Terreurmafkees Gökmen Tanis bespot nabestaanden: ‘Dachten jullie echt dat wij moslims niets terug zouden doen?!’

Vandaag was de eerste pro-formazitting voor de tramaanslag in Utrecht. De emoties liepen zeer hoog op tot persoonlijke scheldkanonnades van één van de nabestaanden richting Gökmen Tanis.  De aanleiding voor de scheldkanonnade: de respectloze houding van Gökmen richting de rechtbank.

Tegen het einde van de eerste zitting kon de vader van slachtoffer Roos zich niet meer inhouden. Hij noemde Gökmen een “lafaard” en een “varken”, de reden voor deze uitbarsting spreekt voor zich:

De advocaat van de nabestaanden, Sturkenburg, sprak van minachting richting de rechtbank en eigenlijk de gehele samenleving in zijn geheel. De houding van Gökmen zorgt voor een extra klap in het gezicht van de nabestaanden.

De zitting was in het bijzonder grimmig omdat Gökmen geboeid in de zaal zat, dit omdat hij niet vrijwillig wilde verschijnen. Gökmen beriep zich vooral op zijn zwijgrecht om zo niet te veel de diepte in te gaan. Sturkenburg vond het al met al toch een bijzonder informatieve zitting, hij had namelijk zelf verwacht niks nieuws te horen. Sturkenburg is van mening dat als er überhaupt nog sprake was van twijfel over Gökmens motief, dat dat nu definitief zal zijn weggenomen.

De rechter citeerde diverse keren eerder verklaringen van Gökmen waarin hij zei dat beledigingen van de islam en het ingrijpen van westerse landen in het Midden-Oosten zijn motieven waren voor de aanslag:

Met zijn houding van vandaag en eerdere verklaringen dragen bij aan het vermoeden van het OM dat de aanslag een terroristische daad was. Toch had het OM graag gezien dat Gökmen meer inging op zijn persoonlijke motieven dit om toch nog meer duidelijkheid te krijgen.

Komend jaar gaat de inhoudelijke rechtszaak van start. Tot die tijd verblijft Gökmen in het Pieter Baan Centrum om te kijken of er alleen sprake is van radicalisering of dat een psychische stoornis mogelijk ook nog een factor speelde.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Lao Tse

  Dat hier sprake is van een psychische stoornis lijkt me duidelijk.

  1. Top

   Je herkent, jezelf zeker? imbiciel! Blablablabla Blaaskaak!

  2. Peter Oudshoorn

   Ik dacht waarachtig dat Lao Tse nu zijn finest hour zou beleven: hij heeft immers vaak beweerd dat het de discriminerende houding van de hatende blanken is die er voor zorgt dat de moslims terug slaan en oorlog voeren. Is het weer niet goed en noemt hij het een psychische stoornis.

   Je bent niet erg consequent voor een filosoof, Lao Tse.

   1. Brazil

    Dit is een gestoorde gek, heeft totaal en dan ook totaal niets
    met de islam te maken, en al helemaal niet met terrorisme.
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. peetjoh. k

     Dit is juist waar de islam voor staat alle moslims zijn moordenaars. De vraag is namelijk niet of ze moorden gaan plegen maar waneer.

   2. Niemandalletje

    Meneer ziet Lao Tse dan ook niet als een filosoof.
    (zijn eigen geschreven woorden, en daarmee dus voor hem tot waarheid verheven) 😉

  3. Esther

   Wat wil je ook met 1400 jaar diepe inteelt waar geen gezond bloed meer aan ten pas is gekomen waardoor iedereen van hen er uitelijk hetzelfde uitzien en hetzelfde gedrag vertonen…..
   Logisch dus dat dat dit gevaarlijke inteeltvolk met hun afwijkingen, als wilde bloeddorstige beesten met messen, bommen en granaten door de straten rennen op zoek naar een bloedbad op frisse westerse blonde mensen..

  4. Bolkestein

   Natuurlijk is hier sprake van een stoornis, want een normaal mens houdt elke afstand tot de Islam.

 2. dario

  Man hang die klerelijer achter de tram en sleep hem de hele
  stad door met hoge snelheid leeft die dan nog steek hem in de brand .

  1. Top

   En zet, zijn inteelt familie ook maar uit. En dan hou ik het nog netjes.

   1. santiago

    Ik mag zeker hopen dat het gebeurt. Iedereen dus ook opa en oma. Opdonderen dat turkse moslimtuig.

    1. dario

     Nederland moet eens klaar zijn met dat gezever en pamperen opgesodeflikker met haatbaarden gewoon de hele meute eruit hiero .

   2. Brazil

    Ben ik hier nog Top, pak je koffers en zoek een land waar het beter
    gaat, of wacht nee Top blijft toch maar in Nederland en eind van de maand gratis geld, typisch rechts.
    Nee Jumpie wil niet aanzien van al die luxe, Xbox, om de drie maanden een nieuwe smartphone, 3 x per jaar met vakantie, twee wagens voor de deur, een OLED TV , koelkast die helemaal vol
    zit met eten man man man wat gaat het slecht in Nederland, echt.
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  2. santiago

   Zou nog veel te mild zijn.

  3. Lao Tse

   De barbaarse IS-methoden die Dario hier bepleit worden ook nog door sommige ‘beschaafde’ Nederlanders aangehangen.

   Vergis je niet, de barbaren leven onder ons.

   1. Bolkestein

    De barbaren zijn onder ons? Dat klopt. De Moslims zijn onder ons. Plus hun linkse NSB’ers hier op dit informatieve blog als trol actief.

   2. dario

    Zachte heelmeester maken stinkende wonden, om jouw hangt een geur die is allang niet meer te harden .En nou opgedonderd childlover ,ga je leuter een plezier doen

   3. Mars020

    Het is toch een IS fan, dus mag hij ook een IS straf krijgen. Het is geen mens, maar een beest. Eigenlijk is iedere straf te laag voor dit uitschot van de maatschappij. Linkse hufters zien hem het liefst vrijuit gaan, want die denken, dat straffen niet helpt. In Irak hadden de die debiel gewoon opgehangen, scheelt een hoop geld en zinloze moeite.

    1. Brazil

     Staat nergens dat hij IS fan is dit zuig je weer zoals gewoonlijk uit de duim, het gaat hier om een gestoorde gek die hulp nodig heeft.
     Trouwens als we het over hulp hebben zoek meteen zelf
     ook hulp zeker gezien je reacties is dit echt nodig.
     Zo jong en nu al verpest voor het leven.
     Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     1. Bolkestein

      Wat voor hulp? Hulp met het verlaten van die verziekende ideologie de Islam? Ik heb altijd al m’n reet afgeveegd met de Islam. Daar had ik geen hulp voor nodig, maar enkel en alleen gewoon gezond verstand.

     2. Hans Brusselmans

      ‘het gaat hier om een gestoorde gek die hulp nodig heeft.’

      We zullen hem helpen om zijn darmen eruit te snijden en daar aan op te hangen, imbeciel!

   4. peetjoh. k

    Juist en jij als ontkenner bent er 1 van.

  4. Meriadoc Brandebok

   Dat wij zulke straffen niet hebben onderscheidt ons van de terroristen.

   1. dario

    Precies en dat weten die baardapen, ook man laat je nakijken, wil je wel eens weer horen als 1 van jouw familie leden aan zo’n einde komen .

    1. Meriadoc Brandebok

     Wij zijn de terroristen niet. We staan ver boven hen. Als we moordenaars gaan straffen door hen achter een wagen te binden brengen we onze samenleving in barbarij. Juist als de barbaren moordden moeten wij ons hoofd koel houden en ons gezonde verstand gebruiken.

     1. Bolkestein

      Je spreekt jezelf tegen. Ken jij de beelden nog van die lijken die in Gaza achter de motoren van Hamas door de straten werden gesleept? Nooit heb ik jou Hamas en de Islam zien veroordelen, hoe vaak je er ook terecht op aangekeken en aangesproken bent.

   2. Bosche draak

    Dat moet je gaan lopen verkondigen na het zoveelste slachtoffer lafbek, nee dat hondsvot de rest van z’n leven onderhouden zeker?
    Of neem jij hem in huis?

 3. santiago

  Heel veel respect voor de vader van Roos. Deze man durft tenminste eerlijk te zijn. Ik hoop dat er in Nederland nu een rechter is die dit varken naar behoren zal straffen . Deze imbeciel mag nooit meer vrij komen.
  Ik hoop dat hij in de gevangenis dagelijks een flink pak slaag krijgt.

 4. Jumping

  Laten de Nederlander niet verdwalen in allerlei gedachtes van Links Demoniserend Wegkijkend Nederland.
  Deze moordenaar is gewoon een Moslim.
  Hij vermoorde in Nederland gewoon 4 niet moslims.

 5. Ritter

  “Jullie zijn minder waard dan…..”

  Dat is de grondhouding van de islam. Een niet-moslim is in de ogen van de islam “minder waard”.

  Koopmans (onderzoeker) schrijft hierover in het NRC:

  ‘De hoofdoorzaken van de crisis van de islamitische wereld liggen niet buiten de islam, maar midden in de islamitische gemeenschap zelf, in de vorm van een wijdverbreide rigide en intolerante geloofsopvatting die gepaard gaat met haat en geweld tegen andersdenkenden.

  Maar hij laat ook zien dat een (groot) deel van de moslims sympathiseert met de waarden die het fundamentalisme uitdraagt. Een van zijn tabellen toont de resultaten van een internationale enquête waarin aan de respondenten twee stellingen werden voorgelegd. De eerste is: wanneer religie en wetenschap botsen, heeft de religie altijd gelijk; de tweede: de enige aanvaardbare religie is mijn religie.
  Deze maand kwam het boek van de Rotterdamse journalist-in-ruime-zin Fidan Ekiz uit. Lees ook: ‘Er zijn vrijdenkers nodig binnen de islam’

  In Pakistan, Algerije, Tunesië en Irak is meer dan tachtig procent van de bevolking het met beide stellingen eens. In Marokko is bijna negentig procent het met de eerste stelling eens en bijna zeventig met de tweede. In Turkije is omstreeks zeventig procent het met beide stellingen eens. Kijken we naar de westerse landen, dan blijkt bijna veertig procent in de VS het eens te zijn met de eerste stelling en ruim vijftien procent met de tweede. In Duitsland is dit respectievelijk tien en dertig procent. Zweden en Nederland zijn het minst fundamentalistisch: zo’n vijf procent is het in beide landen eens met de eerste stelling en tien (Nederland) respectievelijk vijf (Zweden) met de tweede.

 6. Watcher

  Levenslang is de juiste straf, psychische stoornis hebben alle gelovigen, christen, moslim enz.
  Dat mag niet aangevoerd worden als verzachtende omstandigheden.

 7. Kretoloog

  Bart Reijmerink, die kende ik nog niet.

  Weet niet Bart, of jij ook de koppen maakt. Maar het woord ‘terreurmafkees’ is vreselijk fout. Dat past namelijk precies in het straatje van links: we hebben hier met een mafkees van doen, iemand die niet spoort, een GGZ-klantje.

  Nee, dit is helemaal geen malloot. Deze moordenaar wist heel goed wat hij ging doen. En waarom. Het komt allemaal voort uit zijn geloof. En daarom is het ook zo gevaarlijk. Want zoals hij denkt, zijn er duizenden in NL. Allemaal potentiële terroristen.

  1. Marija

   Helemaal mee eens.

  2. Brazil

   Ben ik hier nog Kretomongool, pak je koffers en zoek een land waar het beter
   gaat, of wacht nee Kretomongool blijft toch maar in Nederland en eind van de maand gratis geld, typisch rechts.
   Nee Kretomongool wil niet afzien van al die luxe, Xbox, om de drie maanden een nieuwe smartphone, 3 x per jaar met vakantie, twee wagens voor de deur, een OLED TV , koelkast die helemaal vol
   zit met eten man man man wat gaat het slecht in Nederland, echt.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Bosche draak

    Houd je mond ramenlikker, deze discussie is te hoog gegrepen voor jou.

 8. Toverkol

  Dit zijn mensen die misbruik maken van onze verzorgingsstaat en minachting hebben voor onze westerse samenleving en beschaving.
  Een overheid die het niet wil zien, en zelfs de deuren nog meer open zet voor dit soort lieden.
  We zien hoe het spel gespeeld wordt en hoe het zal aflopen……
  In ieder geval kunnen ze nooit zeggen dat ze Er niet van af wisten, de werkelijke schuld van dit incident ligt bij de overheid !!!
  Misschien nog een stille tocht organiseren ??

  1. ikweetwatikwil

   Mee eens. De islam hoort niet in het Westen.

  2. Mariposa78

   Brazil word jij, nou niet moe van jezelf?
   Of is het een vorm van zelfkastijding dat je continue de kleuter uithangt?

