry Baudet zingt lofzangen voor christelijk onderwijs, noemt islamitische 'problematisch'

Geen categoriejun 29 2019, 21:00
Thierry Baudet breekt een lans voor christelijk Nederland zo lezen we in het Reformatorisch Dagblad. De conservatieve krant stelt dat de FVD-voorman vindt dat christelijke onderwijs top notch is: "Christelijk onderwijs het beste dat er is", maar ziet hij wel problemen met islamitisch onderwijs.
Tijdens die warme avond in dat kerkje in Gouda kwam het christelijke onderwijs natuurlijk snel ter sprake. Behalve dat het christelijke onderwijs -dat volgens de FVD'er het beste is wat er is- sprak hij kritisch over één vorm van religieus onderwijs. Zo ziet Baudet problemen met islamitisch onderwijs:

"Blijkbaar bestaan er bij sommige mensen misverstanden over mijn visie op dit punt. Maar ik ben altijd een groot voorstander geweest van christelijk onderwijs. In Nederland is dat onderwijs het beste dat er is. Als het om artikel 23 van onze Grondwet gaat, bestaat er voor mij alleen een niche-probleem: het islamitisch onderwijs."

Wat Baudet aan die problemen gaat doen en welke het precies zijn heeft vast iets te maken met de verspreiding van ultraorthodox islamitisch gedachtegoed. Maar het onderwijs was niet het enige onderwerp dat die avond in Gouda werd besproken. Eigenlijk was het predikant Prosman die een vertaling van het boek 'The strange death of Europe' van de Britse schrijver Douglas Murray presenteerde.
Als we Murray moeten geloven 'is het einde van Europa nabij'. Ook vanwege de islam. Bewijsvoering voor die stelling is gebaseerd op demografische analyses van west-Europa, cijfers rondom immigratie en de voortschrijdende islamisering terwijl politieke leiders hun mond houden over deze trends. Natuurlijk is massa-immigratie een groot probleem, echter is Nederland nog niet 'onder de voet gelopen'. De predikant ziet echter een 'merkwaardig einde van europa':

"Dat de linkse elite de neiging heeft West-Europa prijs te geven aan immigranten en aan de islam, komt door een vreemd soort degeneratie van christelijke waarden.We lijden onder de tirannie van de schuld. Het tijdperk van het kolonialisme wordt in onze tijd als louter negatief gezien. In feite zeggen veel leidende politici van westerse naties: wij zijn vanwege ons kwalijke verleden verplicht zoveel mogelijk immigranten op te nemen en onze cultuur verdient het om te verdwijnen."

Nu is het inderdaad waar dat een lange blootstelling aan migratie zoals afgelopen jaren funest is -een groot probleem-, maar het lijkt er op dat de politiek momenteel zowel op lokaal als supranationaal niveau stappen neemt om de omvang van massa-immigratie te beperken. Maar zeker weten we het pas als er weer cijfers worden gepubliceerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten