De beuk erin! Italië blokkeert eigen schip vol migranten, wil eerst belofte over herverdeling

Italië is er vandaag nog meer klaar mee dan gisteren! Ze hebben nu zelfs hun eigen kustwachtschip met migranten geblokkeerd. Italië eist eerst dat landen toezeggen de migranten op te nemen middels een herverdeling.

Voor Italië is de maat vol. Organisaties als Artsen zonder Grenzen, Sea-Watch en zelfs hun eigen kustwacht, kunnen lekker de vinketering krijgen. Eerst duidelijk hebben wie ze opneemt, dán pas mogen ze aanmeren. Ligt dat allemaal ingewikkeld? Prima, dan kunnen ze mooi op zee blijven dobberen.

Het is overigens niet duidelijk of dit de migranten zijn waar eerder over werd bericht. Wel gaat het over zo’n 135 migranten waar EU-landen een beslissing over moeten maken. Vorig jaar duurde het tien dagen voor 177 migranten om uiteindelijk naar Ierland en Albanië te worden gestuurd.

Salvini geeft in ieder geval een duidelijk signaal: ‘zoeken jullie het maar uit’. Daarmee lijkt hij zich aan zijn woord te houden, toen hij begin deze maand zei ‘nul bootmigranten te willen’ én een politieke rel niet te schuwen.

Salvini vindt namelijk dat hulpschepen als veerdienst opereren. Hij kreeg toen veel kritiek van onder andere Artsen zonder Grenzen, die dat onzin vonden: “Ook zonder reddingsschepen op de Middellandse Zee vertrekken de boten dus.” Ja, maar door hulpschepen komen ze ook daadwerkelijk aan. Haal je die weg, dan houden de pogingen op een gegeven moment ook op.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Pronounce

  In Australië werden dit soort boten een tijd lang consequent terugversleept met ‘vluchteling’ en al naar de plek waar ze vandaan kwamen. Resultaat: de stroom droogde op en het aantal verdronken mensen daalde naar NUL.

  En daar zul je in de MSM maar zélden over horen.

  1. J.Rademaker

   Zelden zeg maar nooit verder eens

   1. Joshuak

    En als je ze erover hoort zeggen ze hoe verschrikkelijk zielig dat is voor migranten die geen kans krijgen in Australië.. Kan me laatst nog zo’n verhaal herinneren van illegale vluchtelingen uit Maleisië die werden gedeporteerd en hoe zielig we dat wel niet moeten vinden..

    Dat is het met dat soort mensen je verliest altijd..

    Grappige detail is trouwens dat Maleisië zelf 1 van de meest strenge immigratiebeleid heeft ter wereld en
    praktisch gezien werkt alleen met tijdelijke greencards om in het land zelf te zijn.. Bij extreme nood kan een lokaal bedrijf een werkvergunning aanvragen maar die moeten jaarlijks vernieuwd worden..

    Die open grens beleid en de eis daarvoor zie je eigenlijk alleen in het westen..

  2. Mart

   De ”socialistische gedachten” van deze mainstreambladen laat niet toe nu anders te gaan be oordelen.De hersenspoeling was diep en hevig.

  3. Cesare

   Tsja, we zijn wat dat betreft helaas in Europa. Vol met slappe, linkse flapdrollen die levensmoe zijn.

 2. fusilier

  De nazi Eu probeert ieder land aan het EU infuus te krijgen in Europa .Duitsers zijn ontzettend slim en arrogant hierin. En als het eenmaal zover is ,halen ze alles uit de kast om dat land te straffen, als het een andere koers vaart.Een derde wereldoorlog ligt in het verschiet met zon totalitaire staat als buurman.

  1. van Urk

   Komt ook door de Noord Afrikaanse landen. Die kunnen ook geen kant meer op met al die West-Afrikanen en Eritreers en schuiven het probleem richting Europa. Ook dat soort landen moeten bereidt zijn om wat harder op te gaan treden en ze weer terug gaan sturen naar waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Algerije heeft dat geprobeerd door 13.000 migranten uit te zetten in de Sahara. Toen kregen we dit gezever weer van onze sukkels uit Brussel: “Ik weet niet of de EU een akkoord gaat sluiten met een land dat zo de mensenrechten schendt.” Tempo jongens werk aan de winkel en niet zeveren over verdragen en mensenrechten die tot nu toe ook niks opgelost hebben!

 3. Ritter

  Als de andere Europese landen hetzelfde standpunt innemen als Italië is de stroom illegalen vanuit Afrika snel over.

  Maar helaas blijven de andere Europese (uitgezonderd landen als Hongarije , Polen ) landen de illegalen opvangen. En dus blijven de illegalen de oversteek naar Europa wagen .

 4. Brennivin

  Waarom naar Europa? Omdat het veilig is of omdat hier gratis geld, bed, bad, brood en Miele wasmachines zijn? Afrika bestaat uit 54 onafhankelijke staten en een aantal niet-onafhankelijke gebieden. Me dunkt dat dáár ook een veilig land tussen zit, met dezelfde taal, dezelfde religie en dezelfde gebruiken. Waarom vraagt niemand dit zich af?

 5. Heras

  Onze nederlandse regering is zo gek op wetten. Dus, laten ze eerst eens een wet maken dat we geen “vluchtelingen” meer zullen opnemen. Dan kunnen we ons op die wet beroepen. Maar ja, dan moet je geen pvda, grownlinks of d66 hebben.
  En een voortvarende mp….

 6. plakband

  Italië heeft natuurlijk gelijk met deze herverdeling van migranten. De voordelen die Italië en Griekenland zijn vergund met herverdeling van de Europese welvaart zijn in geheime (stiekeme) afspraken gemaakt. Daaraan kan dus niet opelijk worden gerefereerd. Draghi kan dus ongehinderd doorgaan met het verdampen van onze pensioenen. En als dank krijgen wij gewoon meer migranten. Hoe stom kun je zijn als nederlandse politicus.

 7. logisch denken

  herverdelen in noord afrika

  goodbye met die leegvreters uit veilige landen

 8. Jumping

  Iedereen mag zijn eigen mening ventileren.

  IK OOK.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 9. Decca

  Goed hè die Italianen. De beuk erin. Houden zo.

 10. Frets

  onderdeel van het spelletje, italië neemt ze netjes op en Nederland vangt ze op, rutte tekent wel bij het kruisje

  1. logisch denken

   precies

 11. tonna

  De EU kan hem de rug op!
  Dit is het juiste verweer,en nu moeten de andere lidstaten vooral weigeren die lui op te nemen!
  Retour please!

 12. Vraagtekentje

  Zet ze af in de oostbloklanden, dan stoppen ze snel met op een dobberschuitje stappen om naar de EU te komen

 13. Drollevanger

  Een uitstekende zaak. laat dat schip maar terugvaren naar de plek waar ze werden opgepikt. Daar kunnen de migranten kiezen, terug naar Libye of naar de Afrikaanse kust.

 14. Punt50

  Salvini heeft groot gelijk. Zo kan het niet langer.

 15. lancar

  Het vluchtelingen probleem

  Het zijn meestal alleen de rijke mensen die hun land ontvluchten vanwege de oorlog, omdat ze het geld daarvoor hebben, maar de arme stakkers blijven achter in misère tot de dood ze gezelschap houdt. Dit deden de rijke Nederlanders ook ten tijde van de tweede wereldoorlog, zelfs de koningin ging met haar gevolg als een haas ervandoor, zogenaamd om hulp te halen. Dit is toch ook een mooi staaltje van arrogantie en zelfbehoud met als schrale troost “Lieve landgenoten in gedachten ben ik bij u”, ondertussen is ze lekker veilig ver weg, terwijl er heleboel Nederlanders een vreselijke dood stierven. Een kapitein mag zijn schip ook niet verlaten, waarom mag een koningin of leider van een land met haar gevolg vluchten ten tijde van oorlog, dat mag ook niet? De koningin had moeten blijven bij haar volk om hulp te bieden en van hieruit hulp zoeken of vechten tot de dood. Dat is een leider waardig.

  Dit hiervoor genoemd vluchtpatroon is ook het geval met de buitenlanders, de zogenaamde asielzoekers oftewel vluchtelingen, want zonder geld kunnen ze niet weg omdat ze de overtocht of reis niet kunnen betalen. Al jaren ziet men dat dit soort mensen uit diverse landen met drommen tegelijk vluchten naar welgestelde landen om daar hun geluk te zoeken. Ze worden voor het gemak vluchtelingen genoemd.

  Het is in de kringen van deze gelukszoekers uiterst bekend dat Europa een legio geitenwollensokken figuren herbergt en mensenrechtenknuffelaars die voornamelijk uit eigen belang staan te springen om de zogenaamde arme sloebers uit die achtergestelde landen met open armen te ontvangen. Helaas begrijpen de gelukszoekers niet altijd, dat ze of hun dood tegemoet gaan of tussen wal en schip zullen terechtkomen, maar sommigen hebben echt hun geluk gevonden door een huwelijk of anderszins.

  Maar de meeste gelukszoekers uit die onderontwikkelde landen is zo vreselijk bekrompen, aldus niet voor rede vatbaar. Dit, omdat hun brein geestelijk is uitgedroogd doordat ze te lang in hun vicieuze religieuze cirkel hebben vertoefd waardoor het de realiteit des levens niet kan bevatten noch enige kennis kunnen opnemen. Alleen het automatisme is bij ze aanwezig, zodat ze zich toch nog nuttig kunnen maken wanneer ze een kans krijgen aangeboden in de moderne samenleving waarin ze zijn terechtgekomen.

  … De achterstand tussen de blanke landen ten opzichte van de zwarte dan wel achtergestelde derdewereldlanden wereldwijd waarin de koloniale meerderheid vreselijk huis heeft gehouden is in alle opzichten onmetelijk groot. Op alle fronten voeren de blanke landen de boventoon o.a. in onderwijs, wetenschap, maatschappelijke ontwikkeling, milieu innovaties, et cetera, terwijl de zwarte landen net genoeg hebben om nog niet ten onder te gaan waarvan de ene helft van haar onderontwikkelde bevolking het sterven nabij is van de honger, en de andere helft heeft net genoeg om nog niet dood te gaan.
  … Slechts een onbeduidend klein deel van dit vroegere onderdrukte volk heeft een beetje scholing genoten waarvan de meeste de hielen likt van de blanke en Arabische samenleving en in navolging van deze zichzelf verrijkt door uitbuiting van haar eigen volk. Deze zijn de bounties oftewel de neo-kolonialisten met een zwarte huid. Dit soort harteloze en gewetenloze zwarteboorden criminelen slaat op allerlei manieren gretig munt uit de ellende van haar eigen volk. Ze heeft namelijk de slechte manieren van haar vroegere religieuze overheersers overgenomen. M.a.w., “houdt het volk zo dom mogelijk, hoe dommer des te stommer.”

  … Dus de onderdrukte volkeren hebben feitelijk eeuwenlang nooit de kans gekregen om zich met gelijke tred te ontwikkelen met hun onderdrukkers, zodat het overgrote deel van de onderdrukte Arabisch en christelijk gerelateerde volken en landen met een godsgeloof in hun strot tot nog toe oliedom zijn gebleven. Daarbij hebben de onderworpen volken de godsdienstleer van haar wreedaardige overheersers telkens overgedragen op hun nakomelingen, zodat deze ook tot op heden sadomasochistisch is ingesteld en dit voorouderlijk godsdiensttrauma beschouwen als hun culturele erfgoed. Maar hier komen ze niet vanaf zolang er in die landen moskeeën worden gebouwd om ze beperkt en dom te houden.

  Het is hoog tijd dat men vooral in Europa beseft, dat alle hulp aan de afstammelingen van de vroegere door haar voorouders onderdrukte volken tot haar eigen verdoemenis zal gaan leiden. Het kwaad is reeds geschied en woekert hedendaags voort in de gelederen van de afstammelingen die doordrongen is van weerwraak voor wat hun voorouders door de vroegere Europese wereldheerschappij is aangedaan waardoor ze nu ook in dezelfde positie bevinden als hun voorouders en derhalve met redenen omkleed en hoofdzakelijk opgehitst door hun Koran en voorgangers de sociale oorlogsvoering op Europees grondgebied hebben ingezet. Deze volken beseffen niet dat ze feitelijk tot op de dag van heden worden misbruikt door hun godsdienst die een aftreksel is van de Bijbel.

  Zodoende krijgen de Westerse en verwesterste landen keer op keer een genadeklap dat tot haar bankroet zal gaan leiden. Ik zal hiervoor een paar voorbeelden opnoemen:

  1. Als een vluchteling op welke wijze dan ook omkomt of door verdrinking aan de kust, wordt zij begraven of gecremeerd. De overlevenden moeten worden gevoed en op enge ziektes worden gecontroleerd. En de rompslomp waarmee dit alles gepaard gaat vergt veel energie van de inwoners en enorm veel geld van de staat. Wie betaald dat? De bevolking in de vorm van belasting die de regering reeds heeft geïnd en steeds opvoert om de onkosten van de steeds groeiende massa van asielzoekers te kunnen bekostigen. En de ingezetenen zijn hiervan de dupe die daarnaast harteloos worden tekort gedaan in allerlei toevoegingen waarop ze feitelijk recht hebben maar die ze dan voor de nieuwkomers op last van de overheid verplicht moeten laten staan. En zo begint de verloedering bij het eigen volk;

  2. Bij opname van vluchtelingen kost dit de staat ook heel veel geld, geld dat normaliter gebruikt zou moeten worden om haar minderbedeelde inwoners beter te faciliteren. Maar dit kan niet want de asielzoekers krijgen overal voorrang in op straffe van een geldboete voor wie niet hieraan meewerkt. Vluchtelingen zijn zielig wordt er geroepen, daarom krijgen ze voorlopig opvang en bij acceptatie een huis aangeboden. Om zich in hun noodzakelijke onderhoud te kunnen voorzien krijgen ze een riante uitkering, hun nieuwe woning wordt volledig ingericht op kosten van de overheid en de ziektekosten evenals de gezinshereniging en andere bijkomende zaken worden door de staat betaald. Dit, terwijl het eigen volk krom ligt om haar ziektekosten te kunnen betalen en daarbij op allerlei wettige manieren wordt beknot in haar levensstandaard.

  3. Ik zal maar niet ingaan op de miljardensteun die in Griekenland en elders zijn verdwenen en niet terugkomen, en ik zal het niet hebben over de spaargelden van de regering die zij elders heeft gedeponeerd om rente te genereren, maar door faillissement van de depothouders nooit meer een cent zullen terugkrijgen, en ik zal maar ook zwijgen over de tegoeden van de door de overheid gecontroleerde banken die in de lucht zijn opgelost.

  En het volk blijft stil. Een heleboel mensen zullen dit niet eens weten, en er zijn veel mensen die weinig scholing hebben genoten, niet goed kunnen schrijven en lezen. Die zullen dit allemaal niet snappen. En hier maakt de regering gretig gebruik en misbruik van en gaat fluitend verder met haar misleidende praktijken op democratisch niveau. En om haar zin door te drijven past zij daar waar nodig sociale onderdrukking toe op het eigen volk dat neerkomt op geestelijk geweld. En zij die hiertegen protesteren hebben geen schijn van kans vanwege de legale methode die de regering heeft opgeworpen om wijsneuzen de mond te snoeren.

  Het is duidelijk dat het Westen nog niet helemaal beseft dat het reeds geruime tijd dienst doet als oorlogsgebied, dat het verleden het gezicht is van het heden en de toekomst, dat de huidige generatie van die onderdrukte landen en volken reeds lang geleden de invasie met behulp van sociale wapens in Europa hebben ingezet om haar oorspronkelijke doel te bereiken terzake consolidatie, overname en vernietiging van de varken etende vijand die volgens hun godsdienst de hoofdschuldige is van hun ellendig bestaan.

  Het Westen heeft feitelijk de slag al bijna verloren door haar eigen stommiteiten met behulp van de mensenrechtenknuffelaars die geregeld verdeeldheid zaaien zonder dat ze dit volledig beseft. En de totale overname van Europa door de nieuwe machthebber zal op langer termijn zichtbaar zijn. Slechts een deel van het huidige Europese volk beseft wel degelijk, dat wie toegeeft aan de willekeuren van den vreemde meer dan cultuur zal verliezen, dan zal het tot uitsterven gedoemd zijn.” En juist dit deel van de rechtgeaarde Europese bevolking heeft het helaas niet voor het zeggen.

  Maar in het geheel genomen is overal duidelijk te merken, dat het geduld van de Europese massa zoetjesaan opraakt, omdat het einde van Europa zienderogen nadert. Het begint erop te lijken, dat een volksopstand de enige optie is om de overname door vreemden te voorkomen en om alles weer in het gareel te laten lopen. Denk hiertoe aan de beeldenstorm.

  De werkelijkheid is hard, de hele wereld is hard. Wie het einde der tijden wil voorkomen ten voordele van iedereen dient zijn eigen bijdrage te leveren door de blik naar binnen te slaan en het eigen aandeel in wat zich afspeelt onder ogen durven zien. Dit bevordert de realiteitszin, anders zal men nooit ertoe komen om een poging ondernemen om de toekomst te verbeteren onverschillig wie de schuld draagt. Men zal alles terug moeten draaien anders blijft alles onveranderd en ziet de toekomst er niet rooskleurig uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.