Hilarisch! Hans Teeuwen zingt voor de 'inclusieve samenleving': "de tenen zijn lang, de tijd van grappen voorbij"

Geen categoriejul 24 2019, 18:00
Omdat men bij de Zwarte Cross behoorlijk weinig humor liet zien en borden met satirische teksten moesten worden verwijderd heeft Hans Teeuwen een liedje gemaakt voor de bewoners van deze humorloze 'inclusieve samenleving'. De lyrics lijken aan te slaan: "kies de humor die bij je huidskleur past, anders krijg je last en jaag je mensen op de kast". Na het zien van de zwartgallige humor van Teeuwen krijg je vanzelf plotsklaps zin om inclusieve racistische grappen te maken.
Aanleiding voor het creatieve rijmpje van Teeuwen is de verwijdering van satirische borden bij het festival Zwarte Cross. Zo was er een bord te zien waarop stond "Allah's Afbakbar", waarschijnlijk gestationeerd nabij een frituur. DDS-hoofdredacteur Tim Engelbart pende de volgende rake woorden neer:

"En ja hoor, het was gebeurd. Twee borden met flauwe grappen werden meteen tot ultra-kwetsende racisme-uitingen gemaakt. En – erger nog – islamofobie! Humor mag alleen nog maar binnen de kantlijntjes van de multiculturele samenleving, dus twee boze socialmedia posts zijn er twee te veel."

Als reactie op al het zuur rondom de borden nabij het festival componeerde Teeuwen dus het bovenstaande liedje. De reacties op de borden suggereren dat er in Nederland sprake is van neurotische inclusie. Alles dat ook maar mogelijkerwijs 'fout' is wordt volledig verketterd. De reacties getuigen ervan dat mensen geen enkel maat hebben en te snel conclusies trekken. Daarom, omdat het niet anders kan, maar een stukje satire van Teeuwen.
Opdat de gekte nooit moge winnen. Toch, Hans?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten