Video: Derk Jan Eppink (FVD) verkozen tot vicevoorzitter van invloedrijke ECR-fractie

Goed nieuws vanuit Brussel! Europarlementariër Derk Jan Eppink (FVD) is het  gelukt om vicevoorzitter van de Europese Conservatieven en Hervormers (ECR) te worden. Volgens Eppinks is dat fantastisch nieuws want “nu kunnen we de agenda beïnvloeden, de oppositie organiseren en we gaan meteen aan de slag!”

Het is eigenlijk het eerste échte positieve nieuws dat de partij van Thierry Baudet naar buiten brengt sinds de Europese verkiezingen in mei. Toen bleek al snel dat de winst minder groot was als gehoopt in vergelijking met de enorme klapper tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. In maart werd de partij plotsklaps de grootse, maar nu lijkt ze weer wat zetels te verliezen in de peilingen.

Nadat de partij eindelijk een plekje had weten te bemachtigen in de ECR-fractie stapte ChristenUnie er direct uit. Dat zag er ook al niet al te fraai uit. De SGP is overigens nog wél lid van de ECR-fractie. Behalve SGP maken andere bekende partijen onderdeel uit van ECR. Denk aan de Vlaamse regeringspartij N-VA, de Poolse regeringspartij PiS en de Britse Conservative Party. De fractie waartoe FVD behoort is dus een groep om rekening mee te houden in Brussel. En Eppink is vicevoorzitter. Keurig!

Met het vicevoorzitterschap van Eppink krijgt FVD een flinke vinger in de pap in Brussel. Ook de aangesloten partijen zijn zeker geen kattenpis. Het is de verwachting dat Eppink de oppositie gaat vormgeven en de lijntjes gaat uitzetten. Als vicevoorzitter zal hij op de hoogte moeten zijn van de agenda van het Europees Parlement en ook zijn netwerk moeten uitbouwen zodat iedereen hem weet te vinden wanneer nodig. Een flinke opdracht.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Rosasolis

  En hoe gaat de zeer saaie Eppink zijn werkzaamheden doen? Vanuit New York, waar hij woont, of gaat hij naar Brussel verhuizen? Waarom zou de FvD dit Belg in de EU gaan steunen? Iedereen weet dat FvD wil dat Nederland uit de EU stapt.

  1. fockingworst

   @rosalis is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
   Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
   De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
   Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

   1. EU kok

    Arm worstje.
    De hele dag wachten op voor hem/haar/het onwelgevallige mening om het knip&plak kunstje te vertonen.
    Toe maar, laat het maar zien.

   2. Rosasolis

    @fockingworst. Ik troll niemand; dat laten wij aan domme mensen zoals u over.
    U hoeft mijn commentaren niet te lezen.

  2. Vraagtekentje

   Dit Belg???

 2. Piet51

  Volgens mij laat de laatste update van de zetelverdeling (20 juni j.l.) zien, dat ECR de zesde partij is met minder dan 70 van de 751 zetels. Van veel invloed is dan geen sprake. En dat is maar goed ook.

 3. jasper38

  Rosasolis Epping woont inmiddels in Den Haag en Epping is geen Belg

  1. EU kok

   Epping? Het gaat over Eppink.

   1. Top

    Jabbaatje toch. Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

    “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
    And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

 4. jasper38

  Eppink zo goed taalneuker.

  1. EU kok

   Netjes, Casper28

 5. Jumping

  Inderdaad Derk Jan dit moet voldoening geven en een verademing.
  Politiek bedrijven zonder het Linkse Demoniserende Wegkijkclubje.

  1. Piet51

   Voldoening zou kunnen, maar dan wel met slechts minder dan 70 van de 751 zetels, de zesde fractie in grootte. En het klopt ook, dat hij weinig met links te maken zal krijgen. Dat genoegen is waarschijnlijk wederzijds.

  2. Brazil

   FvD daar werkt gevaarlijk volk, een Ruslandknuffelaar, een kasgrabbelaar, een leugenaar , een Hitlermeister en noem maar op.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Deukman

    Blablablabla, hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   2. logisch denken

    borderline en alzheimer en geen toezicht dan krijg je dit soort figuren

    ahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 6. ikweetwatikwil

  Als je iets wilt veranderen , moet je van binnen beginnen. Dat is een goede zaak.

  Iets anders is het met de islam, beginnen ook van binnen, maar dat is een slechte zaak. Die kans kregen ze door de rooien en de groenen en dan heb je natuurlijk nog die geitenwollensokkenbreiers.

  1. Watcher

   Laat je niet in de luren leggen, zie de PVV.
   We gaan de EU slopen van binnen uit vertelde Geert.
   Zelf zou hij ook graag de EU in willen maar de dubbelfunctie hield hem tegen.

   Van slopen was geen sprake maar tonnen binnen harken op jaarbasis was hun wel toevertrouwd 🙁

   1. ikweetwatikwil

    Weet je niets beters Watcher? Mager, heel mager.

 7. DidiMadloba

  Eppink is een al bijna bejaarde baantjesjager die gerust van politieke overtuiging verandert om in Brussel te kunnen blijven. Als dat een “topkracht” is zal de rest van die fractie van een bedroevend laag niveau zijn.

 8. Kretoloog

  Blij met een dooie mus?

  Bij de Europese conservatieven hebben ze 6 vice-fractievoorzitters. De vraag is nu: Is Eppink nr. 2 of nr. 7 van de ECR?

  1. Piet51

   Zijn dat misschien toevallig de lijsttrekkers van de samenstellende partijen? Als dat zo is, heeft het veel weg van een formaliteit.

 9. Janna47

  Tja als ik het zo weer bekijk hier, weinig zinnigs, zoals gewoonlijk!
  Jammer stelletje dombo’s….erg sneu…gaat nergens over hier.

 10. Duckday

  O wat zijn we nu zo blij Misschien volgen we NL EXit er mee uit

 11. Pescador

  mooi werk , een goed begin

 12. tailgunner

  Mooi werk Eppink!

 13. Garland S. tucker

  Bizar dat de SGP, ooit opgericht omdat ze NIET met katholieken wilden samenwerken, deel uitmaakt van de meest aartskatholieke fractie onder de knoet van de Poolse PiS.

  Als de Britten de EU verlaten, is de SGP ineens onderdeel van de Vaticaanpartij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.