Bizar! Transgenderstel weggepest uit eigen woning door mishandelingen

Geen categoriejul 31 2019, 16:00
Het is te treurig voor woorden dat een transgenderstel moet verhuizen, omdat ze uit hun oude woning zijn weggepest. Zo meldde De Limburger dat Kristiana Moretti en Arianne Brink gaan verhuizen uit hun flat, omdat er sprake was van pesterijen en zelfs meerdere mishandelingen.
Rondom de flat van Kristiana Moretti en Arianne Brink zaten namelijk 'hangjongeren', die het stel vaak lastigvielen of uitscholden. De slachtoffers kregen termen als 'vieze manwijven’ en ‘omgebouwde kutvent' naar hun hoofden geslingerd. Als zoiets continu gebeurt dan zou ieder weldenkend mens daar iets van zeggen. Precies dat deed Kristiana Moretti. Eén van deze ‘hangjongeren’ was daar blijkbaar niet van gediend en besloot zijn losse handjes te gebruiken. Eén van die mishandelingen resulteerde in een zwelling aan het hoofd en als klap op de vuurpijl een lichte hersenschudding, meldt het AD.

'De jongen die Moretti mishandelde, is veroordeeld tot een straf van 100 uur taakstraf en 180 dagen jeugddetentie, waarvan 150 dagen voorwaardelijk. Omdat hij al 30 dagen in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet opnieuw de cel in. De voorwaardelijke straf is opgelegd met een proeftijd van twee jaar. Tijdens deze periode moet de veroordeelde een traject doorlopen bij Bureau Jeugdzorg Limburg. Ook mag de veroordeelde het transgenderstel in de proeftijd niet actief opzoeken of benaderen.'

Lijkt mij nogal wiedes dat je de slachtoffers niet meer 'actief' opzoekt. En toen was daar plotseling Emile Roemer to the rescue. De knuffelbeer van weleer heeft als waarnemend burgemeester van Heerlen, samen met de politie bemiddeld tussen de slachtoffers en woningcorporatie Weller. Uiteindelijk kreeg het stel een nieuwe flat aangeboden. Kristiana Moretti en Arianne Brink kunnen in augustus hun nieuwe woning betrekken.

'Hopelijk komt er dan een eind aan anderhalf jaar van gepest, bedreiging en geweld. We hopen dan ook dat we deze episode achter ons kunnen laten', aldus Moretti.

Daarom moet het maar eens afgelopen zijn met de straatpiraten die zich vermommen als 'hangjongeren' en blijkbaar denken dat ze iedereen, te pas en te onpas, kunnen blijven terroriseren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten