Het onderwijs gaat kapot: 1400 te weinig docenten in het basisonderwijs

Kinderen zijn helemaal van de leg, wat niet zo gek is.

In het onderwijs is het best belangrijk dat een kind een vaste docent heeft. Is dat niet zo, dan ontbreekt het vertrouwen, en de docent heeft dan geen kans om de leerlingen écht te leren kennen, en dus ook niet om de begeleiding per kind aan te passen. Wat toch wel handig is.

Helaas is de staat van het Nederlandse basisonderwijs zo slecht dat dit voor veel leerlingen niet meer dan een droom is. Sterker nog, in Nederland moeten kinderen dankbaar zijn dat ze een docent hebben.

Basisscholen zoeken nog bijna 3500 leerkrachten voor het nieuwe schooljaar. Ze verwachten na de zomervakantie te moeten beginnen met zo’n 1400 vacatures. Leraren vrezen voor een nieuw jaar van pleisters plakken. ‘Elke vrijdag is er iemand anders. Een aantal kinderen is helemaal van het padje.’

Eigenlijk is dit gewoon hartstikke zielig. Je kind zou maar naar een school gaan waar er continu gerouleerd wordt… of waar het zelfs af en toe gebeurt dat er helemaal niemand is. Er is eigenlijk geen betere manier om ervoor te zorgen dat je kind niets leert. En jij maar hopen dat het onderwijs je kind klaarstoomt voor een mooie toekomst. Niet dus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Ben-NIET-Groen-L

  Krijg nou tieten…..die Markje Harbers is ook al HOMO !!!!
  Dat wist ik niet joh………..lol
  Onze heel ‘artiesten’ schare van A tot B bestaat al uit homo’s…nu ons kartel ook al ?

 2. Ben-NIET-Groen-L

  Een aantal kinderen van het padje af !!!???

  Zodra ik één voet buitenshuis zet, hoor en zie ik al zo-wie-zo dozijnen kinderen die ernstig van het padje zijn, dan wel allemaal schreeuwende ADHDérs schijnen te zijn, dan wel compleet in en in gestoord blijken te zijn.
  Met andere woorden: hedendaagse Kutkinderen, onbeleefd, brutaal, schreeuwlelijkers die totaal geen normen en/of waarden hebben meegekregen van hun verwekkers!
  Dan heb ik het nog niet eens over allochtonenkinderen !

  1. Veteraan

   @ Ben-NIET-Groen-L

   Goed beschreven hoor en die mogen van mij een paar weken zonder water worden opgesloten in het fietsenhok, want het wordt nooit meer wat.
   En het gemiddelde moslimknaapje voldoet ruimschoots aan deze voorwaarden hoor.
   Die hebben ADHD als inteeltbonus meegekregen maar het karakter is al helemaal verneukt. Oftewel een gemiddelde moslim met als extra het rare geloof wat dient voor alle excuses die ze nodig hebben.
   Zeg maar de NL palestijnen, net zo erg, agressief, dom en luidruchtig.

 3. EU kok

  Het is de schuld van die linkse onderwijskliek, die al die rechtse leerkrachten dwarszitten.
  Het linkse ontmoedigingsbeleid heeft effect.

 4. Jumping

  Weer zo’n bericht wat bevestigd dat Nederland een keiverrot land is.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 5. Rosasolis

  Heel erg jammer dat het zo achteruit gaat met het basis onderwijs. Als er niet spoedig meer voor de docenten wordt gedaan, zullen er steeds minder kiezen voor het beroep als leraar. Dan gaat het hele onderwijs systeem achteruit. Vooral in arme stadswijken.
  De kans dat wij de bekende “Blackboard Jungle” situaties in onze middelbare scholen zullen krijgen zal ook toenemen. Van ochtend op de radio gehoord dat vele lager en middelbare scholen denken aan een 4 dagen school week.

  1. Veteraan

   @ Rosasolis
   2 van de 3 vriendinnen die in het onderwijs werkten zijn er al mee gestopt en hebben ander werk wat ze nu met veel meer plezier doen.
   Ze werden bedreigd door leerlingen en ouders en waren de hele dag bezig met pogingen tot handhaven van de rust.
   Een kwart van het tuig was Tokkie en drie kwart allochtoon.
   Ook een Marokkaanse collega is er al mee gestopt omdat hij zijn soortgenoten zat was.
   En dit is onze toekomst.

   1. toetssteen

    @Veteraan
    Dat, plus dat men tig jaar terug vond dat het minder moest du de jonge instromers uitweken naar het bedrijfsleven.

 6. RS

  Tja, als je als leraar zijnde in een klas, niks meer te vertellen hebt, de leerlingen WEL, want die zijn soms de baas in een klas en allerlei verwensingen naar je hoofd geslingerd krijgt, kan ik mij wel iets bij voorstellen…………….

 7. Jantje

  Vooral in ‘kansarme’ wijken, zo werd mij op de tv medegedeeld.
  Er zijn in Nederland geen kansarme wijken, alleen mensen die weigeren van de kansen gebruik te maken.

  1. Veteraan

   @ Jantje

   +++

 8. RS

  Rosasolis@ Ik, en meerderen met mij hadden ook een 6 daagse schoolweek, zaterdags was het een halve dag……….en nu al naar 4 ??? Knettergek. Wij gaan naar de galamiezen zolang het onderwijs bij de rooien blijft.

  1. EU kok

   Wij gaan naar de galamiezen zolang rechts het onderwijs mijdt als de pest.

   1. Agios

    Kan het nog dommer?

    1. EU kok

     Zeker.
     Links de schuld geven en vooral geen poot uitsteken om het probleem op te lossen. Hard klagen en werkelijk niets doen om het op te lossen.
     Onderwijs, de blinde vlek van rechts.

     1. toetssteen

      @Kokkie
      Jammer dan, het was de domheid van links dat jonge instromers de deur werden gewezen. Vergrijzing enzo….

     2. Pronounce

      Rechts is allang bezig dat op te lossen, maar door jouw blinde vlek heb je dat compleet gemist. Rechts onderwijs is op maat gemaakt individueel onderwijs dat online wordt aangeboden, of privé onderwijs aan huis. Heel wat anders dan met zijn allen tegelijk op socialistische wijze hetzelfde one size fits all dogma naar binnen geschoven te krijgen. Maar bovenal betekent rechts zijn inzien dat werkloosheid en incompatibiliteit met de arbeidsmarkt ondanks jaren van staatsonderwijs betekent dat dat staatsonderwijs wellicht helemaal zo goed niet is. En dat echte veranderingen en successen worden behaald door zij die ondernemend zijn, door hen die ondernemingen starten. Waarom grote bedragen geld lenen voor een waardeloze en achterhaalde opleiding als je dat geld ook in je eigen bedrijf kunt steken? In de VS zie je dat fenomeen nu al volop en het zal ertoe leiden dat ondanks het feit dat de meerderheid van afgestudeerden vrouwelijk is, de absolute grootverdieners nog steeds mannen zullen zijn.

 9. Original NL

  De linkse doctrine “alles moet mogen” begint zijn wrange vruchten af te werpen…kinderen ontvangen nauwelijks nog opvoeding of hebben een ” rugzakje” .
  Om van het domme moslimtuig nog maar te zwijgen.

 10. Angelus pacis

  Als ze het salaris vertienvoudigen dan mogen ze me nog een keer het ziekenhuis in schoppen……..Maar voor dit geld met bijbehorende risico’s zien ze mij nooit meer in een schoolgebouw. Veel te gevaarlijk daar…….

 11. Agios

  Wie wil er nog voor de klas staan met on Handel are, verkeerd opgevoede kinderen. Een grote bek kun je krijgen en om niks boze vaders en moeders op school. Ik zou ook bedanken om het door groen en links geestelijk misvormde kinderen weer op het rechte pad te brengen. Links heeft ook de opvoeding weer compleet verpest.

  1. EU kok

   Quote : Links heeft ook de opvoeding weer compleet verpest.
   .
   Ouders zijn verantwoordelijk voor de opvoeding van hun kinderen.
   Afschuiven van verantwoordelijkheid is toegeven incapabel te zijn

   1. Original NL

    Quote….Afschuiven van verantwoordelijkheid is toegeven incapabel te zijn…….
    Bedoelt u hiermee dat leerkrachten ook het grut moet gaan (her) opvoeden???

 12. Tman

  Wie wil nog docent worden in het basisonderwijs?
  Té grote klassen met enorme niveau verschillen mbt taalbarriëres,kennisopname en sociaal gedrag!
  IQ scores van 60 t/m 130 in één klas,dat gaat niet lukken,daarbij moeten de docenten op hun tenen lopen vanwege ontevreden agressieve ouders,cultuur verschillen,dreigementen van diverse nationaliteiten!
  Tegenwoordig hebben docenten recht op gevarengeld!

  1. Vit

   @Tman

   “Tegenwoordig hebben docenten recht op gevarengeld!”

   Dat was het eerste wat ik dacht ongeveer in die context toen ik dit artikel las, zelfs kleuterjuffen zien het niet meer zitten, die worden door mannelijke moslim larven als minderwaardig gezien.

 13. Frets

  niet verrassend

 14. Agios

  Duidelijk is dat de linkse trollen niet reageren. Zien ze eindelijk de waanzin van hun eigen doctrine in? Ofofzitten ze massaal in zo’n vreselijke co2 producerend vliegtuig?

  1. Bosche draak

   Kwakbol kokkie boert nog wat platitudes op, maar voor de rest is het verdacht rustig.

   Hoe zou dat toch komen?

 15. Pronounce

  De grote grap is natuurlijk dat links in het onderwijs al decennia lang oververtegenwoordigd is. En nu zien we dan het resultaat van die linkse doctrine: basisschoolleraren die in de Randstad met hun salaris geen woning kunnen betalen want bouwen mag niet dus zijn bestaande woningen wegens gebrek aan aanbod te duur. Geluksz – pardon: ‘vluchtelingen’ krijgen voorrang bij huurwoningen. En als je dan toch een woning hebt wordt in de klas geconfronteerd met hondsbrutale lage IQ leerlingen vooral van Afrikaanse en zandbak komaf die geen enkel respect hebben voor jouw als blanke kaaskop – en al helemaal niet als je een vrouw bent. En daar komt al het geklier, bedreig, gescheld, geïntimideer, gedeal, en algehele ongeïnteresseerdheid voor het lesmateriaal nog bij.

  Je kunt tegenwoordig je leerlingen zelfs al niet meer heerlijk met opgeheven vingertje moreel de maat nemen met behulp van de holocaust, want les daarover is al afgeschaft, levert teveel moeilijk gedoe op met de Mohammed aanbidders. Dan nog de gebruikelijke Tokkie leerlingen en last but not least de ouders die ook niet accepteren dat hun prinsje of prinsesje misschien toch niet zo geweldig is als zijn denken.

  Dan ben je toch echt een stuk beter af als leraar in een rustiger deel van het land waar ze nog niet ten prooi zijn gevallen aan deze uitwassen van de linkse gekte die de afgelopen decennia al zoveel schade heeft aangericht. Waar huizen nog wel enigszins betaalbaar zijn en je niet elke dag weer in de file hoeft te staan ondanks dat talloze handophouders nog in hun nest liggen te ruften. Kortom: waar Nederland nog gewoon normaal is.

  En dat onderwijs? De tijd van op socialistische wijze iedereen tegelijkertijd hetzelfde veelal middelmatige onderwijs geven gaat op termijn verdwijnen. Onderwijs gaat veel individualistischer worden vormgegeven, via op het individu gericht online onderwijs. Privé onderwijs aan huis zal ook een grote vlucht gaan nemen onder de meer welgestelden. Want slechte leerlingen trekken zich niet op aan goede leerlingen. Goede leerlingen hebben eerder last van slechte leerlingen.

  1. logisch denken

   mooi geschreven Pronounce ,

 16. Scaldis

  De particuliere scholen zullen binnen enkele jaren als paddestoelen uit de grond schieten, de hoeveelheid vergunningaanvragen is enorm.

 17. Mars020

  Een leraar in Amsterdam West heeft een 9mm nodig om veilig les te kunnen geven aan kansparels. Niet zo vreemd dus, dat er geen blanke te vinden is voor zo’n klotebaan. Verder kan je je hele salaris uitgeven aan parkeergeld om de Groene Khmer te sponsoren. Thuiswerken is ook niet echt een optie, want dan jatten die gasten je hele huis leeg en zijn je huisdieren gelijk ook zwanger. Dus linkse trollen… hoe motiveren wij leerkrachten om in het onderwijs te blijven werken?.. Van jullie mogen ze niet met de auto naar het werk. Aan de doorstroming van het verkeer willen jullie ook niks doen. Aan de omvolking in de steden willen jullie ook niks doen. Links weet toch altijd alles zo goed?. Kom eens met een echte oplossing…

 18. Bes Tolen

  In het dorp waar ik nu woon, is de jeugd heel plezierig terwijl het een arme gemeente zou zijn. Als men over een arme gemeente spreekt als deze dan is het zo dat het de gemeenschap veel minder kost dan .. ja vult u zelf maar aan.
  Er zou een Amsterdams universitair onderzoek zijn van dit jaar waarover je niets meer hoort. De naam van de hoogleraar is wel doorgesijpeld. Het gaat er over hoeveel de migranten er per jaar bij kosten. Let op: er bij kost! Nou, ik heb wel een bedrag gehoord. Het tart alles.
  Kom, Nederland is hopeloos verraden en er is niets meer aan te doen. Dat onderwijs? Het is toch eenvoudig te begrijpen wat er loos is. De salarissen daar zijn uitstekend. Dat is de nood niet. Ik denk, dat heel wat mensen, die heel wat moeilijker werk hebben daar terecht jaloers op kunnen zijn.
  Kom, het is een rotzooi en al lang. In 1979 kwamen de eerste gezinsherenigers binnen. Waar ik toen woonde, werden er voor een beperkt aantal gezinnen (ik weet het aantal niet meer maar dacht zo 50) grote bedragen uitgetrokken. Alles kon. Onvoorstelbaar. Dadelijk al corrupt. Laten we ophouden er nog één goed woord voor over te hebben Over die massa immigratie. Wie niet wil deugen, denkt daar anders over. Die vindt het goed. Ook die onderwijzers aan …dan?

 19. C.A.Barstow

  Zolang het smerig links geteisem ons onderwijs in haar klauwen heeft zal het nooit en te nimmer beter worden.
  Je zal toch moeten beginnen om al dat linkse tuig uit het onderwijs weg te trappen zodat er weer echt en degelijk onderwijs kan worden gegeven,
  harde maatregel maar o zo nodig, begin daarna opnieuw en ziet probleem opgelost.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.