KNETTER! Kabinet maakt cash betalingen boven 3.000 euro ILLEGAAL

Dit is volstrekt belachelijk.

Gestoorder dan dit wordt het niet. Het kabinet maakt het vanaf heden onmogelijk om een bedrag boven 3.000 euro cash te betalen. Dit zogenaamd om ‘malafide praktijken’ tegen te gaan, aldus De Telegraaf.

Ministers Hoekstra (Financiën) en Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) willen het met hun ’plan van aanpak witwassen’ moeilijker maken voor criminelen om verdiensten uit de onderwereld in de bovenwereld uit te geven. Handelaren die meer dan 3000 euro cash aannemen, worden strafbaar. Voor een particulier die bijvoorbeeld iets via Marktplaats verkoopt, geldt dit niet.

Je mag dus iets van Marktplaats in cash betalen. Maar als je echte zaken doet, met een handelaar, dan mag dat niet. Neemt hij of zij dat bedrag wél aan dan is ‘ie strafbaar. Strafbaar omdat hij legaal, wettelijk toegestaan, officieel Nederlands (Europees) geld accepteert. Het is werkelijk ongelooflijk.

Natuurlijk is de werkelijke reden voor deze maatregel niet om ‘malafide praktijken’ tegen te gaan. De overheid wil cash uiteindelijk helemaal afschaffen. Het Grote Doel is om uiteindelijk alle monetaire transacties digitaal te laten verlopen. Zoals de Britse krant The Independent eerder al berichtte:

“Unmonitored resources like cash create opportunities for criminals. But they also create a sort of cushion between ordinary people and a government with extraordinary powers. Removing that cushion leaves people who aren’t criminals vulnerable to intrusion into every remote corner of their lives,” she wrote on Bloomberg View…

“If hard cash were to disappear we would need to think about limiting the ability of the government to use the payments system as an instrument to control the behaviour of its citizens,” she added.

A global economy running without physical cash will make it much easier for governments to control capital flow, according to a report by Startfor, a private intelligence agency.

Cash also allows payments to be made anonymously.

Dit is in Nederland gewoon een eerste stap op weg naar dit grote doel. Uiteindelijk zullen we eraan moeten geloven: de staat kan dan élke transactie inzien. Financieel zal er geen privacy overblijven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. logisch denken

  Op naar de totalitaire staat . De belastingdienst krijgt alle gegevens uiteraard onder de dekmantel van veiligheid en het voorkomen van witwassen 🙂

  Witwassen kan je voorkomen door geld stromen te volgen in plaats met zulke dramatische symboolpolitiek te komen. We zullen zorgen dat contant geld onmogelijk wordt en dat iedereen zijn centjes in box 3 moet hebben zodat we het fijn kunnen belasten.

  struikrovers

  1. EU kok

   Quote_1: Witwassen kan je voorkomen door geld stromen te volgen.
   Quote_2: Op naar de totalitaire staat
   .
   Humor is van de straat naar DDS gegaan.

   1. logisch denken

    we hebben kennelijk zeer verschillende humor druiloor. Rabobank doet niets anders dan sporen volgen maar het OM doet niets aan vervolging.

    Graag even wat kennis opdoen alvorens te reageren want reageren ongehinderd door enige kennis is zelfs voor een opwarm cock erg simplistisch.

    op naar de totalitaire staat

   2. Lao Tse

    🙂

   3. peetjoh. k

    De grootste witwasser is nog steeds de staat.

 2. Ben-NIET-Groen-L

  Shit, wilde net vandaag naar de Tesla-dealer zo’n oerlelijk elektrisch ding aanschaffen en contant betalen…gaat niet door dus …dan maar weer tanken met m’n 6 cilinder 2.7 4WD SUV/terreinros en die heerlijke benzinelucht inademen tijdens het tanken 🙂

 3. EU kok

  Michael, ik denk dat dit idee afkomstig is van de afdeling Illuminatie van de Bilderbergers, om zo meer grip te krijgen op de pensioenpotten van de Nederlanders.
  Echt, een groot complot van de Oranjes of links of de Eu.

  1. logisch denken

   nou ? jij zegt het dus zal het ongetwijfeld waar zijn ! op naar de totalitaire linkse heil staat

   1. EU kok

    Logisch denken, de Pavlovhond van DDS.

    1. logisch denken

     dank je voor de complimenten , de bloemen komen nog cock ?

  2. fockingworst

   @eu cock is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
   Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
   De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
   Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

  3. fockingworst

   @eu cock is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
   Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
   De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
   Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife,

  4. Siemien

   Uiteraard zal Kock dit ontkennen, zijn hoofd zit namelijk in z’n eigen reet..

   1. Frets

    cock met ‘ck’

   2. Mart

    Whe call this a”shithead”.

 4. Tguard

  Ach ja financiën kan de overheid inzien.
  Oja en vergeet niet dat de gemeenten al uw medische gegevens ook inziet na de transitie en financieel stuurt de gemeente ook al brieven als je rekeningen niet kan betalen dus tja…. privacy is al heel lang verdwenen.

  1. logisch denken

   dat zeg ik , op naar de totalitaire staat

   1. Agios

    Geheel correct. De speuroogjes van Big Brother worden steeds scherper. Langzaam worden ons verantwoordelijkheden ontnomen en de mens is alleen nog maar goed als rondlopende spaarpot voor de roverheid. Een en ander kan alleen maar leiden tot totale anarchie.

    1. dario

     Of oorlog ……

     1. Korporaal Monty

      “Of oorlog”

      Ja spannend hè een oorlog wie zou er gaan winnen?

  2. Heinz

   Natuurlijk is dat zo. Het eerste wat ze bij een apotheek vragen is: wat is uw geboortedatum, postcode enz. Zelfs bij de postcodeloterij kun je niet anoniem meedoen. .

 5. DidiMadloba

  DDS is er kennelijk tegen witwassen te bestrijden. Zodat boeven meer geld kunnen verdienen en gewone burgers meer belasting moeten betalen.

  1. logisch denken

   lezen is voor sommige onder ons heel erg moeilijk. Nou weet ik van de kinderen dat er weinig tijd besteed wordt aan begrijpend lezen .

   op naar de totalitaire staat

  2. Seneca

   @didi
   je reactie toont duidelijk de deplorabele staat van je intellect. advies: als je iets niet weet of niet begrijpt, kijk het na of vraag om een antwoord. je reactie is tranentrekkend…

  3. Siemien

   Nee Didi daar is niemand op tegen, waar men op tegen is is dat de gewone man word gepakt flapdrol, als ik van mijn gespaarde geld een auto wil kopen, dit doe ik graag anoniem, dan kan dat dus niet.

   Laten ze eerst maar eens die (Polen) WW terughalen of de exorbitante bonussen die banken uitkeren extra belasten…

   1. EU kok

    Quote: als ik van mijn gespaarde geld een auto wil kopen, dit doe ik graag anoniem, dan kan dat dus niet.
    .
    Hoe wilt u anoniem een kenteken op uw naam zetten?

    1. logisch denken

     john doo

    2. EU kok

     Wat een tegenvaller.
     Geen antwoord van Siemientje.

     1. Frets

      cockje, met ‘ck’

 6. Ben-NIET-Groen-L

  Nu net een reactie van een minister in mijn mailbox die ik deze shit heb verteld en kreeg als politiek-correct-antwoord: we gaan de Tesla’s fiscaal aanpakken.

 7. Siemien

  Aangezien het merendeel van het Nederlandse achterlijk is wat privacy betreft zal ze dit ook helemaal niet erg vinden.

  Cashgeld maakt onafhankelijk en is anoniem dit vergeet men er wel even bij te zeggen natuurlijk..

  1. Vanduinen

   Voorzover het geen vals geld is, elk briefje, zelfs van 10 wordt gecontroleerd in de meeste winkels. Zelfs bij de Action.

   1. logisch denken

    en de relevantie is ?

 8. J.Rademaker

  Twee keer winst voor de overheid minder drukkosten en een bank-run is niet meer mogelijk.

 9. Jumping

  Dit is de controle die Bilderberg voor staat alles zichtbaar en via hun banken.

 10. Brennivin

  Het volgen van kentekens op de snelweg, gezichtsherkenning in de tram (Rotterdam), vingerafdruk in je paspoort, bodyscan op Schiphol, het uitpeilen waar je telefoon zich bevindt (zodat je ook gelijk verdachte bent als er een misdrijf in de buurt heeft plaatsgevonden). De recepten van de apotheek die bij je verzekeringsmaatschappij terechtkomen. “Oh, u wilt een nieuwe hypotheek? Nou we gaan even kijken want u haalt wel veel medicijnen…nee, levensverzekering gaat nu niet meer. Tja, een brandend huis kun je niet verzekeren hè? Fijne dag verder!” En dan nu al uw betalingsverkeer.

 11. Ab Infinitum

  Welke burger kan het zich permitteren om met 3000 Euro over straat te gaan of in huis te hebben.
  Het is een hoop geld.

  1. logisch denken

   irrelevante vraag bij aantasting van de privacy , je mag 10.000 euro of elke tegenwaarde vrij vervoeren over de wereld. Behalve in Nederland kan je er niet mee betalen.

   Op naar de totalitaire staat

  2. Joshuak

   Ik ken genoeg mensen, handelaren,artiesten en huisjes melkers zijn enkele voorbeelden hiervan

   Bij mij op de zaak heb ik klanten die rekeningen van tienduizenden euro’s contant komen afrekenen. En dat zijn echt niet allemaal criminelen hoor.

   De echte criminelen herken je vaak wel aan wat ze halen en wat voor naam ze opgeven.

   Paar duizend kilo potgrond, honderden potten, isolatie materiaal en daarnaast “hans en grietje” ofzo als opgegeven als naam van de besteller en altijd komen ze het ophalen.

   Ja dan weet je genoeg, maar zelfs dan wat interrseerd het mij wat ze ermee doen al flikkeren ze het verderop allemaal weer in het kanaal.

   Dat is de politie hun werk niet het mijne

   1. Korporaal Monty

    “Dat is de politie hun werk niet het mijne”

    Gewoon wegkijken dus.

 12. Rosasolis

  Er zijn heel wat problemen met grote betalingen met cash. De veel oneerlijke deals van
  bijvoorbeeld zzp ers die alleen cash willen. En geen betalingen via de bank. En ook geen schriftelijk overeenkomst of contract willen toelaten. Zo dat ze geen bewijzen van verdiensten aan de belasting kunnen geven. De klant betaalt cash, zodat er geen enkele bewijs van de werkzaamheden zijn.
  Zo’n ervaring hebben wij gehad vorige jaar. Omdat er wat werk nodig was in onze voor- en achtertuin, hebben we reageert op een advert. in de regio krant: “hovernier heeft extra uren over, om uw tuin op te knappen”. De zogeheten “hovenier”, kwam op een middag en vroeg meteen 500 euro cash “om het afspraak vast te houden”. Dus mijn man moest onmiddelijk naar de bank in een andere plaats rijden om de grote cash bedraag in handen te krijgen. En de “hovenier” zou een uur later terug komen om zijn
  eerste betaling te krijgen. De verdere afspraken over het snoeien van enkele rozen,
  en onkruid weg halen werden gemaakt, en dan kregen we het te horen: dat we nog
  3500 euro meer in cash moesten gaan betalen. Wij kregen 4 dagen tijd om die cash te regelen. De ING was er tegen om dit grote bedrag van onze spaarrekening in een keer te geven, zodat mijn man moest ieder dag terug naar de bank komen om steeds meer
  kleinere bedragen cash te krijgen. (Ik rijdt niet). Dus dit afspraak heeft onze ook
  veel benzine gekost. Kortom: heeft die “hovenier” en een collega van ons 4000 euro gekregen, voor hun zeer slordige werk. Het waren duidelijk gewone tuinmannen zonder enige echte kennen van tuinieren. Dit ervaring met oneerlijke zzp ers zullen we nooit vergeten. Als je echte tuinwerkers met een studie en diploma willen dan is er de
  Clusius College die overal in Noord-Holland te vinden is.
  Nadat wij dit vreselijk ervaring hebben gemaakt met de nep-hoveniers, zijn we eens met het besluit van min. Hoekstra en Grapperhaus. Echte, vertrouwelijke bedrijven
  hebben een bank rekening, waarbij de betaling van een klant wordt overgemaakt,
  via de ene bank naar de andere.

  1. Hans Brusselmans

   Dan moet je toch wel een stel sukkels zijn om daar in te trappen, hebben zij ook nog neutronenkorrels aan je verkocht voor de rozen?

  2. Heinz

   Polen werken sneller, deugdelijker en voor veel minder geld mits het een tuin betreft van normale afmetingen. Metselen, schutting rechtzetten, straatje aanleggen.

   1. Rosasolis

    Heinz. Jammer dat wij geen Polen konden vinden om ons met de tuinen te helpen.
    Polen zijn meestal oprechte, eerlijke werkers. Onze Poolse buren waren vorige jaar helaas verhuisd. Dit echtpaar hadden hun welverdiende geld gespaard, en na een aantal jaren hadden ze genoeg voor een hypotheek op een eigen woning.

 13. Frets

  Dit is in Nederland gewoon een eerste stap op weg naar dit grote doel. Uiteindelijk zullen we eraan moeten geloven: de staat kan dan élke transactie inzien. Financieel zal er geen privacy overblijven.