   1. Mars020

    @Mariposa78, het wordt niet moe van zichzelf, maar vind al die negatieve aandacht juist geweldig. Je moet het zo zien, het gedrocht heeft niets of niemand. DDS is het enige forum, waar het losertje aandacht krijgt. Jouw reactie, kan het weer uren op teren, dus probeer de trol te negeren. Boos kunnen wij toch niet worden op zoiets zieligs?. Ons raken lukt het ook niet, want daar is het te achterlijk voor. Gewoon uithongeren is het beste recept om van dit soort af te komen. Bij een wespenplaag zet je toch ook niet een bak limonadesiroop in de tuin op tafel?. Waarom dan bij een trollenplaag, blijven voeren?..

  3. Bolkestein

   Liever een tribunaal Neurenberg 2.0 voor dit soort dienaren van oorlogsmisdadigers.

 9. tailgunner

  Pleonasme: Religieus gestoord.

 10. peetjoh. k

  Nou Lao Brazil en al die andere sneuneuzen dit is dankzij jullie linkse wegkijk gedrag. Ga jullie maar schuldig voelen net als Frans timmermans zijn jullie schuldig bevonden aan moord door mij. Het tij zal zich keren en dan hoop ik voor jullie linksen dat wij rechtsen niet zo zijn als jullie zeggen dat we zijn. Want dan zou de uitkomst met wat met jullie gaat gebeuren al duidelijk zijn.

 11. Bolkestein

  Eén ding is duidelijk: Gökmen Tanis is een Moslim en erkent onze democratie niet en eist onderwerping aan de Sharia op. Moslims sporen niet. Moslims horen hier niet.

 12. Ben-NIET-Groen-L

  Dat deze moslim zei ‘Dachten jullie echt dat wij moslims niets terug zouden doen? bewijst weer eens hoe alle andere moslims doen en van het westen denken en komen ze tegelijkertijd is uit de kast ook.

 13. Siemien

  Zoals al reeds voorspeld door menige wijze mensen dat de islam een gevaar is voor onze maatschappij, het ergste is nog dat wij de schuld krijgen natuurlijk…
  Ik ben niet voor de doodstraf maar sommige vragen er natuurlijk wel om..

 14. Against The System

  Ik als Moslim vindt dat hij voor eeuwig in het gevang moet zitte, of deporteren naar een land waar nog wel de doodstraf wordt uitgevoerd!

  Hij behoort tot geen enkele ras of geloof, zelfs niet tot die van de Duivel.

  1. peetjoh. k

   dank u

 15. Bolkestein

  En ook wees T. erop dat “democratie nog maar 250 jaar oud is, en de sharia al bestaat sinds Adam.”

  Meer dan 70 % van de Moslims in Nederland en elders in Europa wijst onze wetgeving af en acht deze ondergeschikt aan de sharia.

  Meer dan 70 % van de Moslims in Nederland ziet Syriëgangers als helden.

  Moslims in Nederland zijn doordrenkt van virulent anti-Semitisme.
  Kortom: De Islam hoort niet bij Nederland.

 16. Heras

  Wat moeten we toch met dat soort “mensen”.
  Gooi dat na de gevangenistijd over de grens.
  Kunnen we met turkije niet afspreken dat we ze daar gevangen zetten; die gevangenissen zijn wat “beter”voorzien voor dit soort gevallen.

 17. Heras

  Brazil, Meestal probeer ik jouw commentaar te negeren. Maar nu denk ik toch dat ik je iets moet leren. Over het algemeen heb je het over de materiële rijkdom in nederland; dus moeten wij als nederlanders niet zeuren.
  Maar het gaat niet over materiële rijkdommen, want dat zegt niet alles.
  Het gaat over onze sociale samenleving (= mensen onder elkaar) dat veranderd is. De haat die mensen koesteren, maar wel hier komen en profiteren van onze goedheid.
  Daarom mijn vragen; ben jij ook iemand die haat koestert, door altijd zo af te geven op anderen? wat is er met jou gebeurd? wat denk je waar dit toe leidt? Ik heb een tijdje jouw reacties gevolgd maar de ongevoeligheid die jij verspreidt vind ik beangstigend. Doe er wat aan.

 18. Kristalix

  Het vervelende is dat ons land vol zit met zit soort figuren. En een herhaling van een dergelijk incident “gewoon” op de hoek ligt.

  Halalsema kan het nog druk krijgen.

 19. Bolkestein

  Een spuitje kost het minst. Jarenlang uitvreten op de Nederlandse samenleving en daarna burgers omleggen. Dat blijft een cumulerende moorddadige kostenpost zonder enige solidariteit. Het virus waarmee hij is aangestoken vertelt hem dat al zijn misstanden worden vereffend en hij naar Mohammeds transcendente houri-kast kan als hij ongelovigen omlegt Dat verklaart zijn gdrag en waarom hij vooral kosten en overlast blijft genereren, terwijl hij een gevaar blijft voor zijn omgeving.

 20. Bolkestein

  Haat en racisme in de Koran
  Wat is de islam? De islam is nep, dat is het eenvoudigste antwoord. Net als alle andere religies is de islam zonder twijfel een valse religie en de koran het meest saaie boek. Er staat in dit boek vanuit welk perspectief dan ook geen enkele aanwijzing van een briljante intelligente alwetende God. In feite kan een kind van 14 jaar een beter boek schrijven.
  In plaats van Mohammed te verheerlijken, zou men de koran beter moeten begrijpen en kritisch moeten benaderen.10447080_10203838868551632_7528598941531084040_n

  Moslims zijn de afgelopen 1400 jaar te goedgelovig geweest, maar wanneer zij onderdeel van de menselijkheid willen uitmaken, dan moeten zij het gezonde verstand laten werken en de islam met een onderzoekende denkwijze benaderen.
  Nogal wat moslims hebben tijdens hun jeugdjaren een veredelde versie van de islam ingeprent gekregen maar zouden de feiten over de islam, de koran, Mohammed en de islamitische geschiedenis beter moeten leren kennen.

  Het meeste van de koran is saaie repetitieve onzin over haat jegens de niet-moslims. De onbeschofte, beledigende en moorddadige verzen omvatten 60% van de Koran.
  De ‘vermeende God’ waar Mohammed claimde naar te luisteren had geen schaamte om mensen te martelen of levend te verbranden, niettemin noemt het zich de meest sympathieke en meest vergevingsgezinde.

  Link

  Soera 2

  ■ Ongelovigen niet waarschuwen, Allah heeft hen verblind. Hen wacht de hel. 6-7
  ■ Ongelovigen hebben een ziekte, Allah heeft dat verergert. De hel zal hen treffen. 10
  ■ Ongelovigen zaaien verderf op aarde, dus wees waakzaam.12
  ■ Ongelovigen willen geen leiding van Allah, zij willen dwalen. 16
  ■ Ongelovigen moeten op de brandstapel, met mensen en stenen als brandstof. 24
  ■ Ongelovigen zullen worden verbrand. 39
  ■ Ongelovigen [joden] zijn verachte apen. 65
  ■ Ongelovigen moeten verslagen worden, op hen rust de vloek van Allah. 89
  ■ Ongelovigen wensen de hemel niet, dus het zijn onrechtplegers. 95
  ■ Ongelovigen begeren het leven maar hun straf zal niet verwijdert worden. 96
  ■ Ongelovigen volgen de weg van de duivel. 102
  ■ Ongelovigen krijgen een pijnlijke straf. 104
  ■ Ongelovigen zijn een schande in deze wereld en gaan naar een helse hel. 114
  ■ Ongelovigen worden een tijdje met rust laten maar later gedwongen naar de hel. 126
  ■ Ongelovigen zijn veroordeeld tot de ondergang, zonder strafverlichting. 162
  ■ Ongelovigen zullen niet ontkomen aan het vuur van de hel. 167
  ■ Ongelovigen zijn doof, stom en blind, zij begrijpen dus niet. 271
  ■ Ongelovigen die de geschriften van Allah verbergen gaan naar de hel. 174
  ■ Ongelovigen hebben een ziekte in hun hart. 210
  ■ Ongelovigen zijn veroordeelt tot oorlog, zoals door Allah bevolen. 216
  ■ Ongelovigen die sterven zullen voor eeuwig in het vuur branden. 217
  ■ Ongelovigen prijzen valse goden. Zij zullen voor eeuwig branden in het vuur. 257
  ■ Ongelovigen leven zonder bescherming van Allah. 264
  ■ Ongelovigen zijn doof, stom en blind. Zij begrijpen het dus niet. 171
  ■ Ongelovigen zijn een volk dat verslagen moet worden. 286

