Syp Wynia over huftercultuur bij D66: ‘mond vol van identiteitspolitiek, behalve als het niet past’

Uit een recent verschenen stuk in de NRC blijkt hoe ernstig het gesteld is met de ellebogencultuur van D66. Volgens Syp Wynia hebben ze bij de partij van Rob Jetten de mond vol van identiteitspolitiek, maar alleen als het ze uitkomt. Ze zijn dus definitief niet roomser dan de paus, maar bedienen zich van niet al te fraaie methoden. 

Wat Wynia hierboven zegt is juist: D66 breekt voortdurend de lans voor de identiteitspolitiek. Enige tijd geleden nog was het de fel bekritiseerde onderwijsminister Ingrid van Engelshoven, die een Kamerbrief verstuurde vol toverwoorden. En behalve onbehoorlijk bestuur is de partij intern verdeeld en gedraagt men zich als schoften, zoals het artikel in de NRC laat zien.

D66-kandidaat voor het Europees Parlement Samira Rafaela kreeg daar mee te maken. Zo vertelt Rafaela over de wijze waarop haar “partijgenoten” (lees: ellebogenwerkers, red.) haar actief ondermijnden:

“Ik werd gewoon tegengewerkt. Dat was frustrerend. Ik dacht: is dit de manier waarop ze omgaan met alle bloed, zweet en tranen die ik vergoten heb op mijn weg naar deze plek? Je moest eens wéten. Ik heb moeten knokken tegen vooroordelen en onderschatting in een vaak homogene, witte omgeving. Ik ben onderschat en tegengewerkt, in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Als het ze was gelukt dan bevestigde dat toch het idee dat deze plekken niet geschikt zijn voor iemand met een etnische achtergrond zoals die van Raoul en mij?”

Bij D66 reageren ze op het voorval van Rafaela. Ze noemen hun egoïstische en achterbakse gedrag binnen de partij eufemistisch “intern campagnevoeren”. Het wegzetten van een hardwerkende kandidaat via interne mailwisselingen als ‘incompetent’ heet daar dus verzachtend “campagne”. Wat zou ik mij doodschamen om lid te zijn van een politieke partij. Of het nu de VVD, D66 of FVD is -vrijwel alle partijen worden bevolkt door personen die verstandelijk beperkt zijn.

Zouden er nog politieke partijen zijn waar men nog wel verstandig en respectvol is? Of moeten we dan toch weer terugvallen op onze Koning, Willem-Alexander voor verantwoord bestuur?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. logisch denken

  Dit is dan weer erg jammer QUOTE “Organisaties die doelbewust langs de kust varen van een gebied waar mensensmokkelaars actief zijn, vormen in de praktijk de laatste schakel in een keten van mensensmokkelaars die tot ver in Afrika reikt. Zij vormen feitelijk geen reddingsdienst, maar een veerdienst.” END

  Daarmee is mijn vertrouwen is geheel verdwenen over de goede bedoelingen van deze tante. Wilders en Baudet als boze witte mannen worden ook tegen gewerkt door vaak boze witte mannen.

  1. logisch denken

   de quote gaat even verkeerd dit is de juiste

   Je moest eens wéten. Ik heb moeten knokken tegen vooroordelen en onderschatting in een vaak homogene, witte omgeving. Ik ben onderschat en tegengewerkt, in het onderwijs en op de arbeidsmarkt.

   1. Brazil

    LOL, quote je nu deze hele tijd jezelf, dan ben je pas echt zielig poepdoos, hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 2. ZiggyStardust

  Off topic: Nicky Minaj wordt de hoofd act op een festival in Jeddah. Ik hoop dat ze gekleed in een veter het podium opkomt. Girl Power!

  1. Brazil

   Zo ben je weer tap fap aan het doen op je zolderkamertje alleen aan de gedachte dat Nicky Minaj gekleed in een veter het podium opkomt.
   hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 3. Augustus

  Zelfde als bij TU Eindhoven vorige maand. Allemaal oude mannetjes en vrouwtjes die zich druk maken om identiteit en dus standaard mannen willen weren, maar geen trek hebben in zelf kritiek. Zelf stappen de graaiende mannetjes niet op. Geen woord over hoe het bestuur helemaal vol gepropt zit met de extreem links, baby boomers en aristocraten. Op het vlak dat zij zelf raken is diversiteit niet nodig.

  Bij het laatste democratische debat kreeg Biden een koekje van eigen deeg qua diversiteit idioterie: https://www.youtube.com/watch?v=4Z0-9r8TMBk

  De gevestigde orde wil diversiteit voor anderen, niet voor zichzelf.

 4. Brazil

  Kijk daar hebben we onze schijtdoos Syp, als we het over een mond vol hebben, hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. Roughwood

   Ha, daar hebben we Brazielig weer! U weet wel, zo’n ééncellige trol die immer uitblinkt in het posten van inhoudsloze bagger. Over een schijtdoos gesproken: die ene cel voorkomt dat ie de keuken niet onderschij!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.