De beuk erin! Italië blokkeert eigen schip vol migranten, wil eerst belofte over herverdeling

Geen categoriejul 26 2019, 20:00
Italië is er vandaag nog meer klaar mee dan gisteren! Ze hebben nu zelfs hun eigen kustwachtschip met migranten geblokkeerd. Italië eist eerst dat landen toezeggen de migranten op te nemen middels een herverdeling.
Voor Italië is de maat vol. Organisaties als Artsen zonder Grenzen, Sea-Watch en zelfs hun eigen kustwacht, kunnen lekker de vinketering krijgen. Eerst duidelijk hebben wie ze opneemt, dán pas mogen ze aanmeren. Ligt dat allemaal ingewikkeld? Prima, dan kunnen ze mooi op zee blijven dobberen.
Het is overigens niet duidelijk of dit de migranten zijn waar eerder over werd bericht. Wel gaat het over zo'n 135 migranten waar EU-landen een beslissing over moeten maken. Vorig jaar duurde het tien dagen voor 177 migranten om uiteindelijk naar Ierland en Albanië te worden gestuurd.
Salvini geeft in ieder geval een duidelijk signaal: 'zoeken jullie het maar uit'. Daarmee lijkt hij zich aan zijn woord te houden, toen hij begin deze maand zei 'nul bootmigranten te willen' én een politieke rel niet te schuwen.
Salvini vindt namelijk dat hulpschepen als veerdienst opereren. Hij kreeg toen veel kritiek van onder andere Artsen zonder Grenzen, die dat onzin vonden: "Ook zonder reddingsschepen op de Middellandse Zee vertrekken de boten dus." Ja, maar door hulpschepen komen ze ook daadwerkelijk aan. Haal je die weg, dan houden de pogingen op een gegeven moment ook op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten