Help! Europese Commissie lanceert plan om EU-lidstaten ‘respect voor de rechtstaat’ bij te brengen

Ursula von der Leyen, de kersverse voorzitter van de Europese Commissie. Bron: Flickr / European Parliament
Foto: Ursula von der Leyen, de kersverse voorzitter van de Europese Commissie. Bron: Flickr / European Parliament

De voorspelling van Nigel Farage is nog maar net uitgesproken en blijkt nu alweer juist! De Europese Commissie wil namelijk een ‘rule of law’-cultuur bevorderen want men maakt zich zorgen om ‘respect voor de rechtstaat’ en ‘corruptie’. Blijkbaar moet Brussel de juridische chaos veroorzaakt door CDA en VVD, opruimen.

Een beetje totalitair klinkt het wel, dat ‘rule of law’-framework: als het aan Brussel ligt bevordert de Europese Commissie binnenkort ‘rechtsstatelijke principes’, maar in hoeverre dat succesvol zal blijken is maar de vraag.

De middelen die de Commissie zichzelf toewijst zijn echter niet mis. Waar het plan concreet op neerkomt is dat alle ‘overtredingen’ voortaan onderwerp van gesprek worden tussen de Commissie en de lidstaten. Brussel gaat lidstaten erop aanspreken als ze van mening is dat de lidstaat ‘onvoldoende vorderingen’ maakt op het gebied van ‘rule of law’. Het probleem van het programma is echter het doel. Wetgeving wordt verheven tot ‘doel’ en niet als middel, zo staat er in het programma:

“GOAL: to address systemic threats to the rule of law”

Dit klinkt wellicht prachtig, maar concreet betekent dit dat maffe  wetten géén probleem zijn, zo lang er maar wordt gehandhaafd. Het systeem dat men in Brussel heeft bedacht ziet er ongeveer zo uit:

Rule of Law-framework van de Europese Commissie

Het Rule of Law-programma van de Europese Unie. Bron: European Commission
Het Rule of Law-programma van de Europese Unie. Bron: European Commission

Het nieuwe systeem zal ertoe leiden dat landen die zich niet conformeren worden aangesproken op ‘overtredingen’. Daarna volgt mogelijk een sanctieprocedure om lidstaten te bewegen verandering te realiseren. Ook wil de Europese Commissie lidstaten middels subsidies helpen om de ‘doelen te realiseren’. Concreet komt het erop neer dat er dus nóg meer macht en invloed naar Brussel gaat. Via een Artikel 7-procedure kan de EU zelfs sancties opleggen en lidstaten straffen.

Met de plannen ligt wederom een bewijs op tafel dat Nigel Farage gelijk heeft: de EU doet er alles aan om nationale soevereiniteit te ondermijnen. Om haar heimelijke coupe d’etat te verzwijgen schermt men in Brussel met “Bulgarije!” en “Roemenië!” – die landen zouden het programma meer dan nodig hebben vanwege corruptie.

Daarmee geven de bureaucraten in Brussel eigenlijk toe onbetrouwbare overheden toegang tot de Unie hebben te hebben gegeven. Het zou bijna grappig zijn ware het niet zo enorm triest.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

50 reacties

 1.   

  De Visegrad-landen zijn er in geslaagd Frans Timmermans te blokkeren voor de functie van Commissievoorzitter maar komen met tante Ursula van de regen in de stortbui.

  Geweldig!

  1.   

   Tante Ursula heeft een meerderheid van 7 (zeven!) stemmen, op de 754. Zij gaat het nog heel moeilijk krijgen om überhaupt een wet door het Europese Parlement te krijgen. Dat lukt zeker niet als de Visegradlanden en bloc dwars gaan liggen.

  2.   

   Ja Lao, ons aller achterlijke EU mongool gniffelt in zijn islamknuffelende handjes omdat Lao het echt heerlijk vindt als het erom gaat dat Nederlandse/EU burgers respect bij gebracht zou moeten worden.
   Maar als we praten over migranten die geen respect hebben voor Nederland en niet wensen te integreren in ons land, gaat Lao tekeer als een echte islamknuffelaar..

   1.   

    Hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

    1.   

     Frets, heb je het nu over Timmerfrans of Lao tse, ook wel Mezzadrama en andere aliassen?

   2.   

    dit wicht heeft maar één doel; de verenigde staten van europa

    1.   

     Zo stond Adolf ook op het podium te preken. Toen had ons land als soevereine natie er ook geen grip op.

     1.   

      precies, met de nsb voorop, er is in die 80 jaar niet veel veranderd

    2.   

     Wat is daar mis mee? Weet u niet dat de deelstaten van de VS op allerlei terreinen eigen wetten kunnen uitvaardigen. De macht van Washington wordt beperkt door de grondwet (die alleen met instemming van 3/4 van de deelstaten kan worden veranderd). Maar het “begrip” grondwet is ook al taboe. Alles wat naar een oplossing riekt wordt taboe verklaard.

