Europese Unie zoekt de confrontatie met Donald Trump: reactie op ‘Amerikaanse aanval op Duitse autosector’

De Mexican standoff tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie inzake handelstarieven houdt aan. Eurocommissaris Cecilia Malmström stelt dat als de Amerikanen invoertarieven invoeren op Europese auto’s, waardoor de Duitse economie wordt getroffen, dat de EU voor 35 miljard euro aan invoertarieven gaat heffen.

De DG van de Europese Commissie voor handel, Sabine Weyand, stelt tegenover NU.nl dat het niet anders kan. Simpelweg omdat de balans zoek raakt als de Amerikanen heffingen invoeren, maar Brussel niet:

“Het is normaal dat vrienden het soms oneens zijn, maar dit is iets anders. Terwijl er elders in de wereld echte dreigingen spelen, zijn we verzand geraakt in een energieslurpende, groeivertragende reeks schermutselingen. We moeten hier uit zien te komen”, aldus Weyand.

Dat Brussel zo gretig is om ‘terug te slaan’ is vrij eenvoudig te verklaren. De Duitsers hebben een grote broek aan in de EU en bepalen de hoofdlijnen. Weyand is er als commissaris van handel alles aan gelegen om de Duitse export van voertuigen te beschermen. Een logische stap dus, maar jammer genoeg betaalt uiteindelijk de consument de invoerheffing op de Amerikaanse producten. Maar dat is dan even zo.

De Duitsers zien voldoende economische belangen voor de tegenaanval: de invoerheffing kan de import van Duitse voertuigen naar de VS halveren. Een duur grapje dus. Ook de Nederlandse economie kan een klapje krijgen van zo’n invoerheffing. Het bedrijf Randstad ervaart nu al moeite door de verslechterende omstandigheden op de Duitse markt.

Gegeven dat de importheffingen er komen zal het er niet beter op worden.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

91 reacties

 1. EU kok

  Komen alle importheffingen, ongeacht van welke regering, niet op het bordje van de consumenten?

  1. fockingworst

   @eu cock net als alle smerig insinuaties en gezuig en getrol van u komen op het bordje van de normale reaguurders..
   EU cock de huistrol zit weer paraat achter zijn toetsenbord 24/7
   Je moet toch wel gestoord zijn en niks anders in je leven hebben als je hier 24/7 zit te reageren zoals @eu slappe cock.
   @huistrol wat een kansloos leven heb je elke dag weer door hier te komen en werkelijk iedere minuut te reageren, op een werkelijk door iedereen hier ervaren als abjecte manier,
   en dat al zeker 10 jaar lang.
   U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd

   1. Lao Tse

    We zien op DDS steeds minder mensen nog inhoudelijk reageren en steeds vaker debiele trollen als fockingworst en Frets eindeloos dezelfde en inhoudsloze drollen gooien.

    Dit kan niet veel langer meer zo doorgaan: of de trollen worden verwijderd of DDS gaat ten onder.

    1. Beukman

     @Lao
     Inderdaad. Helaas bestaan de meeste reageerders hier uit slappe happen die hun kaken stijf op elkaar houden, of het zelfs verstaan om jou, en in minder mate mij, als trollen weg te zetten.

     1. Frets

      Aldus sprak de hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

     2. Lao Tse

      De vraag rijst wat figuren als fockingworst, Frets en Siemien bezielt. Inhoudelijk doen ze niet mee in de discussies en ze beperken zich tot het uitschelden van mensen die wel inhoudelijk reageren, en ook nog eindeloos met dezelfde tekst. Kennelijk is hun missie andersdenkenden de mond te noteren of DDS kapot te maken. De vraag blijft wat daar de zin van is.

      Ik ben er overigens wel aan gewend geraakt. Het enige ongerief is dat je wat langer moet doorscrollen.

     3. Frets

      Zolang jij hier rondhangt zul je steeds dezelfde reactie krijgen. Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

     4. Bosche draak

      En hoe zou dat nou komen?
      Denk maar eens goed na waarom de inhoudelijke reacties steeds minder jullie kant opkomen, iets van actie—reactie wellicht?

     5. EU kok

      Bossche draak heeft een wat creatieve manier van de handdoek, wit of gekleurd, in de ring te gooien en dan als zogenaamde winnaar het toneel te verlaten.

     6. Seneca

      @beukman
      verschil moet er zijn. is er iets mis met het feit dat Lao Tse als trol en in mindere mate, uw persoontje, ook als trol wordt beschouwd. heel simpel, aan de vruchten herkent men de stam, als men de woorden die hier geplempt worden als ‘vruchten’ beschouwt en de lieden die dit vuilnis op dit blog plaatsen, als ‘stam’, dan is het toch niet opmerkelijk dat deze Lao Tse als ‘primus inter pares’ van de trollen wordt beschouwd en de figuur beukman als ‘mindere’ god omdat deze, in tegenstelling tot de eerder genoemde trol, soms toch wel iets verstandigs zegt.

     7. Beukman

      @Seneca
      Er is maar één geldige manier om aan te tonen dat Lao wartaal praat, en dat is door hem van repliek te dienen. Dat doe je echter niet en dat is op zich heel begrijpelijk, maar daarmee haal je je eigen bewering wel onderuit.
      Het is tekenend dat jij en een paar anderen hem steeds een trol noemen, terwijl jullie angstvallig uitkijken om naar de werkelijker trollen te wijzen, zoals worst en Frets.

     8. Original NL

      Schaamteloze humor kan men beukman niet ontzeggen!!

     9. merlot

      “Inderdaad. Helaas bestaan de meeste reageerders hier uit slappe happen die hun kaken stijf op elkaar houden, of het zelfs verstaan om jou, en in minder mate mij, als trollen weg te zetten.”

      Het is moeilijk om jou na dit soort uitspraken nog serieus te nemen, Beukman.

      Deels is Lao Tse inhoudelijk, alhoewel het slechts herhalingen zijn van wat hij al veel vaker heeft geschreven, soms zelfs woordelijk.

      Maar even zo vaak schoffeert hij andersdenkenden op zeer grievende wijze. DAT IS DE ENIGE VERKLARING voor de reacties van oa worst en fret op deze engnek. En ik kan je zeggen: van vele, vele anderen in de loop der tijd, want zijn trolcarriere duurt nu al minstens 15 jaar.

      De reacties van oa worst en fret met steeds dezelfde teksten hangen mij ook de keel uit en zetten sowieso geen zoden aan de dijk. Ik neem aan dat niemand dat nog leest en snel doorscrollt.

      Maar het gaat hier om oorzaak en gevolg en linksmensen hebben wel vaker moeite om die twee uit elkaar te houden en daar ben jij helaas geen uitzondering op.

      Zolang Lao Tse met z’n vele aliassen hier de sfeer blijft verzieken hou je dit gehakketak. Zelf is hij niet in staat om zich te onthouden van wangedrag (dat is een kenmerk van z’n persoonlijkheidsstoornis) en verbanningen zetten ook geen zoden aan de dijk, dus veel hoop op verbetering is er niet.

      Daar komt nog bij dat hij steun krijgt van jou (blind), Brandebok (ook blind) en EU kok (een zuivere trol van het type Waldorf en Statler zonder inhoud) en nog een paar andere linkserts.

      En zo blijft de trol in leven.

     10. Frets

      ik ga gewoon door merlot, zolang die smerige zuigstoker hier rondschuimt ga ik door met pisvlek, blaaskaak, vette speklap en eeuwige gebande

     11. Frets

      en beukman is niets anders dan een hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

     12. merlot

      @ Frets.

      Doe wat je niet laten kan, maar het is zinloos.

     13. EU kok

      De oude krenking zit tot op het bot bij merlot.

     14. Frets

      dat weet ik, maar de pisvlek hier z’n slijmerige gang laten gaan vind ik ook geen optie

     15. merlot

      “De oude krenking zit tot op het bot bij merlot.”

      Op welke krenking doelt de gepensioneerde patatbakker?

     16. EU kok

      Ook merlot mist het vermogen andersdenkenden gewoon bij hun naam te noemen.
      Spijtig als iemand zo tracht een punt te scoren

     17. Beukman

      Wat een ontzettende kul @merlot, de genoemde trollen wier gedrag jij verexcuseert belagen ook mij dag en nacht, en dat jij hen verdedigt, geeft te denken. Jij kiest partij voor de verkeerde, vriend. Je begint zelf verdacht veel op een trol te lijken.

      In deze draad wordt Lao voortdurend voor idioot uitgemaakt, terwijl hij waarachtig argumenten heeft. Waarom verdedig je hem niet tegen de trollen? Oh, wacht even, je hebt een ziekelijke obsessie voor hem waar je niet overheen kan stappen, oud zeer en zo.
      Nogal omgekeerde wereld: volgens jou loopt Lao, degene die komt om te discussiëren, de boel te verzieken, en niet de trollen die over iedere pots van mij en Lao en een paar anderen een plas doen – die anderen verkondigen hier toevallig allen doorgaans minderheidsstandpunten.

      Jij lijdt aan misplaatste superioriteitsgevoelens, en soms lijk je allergisch voor tegenspraak. Wat je de hele tijd uitstraalt is dat jij het allemaal weet, dat jij het allemaal snapt, en een heleboel anderen zijn blind en moeten nodig een rode pil slikken. En als we je geen gelijk geven dan word je boos. Niet echt een prettige basis voor een discussie. Zou die pil misschien niet iets voor jou zijn? Denk er eens over na.

     18. Siemien

      “Helaas bestaan de meeste reageerders hier uit slappe happen die hun kaken stijf op elkaar houden”

      Uiteraard laat Beukstra hier een goed zelfbeeld zien, wat reaguurdertjes als Beukstra en Lao hier vooral laten zien is de hekel die ze hebben aan Nederland, ze komen klaar door woorden als islam, EU, SS…

     19. Peter Oudshoorn

      Beukman beukt: “…volgens jou loopt Lao, degene die komt om te discussiëren….”

      Beukman negeert volledig het ziekelijke, megalomane, sadistische en kleinerende gedrag van Lao Tse naar vrijwel alle andere reaguurders op DDS.

      Misschien zou het helpen dat anderen doordrongen worden van de discussiebereidheid van Lao als deze wat aardiger, zachtzinniger en bescheidener zou reageren, minder absoluut zou zijn in zijn onbewezen uitspraken, anderen niet de maat neemt of kleineert, niet de taalnazi uithangt, niet vilein probeert te overrulen, niet eeuwig dezelfde agitprop verkondigt en bereid is naar andere motieven en argumenten te luisteren.

      Zolang dat niet het geval is, zal hij altijd een trol blijven en ook als zodanig gezien en behandeld worden.

     20. EU kok

      @Beukman.
      Het maakt niet uit wie wat schrijft maar aan welke kant van het schoolplein je staat.
      Staat iemand aan de dezelfde kant, de meest walgelijke beschuldigingen, doodsverwensingen of ziektes worden stilzwijgend geaccepteerd.

     21. Lao Tse

      Ik denk dat dit een juiste observatie is, EU-kok. Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand die het waagt met merlot van mening te verschillen niet voor psychisch gestoord en erger wordt uitgekafferd.

      De suggestie dat zijn woede en scheldpartijen zouden worden veroorzaakt door debatstijl van mensen als Beukman, jij en ik is niet meer dan een voorwendsel: merlot kan andersdenkenden niet verdragen en mist de inhoud en de debatvaardigheid om ze toereikend van repliek te dienen.

      Over meer dan deze kleingeestige frustratie gaat het helaas niet.

      Deze miserabele toestand wordt bevestigd door het feit dat hij zieke trollen als Frets en worst nooit zal afvallen, die staan namelijk aan zijn kant van het schoolplein.

     22. merlot

      Peter schreef: “Beukman negeert volledig het ziekelijke, megalomane, sadistische en kleinerende gedrag van Lao Tse naar vrijwel alle andere reaguurders op DDS.”

      Inderdaad. En daarom is Beukmans geloofwaardigheid door zijn eigen gedrag tot nul gereduceerd.

      Veel meer valt er niet over te zeggen. Het is duidelijk dat Beukman zijn houding niet zal wijzigen want hij is hier al veel vaker op aangesproken.

     23. Frets

      zolang die zuigende pisvlek [en zijn supporters] hier rondschuimt blijft het een bende, want hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

     24. Lao Tse

      “En daarom is Beukmans geloofwaardigheid door zijn eigen gedrag tot nul gereduceerd.”

      Een mooie illustratie van de kuddelogica van merlot: in zijn ogen bepalen niet de inhoudelijke feiten en argumenten van Beukman zijn geloofwaardigheid in het debat maar zijn gedrag, i.c. zijn weigering zijn kant van het schoolplein te kiezen.

      Duidelijker kan het niet worden.

     25. Frets

      flikker toch op eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

     26. Siemien

      Beukstra en Lao zijn kansloos hier, ze komen toch wel erg gefrustreerd over houden elkaars handjes vast.
      Ze prevelen wat over schoolpleintjes, waarbij ze waarschijnlijk wat kleine traumatische ervaringen hebben opgedaan..
      Verder is dit soort om te kotsen natuurlijk, ze worden hier volledig uitgespuugd omdat niemand het eens is naast het feit dat dit soort structureel tegendraads reageert en ze Nederland echt haten..

      gooik tuuff

     27. merlot

      Hierboven wordt goed duidelijk dat de steun van Beukman en Zure Cock een grote stimulans voor de trol is om door te gaan met z’n leugenachtige gezuig en pogingen om anderen over de rooie te krijgen en zelfs nog een tandje bij te zetten.

      Deze twee kan dat niet zijn ontgaan zijn tenzij hun EQ niet groter is dan hun schoenmaat.

      De grote vraag is wat deze twee intriganten (ja Beukman, inmiddels kan ik niet anders meer dan je in die categorie indelen) hiertoe beweegt.

     28. Frets

      inderdaad, gooik tuuff

    2. Frets

     De eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

     Zolang jij hier rondhangt zul je steeds dezelfde reactie krijgen. Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

    3. Original NL

     Pim Fortuyn!!

    4. dario

     Nee hoor we gaan net zo lang door tot jullie optieven.

     1. Frets

      precies

    5. Cycle25

     Want…jij gaat DDS opdoeken ?

    6. Agios

     Je zou DDS beter kunnen maken door de zuigtrollen te verwijderen. Wat dat betreft heb je eens volkomen gelijk. Zuigtrollen reageren zelden inhoudelijk. Treiteren en zuigen is hun levensdoel. Best wel triest eigenlijk.

  2. Frets

   Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

  3. EnDanDit

   Uiteindelijk wel inderdaad..

 2. Lao Tse

  Elk nadeel hep zijn voordeel en dat geldt ook bij de handelsoorlogen die dolle Trump wereldwijd veroorzaakt. Het dwingt de EU om als handelsblok eensgezind op te treden en daarmee geldt de wet die ik al eerder formuleerde: elk probleem dat grensoverschrijdend is leidt tot versterking van de EU. Trump is aldus paradoxaal goed voor de EU, zoals de Brexit dat ook is.

  1. Peter Oudshoorn

   Idioot.

   1. Beukman

    @Peter
    Idioot.

    Dat lijkt me een idiote reactie. Maar wie weet verander ik van mening als je je stelling ook weet te onderbouwen.

    1. Frets

     Aldus sprak de smerige hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

    2. EU kok

     Sinds zijn oude liefde, dramaduo Hollandse Florijn, weer van de partij is, is Peter weer emotioneel flexibel, door anderen omschreven als labiel.
     Heel jammer.

    3. Peter Oudshoorn

     “.. elk probleem dat grensoverschrijdend is leidt tot versterking van de EU. Trump is aldus paradoxaal goed voor de EU, zoals de Brexit dat ook is.”

     Dit is een idiote stelling, die zo dwaas en op niets gestoeld is dat de terminologie geen verdere onderbouwing behoeft. Het is het domme van Lao Lullekop om alles altijd naar zichzelf toe te praten, ongeacht de stupiditeit ervan. Als hij maar in beeld is.

     1. Beukman

      @Peter
      Het is anders een analyse die ik al vaak ben tegengekomen, en die me eerlijk gezegd een open deur lijkt. Voor mijn part ben je het er niet mee eens, maar idioot? Ik dacht het niet.

     2. Peter Oudshoorn

      Dus jij bent ook van mening dat de Brexit goed voor de EU is? Ik heb je wel anders horen piepen. En die malloot van een Lola ook.

     3. Beukman

      @Peter
      Brexit is goed voor de eenheid van de EU. Nu al! May heeft geprobeerd verdragen te sluiten met afzonderlijke landen, en Boris gaat vermoedelijk hetzelfde doen. Tot nog toe heeft de EU als één machtsblok gereageerd. Zelfs de weerspannige landen Hongarije en Polen deden mee.
      Tegelijk is Brexit natuurlijk niet goed voor de economieën van de individuele landen. Maar dat onderscheid valt heel goed te maken.

      Lao is géén lullekop. Lao is niet dom. Lao poneert een valide stelling, en als je daar nou eens volwassen op reageerde, had je er zelf misschien ook nog wat plezier van.

     4. Peter Oudshoorn

      Natuurlijk is de Brexit wereldwijd een enorme blamage voor de EU. Hoe zou het overkomen als California zich afscheidt van de USA?

      De jonge en verse EU is niet gebleken de eenheid te kunnen bewaren, waardoor de machteloosheid die dit maffiasyndicaat van begin af aan teisterde, onbarmhartig aan het licht komt. De wereld zal de EU altijd zien als los zand, een verzameling landen die op alle onderdelen en talen verschillen, en niet als het gehoopte machtsblok in de ogen van de Brusselse ratten.

      Dat Lola en jij, Beukman, dat niet willen zien getuigt van een enorme onnozelheid. Dat jullie de Brexit toch ten koste van alles in eigen voordeel en van de EU willen uitleggen, bewijst de linkse kortzichtigheid in jullie hoofden en de angst voor een verder uiteenvallen. Mijn hoop!

     5. Beukman

      @Peter
      Het lijkt me niet terecht om de EU met de VS te vergelijken. De redenen kan je zelf wel bedenken. Overigens is er aan het ontstaan en de bestendiging van de VS ook een hoop trammelant vooraf gegaan.

      Geen idee of de EU een blijverdje is, maar inderdaad: Trump én Brexit helpen daar op een bepaalde manier aan mee.

      Jouw zwakke punt is dat jij heel graag wil dat de boel uit elkaar dondert. Kan jij de situatie dan nog wel objectief bekijken @Peter, althans objectiever dan je vrienden @Lao en ondergetekende?

     6. EU kok

      Zonder dat de gevolgen in volle omvang voor wie dan ook zichtbaar zijn weet Oudshoorn het al: Natuurlijk is de Brexit wereldwijd een enorme blamage voor de EU.
      .
      Vraag u eens af waarom internationaal opererende bedrijven De UK verlaten en er nog geen een bedrijf te kennen heeft gegeven zich na een Brexit in de UK te willen vestigingen.

     7. Peter Oudshoorn

      Beukman, ik vergelijk de EU niet met de USA. Als je begrijpend zou lezen zie je dat ik alleen als voorbeeld de afscheiding van Californie geef, qua omvang en importantie analoog aan die van Great Britain.

      Verder merk ik dat je je reactie danig aan het afzwakken bent met “Trump én Brexit helpen daar op een BEPAALDE manier aan mee.” Geef nou maar gewoon toe dat jij en Lola de Brexit een ramp vinden en dat jullie, net zo min als Brussel, enig weerwoord hebben op de hegemonie die Trump naar zich toe trekt.

      Wat je laatste alinea betreft: kop en spijker. Ik zie liever vandaag dan morgen de EU sneuvelen. Het zal iedereen ten goede komen.

     8. Beukman

      Natuurlijk is Brexit een ramp, @Peter, zowel voor UK als voor EU. Ik heb nooit anders beweerd; van Lao weet ik het niet. En die ramp was nergens voor nodig geweest. Maar goed, Brexit is nog geen feit, dus laten we niet voorbarig zijn.
      Ondanks dat het een ramp in wording is, heeft Brexit tot nog toe wel degelijk een zekere eenheid gesmeed binnen EU – voorbeeld gegeven.

      Ik ben in ieder geval blij dat je indirect toegeeft dat jij de wijsheid net zomin in pacht hebt als Lao en mij, en dat onze meningen allemaal worden gekleurd door onze hoop. Het getuigt van een zekere grootsheid om dit te durven erkennen.

     9. Original NL

      Quote….
      Lao is géén lullekop. Lao is niet dom…….
      Lao is de psychopaat die ondanks multibans hier de boel blijft verzieken als regeringswoordvoerder, klimaatspecialist, immigratie specialist, islam goedprater enz enz enz.
      Fuck off lullo..bij joop hoor je thuis en niet hier!!

     10. Peter Oudshoorn

      Even terug naar het beging, Beuk. Het ging om de triomfantelijke conclusie van Lao dat “Trump aldus paradoxaal goed is voor de EU, zoals de Brexit dat ook is.”

      Volslagen uit de lucht gegrepen en nergens onderbouwde uitspraken en die met een geweldig aplomb als voldongen feit brengen, is een onaardig en irritant debattrucje van Lao.

      Lao is geen idioot, maar speelt de idioot. Altijd weer.

     11. Lao Tse

      “Natuurlijk is Brexit een ramp, @Peter, zowel voor UK als voor EU. Ik heb nooit anders beweerd; van Lao weet ik het niet. ”

      Ja, Beukman, als de Brexit doorgaat, is dat een ramp, een grote ramp als het een harde Brexit wordt, een kleine ramp als het wordt teruggebracht tot een douane-unie.

      Ik twijfel er echter steeds meer aan dat die Brexit er nog gaat komen. Ik heb hierboven de mogelijkheden geanalyseerd en ik zie vooralsnog geen zinnig scenario naar een Brexit, in welke vorm dan ook.

     12. merlot

      De eurofielen van dienst vragen zich nauwelijks af waarom een meerderheid voor de Brexit heeft gestemd. Veel verder dan blaten dat Farage en Johnson het volk hebben voorgelogen komen ze niet.

      Via deze site is vandaag een interview met Paul Scheffer te zien. Dat is een van weinige realistische PvdAers. Hij gaf aan dat het met de immigratiepolitiek van de EU te maken had.

      En NATUURLIJK is dat zo.

      Plus uiteraard het feit dat de EU ontspoord is. Het is een machtsgeil kartel geworden dat volledig schijt heeft aan democratie. De europarlementariërs graaien naar hartelust en vreten op kosten van de belastingbetaler hun buikjes vol maar zijn slechts een nutteloze applausmachine naar Sovjet-model.

      Daar hebben de Britten een broertje aan dood.

     13. Beukman

      @Peter, die uitspraken zijn keurig door mij onderbouwd, en in het geval van Brexit zelfs van een voorbeeld voorzien.
      Van jou daarentegen staan er echter nog een aantal niet onderbouwde uitspraken open, zoals dat Brexit wereldwijd een blamage zou zijn voor de EU.

      Is het niet onderbouwen van uitspraken een irritant debatteertrucje van je, en/of speel je de idioot? Volgens jouw eigen logica wel, maar ik zou het niet zo hard willen spelen. Het zou werkelijk helpen als je degenen waarmee je het niet eens bent niet meer voor idioot uitmaakt of voor het spelen van een idioot.

     14. Peter Oudshoorn

      Test

     15. Lao Tse

      “De eurofielen van dienst vragen zich nauwelijks af waarom een meerderheid voor de Brexit heeft gestemd. Veel verder dan blaten dat Farage en Johnson het volk hebben voorgelogen komen ze niet.”

      Het betrof een krappe meerderheid en het lijkt me lastig te ontkennen dat het Britse volk in dit referndum keihard werd voorgelogen.

      Die misleiding verklaard zowel de krappe meerderheid als het feit dat nu uit peilingen blijkt dat een meerderheid niet meer voor een Brexit is.

      Uiteraard is dit niet de gehele verklaring. Het sentiment tegen de EU leefde en leeft breed in de Britse bevolking en de illusie van de ‘splendid isolation’ en het Britse wereldrijk evenzeer. Voor volksnationalistische populisten is dat een vruchtbare bodem voor misleiding. Dat begrepen Johnson en Farage goed.

     16. Frets

      Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

     17. Siemien

      “Het betrof een krappe meerderheid”

      Ah dat is dus een meerderheid en wat zegt Lao altijd over meerderheden?

  2. Original NL

   Pim Fortuyn!!

 3. Kretoloog

  Opnieuw een signaal dat bondskanselier Merkel de controle over de EU kwijt is. Want dwingende kracht achter deze maatregelen is de Franse president Macron. Deze egotripper overschat totaal de situatie. Hij denkt dat hij de VS aan kan. Hij zal van een koude kermis thuiskomen.

  1. Lao Tse

   Macron en Merkel trekken hier samen op. De steun voor Macron in eigen land is overigens groeiende. Een sterke president die, Gode zij geloofd, een sterk Europese koers vaart.

   1. peetjuhhhh

    Nou Lao ik zou niet zo op Frankrijk vertrouwen hoor. Dat land is half kapot. En is nog steeds in een neerwaartse spiraal. Die kruipen er niet meer uit voor 2030.

    1. Peter Oudshoorn

     Peetjuhhh, Lola Tse bralt maar door en bralt maar door, met die hete aardappel in zijn keel. Het maakt niet uit of het onzin is, als hij maar kan geilen op zijn eigen mongoloide woorden.

     1. EU kok

      Helaas is het voor de oude Peter niet mogelijk om zijn virtuele tegenstanders gewoon bij hun correcte naam te noemen.
      Altijd maar goedkoop schelden.

   2. Bosche draak

    Nou Lao, de Fransen zijn wel zo in hun nopjes met Macaron dat ze al gele hesjes dragend niks anders doen dan feesten!

    Randdebiel!

    1. Lao Tse

     De beweging van de Gele Hesjes is allang over het hoogtepunt heen. De peilingen laten een groeiende steun voor Macron zien.

     1. Bosche draak

      Het punt is dat ze zijn ontstaan dommerik!!

      Dat zou hetzelfde zijn als dat Macaron een huis in brand steekt en jij gaat lopen verkondigen “maar de vlammen zijn al minder geworden”

     2. Frets

      Ik reageer in de meeste gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en zat met name op heel veel andere sites. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering, gelukkig niet hoog genoeg voor.

     3. Original NL

      Pim Fortuyn!!

   3. Kretoloog

    Quatsch, Lao Tse. De staatsschuld van Frankrijk is onder Macron tot historische hoogte gegroeid. Bedraagt nu bijna 2500 miljard euro, dat is nog hoger dan Italië (2300 miljard). Macron voert een desastreus beleid, want hij weigert maatregelen te nemen om de vastgelopen Franse economie te hervormen. In plaats daarvan speelt hij steeds meer 1e viool in Europa, gebruik makend van de verzwakte positie van Merkel.

  2. Frets

   Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

 4. peetjuhhhh

  Ja 1 Europa zorgt dat gezeik in duitsland ook ons probleem word. Dat wij last kregen van de Duitse auto verkoop hadden we in 1980 ook niet verwacht.

 5. Veteraan

  Eerst nog even wat achterstallige miljarden betalen aan Amerika voor het verdedigen van onze grenzen tijdens en na de 2e wereldoorlog Sabine.
  En dan pas een grote bek over hullie zijn groot en nu moeten wij ook wat doen.
  Betalen pannekoek.
  Gewoon Allochtonen wegsturen, dan hou je heel wat miljarden over.
  Maar ja laf volk hé die Duitsers en alle andere Europeanen.

  Ik begin steeds meer schik te krijgen in wat Trolletjes te zeggen hebben, ze verliezen terrein nu steeds meer grootmachten niet doen wat ze willen.
  Go Trump, Go Boris en go Rechts.
  En vergeet de adressenlijsten niet van de Trollen hé, wie weet of we daar ooit nog eens wat mee kunnen vanwege laf gedoe. Euthanasielijstje ligt klaar hoor.

 6. goedisfout

  Je moet je afvragen of producten welke lokaal geproduceerd kunnen worden wel over de gehele wereld gesleept moeten worden.

  1. EU kok

   Moeten wij alleen Hollandse kaas eten, de Franse alleen camenbert en de Duitsers geen kaas?

  2. Peter Oudshoorn

   Dat is inderdaad een zeer terechte vraag, goedisfout. Het bekendste krankzinnige voorbeeld is dat van de Nederlandse hammen die naar Italie worden vervoerd, om daar na behandeling weer terug te komen naar Nederland als Parmaham.

   Duizenden andere lokale producten worden milieuvervuilend over de hele wereld getransporteerd. Dat heet ‘welvaart’, maar op termijn draagt het bij aan onze ondergang.

   1. EU kok

    Zou Oudshoorn, die natuurlijk in een auto van Duitse makelij rijdt, zijn niet Duitse banden er onder vandaan gehaald hebben?

    1. Frets

     Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

 7. toetssteen

  Ik vind dit een lastige zaak. Ach, ik ben zo’n malle die Frans rijdt. Op een uitstapje na voor pakweg 2 jaar altijd Citroën.

 8. tonna

  “balans zoek als de Amerikanen heffingen invoeren,Brussel gaat in tegenaanval”
  De lidstaten kunnen toch voor zichzelf bepalen of er een tegenaanval mbt Amerikaanse import tarieven?
  Hoezo Brussel?
  Duitsland is het zwaarst getroffen met de autoindustrie!
  Nederland heeft amper negatieve effecten,en solidair zijn met de moslimlover Merkel is pervers!

 9. Jantje

  Allemaal over op Linux!

  1. DidiMadloba

   Gebeurt al. Android is gebaseerd op Linux. Microsoft is op weg naar de uitgang. Tot mijn vreugde want ooit leek Bill Gates onverslaanbaar – en verloor ik mijn baan.

 10. Punt50

  EU zeer gretig op importheffingen, kunnen ze hun zakken weer vullen op onze kosten!!

 11. DidiMadloba

  Trump is een zakenman. Je hoeft elkaar niet te haten om te beseffen dat je een tegengesteld belang hebt.

  1. Lampje

   De fout die Trump maakt is dat hij op dit moment Amerika runt als een bedrijf, korte termijn denken. Politiek, waar hij dus de ballen verstand van heeft, kijkt veel verder. Op termijn brengt hij de VS heel veel schade toe.

 12. Frets

  trump lacht zich toch de rambam om die stomdronken ongekozen juncker

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.