GroenLinks activist spuit antisemitische taal: “Israël, afkoopsom van 6 miljoen levens”

GroenLinks activist Alireza Taimurizadeh komt wel met een heel vuil en antisemitische uitspraken. Israël is het land van de afkoopsom van 6 miljoen levens en nog veel meer andere lugubere teksten. Al langer is er kritiek op GroenLinks en met name op de activistische stromingen binnen de partij die vaak antisemitisme niet schuwen. 

Gister verscheen al een uitgebreid artikel met GroenLinks kopstuk Bram van Ojik over de steun aan een organisatie als BDS die Israël financieel probeert te boycotten. Antisemitisme is een groeiend probleem in Nederland. Eerder al zijn mensen van het CIDI – Centrum Informatie en Documentatie Israël – al belaagd bij een PvdA bijeenkomst en in andere delen van de EU zijn er ook genoeg ‘incidenten’.

Nu is er een GroenLinks activist die openlijk antisemitische sleuren en berichten op Facebook plaatst.

#Israël, democratisch land?!
Israël, bondgenoot van westen!
Israël, stabiel stukje Midden-Oosten 
Israël, land om geweten van Europa te sussen
Israël, land waar een jood zich voor schaamt
Israël, afkoopsom van 6 miljoen levens, het liefst ver weg, waar ze zich uit kunnen leven, waar ze hun trauma kunnen wreken, waar ze op af kunnen reageren, WAAR ZIJ DE SS’er MOGEN ZIJN.

Dit soort teksten zijn uiteraard afschuwelijk en hartstikke sneu. De vraag is of dit soort gedachtes bij meer radicale GroenLinksers leeft. Mocht dit inderdaad zo zijn dan zit er flink wat rot binnen de partij waar ze snel van af moeten. In Engeland gebeurt het zelfde bij de Labour partij van Corbyn, doordat Corbyn met notoire antisemieten op foto’s gaat staan krijgt zijn radicale achterban direct een podium om hun vuilspuiterij te promoten.

Dit moet ook niet gaan gebeuren bij GroenLinks, zulke extreem linkse gedachten nonsens hebben hier niks te zoeken en daar moeten we ons ook zo ver mogelijk van distantiëren. Benieuwd of de partij zo’n radicaal lid gaat royeren, dat een partij als GroenLinks kritisch is op Israël is hun goed recht. Echter gaan dit soort types als Taimurizadeh veel te ver en moeten direct uit de partij worden gezet.

Bron: Screenshot facebook post GroenLinks Activist
Bron: Screenshot facebook post GroenLinks Activist

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Lao Tse

  Bart Reijmerink kent de kneepjes van het Handboek van de politieke demagogie. Eerst stelt hij subtiel de vraag of dit soort radicale ideeën bij Groen Links leven om vervolgens door te associeren naar de suggestie dat dit het geval is en dat de partij maatregelen moet nemen.

 2. Kretoloog

  Kom op, Lao, al vanaf de oprichting blijkt GroenLinks een grote aantrekkingskracht uit te oefenen op allerlei dubieuze types. En dan druk ik me nog heel zacht uit. Fraudeurs, oplichters, criminelen, terroristen, leugenaars, pedofielen, antisemieten, verheerlijkers van massa-moordenaars, gezagsondermijners, er liep en loopt exceptioneel veel gespuis rond bij GroenLinks. Veel meer dan bij andere partijen.

  Het blijft daarom een groot raadsel waarin GL toch zoveel krediet heeft bij het gros van de media. Het is gewoon een partij van smeerlappen. En daar past dit verhaal van Bart prima in. Heeft niks met demagogie van doen, dit zijn gewoon de feiten.

  1. van Urk

   Groen Links is een militante club van betweterige oud-communisten, milieufanaten en pacifisten. Dat zegt alleen maar genoeg.

