Turbodiversiteit: dit keer niet alleen meer vrouwen maar ook meer culturen nodig!

Daar gáán we weer! Stichting Talent naar de Top heeft al 260 organisaties weten te strikken om hun overeenkomst te ondertekenen voor meer diversiteit in hogere managementlagen. Dolletjes! Via het AD.

Yelly Weidenaar, directeur van Talent naar de Top, meent dat het voor bedrijven essentieel is dat verschillende bevolkingsgroepen worden gerepresenteerd. Vrouwen en andere culturen geven namelijk ‘andere perspectieven’ waardoor grote winst op kan worden geleverd. Je vraagt je dan toch af waarom die bedrijven daar niet uit zichzelf op zijn gekomen?

Er wordt ook uitsluitend gesproken over de positieve effecten die culturele diversiteit zou kunnen hebben maar men laat de negatieve aspecten volledig buiten beschouwing. Men lijkt zich niet bewust van hoe het bij groepen mensen toch keer op keer uitmondt in een monocultuur. Dat mensen schikken voor een basale verstandhouding in plaats van unieke gedrag- en leefregels of opvattingen te behouden.

Hoe is het bevorderlijk voor een organisatie om verschillende managers met allerlei achtergronden te hebben? Heel leuk als ze van elkaar leren en dat zou inderdaad wel winst op kunnen leveren, maar wat als ze elkaar niet kunnen uitstaan? Mag de moslim-manager vijf keer per dag onder werktijd bidden? Respecteren we de hindoe-manager zijn wens om geen rundvlees meer aan te bieden in de kantine? En komen die nieuwe inzichten wel door hun culturele achtergrond of heeft het meer te maken met wie zij zijn als persoon en hun ervaringen?

Het is toch raar om te stellen dat een vrouw/Marokkaan/Chinees, omdat die een vrouw/Marokkaan/Chinees is, andere inzichten heeft die winstgevend gaan zijn voor een bedrijf? Daarmee reduceer je die persoon en diens bijdrage toch tot slechts een lid van een groep? Zo zullen ze het zelf ook gaan ervaren. Je kunt de vergaderingen en kantine-gesprekken al voorspellen: ‘ik ben de verplichte Chinees.’, ‘jij zit hier alleen maar omdat je een vrouw bent, of niet?’, ‘hebben we nu niet 5 procent te veel moslims?’

Wie als kind of student in een nieuwe school terecht komt, graviteert ook naar gelijkgestemden. Ook binnen vriendengroepen vind je afwijkende meningen of inzichten maar passen deze binnen het kader dat zo’n groep definieert. Een moeder van het ‘sukkeltje van de klas’, die zo’n groep forceert om hem mee te laten doen, brengt haar kind daardoor ook alleen maar meer schade toe.

Voor zover ik heb kunnen zien zijn onderzoeken die diversiteitsbeleid ondersteunen helemaal niet zo waterdicht als men doet geloven. Het riekt naar ideologie met de schijn van wetenschap.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Blokkeer-Fries

  Uitsluitend de volledig doorgeslagen en megalomane linkse kerk, is in staat om zoveel onzin te produceren met als enige doel, bezigheidsprojectjes te realiseren (die volledig mislukken en bakken met (belasting)geld kosten), en waar geen enkel weldenkend mens, ongeacht ras, gender of politieke voorkeur, een sluitende business case kan maken.

 2. Pronounce

  Typisch dat het zoals altijd weer alleen maar om het vermeende gebrek aan vrouwen/buitenlanders op gezellige topfuncties gaat, van het type interessant doen op een kantoor met airconditioning, en nooit om echt werk. Ooit al eens een feminist horen klagen over het zeer reële gebrek aan vrouwen op minder leuke functies? Stratenmakers, vuilnisophalers, gemeentelijke bestrijdingsdiensten, brandweer, bouw enz enz enz. Nee natuurlijk niet. Daar komen dit soort feministische neuzelaars hun zachte bed niet voor uit. En daarom is dit gezeur ook zo hypocriet. Het gaat niet om gelijkheid van kansen, zelfs niet om gelijkheid van uitkomsten. Het gaat ze gewoon om de macht. Niets staat hen in de weg om zelf een bedrijf of organisatie te beginnen en bij voorkeur vrouwen of gekleurden aan te nemen. Toch opmerkelijk dat dit zo weinig gebeurt. Nee, het zijn altijd de al *bestaande* en door blanke mannen tot succes gebrachte clubs die moeten veranderen. Ze kunnen hun diversiteitsgedram steken in een plek waar de zon niet schijnt.

  1. Confucius

   Amen.

  2. C.A.Barstow

   @Pronounce :

   En zo is het maar net.

  3. victus

   Inderdaad gaat het altijd over softe functies. In sommige beroepen heb je niks aan wijven en figuren die amper snappen waar het over gaat. Dan heb ik het over riskante jobs waar fouten 1 keer kunnen worden gemaakt. Wat er rondhuppelt op kantoren en zitzak/ hangmat / speelhoekje werkplekken met softe vette haarknotjes hipsters en feministische wijven zal een dikke rotzorg zijn.

 3. C.A.Barstow

  Een neanderthaler uit de zuidelijke woestijnen als CEO in Nederland, zie je het voor je?
  Zal wel weer een idee van krankzinnig en idoot links zijn.
  Hoelang gaan die linkse idioten nog door met roeren in de shit hoop die zij van ons land gemaakt hebben.

  Ik heb helemaal geen hekel aan linksers, ik kan hen alleen niet uitstaan.

 4. logisch denken

  Uiteraard de blanke autochtoon kan volledig de tering krijgen en bekijkt het maar hoe hij zijn gezin laat rondkomen . Die blanke boze man is immers geen doelgroep van het kreupele slinkse partijkartel. Als ie kan betalen moet ie betalen en verder zijn bek houden anders laten we hem wel sluiten door de rechtbank want discriminatie tolereren we niet. cynisme off

  Wat is dit vreselijk verrot , en nog blijven horden op het partijkartel stemmen. Wat een vreselijk dom en naief volk. helaas komt men pas achter de werkelijkheid als men zelf in een uitkeringssituatie komt. De blanke boze man heeft nergens recht op dat noemen we een correctie op herstelbetalingen.

  K N E T T T E R G E K

 5. Brennivin

  Maakt geen donder uit of je geschikt ben, zolang je maar geen blanke Nederlander bent. Hoe ging die ook alweer, dat Artikel 1 van de Grondwet?

  “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

  Daar veegt links blijkbaar zijn achterwerk mee af. Die zijn namelijk toch niet zo van de democratie las ik ergens (Groot-Hamasink), laat staan van de Grondwet.

  1. Duke

   En dat is meteen de kern. Diversiteit = anti-blank.

 6. Ben-NIET-Groen-L

  Ik wil even wat kwijt…..

  Wat ben ik blij dat ik nog zo’n 10 á 15 jaar te leven heb en alle idioterie die in het nieuws van alleen al vandaag te lezen is niet meer meemaak…heerlijk.
  Maar arme mensen die dat wel moeten meemaken, al die ellende die eraan zit te komen .

 7. Sprookjesfiguur

  Volgens mij hebben de diverse culturen maar 1 cultuur nodig om iets te bereiken. De Nederlandse cultuur. Dus wie heeft wie nodig?

 8. victus

  Meeste Aziaten zijn stille doorzetters en harde werkers. Leunen niet op hun gastland door oubollig te janken en te mekkeren over discriminatie en godsdienst en vervolgens geen moer willen uitvreten.

  Heeft U allen daar wel eens een bijstandstrekkende Chinees gezien tussen de reeds duizenden werkloze negers en midden oosten nietsnutten in?

 9. Rud56

  Het i s een verwerpelijke ideologie met de schijn van wetenschap, Wout!
  Bedacht en opgelegd door naieve politiek correcte dwazen!

  Kwalitatief goed en integer personeel komt heus wel aan een baan, maar zoals ik herhaal: je moet dan de juiste kwaliteiten hebben en zéker betrouwbaar zijn!

 10. Frets

  gelijkheidsdwang, het opdringen van andere en westersvreemde culturen zijn ideale machtsmiddelen, hierdoor zullen premies, heffingen en belastingen stijgen waardoor de loonslaaf een loonslaaf blijft en de vreemden aan het infuus van de uitkering blijven hangen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.