 14. Willem Alexander

  Goed gezien!
  Het zal wel weer worden afgedaan als “komplot theorie”, maar het is niets anders dan dat.
  Men wil cash helemaal afschaffen en met dat zal er dus een totale controle zijn over je geld en wat je ermee doet.
  De volgende stap wordt de negatieve rente.
  Doordat er geen rente wordt berekend.(reden: de overheden zijn alle -op enige uitzonderingen na – die in de schulden = begrotingstekort) en als er dus positieve rente is dan lopen die schulden nog verder op!. Met de negatieve rente gaan ze vervolgens de onderdanen dwingen om niet te sparen maar meer uitgeven, want automatisch zal je tegoed van (voorbeeld) 1000 euro, na een maand nog maar (voorbeeld) 980 waard zijn. Dus wat doe je?
  Ook ons recht van vrije meningsuiting wordt (verder) uitgehold en (door hen bepaalde speech) verder worden woorden, begrippen en meningen aan banden gelegd. Negerzoen, haat speech… ben je niet voor immigratie ben je een rassist etc….. internet blockages..
  Goebbels zou hiervan smullen..

 15. rexm

  Het burger pesten van onze regering en EU gaat gewoon door.
  Het witwassen van zogenaamd zwart geld is helemaal niet zo moeilijk, alleen voor diegene die aan de top staan, insiders weten heus wel wie daar mee bedoeld word en hoe het moet.
  Een goede journalist zou er weleens goed mee kunnen scoren.

 16. peetjoh. k

  Ja die geweldige staat. En om ons te helpen he. Grote reclames op tv ouderen worden bestolen door hun kinderen. Nou fake news. Ouderen worden bestolen door de staat. 2400€ bij betalen voor de zorg per maand.en de aow inleveren omdan 4 uur in een strond luier te zitten. Nergens teruggave en van rollator tot traplift mag je zelf dokken . En als ze dan dood zijn krijg je op de 3e dag al de belastingdienst in je nek. En nou mogen we al niet meer cash betalen voor het witwassen. Dikke bullshit die 10 criminelen die witwassen in ons land doet niks. Leugens om ons nog klemmer te zetten. Dit is een dictatuur aan het worden. De linkse nazi,s schuwen niks meer allemaal aangevoerd door rutte en ons fijne koningshuis die gewoon bewijsbare banden heeft met het nazi régime.

 17. C.A.Barstow

  Deze roverheid wil werkelijk iedere euro kunnen traceren en controleren om maar geen belasting geld mis te lopen, dat is het hele idee erachter de rest is kletskoek.

 18. staleo

  Het enigste wat helpt om dit te voorkomen is direct stoppen met alles per pin te betalen.
  Het gaat alleen om de controle van de massa, de witwassers vinden wel andere manieren.

  1. logisch denken

   ik ben al lang gestopt met pinnen . Betaal alles cash. Geen cash betaling mogelijk ? op naar de volgende . Bij de laatste pinstoringen was het helemaal leuk .

   sorry , mag ik even langs , ik betaal cash 🙂 🙂 🙂

 19. Lay down your souls to the gods rock and roll

  C.A. Barstow en Staleo volledig mee eens, ook is het zo dat Nederland het in feite over zichzelf afroept. Nederland heeft een extreem hoge belastingdruk, voor elk wissewasje belasting betalen. Bijvoorbeeld erfschap belasting is een straf op rijk sterven. Het is bezopen dat je over een erfenis nog belasting moet betalen. Maar Nederland is een land van afgunst. De onderwereld zal dit vroeg of laat omzeilen. Onder het motto Action directe.

 20. Bes Tolen

  Het gaat hier om christelijke politiek waarbij de hele wereld aandoet als de eigen huiskamer. Een vorm van totalitair denken inderdaad.
  De zwakte van de Nederlandse politiek komt bijna altijd naar voren als het om financiële, fiscale en economische zaken gaat. Er is veel ongefundeerd vertrouwen en vooral als het om beoordeling van de grote geldmachten in deze wereld gaat. Die beoordeling is meer het resultaat van godsdienstige beïnvloeding dan van kennis van zaken. Er is vertrouwen waar stevige onderzoeken en groot wantrouwen op hun plaats zouden zijn. En anderzijds zijn er het de veelal volledig onzinnige zienswijzen van het sterk opgekomen extreem links. Waar het wantrouwen meest berust op onnozele bekrompen vooroordelen.

 21. Heras

  Ik vind het een goede ontwikkeling. De gewone burger betaald alleen grote bedragen via Ideal. En ja, dan zijn deze transacties te volgen. Nou en. Ze mogen alles van mij weten, wat ik eet, de operaties, de kleding enz.
  Criminelen kunnen alleen opgespoord hebben door een snellere identificatie (nee, ze hebben geen recht op privacy) en via geldstromen.

 22. Mar155

  Ach. Waar maken we ons druk om ? Bank overdrachten zijn te traceren, maar contante betalingen ? En als dat wel zou zijn, en je wil 7000 eu betalen, dan doe je dat toch in 3 delen….per betaling blijf je dus onder de 3000 euro. Simpel he ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.