Radicaal Democratisch Congreslid Ilhan Omar: ‘Amerikanen moeten vrees hebben voor witte mannen, niet voor jihadisten’

Deze vrouw is echt knettergek.

Een video is komen boven drijven van Ilhan Omar, één van de vier radicaal-linkse Democratische Congresvrouwen die onlangs te horen kregen van President Trump dat, als ze het niet naar hun zin hadden in Amerika, het hen vrij stond te vertrekken naar hun land van herkomst. In het geval van Omar betekent dit: Somalië.

De video is van een interview dat in 2018 werd afgenomen met Omar. Daarin zegt ze onder meer dat Amerikanen “meer angst moeten hebben voor witte mannen dan voor jihadistisch terrorisme.”

“Ik zou zeggen dat ons land meer angst moet hebben voor witte mannen omdat zij voor meer doden zorgen in dit land. En dus als angst de drijfveer was om Amerika te beschermen, om Amerikanen in dit land te beschermen, dan zouden we de radicalisering van witte mannen moeten profileren, monitoren, en beleid moeten ontwikkelingen om dat te bestrijden,” aldus Omar.

Nee, dat is geen grap. Mevrouw kreeg dat écht haar strot uit:

In het gesprek zegt ze dat “niemand die uit één van de landen komt die op de banlijst van Trump staan ook ooit maar iets van een bedreiging is geweest voor Amerika.” Dat is overigens een leugen — er zijn aanslagen voorkomen waarbij dat soort volk wel degelijk betrokken was. Daar komt bij dat mensen uit die landen aanslagen hebben gepleegd in andere landen. Dus de opmerking slaat helemaal nergens op.

Maar, gaat ze verder, “we weten dat het voor hem [Trump] en zijn achterban een politiek spel is. Ze gebruiken onze gemeenschap en mensen die eruit zien als ik” om mee te onderhandelen.

Ook zei Omar in het interview dat het “buiten kijf staat dat Trump een racist is.”

Maar deze vrouw, die dus beweert dat Amerikanen bang moeten zijn voor “witte mannen” en niet voor radicaal-islamistische terroristen, en die de Amerikaanse president ervan beschuldigt een racist te zijn, wordt door de linkse media op de één of andere manier toch als een respectabel figuur behandeld.

Het is walgelijk, en het bewijst maar weer eens dat de mainstream media ziek tot op het bot zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Veteraan

  Terroriste met slechts 1 doel, moslims aan de macht.
  Zeer slecht voor Amerika en het werkt verdeling in de hand.
  Maar ja, dat is 1 van hun middelen, ‘verdeel en heers’

  1. Korporaal Monty

   “Zeer slecht voor Amerika”

   Je vergeet Nederland, of valt het hier allemaal wel mee?

   In sommige ogen is ons land ‘kei verot’.

   1. Agios

    Heel goed Monty. Doen we dat land er gewoon bij, ok?

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Ah wel zunne ! Vercheet Brabant nie !

     1. ZiggyStardust

      Wat is dit voor mislukt Vlaams?

     2. ZiggyStardust

      ‘Verrekte koekwaus, vergit braobant nie’ komt meer in de buurt denk ik als Bosschenaar zijnde.

  2. Ritter

   @Veteraan

   We zien het in veel westerse landen; door de (vaak illegale) massa migratie verdwijnt de cohesie van de samenleving.

   Omdat de illegale massa migratie aanhoud ( in Europa en ook in de VS) zal de verdeeldheid en daarmee de cohesie van de samenleving steeds meer verdwijnen.

   Massa migratie heeft grote onomkeerbare demografische gevolgen. En deze gevolgen worden steeds meer zichtbaar. Vooral in de grote steden.

  3. Top

   Het ‘send her back’ wekte ‘wereldwijd afgrijzen’. Ik zou dat afgrijzen ook graag willen zien als het gaat over het antisemitisme van Omar, of als het gaat over het bagatelliseren van 911, of als het gaat over het liegen over de grensproblematiek met Mexico en het wegzetten van grenswachten als n@zi’s. Of misschien als zij weigert IS en vrouwenbesnijdenis af te keuren. Maar dan hoor ik dat afgrijzen niet, het is dus selectief afgrijzen door mensen die zich stekeblind houden voor de nog veel ergere uitspraken van deze niet al te slimme mevrouw. En erger nog, uitspraken die als ze door een blanke man zouden worden gedaan dan weer wel tot de grootste verontwaardiging zouden leiden. Het is allemaal te hypocriet voor woorden. Zoals Babah Tarawally die in Trouw week na week zijn op blanken gerichte racisme mag spuien, alleen maar omdat hij zelf zwart is. Disgusting.
   Komt bij, mensen die zo duidelijk een afkeer hebben van de maatschappij waarin ze leven, en deze ook openlijk afwijzen, mogen van mij ook best terug naar de hellholes waar ze ooit vandaan kwamen. In plaats van het debat te besmeuren met hun giftige taal. Waren er maar meer politici als Trump die dit gewoon zouden zeggen. Dat dit door linkse politiek correcte figuren als taboe is bestempeld interesseert mij niets.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Zo zie je maar weer: Anti Semitisme / Discriminatie / Fascisme heeft niets met ras of kleur te maken. Kijk naar de Zio Nazi !

    1. ZiggyStardust

     Het woord nazi ken ik wel, en nazi zombies ook uit call of duty. Maar Zio nazi’s? Ik denk dat je waarschijnlijk bio nazi’s bedoelt of iets dergelijks?

     1. Caesar Lion Cachet

      LS…

      Zou het aan je beperkte woordenschat kunnen liggen ?

    2. ZiggyStardust

     De naam is Ziggy Stardust, geen LS. Zou het aan jouw gebrekkig Vlaams of Brabants of Nederlands kunnen liggen misschien?

     1. Caesar Lion Cachet

      LS…

      Blijft achtergebleven gebied !

     2. ZiggyStardust

      Achtergebleven gebied ten opzichte van wat?

    3. Mariposa78

     Ga anders op de Mèrt in DB op uwes erpel box staan dit is niet uwes siep KUBO

  4. hans-e-pans

   Is ze dan voor witte jihadistische mannen uit Somalie gevlucht?

 2. Jumping

  Trump heeft deze personen van het vrouwelijke geslacht, aardig ingeschaald.
  Trump gaat niet over een nacht ijs.
  Trump is een kanjer, hadden wij in Nederland maar zo’n gigant als MP.
  Wij hebben een ruggengraat loze als MP, voorzien van een emmer vol met leugens.
  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Top

   Er ontbreekt hier wat essentiële informatie.
   Zoals het gegeven dat haar vader deel uitmaakte van het communistische regime van Siad Barre. Of dat er bewijzen zijn dat ze met haar broer getrouwd is geweest, gesjoemeld heeft met geld van haar campagne voor haar studielening, valse belastingaangifte heeft gedaan en op onterechte gronden asiel heeft gekregen, net als haar ouders.
   Ik kan goed begrijpen dat Trump haar aanraadde om eerst maar eens thuis orde op zaken te stellen om daarna, als dat gelukt was, met hem in discussie te gaan over wat hij fout doet. Dat is van een andere orde dan zeggen dat ze terug moet keren naar Somalië, wat in het artikel gesteld wordt.
   Verder heeft Judicial Watch een klacht, met de bijbehorende bewijzen, ingediend bij de ethische commissie van het Amerikaanse congres om de hierboven genoemde feiten te onderzoeken en actie te ondernemen.
   Wordt zeker vervolgd dus. Ik heb de popcorn alvast klaar gezet….

  2. Korporaal Monty

   “Trump is een kanjer, hadden wij in Nederland maar zo’n gigant als MP.”

   En wie had jij in gedachten om deze post te laten bekleden in ons ‘kei verrot’ land?

   1. Piet Patat

    We hadden er een Monty maar die werd in 2002 in Hilversum het zwijgen opgelegd door meneer van der G. Van der G die nu weer vrij rond loopt en de hele justitieele santenkraam om zijn vingertjes windt. Tja, wie dan ? Zoals eerder geplempt, we hebben meer van het kaliber Trump, Salvini en Johnson nodig. waar zijn ze ?
    Weekdiertjes als Rutte, Jetten, Buma, Klaver, Segers. Allemachtig, wat is Nederland slecht gestuurd met deze druiloren.

