Ronald Plasterk zet zich af tegen eigen partij: ‘Klimaatakkoord is ondoordacht’

Waar de meeste linkse politici het klimaatakkoord – en sommige de daarbij horende klimaathysterie – omarmen en zelfs verafgoden, zijn er enkele die juist door hebben wat voor een koopkrachtkiller dit akkoord is. Ronald Plasterk is de laatste die ineens ageert tegen het omarmen van deze doemdenkerij.

Ronald Plasterk ging al eerder zijn boekje buiten – althans binnen de Linkse Kerk dan – toen hij in een interview melde dat Frans Timmermans uit onvrede al tijden niet verscheen in de Tweede Kamer.

Toen we in 2010 in de oppositie belandden, was Frans Timmermans net staatssecretaris van Europese Zaken geweest. Hij speelde het snoeihard. Timmermans zei eenmaal terug in de Kamer: ‘Ik wil de buitenlandportefeuille.’
Maar daar zat al iemand op. Bovendien is het een beetje not done. Je komt uit een kabinet, je kent iedereen op het departement. Maar Timmermans heeft net zo lang zijn adem ingehouden totdat hij dat woordvoerderschap had. Hij zei: ‘Nou, dan doe ik gewoon niks.’ Echt, die heeft een half jaar niks gedaan. Ik vond het een rare vertoning.’

Ronald Plasterk liet toen al zien niet bepaald op zijn mondje te zijn gevallen. Hij kaartte terecht iets aan wat gewoon not done is. Een gekozen volksvertegenwoordiger die nukkig is omdat hij een bepaalde portefeuille wil en zich daardoor als een klein kind gaat gedragen is natuurlijk belachelijk. Het is ook minachting naar de mensen die op de partij stemde.

Dit weekend liet Plasterk weer van zich horen. In Utrecht werd de klimaat-noodtoestand uitgeroepen, iets wat de lokale afdeling van zijn partij ondersteunde. Hier was hij het totaal niet mee eens. Nog erger: Plasterk vindt het hele klimaatakkoord ondoordacht en totaal niet verstandig.

Over de klimaat-noodtoestand maakt Plasterk zich ook zorgen. Hij ziet dit – terecht – eerder als een pr stunt dan als effectief beleid. Ook met het verkondigen van een noodtoestand komt de democratie in gevaar.

Het is goed om te zien dat een PvdA politicus ageert tegen de klimaathysterie waar ook zijn partij aan mee doet. Het ondoordacht doordrukken van een klimaatakkoord zonder goed te hebben nagedacht over de gevolgen is natuurlijk een ramp voor de samenleving. Iets wat Plasterk terecht aankaart.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

76 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad deze Plasterk bevestigt gewoon de stelling.
  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Het klimaatakkoord is ondoordacht en Timmerfrans is een giga eikel.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 2. HEM

  Kijk uit mensen, deze man heeft gestudeerd. Deze man weet dat de klimaathysterie complete onzin is. Dat deze komt uit de koker van Linkse Amerikaanse Milieufascisten onder aanvoering van Gore en Obama.
  Obama zou Plasterk met foto, naam, adres en telefoonnummer zo op zijn website zetten bij mensen die uitgeschakeld dienen te worden.
  Links en tegen het klimaataccoord: Heer Plasterk, u kunt zo aansluiten bij het Forum van Democratie.

  1. Lao Tse

   Ik weet niet precies wat Dr. Plasterk vindt van het klimaatbeleid (dat is uit dit stukje ook niet af te leiden) maar ik durf er wat onder te verwedden dat hij als wetenschapper zeker weet dat de opwarming van de aarde het gevolg is van de verhoogde CO2-uitstoot door de mens en dat een klimaatbeleid dringend noodzakelijk is.
   Zijn opmerkingen betreffen voor zover na te gaan, het uitvoeringsniveau. Daarover valt inderdaad met rede te twisten.

