Video: Derk Jan Eppink (FVD) verkozen tot vicevoorzitter van invloedrijke ECR-fractie

Geen categoriejun 23 2019, 13:00
Goed nieuws vanuit Brussel! Europarlementariër Derk Jan Eppink (FVD) is het gelukt om vicevoorzitter van de Europese Conservatieven en Hervormers (ECR) te worden. Volgens Eppinks is dat fantastisch nieuws want "nu kunnen we de agenda beïnvloeden, de oppositie organiseren en we gaan meteen aan de slag!"
Het is eigenlijk het eerste échte positieve nieuws dat de partij van Thierry Baudet naar buiten brengt sinds de Europese verkiezingen in mei. Toen bleek al snel dat de winst minder groot was als gehoopt in vergelijking met de enorme klapper tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. In maart werd de partij plotsklaps de grootse, maar nu lijkt ze weer wat zetels te verliezen in de peilingen.
Nadat de partij eindelijk een plekje had weten te bemachtigen in de ECR-fractie stapte ChristenUnie er direct uit. Dat zag er ook al niet al te fraai uit. De SGP is overigens nog wél lid van de ECR-fractie. Behalve SGP maken andere bekende partijen onderdeel uit van ECR. Denk aan de Vlaamse regeringspartij N-VA, de Poolse regeringspartij PiS en de Britse Conservative Party. De fractie waartoe FVD behoort is dus een groep om rekening mee te houden in Brussel. En Eppink is vicevoorzitter. Keurig!
Met het vicevoorzitterschap van Eppink krijgt FVD een flinke vinger in de pap in Brussel. Ook de aangesloten partijen zijn zeker geen kattenpis. Het is de verwachting dat Eppink de oppositie gaat vormgeven en de lijntjes gaat uitzetten. Als vicevoorzitter zal hij op de hoogte moeten zijn van de agenda van het Europees Parlement en ook zijn netwerk moeten uitbouwen zodat iedereen hem weet te vinden wanneer nodig. Een flinke opdracht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten