shutterstock 1142617673

Schokkend! Onderzoek van De Telegraaf bewijst: 'Meer rijstroken beste maatregel tegen fileleed'

Geen categoriejul 08 2019, 9:00
Dat is wel even heel schokkend zeg! Tjongejonge.
Wie had dat gedacht zeg? Het is ongelooflijk -- ahem, kuch -- maar De Telegraaf bericht vandaag dat meer asfalt om files tegen te gaan wel degelijk helpt. Door uitbreiding van de rijstroken op de A1 files verdwenen is nu hetzelfde gebeurd op de A6. Ja, echt waar:

De A6 is dus verdwenen uit de gehate filelijsten. Sinds het aantal rijstroken op de verkeersader die Flevoland met de Randstad verbindt, is verdubbeld, zijn er geen opstoppingen meer en kunnen automobilisten doorrijden.

De verbreding van de snelweg maakt deel uit van het grootste project dat Rijkswaterstaat op dit moment uitvoert tussen Schiphol, Amsterdam en Almere, waar tot 2026 over een traject van 63 kilometer extra rijstroken worden aangelegd.

Het bizarre is dat een kind dit nog begrijpt, maar links niet. Ik kan me nog goed herinneren dat ons op de middelbare school (VWO, Leeuwarden) verteld werd dat files niet opgelost konden worden door meer rijstroken "omdat meer mensen dan met de auto gaan." Maar wat blijkt? Er is een maximum aan het aantal mensen dat naar het werk rijdt met de auto... Want er zijn, goed opletten links!, nou eenmaal niet een onbeperkt aantal mensen dat naar de Randstad moet gaan voor het werk!
Wat, echt? Ja, echt! Het blijkt dat als, zeg, 200.000 mensen naar de Randstad moeten, en je genoeg rijstroken maakt voor die 200.000 mensen, je geen files hebt... en dat er niet op magische wijze zomaar meer mensen bijkomen.
Gek he?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten