Algemeen Dagblad LIEGT over Trump: 'Hij wil Democratische parlementsleden terugsturen naar eigen land!'

Geen categoriejul 15 2019, 9:00
Dit is een grof schandaal. Nepnieuws pur sang.
Als je wilt weten hoe vals, hoe ongelooflijk leugenachtig, de Nederlandse mainstream media zijn, nou, zoek niet verder. Zie wat het Algemeen Dagblad vandaag beweert:

Trump wil Democratische parlementsleden terugsturen naar ‘hun eigen land’

President Donald Trump heeft op twitter een aantal gekleurde Democratische leden van het Amerikaanse Congres opgeroepen ‘terug te keren naar hun eigen land’. De vier vrouwen in kwestie zijn op één na allemaal geboren in de Verenigde Staten.

Laten we eens kijken naar de tweets in kwestie:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1150381394234941448
Dus dit is wat hij daadwerkelijk schreef:

So interesting to see “Progressive” Democrat Congresswomen, who originally came from countries whose governments are a complete and total catastrophe, the worst, most corrupt and inept anywhere in the world (if they even have a functioning government at all), now loudly... and viciously telling the people of the United States, the greatest and most powerful Nation on earth, how our government is to be run. Why don’t they go back and help fix the totally broken and crime infested places from which they came. Then come back and show us how... it is done. These places need your help badly, you can’t leave fast enough. I’m sure that Nancy Pelosi would be very happy to quickly work out free travel arrangements!

Met andere woorden:

Het is heel interessant om te zien dat "progressieve" Democratische parlementsleden, die oorspronkelijk uit landen komen met overheden die een complete en totale catastrofe zijn, de ergste, de meest corrupte en onzinnige in de hele wereld (als ze al een functionerende overheid hebben), nu luidruchtig en op beledigende wijze het volk van de Verenigde Staten, het grootste en machtigste land op aarde, hoe wij onze overheid zouden moeten runnen. Waarom gaan ze niet terug naar de totaal kapotte en met misdaad geïnfecteerde plekken waar ze vandaan komen. Kom dan terug en laat ons zien hoe je dit soort dingen doet. Die landen hebben jullie hulp hard nodig, jullie kunnen niet snel genoeg vertrekken. Ik weet zeker dat Nancy Pelosi heel snel de reis gratis zal regelen.

Wat dit betekent:
1. "Trump wil Democratische parlementsleden terugsturen naar 'hun eigen land'." Dat is ronduit een leugen. Puur nepnieuws. Hij wil ze helemaal niet terugsturen, maar zou het waarderen als ze zelf beslissen te vertrekken. Dat is nogal een verschil.
2. Het is ook ronduit leugenachtig om niet te vermelden dat hij, nadat hij ze vertelt dat hij het op prijs zou stellen als ze teruggingen naar het land van oorsprong, vervolgens zegt dat ze daarna weer terug moeten komen naar de VS om Amerikanen te laten zien hoe je een land op de rails krijgt. Dat deel van de tweets wordt compleet weggelaten.
3. Het AD vermeldt ook niet dat Trump Ilhan Omar en Alexandra Ocasio-Cortez bekritiseert, omdat zij Amerikanen de afgelopen dagen tot op het bot beledigd hebben. Zo zei Omar dat Amerikanen mensen "met een kleurtje slechter dan honden behandelen omdat ze racistisch zijn." En Ocasio-Cortez? Die liegt dat illegale kinderen en vrouwen zogenaamd uit "toiletten moeten drinken."
4. En dat brengt me bij de laatste leugen in het stuk van het AD:

"Zo moest een groepje vrouwen uit een toiletpot drinken omdat de wastafel in hun verblijf stuk was."

Dit is een leugen.
https://twitter.com/notwokieleaks/status/1149704734351220742
De toiletten in de opvangcentra zijn bewust zo ontworpen dat er geen water in ze zit. Er komt alleen even water als je doortrekt. Voor de rest is er geen water in. Het is dus ook niet mogelijk om eruit te drinken.
Wat het Algemeen Dagblad hier doet is ronduit schandalig. Dit is werkelijk heel erg: een zogenaamde 'respectabele krant' die de waarheid bewust in de prullenbak gooit om anti-Trump propaganda te verspreiden. Je wordt er misselijk van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten