Camerabeelden: steekpartij Warmoesstraat Amsterdam, slachtoffer is overleden

Gistermiddag, vlak na half vijf, was het hommeles in de Amsterdamse binnenstad. Op de Warmoesstraat ontstond een steekpartij. Het slachtoffer is overleden. Hieronder de beelden van de steekpartij.

In de tweet (video via link) wordt gesproken van de Kalverstraat, maar dit blijkt onjuist.

https://twitter.com/Amsterdam602/status/1147435843377913857

Camerabeelden
Op de beelden is te zien hoe dader en slachtoffer elkaar kruisen op de Warmoesstraat in Amsterdam. De dader loopt al iets achteruit tot de kruising en het slachtoffer zet z’n fiets weg op de stoep voor een etalage. Zodra het slachtoffer naar de dader loopt, valt de dader hem direct aan. Er wordt geschreeuwd, er valt een scooter om en het slachtoffer probeert meermaals langs de dader te rennen. Een man, die vermoedelijk op de situatie afkomt vanwege de omgevallen scooter, probeert de situatie nog te bedaren. De dader vertrekt (uit beeld) en even later valt het slachtoffer op de grond, waarschijnlijk als gevolg van de messteek.

Het slachtoffer
Het gaat om een Antilliaanse man van ongeveer 30 jaar oud. Een bekende drugsdealer met een strafblad voor drugszaken, belediging en diefstallen.

De verdachte
Ook de vermoedelijke dader werd gistermiddag al gepakt. Het gaat om de 49-jarige Glen S. uit Almere. Ook hij heeft een (behoorlijk) strafblad, onder meer voor geweld. Slachtoffer en dader leken elkaar niet te kennen.

Tweede fatale steekpartij binnen een week
Doordat het slachtoffer overleden is maakt dit nu al de tweede fatale steekpartij in een week tijd voor Amsterdam. Woensdag overleed de 22-jarige Bilal Bichr, die dinsdag werd neergestoken.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Anticmaster

  Laten die criminelen elkaar maar afmaken dan krijgen de d666 rechters de kans niet om ze een taakstrafje te geven of ze vast te zetten voor 1 jaar met tbs dwangverlof

 2. logisch denken

  Tja, hoe komt het nou dat dit soort figuren elkaar altijd treffen in Amsterdam ? Door dit soort idioten komen de linkse rioolratten altijd met symbool politiek waar de gewone Amsterdammer het slachtoffer van is.

 3. Ben-NIET-Groen-L

  Hoe kan het nog beter vroeg ik mij af……nou, als zich het 100 voudige voordoet in één week in elke stad die besmet is met allochtonen dat ben ik tevreden.

 4. tonna

  Zoals ik het lees en begrijp zijn alle betrokkenen mensen met een migratieachtergrond!
  Aldus steekt de ene criminele inboorling de andere gelijksoortig individu af,prima toch!
  Opgeruimd staat netjes,moet vaker gebeuren!

  1. Lao Tse

   Je bent een primitieve aap, tonna.

   Ga terug naar je eigen land. In Nederland hoor je in elk geval niet.

   1. logisch denken

    Lao maakt gelukkig niet uit waar iemand hoort. Tenminste als je je eigen woorden tegen Wilders waarde wil doen toekomen. Gelet op je uitlatingen hier waren mijn kwalificaties van jou persoon geheel rechtmatig. Hypocriet , ubermensch en regentesk volledig op zijn plaats getuige je reactie in 5. Om nog maar te zwijgen over de typering primitieve aap. Dat zelfreflectie zijn na het scheren van heden ochtend

   2. Niemandalletje

    Man, man. Splinter- balk?
    Zit u dit soort uitspraken te veroordelen bij een ander, komt u er nu zelf mee.

   3. Frets

    Hij is Dopper, de glibber, Code134, Noppen, Ernst, Duijndam, Tengo Kewana, Rancune, de eindeloze trolzuiger die zijn parmaban niet accepteert en dat hij blijft botvieren en hij is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder.

   4. Mars020

    Klopt en die primitieve apen communiceren altijd op deze manier met elkaar. Normaal discussiëren kunnen die simpele zielen niet, dus lossen ze zo maar op.

   5. RvdBe

    Nee, jij zal lekker scoren op een iq test 🙂

   6. Bosche draak

    Schelden is een zwaktebod, kijk maar naar je eigen tekortkomingen.
    Heb je wel een maandje werk aan…..

 5. fusilier

  Over apen gesproken, de naam lao tse doet wel een beetje denken aan een orang oetan, vraag mij af of hij hier wel thuis hoort.

  1. Original NL

   Tis een zielig figuur, al gepest op de basisschool nooit vrienden gehad.
   Iemand zonder schaamte die onuitgenodigd op een feest verschijnt en probeert alle aandacht naar zich toe te trekken.
   Dat iedereen van hem walgt ziet hij niet.

 6. Korporaal Monty

  De Ramadan is toch al afgelopen?

 7. Bolkestein

  De multicriminele samenleving liet weer van zich horen. Het gaat in 020 Gaza hard de kant van Londonistan op. Daar staat de teller vanaf het begin van dit jaar nu al op zo’n 64 doden met messen. En de daders zijn bijna allemaal buitenlanders.

 8. AS210854

  Dit is zoooooo amsterdammet, precies wat Femke voor ogen heeft, met haar beleid.

 9. Ben-NIET-Groen-L

  Beelden zijn geen bewijs…
  wist niet wat ik deed..
  was onder invloed…
  vrijspraak!
  Alleen hiero.

 10. Ben-NIET-Groen-L

  Jeetje.
  Zo. Dat was alle medeleven die ik kon opbrengen.

 11. Bolkestein

  Collaboratrice Halsema als dienster van Islam’s apartheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.