Nieuw dieptepunt voor Nederlandse TV – ‘De diva in mij’: onzekere vrouwen krijgen hulp van dragqueens

Wat klinkt als een parodie op klassieke ‘hulpprogramma’s’, blijkt bittere realiteit. Zielige vrouwtjes uit een armzalig sociaal milieu, die in het zonnetje worden gezet vanwege hun jarenlange inzet of doorzettingsvermogen… maar dan door dragqueens. Triester dan dit wordt het niet.

Alleen al vanwege het concept: ‘onzekere vrouwen die geholpen worden door dragqueens’, weet je al dat het BNNVARA is die deze drek drag op de buis slingert. Wat een totale culturele armoede. In een totale wanhoopspoging heeft de programmaselectiecommissie, kennelijk op basis van een brainstormsessie ‘waar geen foute ideeën zijn’, een paar dartpijlen gegooid en de uitkomsten daarvan met elkaar verbonden.

De eerste pijl landde op ‘iets met mensen helpen’. ‘Iets met tolerantie’ had al een dartpijl, al wist niemand wie die had gegooid. Vervolgens mocht men waarschijnlijk stemmen over de minderheidsgroep die in 2019 nog niet zoveel aandacht heeft gekregen en na wat overleg is ‘dragqueens helpen zielige vrouwtjes’ hét idee waar iedere manager en baas wel een vinkje voor durfde te geven…

Valt het concept in de praktijk dan wellicht nog mee? Nee. Ik heb het niet eens durven kijken maar volgens mij kan ik het zo uit de losse pols wel invullen:

Je krijgt één of ander moeketje in beeld die, vanwege het overlijden van haar man, zich obsessief bezig is gaan houden met een sportkantine of iets dergelijks. Na een jaar of tien krijgt een vriendin of familielid door dat dit vrouwtje wel héél hard achteruit is gegaan, als gevolg van obsessief gedrag om haar verlies te verwerken en een sociale omgeving die haar jarenlang voor lief nam.

Daarom besluit een familielid ‘hulp’ in te roepen. Niet van een professional (want wachtlijsten en duur) maar iets luchtigs wat, als het even kan, ook het narcisme van het familielid voedt door op televisie te kunnen komen. En zo begint de ‘hulp’, met een verslonsde vrouw die de deur opendoet en wordt overrompeld door het enthousiasme van een dragqueen, te vergelijken met een Fred van Leer die een limietloze creditcard in de straten van Milaan vindt.

Er wordt vervolgens wat geluld over hoe mooi en normaal de dragqueen is. Het drama van het vrouwtje komt ook even aan bod en dan blijkt de perfecte remedie een make-over te zijn. Daar heeft de dragqueen hulp-queens voor nodig, met ieder hun eigen expertise. Het moeketje wordt omgedraaid, kijkt in de spiegel me de handen voor de mond en zegt: ‘dit had ik écht niet verwacht.’ Dan wordt ze de catwalk opgeduwd en staat haar hele familie en vriendenkring op haar te wachten.

Varianten van ‘Oh wat mooi!’, ‘De nieuwe jij’ en ‘Dit heeft ze echt verdiend’ komen in diverse shots voorbij. Er wordt nog even gelachen met de dragqueens en je krijgt van alle drie een kusje dat via de hand in de camera wordt geblazen. Je avond eindigt met een wandeling in het park terwijl je een existentiële crisis ervaart en probeert te bevatten wat je zojuist volledig af hebt gekeken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Siemien

  Het is Nederland zo en dit wordt echt agressief progressief gepromoot, dat de identiteit niet (meer) benoemd mag worden.
  En wat dan krijgt zijn dit soort taferelen, mannen die een schande zijn voor het echte mannelijk geslacht gaan vrouwen helpen.
  Als vrouwen normale sturing krijgen en worden bevestigt in hun identiteit zal je dit uitschot niet nodig hebben…

 2. EU kok

  Uitsluitend de aankondiging van een uitzending is voor Wout genoeg om het in stelling te brengen tegen het vorige artikel.

  1. fockingworst

   @eu cockje heeft hier onlangs laten vallen dat hij zich savonds ook verkleed als een ondeugend opgemaakt meisje, waarna hij/zij dan lekker in de bar jongens oppikt en zich dan verbaasd als de jongens in kwestie een klein slap augurkjes voelen ipv van een mutsje…

   1. Lao Tse

    verkleedt
    verbaast

    1. fockingworst

     @lao Tse de huistrol zit weer paraat achter zijn toetsenbord 24/7
     Je moet toch wel gestoord zijn en niks anders in je leven hebben als je hier 24/7 zit te reageren zoals @eu slappe cock.
     @huistrol wat een kansloos leven heb je elke dag weer door hier te komen en werkelijk iedere minuut te reageren, op een werkelijk door iedereen hier ervaren als abjecte manier,
     en dat al zeker 10 jaar lang.
     U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd

 3. peetjuhhhh

  Ja vroeger sloten we ze op. Nu maken ze bijna de dienst uit.

 4. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.
  NEXIT.

  1. Korporaal Monty

   “Nederland is een keiverrot land geworden.”

   Op de één of andere manier ben jij zeker onder aan op de sociale lader blijven staan waardoor jij dit dagelijks ervaart.

   Echter zal een Wilders of Baudet je niet helpen hoger de lader op te komen.
   Ook het dagelijks klagen zal jou sociale positie niet veranderen.
   Dit zal je toch zelf moeten doen.

   1. Duke

    sociale lader? Korporaaltje speelt teveel met paf-paf.

 5. Michael

  Wout Willems. De eerste tv recensent die recensies schrijft over programma’s die hij helemaal niet heeft gezien! In DDS taal: triester dan dit wordt het niet. Vooringenomenheid ten top.

  Begrijp me niet verkeerd, ik ga absoluut niet naar dit soort programma’s kijken. Ik kijk überhaupt nooit tv, is 1 grote berg bullshit. Net als dit artikel.

  1. Wout Willemsen

   Hoe weet je dat nou als je nooit tv kijkt?

   Het leek mij wel leuk om m’n aannames op te schrijven en vervolgens eens te kijken hoe dicht ik in de buurt zat :).

   Oh, en: *Willemsen

   1. EU kok

    Wout, je bent een l*l.
    Ben benieuwd hoe dicht ik in de buurt zit.
    .
    Verder lees ik in het artikel nergens iets in de richting van: ik denk, ik vind, ik verwacht.

    1. Wout Willemsen

     “Valt het concept in de praktijk dan wellicht nog mee? Nee. Ik heb het niet eens durven kijken maar volgens mij kan ik het zo uit de losse pols wel invullen:”

   2. Lao Tse

    Student Wout liet zijn fantasie de vrije loop.

    We leren hem beter kennen maar we hadden het liever allemaal niet geweten.

 6. victus

  hollandse slapjanussen tv. Voor onzekere en bange watjes. Doetjes die onder de stress zitten door hysterisch feministisch gejank.
  Slappelingen die vragen waar de neutrale wc is.
  Mamamannetjes die zonder wijf niets kunnen.
  Mietjes die geen biertje durven te pakken maar schijnheilig aan de muntthee zitten.
  Rubberknietjes die meerennen met elke correct gedrags trend bedacht door opgeschoren, dikke, getattoueerde lesbo’s.

  Zoiets..

  1. Isengrijn

   Goh, @victus,
   Je zou bijna denken dat iets of iemand ons(lees de noord westelijke Europeanen) wil verzwakken met dit soort ontaarde quatsch.
   En ik denk niet als in een complottheorie. Maar(!), degene die veel invloed hebben in MSM, Hollywood enz, vinden het erg belangrijk dat alles waar wij ooit voor stonden kapot gemaakt moet worden. Verzwakt en onderdanig met daarbij het gebrek aan zelfrespect zal ons de das om doen.
   ….Althans, dat hopen zij.

   1. victus

    Inderdaad daar lijkt het op. Hulpeloos spartelende watjes die zich direct overgeven als er iets dreigt is beter dan mannen die zich voorbereiden op een strijd met de mindset van geharde frontsoldaten.

 7. Tman

  Dragqueens,Gay-Pride,transgenders hebben in Nederland wel héél erg veel aandacht!
  Ik heb totaal geen bezwaar of vooroordeel mbt deze lui,maar men kan inmiddels wel beweren dat indien je tot een van die categorieën behoort,niet moet piepen dat autochtoon Nederland niet tolerant is! (uitzonderingen bevestigen de regel)

  1. Korporaal Monty

   “,niet moet piepen dat autochtoon Nederland niet tolerant is! ”

   Niet te vergeten de allochtonen die deze groep dagelijks na het leven staan.
   De AIVD heeft dagelijks zijn handen vol om deze groep te beschermen.

  2. Tman

   Let wel beste lezers,ik heb het over autochtoon Nederland!

 8. Pronounce

  Ik zie op het bijbehorende plaatje alleen maar witte dragqueens. Want onzettend niet-inclusief, niet-verbindend en intolerant van BNNVARA. Het geeft aan dat er nog steeds veel racistische structuren bij deze omroep zijn.

 9. Veteraan

  Tja, blijkbaar is hier publiek voor en dat zegt wel genoeg.
  I rest my case.

  1. EU kok

   Inderdaad.
   Waar een markt voor is, vult de commercie dit in.
   Een eeuwenoud rechts principe.
   Helaas is dat niets voor de veteraan.
   Die kijkt mogelijk liever naar programma’s waar geen markt voor is.
   Laten we zeggen: gesubsidieerde linkse moderne kunst programma’s

   1. Frets

    slap stinkend cockje, met ‘ck’

 10. Rosasolis

  Is televisie zo laag gezonken om dit rotzooi uit te zenden? En wie kijkt naar dit troep!
  Deze wezens zijn geen “Diva”s. Echte Diva’s bestaan. Het zijn concert en opera vocalisten met prachtige stemmen, die boven een heel orkest zingen. Die aan het algehele partituur en text moeten denken tijdens het concert of opera uitvoering.
  De moeilijkste vaak onder alle musici, maar ook de mooiste is het vaak als solo vocalist.
  En wij moeten altijd extra goed op onze gezondheid letten. Bijv. je kunt niet zingen als je verkouden bent, en het duurt 3 tot 4 weken totdat je helemaal hersteld wordt en weer kan beginnen met vocale oefeningen en je concert partituur alweer kan instuderen. Kortom: hopelijk blijven wij houden van de vocalisten, mannen en vrouwen, met de mooie stemmen die de echte zangkunst blijven leveren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.