shutterstock 1423719488

Het onderwijs gaat kapot: 1400 te weinig docenten in het basisonderwijs

Geen categoriejul 08 2019, 12:00
Kinderen zijn helemaal van de leg, wat niet zo gek is.
In het onderwijs is het best belangrijk dat een kind een vaste docent heeft. Is dat niet zo, dan ontbreekt het vertrouwen, en de docent heeft dan geen kans om de leerlingen écht te leren kennen, en dus ook niet om de begeleiding per kind aan te passen. Wat toch wel handig is.
Helaas is de staat van het Nederlandse basisonderwijs zo slecht dat dit voor veel leerlingen niet meer dan een droom is. Sterker nog, in Nederland moeten kinderen dankbaar zijn dat ze een docent hebben.

Basisscholen zoeken nog bijna 3500 leerkrachten voor het nieuwe schooljaar. Ze verwachten na de zomervakantie te moeten beginnen met zo'n 1400 vacatures. Leraren vrezen voor een nieuw jaar van pleisters plakken. ‘Elke vrijdag is er iemand anders. Een aantal kinderen is helemaal van het padje.’

Eigenlijk is dit gewoon hartstikke zielig. Je kind zou maar naar een school gaan waar er continu gerouleerd wordt... of waar het zelfs af en toe gebeurt dat er helemaal niemand is. Er is eigenlijk geen betere manier om ervoor te zorgen dat je kind niets leert. En jij maar hopen dat het onderwijs je kind klaarstoomt voor een mooie toekomst. Niet dus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten