Drama Middellandse Zee: drie aan elkaar gebonden houten boten gekapseisd: 150 man vermoedelijk verdronken

Totaal onverwacht natuurlijk, maar er is weer een migrantenschip gekapseisd. Er zijn zo’n 150 mensen vermoedelijk verdronken. Libië heeft er 145 gered en Artsen zonder Grenzen spreekt van 400 oorspronkelijke opvarenden. Het is in ieder geval flink mis.

Zo’n 100 kilometer van Tripoli kapseisde een schip. Of nou ja, drie houten bootjes die aan elkaar waren geknoopt. De overlevenden komen voornamelijk uit Ethiopië en Soedan. Verklaringen van de 145 overlevenden geven aan dat er zo’n 250 mensen aan boord waren. Artsen zonder Grenzen spreekt echter van 400. Libische autoriteiten menen dat er zo’n 150 mensen vermist zijn. Dit zou echter wel eens richting de 250 vermissingen kunnen gaan als het getal van Artsen zonder Grenzen blijkt te kloppen.

Dit laat echter wel direct zien waarom het zo gevaarlijk is dat hulporganisaties blijven proberen mensen op te pikken uit zee. Wederom gaat het hier om een niet-zeewaardig houten vlot, wat betekent dat die opvarenden óf ontzettend naïef zijn en denken dat hun bootje het wel ging halen, óf dat ze er vanuit gingen dat ze onderweg wel een fatsoenlijk schip tegen zouden komen die hun verder zou helpen.

Het laatste lijkt mij het meest aannemelijk, waardoor Artsen zonder Grenzen, Sea-Watch en al die andere deugmajoren indirect bloed aan hun handen hebben. Gefeliciteerd allemaal, volgende week kapseist er waarschijnlijk weer één.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Jumping

  Stop met al die Indianen verhalen.

  Breng ze terug naar Libië en klaar is de Dokter zonder grenzen.

  Wat men de Westerse wereld laat zien, is een rubberboot met wat bemanning.

  En dat op 100 Km van Tripoli.

 2. Erkenbrand

  Ik kan er niet over wakker liggen, die dobbernegers zoeken dit zelf op.

 3. van Urk

  Dit moet echt een keer gaan stoppen voordat de middellandse zee een massakerkhof wordt voor Afrikanen en niemand meer in Spanje, Tunesie of Italie het strand op durft vanwege de aangespoelde lijken of uitzonderlijke toename van haaien. Nogmaals vraag ik me af wat die sukkels in Brussel eigenlijk aan het uitvreten zijn. Wat dat betreft hebben de Amerikanen en Australiers dat veel beter geregeld.

  1. Frets

   brussel vindt het prima van urk, die hebben marrakesh getekend.

 4. Ritter

  Juist door o.a. die z.g “hulporganisaties” blijven de illegalen in de bootjes stappen in de hoop dat ze worden opgepikt. Vaak is er ook contact tussen mensenhandelaren en de z.g “hulporganisaties”.

  In essentie fungeren die z.g “hulporganisaties” als een gratis veerpont naar Europa.

 5. Kristalix

  Brussel stuurt watertaxi. Die watertaxi moet richting Libie. Geen enkel ander land.

 6. logisch denken

  En geen enkel land pakt de kampen aan alwaar de mensensmokkelaars hun tickets aanbieden naar het westerse paradijs. Wanneer stoppen de linkse gutmenschen met hun verbijfvergunningen loterij ? Wanneer stoppen de linkse gutmenschen met hun generale pardonnetjes uitschrijven ? Wanneer stoppen we de achterlijke “gezinsherenigingen ” van het type als er 1 binnen is mag de rest overkomen ?

  De linkse politiek is hoofdelijk aansprakelijk voor de lijken in de Middelandse zee maar weigeren hun verantwoordelijkheid te nemen.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Logisch Denken ?

   Een slappe lul die het over harde feiten heeft ?!

 7. merlot

  Wie houdt de hoop voor deze gelukszoekers levend?

  De zogenaamde deugmensen. Die zijn dus medeschuldig.

  1. Bolkestein

   Hoofdschuldige. En wat mij betreft hoofdelijk aansprakelijk.

   1. logisch denken

    EXACT Bolkestein , haal de reden weg waarvoor die dobbers in die bootjes stappen en je bent klaar. Illegaal verblijf wordt in Europa niet meer gedoogd. Binnen 1 dag weet heel Afrika de gewijzigde houding en houden ze allemaal hun geld in hun zak want de loterij is opgeheven.

    Wanneer nemen de linkse gutmenschen hun verantwoordelijkheid in deze kwestie

  2. Cycle25

   Mevr. Wir schaffen das, zulke uitspraken lokt heel Afrika uit.

 8. Bolkestein

  Hopelijk schrikt dit af om mensensmokkelaars te betalen om via zwerftochten in Libië aan te komen. Het zal Europa in ieder geval veel ellende uitsparen als ze hier niet komen, maar daar blijven.

 9. RvdBe

  Het zal de mensensmokkelaars van de hulporganisaties een worst zijn.
  Die motiveren de volgende lading wel weer om het toch maar weer te proberen.

 10. Watcher

  Zes trollen hebben zich al gemeld….
  Wachten is nog op o.a dario, frets en co.

  Ach Lugar zet zijn eigen leger in en An Dijvie voegt de zijne toe.

  1. logisch denken

   op inhoud heeft onze linkse blinde kijker natuurlijk niets te melden ? Hoe kan je immers de harde werkelijkheid ontkennen ?

   1. Watcher

    Dit speelt al jaren en de trollen @l d enz blijven maar het zelfde riedeltje afspelen.
    Janken is hun leven ….

    1. logisch denken

     gut o gut het zijn dus niet de keiharde feiten die onze blinde kijker storen het is de herhaling 🙂 🙂

     1. Watcher

      @l d domme man…

     2. logisch denken

      super compliment uit jouw blinde bakkie , dank je wel 🙂

     3. Watcher

      @l d- reactie van een narcist 🙂

     4. Veteraan

      Niet reageren a.u.b., zo saai en je houd de Trollen in leven zo.

    2. Seneca

     @watcher
     janken is hun leven… op wie slaat dit? slaat dit op uzelf? wat draagt uw reactie bij aan een discussie op dit blog? is het soms niet waar dat die vervloekte ngo’s als taxidienst tussen de mensensmokkelaars en Europa fungeren? geeft u nu eens een gefundeerde reactie of houdt u anders uw vervloekte linkse bek. problemen met mijn reactie? ik lees het graag.

  2. Tman

   @watje:
   Is dit alles dat je hebt te melden?
   Zielig!

  3. Mars020

   Ik zie maar 1 trol en dat ben jij… Je vriendjes Beukman, Slappe Thee, EU Gifmenger enz, zijn zeker op vakantie?.

  4. Bosche draak

   Wangedrocht Watcher loopt weer ouderwets af te schuiven als de link(s)michiel die het is.

   Of ben je de volgende slippendrager van Lao & co?
   Je kan me niet wijsmaken dat je van je eigen zo stom bent…

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Inteelt uit Brabant met Bier !
    Geen goede combinatie !

 11. plakband

  Ik heb het artikel gelezen. Welk drama wordt sr bedoeld?
  Krijgen de mensensmokkelaars nu hun geld niet of loopt het ‘hulpschip’ de transportpremie mis. Het artikel is hier nirpt duidelijk over.

  1. Watcher

   @plakband verwoordt ff wat de trollen niet durven– laat die krengen maar mooi verzuipen..

   1. Peter Oudshoorn

    Inderdaad Watcher, dat was ook het eerste wat mij te binnen schoot bij lezen van het bericht. Ik kan er niet mee zitten dat ze verdrinken. Net zo min als ik enige empathie of sympathie kan voelen voor de verkeersdoden die vandaag in Peru en Bolivia zijn gevallen.

   2. logisch denken

    tja als je met 400 man een ticket voor een gammel bootje koopt hen je vast last van verstandsverbijstering. of je bent gedreven door het gratis geld van linkse gutmenschen. Dan neem je een risico dat hebben ze toch incalculeerd blinde kijker ?

   3. Mars020

    @Watcher, met oogkleppen.. Ze moeten ook niet zonder vaarbewijs de zee op gaan in rubberbootjes van de Action. Dan vraag je om problemen… Dan zijn er ook nog van die figuren zonder vliegticket, die in het landingsgestel van een vliegtuig gaan zitten in hun korte broek en slippers. Die hebben op school niet zo goed opgelet, want op 10 a 11 km hoogte is het een beetje frisser dan beneden. Verder is er daar ietsjes minder zuurstof, dus kortom niet zo comfortabel. Gaat het toestel op de bestemming in Europa de landing inzetten, pleurt er ineens een diepgevroren dobberaar naar beneden. Je zult er maar onder lopen!… heb je ineens uit het niets een Igloneger in je nek.

 12. ikweetwatikwil

  Ik moet er niet aan denken wat die mensen doormaken vlak voor ze verdrinken. Verschrikkelijk. En dat hadden ze te danken aan die zo genaamde hulp boten.
  Maar die calculeren dat in. Zolang ze de naam deugers maar houden.
  Brussel en deugers, hun handen druipen van het bloed. Bah. Weten de Afrikaners nu echt niet wat voor risico ze lopen. Is niet erg slim en dat wil zich verplaatsen naar het Westen.

 13. Westerling 1

  Eerst leren zwemmen en dan in een bootje stappen.

 14. Veteraan

  En dat allemaal om gratis geld te krijgen.
  Boontje komt om zijn loontje of zo.
  Ik vind het heel erg voor echte vluchtelingen maar die heb je steeds minder.
  Ze sturen gewoon kleine kinderen [omdat ze er daar genoeg van hebben] en gebruiken die dan om met het hele gezin opgehaald te worden ter gezinshereniging.
  Schandalig en stop met dat redden en ga Europa maar redden van de Islamisering en het verlies van onze normen en waarden waar we zo voor gevochten hebben.

 15. Duke

  Merkel kan 150 slachtoffers bijschrijven op haar Wir Schaffen Das-lijstje.

 16. Tman

  In de middellandse zee in elk geval geen tekort aan visvoer!

  1. Bosche draak

   De haaien krijgen onderhand diabetes van de overvoeding

   1. Mars020

    Al dat halalvoer wordt de haaien een beetje te heftig. De gemiddelde haai lijkt nu een beetje op een kleine potvis. Straks beginnen de milieu-fetisjisten weer te janken, dat door het overschot aan voer in de zee, de vissen obesitas krijgen. Moeten ze van links weer op dieet en mogen er geen kansparels meer in het water gegooid worden.

 17. tonna

  Na een paar dagen komen ze vanzelf bovendrijven!
  Gewoon laten drijven,schrikt goed af voor nieuwe enthousiaste illegale touristen!

 18. Cootje

  Italianen hebben gelijk die moeten ze niet , de vissen lusten ze ook niet, kansloos laten dobberen en je heb door mond tot mond contact geen last meer van die invasie groep.

 19. Cootje

  Wij hebben al last van mensen die niet eens met bootjes zijn gekomen, de kranten staan vol over vechtpartijen op zwembaden badplaatsen woonwijken treinen openbaar vervoer, en dan weet ik niet eens of we het hebben over een ras of een bevolkingsgroep, ik weet wel dat ze de hoofdrol in opsporing verzocht hebben., maar wij leven in een bananen republiek. Waar de politie leger douane UWV de belastingdienst het CBR zich zelf niet kunnen bedruipen allemaal aangestuurd door politieke oud vrienden die ze mooie baantjes hebben bezorgt of het moet een politieke baantjes jager als loek Hermans zijn die zijn sporen overal heeft na gelaten . Maar het klimaat verandert dus misschien gaan hier wel bananenbomen groeien , en dan moet er ook iemand onder zitten

 20. C.A.Barstow

  Triest natuurlijk maar doet mij niets.
  Haal je de overkant wel? wij willen jullie hier niet hebben, blijf daar waar je vandaan komt stroop je mouwen op en help je land opbouwen in plaats van als een lafaard weg te vluchten.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…
   Volgens mij heb jij het zelfde gedaan ?!

 21. Siemien

  “Lichamen tientallen verdronken migranten aan land gebracht in Libië”

  Dat is waar ze uiteindelijk ook thuis horen….

 22. Bes Tolen

  Hoe zit het eigenlijk met die Artsen Zonder Grenzen? Liegen ze altijd een beetje of heel erg veel. Het kwam al voor dat getallen van 3 miljoen weren genoemd aan sterfgevallen waar er hooguit 30 duizend waren. Ook een groot getal maar wel honderd keer minder. Sympathie heb ik nooit voor die club gehad. Ik ben wel blij, dat ze hier niet zitten. Want ik vertrouw er niemand van. Ik heb wel meelij met de dochter van één zo’n arts. Die dochter is zijn slachtoffer. Ik vertrouw die ziekenhuizen, die een langere tijd artsen in Afrika hebben, ook niet. Geboortebeperking daar deden ze nooit aan.

 23. Agios

  Laat ik beginnen met te stellen dat de doden in de Middellandse Zee onnodig gestorven zijn. Indirect zijn ze vermoord door de linkse deugmens. Het aantal slachtoffers kan binnen een paar maanden naar 0. Geen veerdiensten meer en het avonturenrisico stopt onmiddellijk. Zolang links de hersenloze deuger uit hangt, verklaar ik ze en hun leidster Merkel tot potentiele moordenaar.

 24. EnDanDit

  Mooi gesproken in de laatste alinea. NGO’s zoals Artsen zonder Grenzen hebben inderdaad bloed aan hun handen. Zal de gutmensch echter niets interesseren.

 25. Caesar Lion Cachet

  LS…

  En de Khazaren maar lachen want de bloedoffers aan Satan moeten natuurlijk wel doorgaan…

 26. lancar

  Het is in de kringen van de gelukszoekers bekend dat Europa een legio geitenwollensokken figuren herbergt die uit eigen belang staan te springen om ze met open armen te ontvangen. Helaas begrijpen de gelukszoekers niet dat ze of hun dood tegemoet gaan of tussen wal en schip zullen terechtkomen.

  De meeste gelukszoekers uit die achtergestelde landen is zo vreselijk bekrompen aldus niet voor rede vatbaar, omdat hun brein is uitgedroogd waardoor het de realiteit niet kan bevatten noch enige kennis kan opnemen. Alleen het automatisme is bij ze aanwezig, zodat ze zich toch nog nuttig kunnen maken in de moderne samenleving wanneer ze een kans krijgen aangeboden.

  Dit alles overwegende kan ik in het geheel geen respect opbrengen voor geen enkele godsdienst alsook niet voor de vroegere filosofen, geleerden en wetenschappers zoals Einstein en andere, wiens voorouders voor zelfverrijking eeuwenlang op uitgingen tot moorden en onderdrukking van andere volken in vreemde landen, terwijl hun kroost in die tussentijd zoetsappig kon studeren en de bolleboos kon uithangen ten opzichte van de onderworpen en misdeelde mensenmassa wiens kansen tot ontplooiing honderden jaren rigoureus en met klaar geweld de kop werd ingedrukt.

  … De achterstand tussen de blanke landen ten opzichte van de zwarte dan wel achtergestelde landen wereldwijd is in alle opzichten onmetelijk groot. Op alle fronten voeren de blanke landen de boventoon o.a. in onderwijs, wetenschap, maatschappelijke ontwikkeling, innovaties, etcetera, terwijl de zwarte landen net genoeg hebben om nog niet ten onder te gaan waarvan de ene helft van haar onderontwikkelde bevolking het sterven nabij is van de honger, en de andere helft heeft net genoeg om nog niet dood te gaan.
  … Slechts een onbeduidend klein deel van dit onderdrukte volk heeft een beetje scholing genoten waarvan de meeste de hielen likt van de blanke samenleving en in navolging van deze zichzelf verrijkt door uitbuiting van hun eigen volk. Deze zijn de bounties oftewel de neo-kolonialisten met een zwarte huid. Dit soort harteloze en gewetenloze zwarteboorden criminelen slaat op allerlei manieren gretig munt uit de ellende van hun eigen volk. Ze hebben namelijk de slechte manieren van hun vroegere overheersers overgenomen. Dus houdt het volk zo dom mogelijk, hoe dommer hoe stommer.

  … Dus de onderdrukte volkeren hebben eeuwenlang nooit de kans gekregen om zich met gelijke tred te ontwikkelen met hun onderdrukkers, zodat de meeste van de onderdrukte volken met een godsgeloof in hun strot tot nog toe oliedom is gebleven. Daarbij hebben de onderworpen volken de godsdienstleer van haar wreedaardige overheersers telkens overgedragen op hun nakomelingen, zodat deze ook tot op heden sadomasochistisch is ingesteld en dit voorouderlijk godsdiensttrauma beschouwen als hun culturele erfgoed.

  Het is hoog tijd dat men in Europa beseft, dat alle hulp aan de afstammelingen van de vroegere onderdrukte volken tot haar eigen verdoemenis zal leiden. Het kwaad is reeds geschied en woekert hedendaags voort in de gelederen van de afstammelingen die doordrongen is van weerwraak voor wat hun voorouders is aangedaan waardoor ze nu ook in dezelfde positie bevindt en met een reden de sociale oorlogsvoering heeft ingezet.

  Het is duidelijk dat het Westen nog niet helemaal beseft dat ze reeds geruime tijd zich in de arena bevind en dat het verleden het gezicht is van het heden en de toekomst en dat de huidige generatie van die onderdrukte landen en volken reeds lang geleden de invasie met behulp van sociale wapens in Europa heeft ingezet om haar oorspronkelijke doel te bereiken terzake consolidatie, overname en vernietiging van de varken etende vijand die zij de schuld geven van hun ellendig bestaan.

  Het Westen heeft de slag al bijna verloren door haar eigen stommiteiten met behulp van de mensenrechtenknuffelaars zonder dat ze dit beseft en de totale overname van Europa door de nieuwe machthebber zal op langer termijn apert zijn. De werkelijkheid is hard, de hele wereld is hard.

  1. ikweetwatikwil

   Aha, dus de schuld ligt als we maar lang genoeg graven bij de blanken.

 27. Vraagtekentje

  Verschrikkelijk, stop de pendeldiensten.

 28. Punt50

  Het is een drama… Ontstaan door onze slappe politici die geen harde keuze durven maken.

  Het is vrij simpel. We willen die lui hier niet hebben. Dus, redden ok, maar linea recta retour allemaal. En vooral volhouden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.