     1.   

      Wat is daar mis mee?. Ik snap niet dat iemand die net doet of hij 80 is zo stom kan zijn.

    3.   

     “dit wicht heeft maar één doel; de verenigde staten van europa”

     Mogelijk, maar als deze staatsvrouw dit doel niet nastreeft gebeurt het ook.

     Veel mensen die zich bekreunen over de voortgaande integratie van Europa doen me denken aan mensen die zich verzetten tegen de wassende maan.

   3.   

    helemaal gelijk.

  3.   

   een linkse dictatuur vindt onze huistarrel geweldig ! Er zijn dus echt eurofielen die als een soort pedofilie misbruik goedkeuren.

   1.   

    Dat deed onze wil..lem toch al chilgporn he en verder zullen onze Oostblok landen een dikke vinger later zien aan die stinkgleuf let op mijn woorden .

 2.   

  “Blijkbaar moet Brussel de juridische chaos, veroorzaakt door VVD en CDA, opruimen”.

  Het staat er echt! Wat voor spul heeft Teunis Dokter geslikt om dit uit de toetsenbord te krijgen?

 3.   

  De EU dictatuur krijgt langzaam maar zeker gestalte.

  1.   

   Dat politici hebben de waarschuwing van Orwells boek 1984 niet goed begrepen.

   1.   

    beste meneer van Urk,
    het boek 1984 is niet voor de politici geschreven. dit boek is geschreven als waarschuwing voor de burger, de politicus ziet in het boek 1984 hoogstens een handleiding. overigens ik kan u het boek ‘de ontscheping’ van Jean Raspail aanbevelen. in deze novelle uit de beginjaren 70 van de vorige eeuw, wordt de val van Frankrijk en dus Europa, door een tsunami van gelukszoekers, beschreven. ook de ‘weg met ons’ mentaliteit wordt in dit boek aan de kaak gesteld. uiteraard werd de auteur als ‘racist’ gebrandmerkt. in een interview vroeg men hem waarom hij Indiërs als gelukszoekers had gebruikt en zijn antwoord was: ‘ik wilde de inwoners van de Maghreb (Noord Afrika) niet noemen, omdat ik dan ‘racist’ genoemd zou worden. dat ik echter Afrika bedoelde is evident’.

  2.   

   Het is absurd om van een dictatuur te spreken als een meerderheid in elke lidstaat elk moment kan beslissen om uit de EU te stappen en zolang dat niet het geval is, de politieke kleur van het Europese Parlement kan bepalen.

   De term dictatuur in dit verband behoort tot het rechts-populistische vocabulaire waar ook termen als cordon sanitaire en partijkartel behoren. Het is de taal van een politieke minderheid die suggereert namens het volk te spreken maar feitelijk een kleine minderheid van het electoraat vertegenwoordigt.

   1.   

    blablabla blaaskaak en eeuwig gebande

   2.   

    Een tarrel die niet eens weet wat de afspraken van Lissabon inhouden kweekt er voldoening uit om anderen zonder enige kennis van feiten de maat te nemen.

    Slechts een randdebiel spreekt van een meerderheid voor individuele lidstaten bij een stemverhouding van 26 zetels voor Nederland op een totaal van 751. Nederland heeft geen stem in gfeen enkele beslissing die de EU neemt.

    Derhalve zo spoedig een nexit en terug naar een autonome nationale overheid. Weg uit de brusselse dictatuur tarrel

   3.   

    Het is natuurlijk absurd te ontkennen dat de EU een dictatuur is…

   4.   

    De term dictatuur is rechts?. Man man man. Lao het spijt me het te moeten zeggen maar je praat poep. Ga geschiedenis boeken lezen jongen en stop met je ongefundeerde idioterie. Je hebt blijkbaar totaal geen verstand van hoe het leven in elkaar zit.

   5.   

    Het uitstappen uit de EU geeft anders teveel gedoe. Ook daar moet Brussel zijn bemoeizucht weer laten tonen om te pushen om het niet te gaan doen. De Britten hebben ondervonden alsof zij een soort sekte verlaten.

  3.   

   Ik mis een verwijzing naar de EUSSR, of begrijpen zelfs de zeurpieten hier nu dat de vergelijking met de Sovjet-Unie niet opgaat? De Sovjet-Unie was een eenheidsstaat waarin alle touwtjes samen kwamen bij de “opperste sovjet” in Moskou. Maar geloof het of niet, “Brussel” heeft over een heleboel dingen in de lidstaten niets te zeggen. Vanwege het “subsidiariteitsbeginsel”, zoals dat in het EU verdrag staat.

   1.   

    @didi
    ook u denkt dat u een filosoof van DDS bent. geeft u ons, armzalige stervelingen, een scheut van uw oneindige wijsheid en reageer op de volgende vraag. Gorbatsjov heeft, niet eens zo lang geleden, gevraagd waarom de EU een staatsvorm nastreeft, die de Sovjet Unie ruim 70 jaar
    heeft geprobeerd in praktijk te brengen om daarna terug te keren naar het – voorzover dat het waard is – democratisch stelsel.

 4.   

  Judge Dredd al gebeld ?

 5.   

  Dit is geheel volgens de richtlijnen van de Bilderberg conferentie.

  Alle poen en de macht naar Brussel.

  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Stop met de EU in deze vorm.
  NEXIT.

  1.   

   Nederland is een “keiverrot land” doordat domme populistische zeurpieten zoals jij er niets van snappen, en overal tegen aan trappen, doordrenkt van wantrouwen.

   (Ben ik nu in een val van een trol gevallen?)

 6.   

  Zo zijn de lidstaten van Amerika ook tot stand gekomen hahaha

  1.   

   En het machtigste land ter wereld geworden… Dus alle reden om op een sterk Europa in te spelen.

   1.   

    met 1 druk op de knop is de U.S.A weg of dacht je dat zij de enige zijn dombo dus zo machtig zijn ze niet .

 7.   

  Waar is Trump als je hem nodig hebt.

 8.   

  Het onderwerp gaat de DDS verslaggever duidelijk boven de pet. Nee, wetten zijn niet het doel, maar de naleving daarvan. Kun je daar bezwaar tegen hebben?
  Farage vindt blijkbaar het naleven van wetten niet belangrijk.
  Gaat de EU met dit plan haar boekje te buiten? Voor Ursula geldt in elk geval artikel 23 van de Duitse grondwet, dat in detail de procedure beschrijft als de EU dat inderdaad zou doen.
  Handhaven is trouwens een rechts thema. Dat zou DDS moeten omarmen.
  Nederland is eigenlijk geen rechtsstaat. Onze stokoude grondwet is helemaal niet bindend voor de parlementariërs! Toen Thorbecke die schreef had hij alle vertrouwen in de parlementariërs. Inmiddels zien we daar ook raar volk bij.
  Donner stelde terecht dat in Nederland de Sharia kan worden ingevoerd zodra een meerderheid het wil.

 9.   

  “…………..respect voor de rechtstaat’ bij te brengen…………..?????”
  En hoe wil die Tante dat doen met de constante invoer Moslims naar Europa en, inmiddels, opgelopen is tot 30 Miljoen Moslims in Europa?
  Of is het de Tante onbekend, dat Moslims maling hebben aan Westerse regels???
  Waanzin heerst in Brussel (lees Merkel).

  1.   

   @Haddock
   u praat over Merkel en daar ben ik het in grote lijnen mee eens. echter – in mijn optiek – is de EU een Frans project en daar Duitsland de enige Europese macht is die Frankrijk kan weerstreven en dat niet doet en ook, gezien de huidige regeringssamenstelling niet snel zal doen, is Macron de man die als uiterst gevaarlijk moet worden beschouwd. hij heeft von der Leyen in zijn zak en hij kan zijn droom als Napoleon die Frankrijk en de EU bestuurt, waarmaken.

 10.   

  De EU is een groeiende dictatuur.
  Wee de jongeren.

 11.   

  ‘respect voor de rechtstaat’
  Lees “censuur” op alle kritische geluiden en uitingen mbt de EU,weg met de vrije meningsuiting!
  Het idee van een dictatoriale staat is te zwak uitgedrukt,de EU gaat een militaire staat worden!
  Tja,dat moet wel op een burgeroorlog uitdraaien,maar wel voordat het EU leger een operationele structuur heeft!
  Dan is een burgeroorlog niet meer te winnen!

  1.   

   @tman:
   Het EU leger gaat genoeg manschappen (kanonnenvoer) krijgen,namelijk de arbeidsonproductieve moslims.
   De EU zit immers vol met die lui,en hun haat tegen de autochtone Europeanen is zo groot dat deze de door de EU gemarkeerde dissidenten,met veel plezier afslachten uit naam en opdracht van het EU leger!
   Nu weten we meteen waarom de illegalen welkom zijn in de EU.

 12.   

  Ieder heeft zo zijn eigen agenda; moslims willen hier een tweede Turkije, de democraten willen een tweede VS, wie gaat er winnen?
  O ja, en wat wil het volk…nou laat maar, zij doen niet mee.

 13.   

  Teunis, o o k de PvdA en D66 zijn zonder meer verantwoordelijk voor de (juridische) chaos waarin dit land nu verkeert!

  En ja, iedere boerelul zag en ziet aankomen dat we geheel onder Brussels regime komen.

  Dat is namelijk het doel van dat zooitje daar én hier in Den Haag!

  Daarom Nexit nu!!

 14.   

  Vroeger deden ze andere dingen met heksen.

  1.   

   Dat waren goede oplossingen! Voor Merkel wel een grote bos hout…

 15.   

  Nooit gedacht dat er personen zwaren die zo dom zijn als die Lao Tse zeg…..ik maakte er een eind aan als ik zo moest leven.

 16.   

  Moeten we ook met linker voorpoot schuin omhoog?

  Hoog tijd voor Nexit!

 17.   

  De CDA en VVD hebben geen juridische chaos veroorzaakt. Dat heeft Orban’s Hongarije wel gedaan. Als er wetten worden gemaakt binnen de EU commissie, en door een meerderheid goed gekeurd en aangenomen, dan behoren alle lid staten die wetten te volgen. Alleen in een geval van een crisis, zou er een uitzondering tijdelijk mogelijk kunnen zijn. Hongarije heeft een schandalig huidige beleid o.l. van dictator Orban:
  heel veel geld krijgen vanuit de EU om dit landen te steunen, maar hun Syrische geregistreerde vluchtelingen NOG STEEDS opgesloten houden in concentratie kampen waar zij vaak geen voeding krijgen, geen zorg, geen hygienische producten krijgen,
  geen kleding en schoenen, en geen kachel. Ieder ochtend komt er mensen langs de
  draad hekken om de lijken van kinderen en volwassen op te halen…en er wordt steeds minder van deze oorspronkelijke echte vluchtelingen. Later in de dag komen een aantal gewone burgers langs die zakken vol voedsel, kleding, en hygienisch producten over die gigantische hekken gooien. Liefdadigheid’s organisaties, en ook de Rode Kruis, mogen van Orban & Co. niet bemoeien. De foto’s in de kranten liegen niet!
  Wat doen Orban met de geld die hij en zijn partij van de EU krijgt? Als Hongarije niet willen de EU wetten en plannen volgen, dan moeten zij eruit gezet worden. Wat is nou zo uitzonderlijk met Hongarije? Ik kan herinneren als kind, toen er duizenden Hongaren vluchten voor hun vrijheid naar Canada. Zij spaken geen woord Engels, maar onze stad Winnipeg heeft hen allemaal opgenomen en hun onderdak en zorg gegeven. Mijn moeder die tijdens de WW 2 oorlog een Rode Kruis zuster was, zorgde voor de Hongaarse immigrante families, in hun asiel centers of in tehuizen. Ik ging gedurende vele jaren naar school met velen van die kinderen in mijn klas. Zij hadden het extra zwaar, want na de gewone school uren, moesten ze een uur extra Engels leren. Gedurende al die jaren krijgen we de gelegenheid om dagelijks op school een flesje melk te kopen voor 5 cent. De Hongaarse kinderen krijgen hun melk gratis, en de extra flessen werden uitgedeeld onder hen voor hun jongere familie leden tehuis.
  Wat en een verschil met de huidige situatie met de Syrische vluchtelingen in Hongarije!

  1.   

   quote: Wat en een verschil met de huidige situatie met de Syrische vluchtelingen in Hongarije!
   Gek he. Die hongaren zijn keurige aangepaste mensen en die syriers moslims die van voren niet weten dat ze van achter leven

   1.   

    @Cesare. Onder de vastgehouden echte vluchtelingen in Hongarije zijn er ook Christenen, die door Open Doors en de Rode Kruis naar dit land werden gestuurd.
    Niet alle Hongaren zijn “keurige aangepaste mensen”…niet in onze tijd, niet tijdens WW 2, niet na de oorlog, een ook niet in de 18de eeuw, toen componist Josef Haydn werkte jarenland aan het hof van Esterhazy onder vreselijk omstandigheden. Jaren geleden heb ik een recital op de AVRO radio gegeven met liederen van Z. Kodaly, in het Hongaars. Daarvoor kreeg ik hulp met het uitspraak van de taal van een lieve
    Hongaarse dame, die een VLUCHTELING was tijdens het communistische overname van Hongarije. Samen met honderdduizend anderen uit dit land.

    1.   

     @rosasolis de huistrol zit weer paraat achter zijn toetsenbord 24/7
     Je moet toch wel gestoord zijn en niks anders in je leven hebben als je hier 24/7 zit te reageren zoals @eu slappe cock.
     @huistrol wat een kansloos leven heb je elke dag weer door hier te komen en werkelijk iedere minuut te reageren, op een werkelijk door iedereen hier ervaren als abjecte manier,
     en dat al zeker 10 jaar lang.
     U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd

 18.   

  Als je dat zooitje bij de eu ziet dan is het logisch dat daar geen enkel respect voor is.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!