Opmerkelijk: Spaanse geheime dienst in verband gebracht met islamitische terreuraanslagen in Barcelona

Opmerkelijk: de Spaanse geheime dienst (CNI) wordt in verband gebracht met de jihadistische aanslagen in Barcelona van 2017. Catalaanse parlementariërs verzochten de Spaanse regering om een onderzoek naar de aanslagen, maar de grote partijen stemden tegen. Het brein achter de aanslag, Imam Abdelbaki es Satty, zou banden hebben met de CNI, zo meldt de Groene Amsterdammer.

Destijds in 2017 vond een aanslag plaats met een busje zoals we dat in die tijd wel vaker zagen, zoals tijdens de kerstmarkt in Berlijn. Die dag vielen in Barcelona zestien doden en tientallen gewonden doordat een islamitische gek inreed op omstanders.

Toch bleef er veel onduidelijk over de aanslag. Daarom verzochten Catalaanse parlementariërs in maart 2018 de Spaanse regering om een commissie in te stellen die onderzoek zou doen naar de interacties tussen de Spaanse dienst en de verdachte imam Satty. Volgens de Groene Amsterdammer zouden berichten zijn uitgelekt waaruit bleek dat CNI en imam Satty banden zouden onderhouden.

Natuurlijk haalde het voorstel van de Catalanen het niet. In Madrid zijn de relaties vrij gespannen. Dat zo’n parlementair onderzoek noodzakelijk is blijkt echter uit het onderzoek van de krant Público. De imam was namelijk informant van de geheime dienst, zo meldt NRC. Als het inderdaad waar is dat Satty nauwe contacten had met de geheime dienst en tóch in staat was om aanslagen te beramen dan hebben de Spaanse diensten op z’n zachtst gezegd gefaald en in het minst fraaie geval zelfs actief medewerking verleend aan een jihadist.

De weigering van Madrid om de zaak verder te onderzoeken suggereert dat er in ieder geval een luchtje aan zit. Ook laat het zien dat de relaties tussen Madrid en Barcelona gespannen zijn: zelfs een onderzoek naar een terreuraanslag wordt weggemoffeld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. EU kok

  Quote: zelfs een onderzoek naar een terreuraanslag wordt weggemoffeld.
  .
  Teunis verzint ze waar hij bij staat.
  De goede DDS mentaliteit.

  1. Ego-non-solus

   Maak nu eens een zinvolle en inhoudelijke opmerking EU kok en vertel waaróm u zijn gedachte onzinnig vindt. Ik weet, nu wordt het moeilijk maar probeer bij uitzondering hier eens iets verstandelijks neer te zetten.

 2. Jumping

  Inderdaad het keiverotte, stopt niet bij Nederland.

  Welke personen / organisaties, zitten er in werkelijkheid, achter al deze Demoniserende acties.

  In Nederland is na de PVV, het FvD aan de beurt, om door de Rutteclan bij het grof vuil, te worden gedeponeerd.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. EU kok

   Arme HendrikJan, weer een land waar hij niet naartoe wil.
   De spoeling wordt dun voor deze ware patriot.

 3. Watcher

  Het is één groot complot.
  Spanje is een keiverrot land geworden

  1. Frets

   zuigstoker

 4. Tman

  “interacties tussen de Spaanse dienst en de verdachte imam Satty”
  Nu is ook duidelijk waarom een moslimlover en reaguurder genaamd “satty” niet meer in het forum is te zien!
  Zit in de bak,haha.

  1. tonna

   @tman:
   inderdaad,Satty was die ‘Afrika’ zeiker.die had meer nicknames vanwege de vele blocks,aytas,satya etc

 5. HEM

  In ons kikkerlandje wordt een slaaprijder, die twee jonge mensen doodrijdt, niet aangehouden en niet verhoord. Maar wel wordt het proces-verbaal dusdanig aangepast, zodat “slaaprijden” wordt veranderd in “een onverklaarbaar bewustzijnsverlies” (dat overigens later niet aantoonbaar is).
  Het begint Europees te worden: Liegende en corrupte overheden en rechters.

 6. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Welke geheime dienst is NIET betrokken bij terreur aanslagen !?

  1. logisch denken

   vertel het eens cachet figuur. Altijd in om te luisteren naar een goede complot theorie

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Zinloos voor verstandelijk beperkten !

    1. logisch denken

     dat dacht ik al , nu begrijp ik de ontbrekende inhoud , bedankt voor de bevestiging

     1. Caesar Lion Cachet

      LS…

      De komma heb je dus gevonden. Nu de hoofdletters en de punten nog !
      AAP. NOOT. MIES ETC. WE GAAN VOORUIT !

     2. Jan de Man

      Nog zo’n zuigertje, heb je de ene gezien dan komt altijd de andere.

      De puzzel is compleet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.