  3. Hans van Gelderen

   Meneertje die hier praat laat toch maar weer eens zien dat hij totaal geen verstand heeft over het leven. Ik zou maar eerst eens opletten op school voordat je zulke uitspraken doet.

 3. Ritter

  Omar haat de VS en toch woont ze er.

  In plaats van blij te zijn dat ze op uitnodiging van de VS uit een kamp in Kenia naar de VS kon reizen en daar met haar familie een nieuw leven kon starten trapt Omar iedere keer weer tegen de VS aan. En ook tegen Israël. Want ook dat land word door de 4 congres leden gehaat.

  Uiteraard praten veel gevestigde media niet over het antisemitisme van de ” Squad”; want iedereen die tekeer gaat tegen Trump is in de ogen van veel media goed en moet verdedigt worden.

  Daarom brengt Trump met zijn tweets het gedrag en uitlatingen van de Squad onder ogen van het grote publiek. Want de media doet het niet.

  We zien helaas dit gedrag ( haat tegen het westen) ook bij immigranten die naar Noord/West Europa reizen. Ook bij veel van die immigranten heerst een antiwesters sentiment. Ze reizen naar Noord/West Europa vanwege de financiële voordelen (ons sociaal stelsel) en niet omdat ze onze waarden/normen/levenswijze omarmen.

 4. Ben-NIET-Groen-L

  Moslims…ik krijg er elke dag meer en meer de schijt van, met hun gedram, het slachtoffer spelen, het alsmaar klagen en niet vergeten hun…nu wel bewezen gewelddadige ideologie en haat tegen alles wat niet islamitisch is…en dat moet uiteraard dood.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Inderdaad ! Ze lijken een beetje op Zio Nazi !
   En maar betalen voor al dat leed…

 5. Seneca

  @de heer v.d.Galien
  u schrijft dat de mainstream media ziek tot op het bot zijn. een stelling waar ik het van harte mee eens ben. echter wat mij meer zorgen baart is het feit dat deze mevrouw in het congres een hoofddoek wilde dragen en daarvoor heeft men het reglement van het Congres moeten wijzigen. in mijn optiek bewijst dat, dat niet alleen de MSM ziek tot op het bot zijn, maar eveneens en dat is – zo mogelijk – nog ernstiger, de gehele politiek. dat is niet uitsluitend en alleen van toepassing op de politiek der VS maar met name de politiek zoals die in Europa wordt bedreven.

 6. Agios

  Sylvana Simons-syndroom. Het kenmerk hiervan is dat reeds op redelijke jonge leeftijd de neuronen die, als het normaal is, de verbindingen in de hersencellen niet meer bij machte zijn deze elementaire functie naar behoren uit te voeren. Deze aandoening komt opvallend veel voor bij donkerhuidigen die door witmensen binnengehaald zijn om mee te beslissen, hoewel ze daar niet toe in staan zijn, omdat hun hersens op links zijn blijven hangen. Aandoenlijk enerzijds en hilarisch anderzijds.

 7. Jynx

  Vriendinnetje van SS?

 8. JFU

  De haat tegen het Westen druipt van haar af….Trump weet dat en heeft helemaal gelijk. Zulke figuren horen niet thuis in onze vrije maatschappij.
  Helaas hebben onze linkse “vrienden”
  dat nog steeds niet door. Als ze het gaan begrijpen is het te laat vrees ik.

  1. Top

   k denk dat mevrouw Omar graag iets wil bereiken maar tegen de grenzen van het maakbare aanloopt. Ze leeft in een soort flipperkast van haar afkomst, haar huidige thuisland, haar traditionele achtergrond en een diametraal anders schakelende samenleving. Dat geeft botsingen omdat ze door stelling te nemen anderen boos maakt. Dit is een algemeen verschijnsel bij mensen met een migratie achtergrond, zeker als er grote cultuurverschillen zijn. Deze mensen kunnen beter een jaar of tien in de coulissen blijven en ‘warmdraaien’ . De politiek wil echter boegbeelden om minderheden aan zich te binden. Dan krijg je dit soort gedoe.

 9. Caesar Lion Cachet

  LS…

  De domme meute hier snapt nog steeds niets van het fenomeen: Oorzaak & Gevolg.
  Wat gij zaait zult gij oogsten etc. Eeuwenlange uitbuiting door de Pedofielen Elite / Moord en Doodslag etc. Met de gevolgen zal men moeten leren leven ! Wen er maar aan !

  1. ZiggyStardust

   Ja, de moslims zijn al veel te lang aanwezig in Europa idd, daarin moet ik je gelijk geven. Uit Spanje zijn ze vroeger verdreven, en uit Hongarije en de Balkan ook, nadat ze miljoenen slaven hadden gemaakt en mensen hadden gedood. Helaas haalt de EU ze nu weer binnen. Pure zelfmoord, dat heb jij goed gezien!

 10. logisch denken

  Die is volledig krankzinnig. Trump had gelijk. Ga naar huis

 11. merlot

  Omgekeerd racisme.

  Er is maar één woord voor dit soort types: vijfde colonne. En dan zeg ik het nog netjes.

  1. Lao Tse

   Wiki: De vijfde colonne is een term die gebruikt wordt voor bepaalde krachten die in een land of een andere eenheid voor de vijand actief zijn. De term suggereert een georganiseerde samenzwering, die op instigatie van de vijand van binnenuit de weerstand probeert uit te hollen.

   Vergis je niet, er zijn mensen die menen dat in Amerika geboren en getogen parlementsleden die de islam aanhangen onder die definitie vallen. Islamofobie is een hersenverwekende aandoening.

   1. van Urk

    Bepaalde krachten zie je al. Als je het niet ziet dan ben je echt eigenwijs stekeblind. De Erasmusbrug is een favoriete plek voor de vijfde colonne om ”Maar ikke nie voor Nederland spreken” te uiten.

   2. Siemien

    Vergis je niet als de islam wordt bekritiseert dat mensen er dan woorden bij gaan halen als islamfobie, die de moslims zelf hebben verzonnen overigens.
    Islamknuffelaar Lao loopt hier graag mee te koop..

   3. ManusR

    Gezien jouw reacties keer op keer ben jij diegene die aan hersenverweking lijdt.en islamofobie is voor mij geen aandoening naar een realiteit. Indien het volk terecht bang is voor de islam wordt er eindelijk iets gedaan aan de ” taqyyia” en de ” hijrah” om wereldwijd de islam uit te bannen en die vriendelijke moslim buurman van jou is een ” slaper”. Dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen.

    1. Lao Tse

     “en islamofobie is voor mij geen aandoening naar een realiteit.”

     Voor mij ook hoor. Een groot probleem.

 12. rujoleki

  Trump is goed bezig. Zet illegalen het land uit. Wij hebben rutte. Die verwelkomt de islam en de asielparasieten. Ik kies voor Trump. Driekwart van Nederland heult mee met rutte.

 13. Extreem Realist

  Nou nou, jullie zijn er wel als de kippen bij he, DDS, filmpie is al meer dan een jaar oud…

  1. Bosche draak

   Dat moet je roepen tegen die jankerds die maar niet uitgehuild raken over slavernij, dat gaat nog verder terug dan een jaar.

   Extreme randdebiel

 14. fusilier

  Die afkeer en alles wat met de islam te maken heeft noemen sommigen islamfobie. Dat zelfde moet men eens vragen aan de nabestaanden waar dat woord islamfobie vandaan komt, met onder anderen die laffe aanval op de Twin Towers waarbij meer dan 3000 duizend mensen de dood vonden ,en iedere dag nog treuren om hun geliefden.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Arme jongen ! Ooit gehoord van de Mossad / Israëli / Netanyahu / Silversteine / Zio Nazi Cabal / 3e Wereldoorlog et. etc etc.

   1. ZiggyStardust

    LS…

    Arme jongen ! Ooit gehoord van Pipo de clown? Mammalou? Mosterd? Biologische spinazie? 4e Wereldoorlog etc etc.

 15. peetjuhhhh

  Het word tijd voor nieuwe kruistochten als dit gezemel zo door gaat van de tulbandtaliban.

  1. Korporaal Monty

   “Het word tijd voor nieuwe kruistochten”

   Jij wilt werkelijk een religieuze oorlog.
   Met wellicht duizenden of miljoenen doden?

   Ben je bereid hierzelf ook voor te sterven of laat je dat liever aan anderen over?

 16. Caesar Lion Cachet

  Ziggi Boy…

  Dat waren de Zio Nazi Moslims. Sufbol !

  1. ZiggyStardust

   Nog steeds geen idee waar je het over hebt. Laat ook maar trouwens.

  2. Top

   Weer een andere ‘nick’, niknok Satya Of aytas en vele andere nicks.

 17. Kristalix

  Dat krijg je met slecht geintegreerd volk wat toegestaan is politiek te bedrijven.

  In Nederland hebben we Silvana Simons als neerlands pleeborstel. Zo heeft Amerika hun eigenste patient. Beide klaar voor dwangbuis en inrichting.

 18. Heinz

  Inderdaad, het is oppassen voor blanke mannen die roepen ‘grab them by their pussy’ en de daad bij het woord voeren. Is dus waar !

  1. Heinz

   ‘daad bij het fwoord voegen’

  2. Bosche draak

   De enige “pussy” die Trump heeft vastgepakt was het schudden van Obama z’n hand bij het wisselen van de wacht.

   Nou vooruit dan, Rutte heeft hij ook een paar keer vastgepakt, die wil ik je ook wel geven Heinz.

   Moet jij trouwens geen ketchup maken of zo?

 19. Cycle25

  Die gaat nog veel meer democratische schade aanrichten, what’s next ?

  Osama Bin Laden had de Nobel prijs moeten krijgen ?

  Let lekker op je broer, mafklapper.

  1. van Urk

   Het westen moet boeten voor zijn koloniale en slaven verleden en zijn huidige bemoeienis in derde wereldlanden. Maar goed..De stekker moet er weer in en dat zal Afrika uiteindelijk toch zelf moeten gaan doen. De Franse Macron had toch gelijk dat geld de Afrikaanse problemen niet kan oplossen en ontwikkelingshulp democratie afremt omdat de Afrikaanse beschaving in een crisis leeft (Falende staten, hoge geboortecijfers, corruptie en complexe democratische transities) toen er aan hem gevraagd werd waarom er geen sprake is van een Marshallhulp voor Afrika. Daar heeft hij veel woede naar zich toe gehaald van links intellectuelen en figuren als IIhan Omar.

 20. fusilier

  Dus wij moeten boeten voor iets, wat onze vroege voorouders misschien gedaan hebben.

 21. tonna

  “Amerikanen moeten vrees hebben voor witte mannen”
  Ilhan Omar heeft een groot probleem: “Amerika’s macht is gelukkig in handen van een witte man, Donald Trump”!
  Ze kan de borst natmaken,of grabbed by the pussy?

  1. Bosche draak

   Denk dat d’r pussy al door d’r broer gegrepen wordt.
   Het is gewoon een vies “vodje” met een grote mond…

 22. tonna

  Trump moet de inofficiële opruimdivisie van de CIA gebruiken om gevaarlijke en natie onvriendelijke dissidenten het zwijgen op te leggen,een 7 daagse behandeling met waterboarding zou kunnen helpen,elimineren kan altijd nog!

 23. Ron

  Wat komen ze dan in het westen doen?

 24. Punt50

  De echte Amerikanen moeten het toch onderhand ook wel door hebben dat de islam een achterlijke cultuur is?

 25. Shimon

  He he….. na eerst een flut artikel in het NRC van El Hamidi die he waagt Omar met Hershi Ali te vergelijken, dan een betere in Elsevier, nu dan een completere en dus met meer feiten over Omar, de vol met antisemitisme, samenzwetingstheorien, vooroordelen, hypocrietie, leugens, rascisme en haat zittende Congreslid.

 26. Farao

  Ze heeft gelijk. Hoeveel islamitische aanslagen zijn er de laatste paar jaar in Amerika geweest. En hoeveel bloedbaden zijn er geweest in scholen en kerken, aangericht door een gek met een geweer? Het is alleen jammer dat ze er een rassenkwestie van maakt. Het echte probleem is die Amerikaanse obsessie met vuurwapens.

 27. Cesare

  Overal waar moslims verschijnen,
  daar zullen vrede, vrijheid en verdraagzaamheid verdwijnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.