   1. victus

    Met andere woorden gezegd bedoelt hij gewoon dat het hele verhaal ‘f@cking Bullsheite is. Hoeft geen lang verhaal te zijn.

    1. Lao Tse

     Nee, dat bedoelt hij niet.

     1. logisch denken

      Hoe weet jij nou wat ie bedoeld ?

      QUOTE Lao Tse 2 minuten ago Beantwoorden
      Ik begrijp uit de schaarse informatie dat Plasterk zich alleen verzet tegen het gemeentelijke initiatief om de ‘klimatologische noodtoestand’ af te kondigen.

      Daar is wat voor te zeggen. END

   2. merlot

    “Ik weet niet precies wat Dr. Plasterk vindt van het klimaatbeleid (dat is uit dit stukje ook niet af te leiden)”

    Toch wel. Hij is van mening dat het ondoordacht is.

    Daar kan ik hem alleen maar groot gelijk in geven.

   3. logisch denken

    Ik zit nog steds te wachten op dat onderzoek waaruit onomstotelijk blijkt dat

    “” maar ik durf er wat onder te verwedden dat hij als wetenschapper zeker weet dat de opwarming van de aarde het gevolg is van de verhoogde CO2-uitstoot door de mens en dat een klimaatbeleid dringend noodzakelijk is. “”

    de mens is een splinter in de natuur en splinters zijn irritant net zoals tarrels maar zeker geen oorzaak of gevolg van de wereld wijde klimaatverandering

   4. ZiggyStardust

    Lao Tse, je bent aan het wensdenken. Je weet niet wat Plasterk vindt, dus ga dat dan ook niet voor hem invullen aub.

    1. logisch denken

     bij gebrek aan argumentatie heeft ie geen keus hoewel het wezen zich in dit draadje al 10 keer schaakmat heeft gezet maar pionnetjes op het bord blijft verschuiven.

     Hij is duidelijk bij rutte in de leer

    2. Lao Tse

     Aangespoord door merlot heb ik de twitterdiscussies nog even doorgenomen en mijn conclusies getrokken, Ziggy. Ik meen dat ik het standpunt van Plasterk begrijp en heb verwoord.

     Die interpretatie kun je natuurlijk inhoudelijk betwisten

     1. logisch denken

      welke interpretatie tarrel ? je hebt hier tien verschillende interpretaties neer geplept . je beweerd continu wat anders

  2. DidiMadloba

   Plasterk is microbioloog en meet zich nu allerlei andere deskundigheid aan.
   Hij is uit pure arrogantie mislukt als minister – en probeert nu alsnog eeuwige roem te oogsten. zielig.

 3. Lao Tse

  “Ronald Plasterk zet zich af van eigen partij”

  🙂

  1. logisch denken

   wat begrijp je niet tarrel

   1. Peter Oudshoorn

    Waarschijnlijk glimlacht Lao omdat het ‘afzetten tegen’ is in plaats van ‘afzetten van’. De teloorgang van het onderwijs is vooral onder jongeren merkbaar.

    1. Lao Tse

     Het is inderdaad schokkend, Oudshoorn, hoe slecht de taalbeheersing is van de studenten die tegenwoordig DDS volschrijven.

     Ik moet me er misschien niet aan ergeren maar het valt me niet mee om stukjes die in zulk armoedig Nederlands zijn gesteld ook inhoudelijk nog serieus te nemen.

     1. logisch denken

      ga is kijken hoe les gegeven wordt in het Nederlands tarrel. De leraren moeten het tempo matigen omdat anders de allochtoontjes het niet bij houden. Dus het totale les pakketje is wat gekrompen.

      je hoeft overigens niets serieus te nemen. Sterker nog je hoeft hier niet eens te zijn dus je linkse klaagzang is wer erg misplaatst tarrel

     2. ZiggyStardust

      Lao Tse en Logisch Denken, jullie hebben beiden gelijk helaas.

     3. Lao Tse

      “ga is kijken”

      Q.e.d.

 4. toetssteen

  @Bart Reijmerink
  Prima column!

 5. Ben-NIET-Groen-L

  Sterk!

 6. merlot

  Plasterk verrast me in positieve zin.

  Zie ook de slagenwisseling op Twitter tussen hem en Segers.

  Laat Plasterk maar de opvolger van Juncker worden ipv die Duitse geit.

  Dat hele klimaatakkoord zet totaal geen zoden aan de dijk zolang landen als China volop blijven uitstoten. Het enige effect is een aanslag op de koopkracht en derhalve economische achteruitgang. De verarming zet door onder dit rampzalige politieke kartel.

  1. toetssteen

   @Merlot
   Yep.

 7. Tman

  Het is leuk dat Ronald Plasterk het licht heeft gezien,nu de rest van de coke snuivers nog!

 8. Lao Tse

  Ik begrijp uit de schaarse informatie dat Plasterk zich alleen verzet tegen het gemeentelijke initiatief om de ‘klimatologische noodtoestand’ af te kondigen.

  Daar is wat voor te zeggen.

  1. logisch denken

   gut o gut , onze tarrel heeft informatie te weinig maar wel een mening over het geheel

  2. Tman

   Plasterk vindt:
   klimaatakkoord ondoordacht en totaal niet verstandig,en de klimaat-noodtoestand onjuist!
   Wat is onduidelijk laotse zeikerd?

   1. logisch denken

    alles is onduidelijk voor hem behalve zijjn eigen misplaatste continu gelijk

  3. merlot

   “Ik begrijp uit de schaarse informatie dat Plasterk zich alleen verzet tegen het gemeentelijke initiatief om de ‘klimatologische noodtoestand’ af te kondigen.”

   Dan begrijp je het weer eens niet goed.

   Advies: klik op de link naar Twitter. Neem eens de tijd om dingen goed te lezen voor je begint te blaten.

   1. Lao Tse

    Ik zag dat de tweets daartegen waren gericht, merlot.

    Ik ken de de inhoudelijke opstelling van Plasterk net gedetailleerd maar ik durf er wat onder te verwedden dat hij als wetenschapper zeker weet dat de opwarming van de aarde het gevolg is van de verhoogde CO2-uitstoot door de mens en dat een klimaatbeleid dringend noodzakelijk is.

    Zie ik dat verkeerd, en waar baseer je dat dan op?

    1. Lao Tse

     Ik heb de tweets nog even doorgenomen, merlot. De kern van zijn bezwaren betreft de uitvoering: de democratische procedures moeten worden gerespecteerd en we moeten voorzichtig zijn met radicale plannen die niet goed doordacht zijn: ” De klimaat-noodtoestand. Dat geeft, als het meer is dan een PR-dingetje, de overheid recht noodmaatregelen te nemen met voorbijgaan aan de normale democratie, inspraak, planprocedures, lokale referenda. Bij de noodtoestand gaat de democratie op de schop.”

     Ik vind zijn zorg dat het uitroepen van de noodtoestand overheden bevoegdheden zou geven om op een ondemocratische manier ondoordachte maatregelen door te drukken overtrokken maar wel iets om goed ter harte te nemen.

     1. logisch denken

      tjeempie is het nu ineens wel duidelijk ? een flapdrol draait in de pot

      Ik zit nog steds te wachten op dat onderzoek waaruit onomstotelijk blijkt dat

      “” maar ik durf er wat onder te verwedden dat hij als wetenschapper zeker weet dat de opwarming van de aarde het gevolg is van de verhoogde CO2-uitstoot door de mens en dat een klimaatbeleid dringend noodzakelijk is. “”

      de mens is een splinter in de natuur en splinters zijn irritant net zoals tarrels maar zeker geen oorzaak of gevolg van de wereld wijde klimaatverandering

    2. merlot

     “maar ik durf er wat onder te verwedden dat hij als wetenschapper zeker weet dat de opwarming van de aarde het gevolg is van de verhoogde CO2-uitstoot door de mens en dat een klimaatbeleid dringend noodzakelijk is.”

     Dat weet niemand zeker. Zelfs de grootste klimaatalarmist niet.

     Maar dat is hier de kwestie niet. Het klimaatakkoord is naar zijn mening ondoordacht omdat het water naar de zee dragen is. Hij wijst onder meer op de absurde situatie dat in Duitsland het stoken op gas wordt aangemoedigd met subsidies en in Nederland juist wordt ontmoedigd.

     Nederland lijdt al decennia aan het euvel dat het steeds het braafste jongetje in de klas wil zijn.

     Voor de kosten mag de burger opdraaien. En dat geldt voor zoveel dingen: van de astronomische kosten van de massa-immigratie tot aan de bodemloze put van de klimaathysterie.

     De kruik gaat te water totdat ie barst en dat moment komt steeds naderbij.

     1. Lao Tse

      Het gaat erom wat Plasterk vindt, merlot, en ik onderbouwde dat hij alleen kritische opmerkingen maakt over de bestuurlijke uitvoering van het klimaatbeleid; nergens zegt hij de noodzaak van dit beleid niet te zien.

      Je legt hem standpunten in de mond die hij niet formuleerde.

     2. merlot

      “Je legt hem standpunten in de mond die hij niet formuleerde.”

      Welke standpunten heb ik hem in de mond gelegd die hij niet formuleerde?

      Hij vind het akkoord ondoordacht. Wat begrijp je daar niet aan?

      Het moge duidelijk zijn dat als een linkse (ex)politicus dergelijke zware bewoordingen gebruikt (die in strijd zijn met de partijlijn) er meer aan de hand is dan wat oppervlakkige kritiek op de “bestuurlijke uitvoering”.

      Ik adviseer je om niet verder in je vlek te wrijven, dit gaat anders weer uitlopen op je zoveelste smadelijke nederlaag.

     3. Lao Tse

      @merlot,

      Je concludeert aanvullend op de interpretatie van de uitspraken van Plasterk: “Nederland lijdt al decennia aan het euvel dat het steeds het braafste jongetje in de klas wil zijn. Voor de kosten mag de burger opdraaien. En dat geldt voor zoveel dingen: van de astronomische kosten van de massa-immigratie tot aan de bodemloze put van de klimaathysterie.”

      Dit zijn meningen van jou, niet van Plasterk.

      Ik toonde aan dat zijn uitspraken niet de kern en de noodzaak van het klimaatbeleid betreffen maar de uitvoering, waarvan hij als oud-Minister van Binnenlandse Zaken bepleit niet met ‘noodsituaties’ de burger te overrulen en niet al te haastig plannen te implementeren. Daar ben ik het mee eens.

      Zijn opmerkingen over de situatie in Duitsland en het feit dat er op dit punt binnen Europa meer stroomlijning van het beleid nodig is onderschrijf ik evenzeer.

     4. logisch denken

      je hebt niets aangetoond tarrel , je hebt een mening gegeven waar overigens weinig waarde aan toe te kennen is

    3. victus

     Dhr Plasterk is bioloog. Weet dus alles over wippende egeltjes. Brengt u uw kapotte fiets ook naar de stomerij voor reparatie? Vraagt u ook advies over geneesmiddelen aan de shoarmaboer? Zo te lezen wel!

     1. logisch denken

      klimaatverandering (veranderingen van golfstromen, verplaatsen van leven, verplaatsen van klimaat eigenschappen ) en leven op deze aarde is toch biologie ?

      Sommige luisteren liever naar een wiskundige met een kado gekregen professor titel in de subsidie kraam van urgenda . Dus uw punt precies is ?

     2. Lao Tse

      Plasterk was ook Minister van Binnenlandse Zaken en zijn kritiek betreft ook niet de wetenschappelijke, klimatologische, grondslag van het klimaatbeleid maar de uitvoering ervan in een democratische rechtstaat. Hij vreest dat de democratische spelregels bij de implementatie van ingrijpende maatregelen met voeten zullen worden getreden, zeker als je die gaat afkondigen in een afgekondigde ‘noodtoestand’. Ik vind dat serieus te nemen waarschuwingen.

    4. ZiggyStardust

     Fins en Japans wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat CO2 niet de boosdoener is, maar laaghangende bewolking icm cosmische straling veroorzaakt op dit moment de klimaatverandering.

     1. logisch denken

      waterdamp is ook een veel sterker broeikasgas en in veel grotere getale aanwezig dus klinkt niet vreemd

     2. Lao Tse

      Ja maar natuurlijk, Ziggy.

      🙂

     3. logisch denken

      dank je weer voor de voortreffelijke inhoud. Een tarrel weet natuurlijk niet dat waterdamp een broeikasgas is ? misschien nog even bladeren in zijn 20.000 onderzoekjes. Zal ercht wel in een stuk of 50 benoemd worden

     4. toetssteen

      LT

      –Het belangrijkste broeikasgas is waterdamp. Waterdamp werkt als een versterkingsmechanisme bij temperatuurveranderingen.–

      Bron:KNMI

     5. Lao Tse

      Dat waterdamp een broeikasgas is kan lastig worden betwist.

     6. toetssteen

      @LT
      U smaalde het comment van Ziggy! Zeg dan dat u het onderschrijft, maar dat deed u niet.

      Nite to all.

     7. Lao Tse

      @Toetssteen,

      Ziggy beweerde dat CO2 niet de boosdoener is, maar laaghangende bewolking icm cosmische straling de klimaatverandering veroorzaakt.

      Dat vond ik een ridicule opmerking maar, u kennende, sluit ik bepaald niet uit dat u dat een enorm verhelderend wetenschappelijk inzicht acht.

     8. Siemien

      “maar laaghangende bewolking icm cosmische straling veroorzaakt op dit moment de klimaatverandering.”

      Dit is een stap te ver, er is geen probleem namelijk dus al het andere is geneuzel..

  4. Siemien

   Lao is uiteraard een spastisch klimaathysterische religieuze idioot natuurlijk..

   1. Original NL

    En..hij is de enige die zichzelf heel ernstig serieus neemt siemien ….de lulhannes!

 9. Kapitein Haddock

  Ga langzaam maar zeker denken Laotje de zoveelste trolnaam is voor Beukie, Noppie en zijn andere trol namen.
  Waarom? Overal tegen en als deze trol een goede bui heeft, alles in twijfel trekken!
  Aan de reactie kan ik zien of ik gelijk heb. Hij/zij/het/iets/dier maakt altijd zelfde fouten.
  Welke zeg ik uiteraard niet.
  Benieuwd!

  1. Heinz

   Professor Barabas ?

   1. Peter Oudshoorn

    Heinz, foei. Kapitein Haddock -duizend bommen en granaten- figureert in Kuifje. En professor Barabas is edelfigurant in Suske & Wiske. Ken uw klassieken!

    1. logisch denken

     🙂 🙂 🙂

 10. Kapitein Haddock

  Uitzonderingen bevestigen de regel. En zo’n uitzondering is Plasterk!
  Jammer dat deze man nog steeds lid is van de PVDA!
  Ongetwijfeld gaat deze een overstap maken naar FvD!
  PS
  Opruiende trollen: deze Plasterk is een wetenschapper! Alleen wetenschappers worden geloofd door linkse dwazen en nu………………. twijfelt Plasterk aan jullie waanzin!
  Wat nu, linkse mafiosso waanzinnige brulapen?

  1. logisch denken

   geheel correct kapitein , plassterk zal wel een afvallige zijn van die 97 % 🙂 🙂 🙂

 11. Pescador

  Nooit gedacht , stoer van meneer plasterk , er zijn vast wel meer linkse kikkers die er zo over denken maar die durven niks te zeggen mag niet van de baas of van de sekte leider

  Puntje erbij Plasterk .

 12. Garland S. tucker

  Een intelligent en goed politicus zegt eens iets en heel popi-jopi-rechts is aan het wankelen.

  1. peetjoh. k

   Als jij hem intelligent noemt, zeg ik gewoon dat jij een iq heb van minder dan 35.

 13. peetjoh. k

  Ronald Plasterk vind wat. Dat hier iets over geschreven word is al bijzonder genoeg. Denk allemaal ff 14 jaar terug, Ronald plaszak een totale niksnut van de politiek. 1 meter 20 hoog, het figuur van een tuinkabouter, de hersens van een kikkervisjes. Wie neemt nou een halfwas serieus. Op straat trap je hm af als hij je aankijkt. DDS is zon looser het wel waard om überhaupt zijn naam al te noemen.

  1. Fortiori

   @ Peet, ….U heeft opmerkelijk veel moeite de Nederlandse taal, dat vind ik. Speciaal met: dt, en dat spreekt niet in uw voordeel v.w.b intelligentie. Werk er aan

   1. peetjoh. k

    Moet dat dan niet, met de Nederlandse taal zijn?

   2. logisch denken

    sterk inhoudelijk overtuigend betoog nitwit . Fortiori heeft weinig diepgang das duidelijk

   3. Mars020

    Als je iemand de les leest, zorg er dan in ieder geval voor, dat jouw reactie foutloos is geschreven. Werk er aan.

  2. Siemien

   Foritioriiatior is een vieze taalnazi en er lopen hier nog een paar rondt

 14. HEM

  Willen jullie eens een echte geleerde aan het woord laten:

  https://www.youtube.com/watch?v=TCy_UOjEir0

  Dan bestel je gelijk je warmtepomp af.

 15. Punt50

  Eens een PvdAllah warhoofd, altijd een PvdAllah warhoofd.

 16. Lex

  Go is er dan toch nog licht aan de einde van de tunnel?

  Ik hoop dat dit gedrocht van een klimaatakkoord drastisch word gesnoeid om te beginnen met die belachelijke warmte pomp en Nederland van het gas af in de vrieskist word gedaan tot 2100 of zo.

  Net als dat belachelijke stikstof gedoe waardoor nu al honderden bouwprojecten zijn stilgelegd. Broederijen bijna genoodzaakt om te stoppen met en gigantische schuld.

  De Milieu gekte is totaal doorgeslagen, als hier geen boomstam voor word gestoken zal de woningnood niet afnemen komen heel wat infrastructurele projecten stil te leggen.

  Of je het nu links of rechts om draait uiteindelijk zijn de burgers straks toch de pineut.

  Ondanks de belofte dat het betaalbaar zal blijven kunnen straks alleen mensen met geld zich gas en elektra veroorloven en betalen. De zwakste groep de minima kan straks de rekening niet meer betalen.

  D houtkachel zal weer van zolder, uit de kelder of uit de schuur worden gehaald. De schoorsteen word weer in eren hersteld of aangelegd.

  En een groot deel van de Nederlanders stappen weer over op hout gestookte verwarming. Weer ouderwets een ketel op de kachel voor waswater en de fluitketel voor koffie of thee.

  Oude tijden herleven weer.

  Go wat een milieu besparing zeg wow.

  1. Lao Tse

   Het gerucht gaat dat je met je kop in het zand je het ook goed warm kunt houden, Lex.

   1. Siemien

    Vooral als het om de islam gaat dan worden dikke vette volgevreten harsessen zoals die van Lao, 1meter diep in het beton gestort

   2. victus

    Volgens de “kenners” zijn er al warmtepomp installaties zo groot als een schoenendoos met een rendement van 100%!! Al iets gevonden op Google of Wikipedia?

    1. Lao Tse

     Ik heb geen enkele ‘kenner’ iets van die strekking horen verklaren. U lult dus maar wat.

     1. tonna

      Een warmtepomp kan in Nederland nooit het rendement halen van een gasgestookte CV!
      Einde gesprek!

   3. Lex

    Ervaring

    Zeker ook zoon milieu gekkie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.