 3. van Urk

  “Dagelijks worden jonge kinderen, midden in de nacht, van hun bed gelicht, gearresteerd en meegenomen voor verhoor.” Even de andere kant van het verhaal; 1) De onophoudelijke Palestijnse aansporing tot haat en geweld die wordt gepromoot in de PA-media. 2) Het aanzetten tot haat en geweld dat wordt onderwezen in PA-scholen. 3) De PA-verheerlijking van terroristen die een integraal onderdeel is van de Palestijnse samenleving en zelfs in sportevenementen voor jongeren. Palestijnse minderjarigen plegen niet noodzakelijk geweld of aanslagen om de Israeliers aan te vallen maar om hun status in de Palestijnse samenleving te verbeteren of te behouden. Er zijn kinderen die met opzet graag gevangen willen gaan worden terwijl zij iedere keer onschuldig blijken te zijn. Gevangen gezet worden zodat hun imago niet gekrenkt zal zijn in de ogen van hun vrienden. Het toont dus zeer aan dat de motivatie voor Palestijnse kinderen om terroristische aanslagen uit te voeren, militairen uit te dagen etc. in veel gevallen hun eigen perceptie is van hoe hun eigen samenleving hen ziet en niets met Israel te maken heeft. Wanneer Palestijnse minderjarigen worden gearresteerd maar het onderzoek eindigt zonder voldoende bewijs te vinden, de verdachte wordt vrijgelaten.

  1. Lao Tse

   “Er zijn kinderen die met opzet graag gevangen willen gaan worden terwijl zij iedere keer onschuldig blijken te zijn. Gevangen gezet worden zodat hun imago niet gekrenkt zal zijn in de ogen van hun vrienden. ”

   Je bent moreel wel akelig de weg kwijt, van Urk. Gelukkig ben je geen christen.

   1. waakzaam

    Als je kijkt naar de acties van Ecumenial Accompaniment Programma in Palestine and Israel (EAPPI) en de Humanitairian International Temporary Presence (HITP) in Israel (Christelijke “onafhankelijke” pro-palestijnse organisaties) dan kun je maar een conclusie trekken:
    Van Urk heeft 100 %, zoniet meer, gelijk!
    Dus hou je leugens maar voor je Lao Tse

    1. van Urk

     Die pro-Palestijn activisten doen net of de Palestijnse autoriteiten wel een vreedzaam clubje is. U moet eens weten hoeveel Palestijnse burgers gemarteld worden in hun eigen gevangenissen. Dat zijn meestal de Palestijnen die WEL vreedzame betrekkingen willen onderhouden met de Israeliers.

     1. Lao Tse

      “U moet eens weten hoeveel Palestijnse burgers gemarteld worden in hun eigen gevangenissen. ”

      De heer van Urk liegt makkelijk en graag. De bron voor deze bewering zal dan ook niet leveren.

     2. van Urk

      Ach ik zie de beelden nog voor me hoe de Palestijn Rhibi Badawi achter een motor door de straten gesleept werd in Gaza. Of hoe een fotograaf van persbureau Reuters betrokken is geraakt met keiharde politiegeweld door Palestijnse handhavers tijdens een vreedzame demonstratie waarbij zelfs vrouwen lastig werden gevallen en bij opgepakte demonstranten hun armen op hun rug werden vastgebonden en vervolgens omhoog werden getild totdat hun schouders uit de kom zijn. werden vastgebonden. Palestijnse christenen werden stelselmatig gemarteld door de bende van Ramallah. In 2017 oordeelde de rechter Moshe Drori dat de Palestijnse autoriteit verantwoordelijk is voor de moord, ontvoering, opsluiting, verkrachting en marteling van 52 Arabieren die onderdanen zijn van Israel of de Palestijnse autoriteiten. Ik kan zoveel voorbeelden gaan opnoemen. Dus..man, hou toch op met je onzin! Ook door Palestijnse autoriteiten worden mensenrechten met voeten getreden!

     3. Bolkestein

      Ik weet nog wel een fotootje van twee jongetjes die door Hamas aan de achterkant van hun shirtjes aan de muur werden gespijkerd zodat ze niet weg konden lopen omdat ze moesten dienen als menselijk schild. Dat fotootje ken jij toch ook nog wel?

     4. Niemandalletje

      Lautje, Bron?
      Typ nu eens die zin, beginnend bij Palestijnse, in op een zoekmachine. 😉

      En een andere kijk op de zaak hebben is niet liegen.
      Als dat zo zou zijn, zou u, volgens uw zelve dus, altijd liegen.

     5. logisch denken

      zo glashard als je feiten verbuigt en bij elkaar liegt kan iedereen nog wat van leren. Zelfs rutte kan misschien een graantje meepakken van de meester.

      Enkel jammer dat je het zo doorzichtig doet.

     6. Siemien

      @van Urk

      hier het bewijs dat jij gelijk hebt..

      israelcnn.com/video/truth-vs-lies

    2. fockingworst

     @waakzaam ach de leugens die worden verspreid door de huistrol is helaas dagelijkse kost hierzo..
     lao Tse en zijn nicks…
     #fakenews

   2. van Urk

    Wat heeft mijn christelijk achtergrond hiermee te maken? Duidelijk dat u wereldvreemd bent en weinig kennis hebt over oorlogsgebieden en conflictgebieden of hoe bevolkingsgroepen daar zelf moraal precies in elkaar zitten. U neemt klakkeloos iets aan zonder verder te kijken. In ons land doen onze kinderen ook vaak ondeugende dingen om hoger aanzien te krijgen op hun vriendjes. Bij de Palestijnse kinderen is het de spel om stoer stenen te gooien naar militairen of tanks of om een militair of Joodse burger neer te steken. Heb je het lef niet in de ogen van je vrienden dan probeer je opgepakt te worden.

    1. Lao Tse

     Mijn standpunt over de smerige politiek van Israel jegens het Palestijnse volk is u bekend, van Urk.
     Mijn opmerking betrof uw poging de onvoorstelbare ellende waar dit volk is beland te bagatelliseren. Dat is immoreel.

     1. Bosche draak

      Sprak het bagatelliserend stuk ongeluk…

     2. van Urk

      Dat volk heeft die onvoorstelbare ellende vooral te danken aan hun eigen Palestijnse autoriteit. Dat is een klinkklare feit. Daar heeft u neem ik aan ook berichten op DDS over gelezen. Zoals Mosab Hassan Yousef de zoon van een voormalig Hamas leider dit soort Palestijnse schandalen en activiteiten op hun eigen burgers heeft aangekaart bij de VN. Zoniet dan heeft u net als die activisten een levensgroot bord voor u kop. Dan is het de vraag voor iedereen wat daar de beweegreden van is. Net als hoe het daar leeft bij Groen Links. Zo het dan toch om antisemitisme te maken hebben door alles maar dan ook alles de schuld alleen maar bij de Joden neer te leggen?

     3. Peter Oudshoorn

      Van Urk, wat je vertelt over het Palestijnse volk is de onverbloemde en volledige waarheid. Het zal evenwel nooit de smerige en immorele gedachtengang van Lao Tse veranderen. De meningen en overtuigingen van Lao zijn namelijk in roestvrij staal en beton gegoten – onveranderlijk en onveranderbaar.

     4. Bolkestein

      Het Palestijnse volk bestaat niet, sufkut!

      De “staat Palestina” quiz

      1. Wanneer werd het land “Palestina” opgericht en door wie?
      2. Welke waren zijn buurlanden?
      3. Wat was zijn hoofdstad?
      4. Wat waren zijn belangrijkste steden?
      5. Noem tenminste één “Palestijnse leider” voor Arafat.

      6. Wat was de taal van het “land Palestina”?
      7. Welke was de belangrijkste religie in het “Antieke land Palestina”?
      8. Hoe heette de munteenheid van het land?
      9. Kies een willekeurig datum in de geschiedenis en zeg wat ongeveer de wisselkoers van de “Palestijnse” munteenheid tegenover de Amerikaanse dollar, de Duitse Mark, het Britse Pond, de Japanse Yen of de Chinese Yuan was op die datum.
      10. Aangezien er nu niet zo´n land “Palestina” bestaat, wat veroorzaakte zijn ondergang en wanneer gebeurde dit?
      11. Waarom probeerden de “Palestijnen” nooit onafhankelijk te worden vóór de vernietigende nederlaag van de invasielegers van Arabische landen in de Zesdaagse Oorlog van 1967?

     5. Lao Tse

      “Dat volk heeft die onvoorstelbare ellende vooral te danken aan hun eigen Palestijnse autoriteit”

      De Palestijnse Autoriteit is een regering in een niet te winnen onderdrukkkingsoorlog. Hamas is het resultaat van jarenlange bezettingspolitiek door Israel.

     6. logisch denken

      de smerige van arafat en hamas zou je eens moeten gaan bestuderen. Vooral de publicatie waarin men stelt ” hamas niet eerder rusten dan dat staat israel en al haar inwoners volledig is vernietigd, we zullen de joden de zee indrijven'”

      Erg vrede lievend dat palestijnse volk

     7. van Urk

      @Lao Tse, Hamas is het resultaat van..Tuurlijk droom lekker! Gaza werd als goed gebaar door Israel aan de Palestijnen gegeven. De Palestijnen hebben zelf hun eigen regering samengesteld. Dat de Fatah partij en Hamas het niet met elkaar konden vinden over bepaalde standpunten en dat zelfs met geweld moest worden betwist ook daar heeft Israel totaal niks mee te maken. Lees wat het werkelijke doel van Hamas is en u beseft dat er nooit geen vrede komt. Israel is niet de oorzaak meer van alles maar Hamas.

     8. ZiggyStardust

      Lao Tse, je zit er volkomen naast. Hamas is niet het resultaat van politiek van Israël, maar Hamas is het resultaat van omliggende islamitische landen, die ‘palestina’ gebruiken om de haat tegen Israël aan te wakkeren. De omliggende landen zijn niet gebaat bij vrede. Hun doel is immers zoals in de Koran beschreven staat de totale vernietiging van Israël en de joden.

     9. Frets

      Ach ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Duijndam/Code134/Rancune/F.C. Labrouste/Lao Tse slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

     10. 007

      Antwoord op alle vragen van de “staat Palestina” quiz… Uit de hoge hoed van de Romeinen…

     11. Lao Tse

      “Gaza werd als goed gebaar door Israel aan de Palestijnen gegeven.”

      Je moet wel stevig in de pro-Israël bubble zitten om zo’n zin met droge ogen op te kunnen schrijven: Israël gaf het Palestijnse volk een snipper land dat hen al eeuwen toebehoorde.

 4. Tman

  GroenLinks is van dezelfde rotzooi als D66,Denk en BIJ1,hopelijk verdwijnen deze oproer activisten in 2021!
  Wat een zootje!

 5. ikweetwatikwil

  Alleen de kop van die schreeuwlelijk zegt al genoeg. GroenLinks kan alles gebruiken.

 6. J.Rademaker

  Groen iets is voortgekomen uit de communistische partij, openlijk bewonderde Rozemuller de massa moordenaar Pol Pot.
  Een democratisch land is dus altijd vijand ( ook het onze ) en dan mag alles voor het ideaal ( het ik ) kinderen als wapen is toegestaan en intifada ( kindsoldaten ) inzetten een goede zaak. Ook in Nederland voor het klimaat indoctrineren en inzetten.
  Meer minder is een schande maar als men daar minder zegt is dat wel letterlijk.

  1. DidiMadloba

   Pol Pot was vooral groen. Hij wist dat Cambodja in onze Middeleeuwen een bloeitijd doormaakte, en toen was het een agrarische natie.
   Dus redeneerde hij: weg met de geleerden, iedereen weer boer. Iemand met een bril was een intellectueel, dus die werd naar de andere wereld geholpen. Die paste niet in een agrarische natie.

   Groen Links zit vol intellectuelen maar die zijn dus eigenlijk helemaal niet groen.

 7. Jumping

  Groen Links is de partij van Klaver,
  Deze Klaver heeft een Marokkaanse Vader, niets mis mee maar toch.!
  En dan deze Ali Tai ook uit ??
  Met waarschijnlijk twee paspoorten en een Moslim voorkeur.?
  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. DidiMadloba

   Keiverrot? Ja, we hebben politieke tegenstellingen. U heeft vast liever een dictator die orde op zaken stelt en de Nederlander zijn trots teruggeeft.

   Zoals een kleine eeuw geleden een Duitser met een raar kapsel deed. En die zo nodig niet terugdeinsde voor een “Endlösung”, een definitieve oplossing.

 8. tailgunner

  GroenLinks is een verderfelijke club. Die heeft een heel raar verleden met Duijvendak, brandstichtingen, AFA, connecties met de moord op Fortuyn.

  Op 6 juni 2003 is in HP/De Tijd een artikel van de hand van De Jong en Niemöller verschenen onder de kop “De GroenLinks connectie”, dat op de cover wordt aangekondigd met de tekst “Volkert en zijn milieu – Het sinistere netwerk rond GroenLinks”. De inleiding van het artikel luidt:
  “Volkers was een eenling. Hoorden we na de aanslag op Fortuyn. Maar in werkelijkheid, zo toont extreem-links-deskundige Peter Siebelt aan, maakte hij deel uit van een goed geolied netwerk: Eco Nostra. Kwam de kogel van GroenLinks?”
  In het artikel wordt het boek “Eco Nostra – het netwerk achter Volkert van der G.” van Peter Siebelt besproken. Siebelt komt in het artikel uitvoerig aan het woord. Het artikel bevat onder meer de volgende passage’s:
  “Op de website van Theo van Gogh staat dan ook sinds kort een intrigerende voorpublicatie van een boek met de niet minder intrigerende titel Eco Nostra – het netwerk achter Volkert van der G., waarin een ingewikkeld netwerk van linkse dwarsverbanden wordt blootgelegd.”

  Maar niemand valt het op en niemand lijkt het te interesseren…

  1. Bolkestein

   Ik heb het boek Eco Nostra in bezit en gelezen. Groen Links is een vergaarbak van (politiek) vuilnis.

  2. DidiMadloba

   Niemöller? Is die nog steeds niet met pensioen? Zielig om aan te zien hoe een aan lager wal geraakte journalist zich naar zijn pensioen sleept door “rechtsaf te slaan” en te radicaliseren.

 9. Westerling 1

  GroenLinks is het reclasseringsinstituut van oud-communisten en andere politieke delinquenten.

 10. ikweetwatikwil

  Vreselijk dat de zogenaamde strijders voor de Palestijnen als het er op aan komt, zich gaan verschuilen achter vrouwen en kinderen. Dat zie ik Israël niet doen. Laf , Laf

  1. van Urk

   En deze hypocriete activisten bekommeren zich niet met de Palestijnen die in erbarmelijke omstandigheden leven in het oorlogsgebied Syrie of het terroristenparadijs Libanon.

   1. Bolkestein

    De vergeten Palestijnen

    door Khaled Abu Toameh

    12 September 2017

    Ayman Qawasmeh en Issa Amro zouden beter af zijn geweest als ze waren gearresteerd door de Israëlische autoriteiten. Wanneer dat was gebeurd, dan zouden hun verhalen de pagina’s van de grote westerse kranten hebben bereikt. CNN of NBC zouden misschien wel een heel programma aan hun beproeving hebben gewijd. Zonder een manier voor de Westerse mediakanalen om Israël erbij te betrekken, blijft hun verhaal echter begraven – samen met hun vrijheid.

    Meer dan 1600 Palestijnen zijn verdwenen in Syrië, en honderden zijn omgekomen, sinds het begin van de burgeroorlog daar. Dit is echter niet het soort nieuws waar de mainstreammedia in het westen op zit te wachten.

    Om in het blikveld van de internationale gemeenschap en de media moeten de palestijnen leven op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook, of in Jeruzalem. Dat zijn de gelukkige Palestijnen, hun verhalen (en situatie) worden regelmatig door de internationale media verteld. Waarom? Meestal omdat de verhalen van deze Palestijnen vaak gekoppeld zijn, direct en indirect, aan Israël.

    Het is geen geheim dat westerse journalisten en de mainstreammedia een obsessie hebben ontwikkeld voor Israël. Alles wat Israël doet (of niet doet) krijgt wijdverspreide aandacht, vooral als er een manier is om Israël te beschuldigen van het toebrengen van lijden aan de Palestijnen.

    Als de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA), Mahmoud Abbas, strafmaatregelen oplegt aan de twee miljoen Palestijnen in de Gazastrook, door het ontzeggen van geneeskunde, elektriciteit en salarissen, dan zal op de een of andere manier de mainstreammedia een manier bedenken om Israël erbij te betrekken.

    Het voortdurend hardhandige optreden van Abbas tegen de Palestijnse media, met inbegrip van de arrestatie van journalisten en Facebook-gebruikers, is blijkbaar niet nieuwswaardig in de visie van de westerse media. Wie kan het schelen als Abbas 30 nieuwssites blokkeert vanwege hun kritiek op zijn beleid en zijn acties? Wie kan het schelen als Abbas deze week opdracht geeft voor de arrestatie van journalist Ayman Qawasmeh, de directeur van een particuliere radiozender in Hebron?

    Qawasmeh werd gearresteerd kort nadat hij kritiek had gehad op Abbas en hem en zijn premier Rami Hamdallah had verzocht om af te treden. Westerse journalisten die betrokken zijn bij het Israëlisch-Palestijnse conflict verzwijgen deze verhalen, wegens, zo lijkt het, een gebrek aan een anti-Israël-angel.

    En alsof de arrestatie van Qawasmeh nog niet genoeg was, hebben Abbas’ veiligheidstroepen later Issa Amro, een Palestijnse activist uit Hebron, gearresteerd toen deze zich uitsprak tegen de arrestatie van de journalist. Amro werd in hechtenis genomen nadat hij in een Facebook-post kritiek had op de Palestijnse Autoriteit. En dus arresteerden de veiligheidstroepen de journalist voor de publicatie en om de vrijheid van meningsuiting te verstikken.

    Ayman Qawasmeh en Issa Amro zouden beter af zijn geweest als ze waren gearresteerd door de Israëlische autoriteiten. Wanneer dat was gebeurd, dan zouden hun verhalen de pagina’s van de grote westerse kranten hebben bereikt. CNN of NBC zouden misschien wel een heel programma aan hun beproeving hebben gewijd. Zonder een manier voor de Westerse mediakanalen om Israël erbij te betrekken, blijft hun verhaal echter begraven – samen met hun vrijheid.

    Het tragische verhaal van de Palestijnen in Syrië legt de dubbele standaard bloot van de internationale media-gemeenschap waar het gaat om hun verslagen over het Midden-Oosten: wanneer Israël er niet bij betrokken is, zijn ook de journalisten er niet bij betrokken.

    Wat er gebeurt met Palestijnen in de Arabische landen, lijkt vrijwel onbelangrijk te zijn voor de meeste mensen in de wereld. Dus wat als duizenden Palestijnen verdwenen zijn of gedood? Als er een Arabische staat bij betrokken is, dan blijft de media weg.

    De actiegroep voor de Palestijnen van Syrië zegt dat er 1632 gedocumenteerde gevallen zijn van Palestijnse gevangenen, en dat is met inbegrip van kinderen en vrouwen, die verdwenen zijn, en die vermist blijven in Syrië. Onder die vermisten zijn journalisten, artsen, verpleegkundigen en hulpverleners. De groep zegt dat die gevangenen “alle vormen van foltering” in de diverse detentiecentra en gevangenissen in Syrië hebben ondergaan.

    De groep wijst er ook op dat het zo’n 472 gevallen heeft gedocumenteerd, wat sterfgevallen zijn die het gevolg zijn van marteling in de Syrische detentiecentra en gevangenissen in de afgelopen paar jaar. De werkelijke cijfers kunnen veel hoger zijn, zegt men, gezien in het licht van de geheimhouding en de strenge beperkingen die worden opgelegd door de Syrische autoriteiten. Gezinnen zijn bang om de dood van hun dierbaren te melden uit angst voor vergelding door de Syrische autoriteiten.

    Uit een ander verslag van dezelfde groep blijkt dat zo’n 3570 Palestijnen zijn gedood sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië, met inbegrip van 462 vrouwen. Ondertussen werd het vluchtelingenkamp Yarmouk in de buurt van Damascus belegerd door het Syrische leger gedurende meer dan 1510 dagen.

    Het Jarmuk Palestijnse vluchtelingenkamp in Syrië is al meer dan 1510 dagen belegerd door het Syrische leger. Foto: Bewoners van Yarmouk in de rij voor het ontvangen van voedsel, op 31 januari 2014. (Afbeeldingsbron: UNRWA)

    Een ander Palestijns vluchtelingenkamp, Dara’a, was meer dan 1247 dagen zonder watervoorziening (Yarmouk was zonder water geweest voor meer dan 1088 dagen). Het verslag onthult ook dat meer dan 85.000 Palestijnen uit Syrië naar Europa zijn gevlucht tegen het einde van 2016, terwijl meer dan 60.000 hun toevlucht hebben gevonden in de Gazastrook, Jordanië, Turkije en Egypte.

    Deze afschuwelijke cijfers zijn normaal in de Arabische wereld met zijn door oorlog verscheurde landen, waar Arabieren en moslims worden verdrongen en gemarteld, en waar ze elkaar doden, en dat al vele jaren. Verontrustend is dat de benarde situatie van de Palestijnen in de Arabische landen nauwelijks internationale aandacht krijgt. Deze stilte heeft dodelijke gevolgen, en het is direct gerelateerd aan de niet-evenredige verslaggeving die de internationale media aan Israël geeft.

    Overweeg dat één Palestijn die neergeschoten wordt door een Israëlische politieagent of soldaat, waarschijnlijk meer aandacht zal krijgen in de internationale media dan de duizenden Palestijnen die illegaal worden vastgehouden en doodgemarteld in een Arabische land.

    Ontelbare verhalen kunnen worden gepubliceerd over de manier waarop die landen de Arabische Palestijnen mishandelen en hun fundamentele rechten van burgerschap ontzeggen, en hen gevangen nemen, en hen martelen.

    Zou iemand iets willen weten over de ware apartheidswetten zoals die toegepast worden op Palestijnen in verschillende Arabische landen? De informatie is gemakkelijk beschikbaar: het enige wat moet gebeuren is dat de westelijke media en de rest van de internationale gemeenschap hun obsessie met Israël heroverwegen en gaan beginnen om aandacht te besteden aan de echte Palestijnse slachtoffers – die wonen in de Arabische landen.

  2. Bolkestein

   Of ze spijkeren kinderen aan de achterkant van hun shirtjes aan de muur vast zodat ze niet kunnen ontsnappen om te moeten dienen als menselijk schild.

   Fotootje?

   Hierrrr > i66.tinypic.com/14wgidh.jpg

 11. Bolkestein

  Dit soort teksten zijn uiteraard afschuwelijk en hartstikke sneu. De vraag is of dit soort gedachtes bij meer radicale GroenLinksers leeft. Mocht dit inderdaad zo zijn dan zit er flink wat rot binnen de partij waar ze snel van af moeten.

  Groen Links is nooit anders geweest dan een vergaarbak van (politiek) vuilnis.

 12. logisch denken

  g roots l iegen is een communistische club met wortels die heel ver en diep reiken voor die zogenaamde idealen. Meneer rosenluller en het toenmalige partijbestuur spraken openlijk steun voor verachtelijke regiems. Ze adoreren Mao en hadden symphatieen met pol pot. Zoek de interviews uit die tijd op buij youtube en huiver hoe extremistisch deze club is.

  Zoek eens OP hoe Paultje angst zaaide voor het partijprogramma van de LPF.

  Ik kan niet begrijpen dat er belasting betalende arbeiders zijn die denken dat dit clubje handelt in hun belang. gl is voor een totalitaire staat en we zijn heel hard op weg om daar te komen

 13. Westerling 1

  Antisemitisme zit bij Links ingebakken.

  1. Lao Tse

   Ja joh, de neonazi’s zijn ook hartstikke links.

   🙂

   1. logisch denken

    zie je wel dat je er de ballen van begrijpt 🙂 🙂

   2. Bolkestein

    Dikke mik met de Pallezwijnen, net als jij. Je weet natuurlijk ook dat de leider van de Moslims, de groot-Moefti van Jeruzalem, Amin al-Husseini, gewillig en gedreven voor de socalist Adolf Hitler de Hanschar divisies voor de SS aanleverde. En met de Moslims ben jij dikke mik. Zeg me wie uw vrienden zijn en ik weet wie u bent…

   3. Bolkestein

    ‘Miljoenen verloren aan Marokkanen-projecten’
    UPDATEDe 22 zogenaamde Marokkanen-gemeenten, steden die problemen hebben met Marokkaanse jongeren, ontvingen de afgelopen drie jaar 33 miljoen euro subsidie. Maar het blijkt weggegooid geld, concluderen deskundigen. ,,Er zijn geen concrete resultaten geboekt,” zeggen zij in het actualiteitenprogramma EenVandaag.

    Redactie 30-03-11, 19:28 Laatste update: 20-02-16, 01:32
    Er is geen landelijke aanpak van de overlast door Marokkaanse jongeren, dus moeten de gemeenten zelf bepalen hoe ze de miljoenen aan subsidie besteden. ,,Veel gemeenten beginnen daarom projecten waar al van is bewezen dat ze niet werken,” zegt Joanne van der Leun, hoogleraar Criminologie aan de Universiteit Leiden.

    Zo ontving de gemeente Helmond de afgelopen jaren tonnen aan subsidie en pompte dat in een project voor gezinscoaches. Deze gezinscoaches werden aangesteld door Marokkanen, die eerder zelf voor overlast in de stad zorgden. Het project mislukte geheel, want de Marokkaanse coach helpt de hangjongeren met het kwijtschelden van boetes en proces-verbalen. ,,Als we een boete niet willen betalen, gaan we naar de coach,” aldus één van de Helmondse hangjongeren in de uitzending.

    Ondanks dat EenVandaag inwoners van Helmond aan het woord laat die gebukt gaan onder de terreur van de Marokkaanse jeugd, ontkent de gemeente Helmond dat de projecten rond de jongeren mislukt zijn.

    1. DidiMadloba

     Volkomen off-topic.
     En die criminologe moet ontslagen worden als ze geen oplossing weet (anders dan die Marokkanen wegsturen).

  2. DidiMadloba

   Met Lodewijk Asscher als antisemitische jood?

 14. van Urk

  Groen Links en de Palestijnse autoriteiten hebben op 1 punt een overeenkomst. Dat is hun communistische achtergrond. Arafat werd opgeleid door de Russische communisten en Ceauscescu en de Noord Vietnamese generaal Giap waren zijn gastheren. Abbas was in de jaren tachtig zelfs KGB agent.

 15. Punt50

  Groen Slinks blijft een obscuur clubje wereldvreemde mafkezen. Gelukkig is dat wel een constante factor.

 16. Bes Tolen

  Wellicht is het beter meer afstand te nemen tot problematiek, die meer door emoties wordt beoordeeld dan door gezond verstand.

 17. Heras

  Dat zijn schreeuwers die zich nooit verdiept hebben in de geschiedenis. De groenlinksers gaan helemaal voorbij aan hamas en pa, die de boel lekker opstoken maar zelf in een prachtige villa wonen in Turkije. Hun kinderen gaan naar particuliere scholen. Ze schuwen niet om kinderen te offeren; laten de mensen in die gebieden lekker rotten.
  Al onze financiële steun gaat naar hun toe.

  Als je zonodig gif wil spuien, verdiep je dan eerst in het hele verhaal.

 18. DidiMadloba

  Feit is natuurlijk dat de 8 1/2 miljoen Israëli (waarvan een kwart niet eens joods is) de wereld onnoemelijk veel gedoe opleveren.

  Als ze die nou een lekker plekje geven in pakweg Australië dan is het meteen vrede in het Midden-Oosten.
  En die Tempelberg kunnen ze best elders nabouwen.

  1. Bosche draak

   Als Israel weg zou zijn dan vind dat achterlijke volk wel iets anders om elkaar de hersens mee in te slaan.
   In dat vod van hun staat toch dat alle Joden dood moeten omdat dat tuig niet kan verkroppen dat ze door hun eigen achterlijkheid een eeuw achterblijven bij de rest van de wereld.

   Dat zo’n stuk vuil met een naam alsof iemand een zak letters op het scrabble-bord heeft laten vallen een beetje interessant wil doen hebben we compleet maling aan, net als jouw gluiperig geslijm en je stompzinnige opmerking van “duuuhhh dan gaan ze toch weg daar?”

   Nee dikkemaflullo zij gaan daar niet weg, Israel is meer van nut voor de wereld dan al die andere zandhazen bij elkaar, olie en achterlijkheid is het enige waar ze goed voor zijn.

 19. Veteraan

  Of het nu Didi en Lao’tje [dezelfde gekte dus zal ook wel dezelfde pedofiele bejaarde zijn]
  of een GL uit het afvoerputje is.
  Dezelfde onzin en dwang gedachten.
  Maar geen medelijden s.v.p., het zijn dolle honden die het verdienen om ……..

 20. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Wat een dom gereutel weer ! De Joden die zich Joden noemen zijn geen Joden maar Ashkenazi Khazaren met de nadruk op Nazi… Ga je geschiedenis leren. Idioten !

  1. logisch denken

   ga de term nazi opzoeken idioot

   1. Frets

    de pisvlek heeft vele gedaanten LD

 21. Michael M

  Zieke geesten als Alireza Taimurizadeh enkeltje Irak, Syrië, Egypte, Turkije geven. Daar weten de regeringsleiders wel wat ze met dit soort vuile idioten moeten doen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.