  Soera 3

  ■ Ongelovigen geloven niet in de openbaringen van Allah, hen wacht een zwaar lot. 4
  ■ Ongelovigen zijn brandhout voor het hel. 10
  ■ Ongelovigen worden overwonnen en verzameld in de hel. 12
  ■ Ongelovigen die Allah ontkennen, daar wordt mee afgerekend 19
  ■ Ongelovigen beloven we een pijnlijk noodlot. 21
  ■ Ongelovigen leiden een leven waar je in het hiernamaals niets aan hebt. 22
  ■ Ongelovigen mogen geen vrienden zijn van gelovigen. 28
  ■ Ongelovigen zijn vies. 38
  ■ Ongelovigen zullen worden gestraft, en zullen geen hulp hebben. 56
  ■ Ongelovigen zijn onheil stichters. 63
  ■ Ongelovigen! Gebuikt je verstand en redetwist niet [over de islam]. 65
  ■ Ongelovigen! Redetwist niet over zaken waar jullie geen kennis van hebben. 66
  ■ Ongelovigen dwalen, zonder het te merken. 69
  ■ Ongelovigen mengen waarheid met valsheid. 71
  ■ Ongelovigen zijn niet allemaal onbetrouwbaar. 75
  ■ Ongelovigen wacht een pijnlijk lot. 77
  ■ Ongelovigen zullen verliezen, en door Allah afgewezen. 85
  ■ Ongelovigen worden vervloekt door Allah, de engelen en de mensheid. 87
  ■ Ongelovigen blijven voor eeuwig in de hel, zonder strafverlichting of uitstel. 88
  ■ Ongelovigen kunnen met geld geen plek in de hemel kopen. 91
  ■ Ongelovigen zullen op de Dag hun gezichten verbrand hebben. 105-6
  ■ Ongelovigen! Rijkdom zal je niet redden. De hel is uw bestemming. 116
  ■ Ongelovigen die maatschappelijk veel bereiken, gaan ook naar de hel. 117
  ■ Ongelovigen treuren als u iets goeds overkomt. 120
  ■ Ongelovigen lachen als u iets kwaads overkomt. 120
  ■ Ongelovigen! Houdt van Allah en jullie zonden worden vergeven . 131
  ■ Ongelovigen zullen worden geterroriseerd. 151
  ■ Ongelovigen hebben de hel als woonplaats. 151
  ■ Ongelovigen die gaan geloven, ontsnappen aan de dood. 168
  ■ Ongelovigen wacht een vreselijke hel. 176
  ■ Ongelovigen zijn niet schadelijk voor Allah, hen wacht een pijnlijk lot. 177
  ■ Ongelovigen zullen een beschamend noodlot hebben. 178
  ■ Ongelovigen zijn gierig. 180
  ■ Ongelovigen zeiden: “Allah is arm en wij zijn rijk.” Wij zullen hen dus doden. 181
  ■ Ongelovigen gaan naar de hel, niemand kan hen dan helpen. 192
  ■ Ongelovigen gaan naar de hel. 196

  Soera 4

  ■ Ongelovigen krijgen een pijnlijke straf. 18
  ■ Ongelovigen zijn in overtreding. 34
  ■ Ongelovigen zijn gierig daarom hebben wij een beschamend lot voor hen. 37
  ■ Ongelovigen hebben satan als metgezel. 38
  ■ Ongelovigen! De hel is voldoende voor jullie verbranding. 55
  ■ Ongelovigen zijn vervloekt. En buiten Allah vinden zij nooit een helper. 52
  ■ Ongelovigen zijn verdwaald door satan. 60
  ■ Ongelovigen zullen voor eeuwig gepijnigd worden met vuur. 56
  ■ Ongelovigen! Als Mohammed u straft, weet dan; alles komt van Allah. 78
  ■ Ongelovigen zijn een vijandig gezind volk. 92
  ■ Ongelovigen zijn een openlijke vijand voor u. 101
  ■ Ongelovigen verdienen een pijnlijke afrekening. 161
  ■ Ongelovigen zullen door God naar de eeuwige hel worden geleid. 168-169.

  Soera 5

  ■ Ongelovigen die de islam negeren zijn de verliezers in het vuur. 5
  ■ Ongelovigen horen in de hel. 10
  ■ Ongelovigen die oorlog voeren tegen Allah worden gedood of gekruisigd. 36
  ■ Ongelovigen die uit de hel willen komen, zullen dat niet mogen. 37
  ■ Ongelovigen [joden] hebben geen rein hart en luisteren gretig naar leugens.41
  ■ Ongelovigen zijn schuldig aan ongeloof. 45
  ■ Ongelovigen zijn in overtreding, zijn zondaren. 47
  ■ Ongelovigen zijn elkanders vrienden. 51
  ■ Ongelovigen hebben een ziekte. 52
  ■ Ongelovigen zijn de verliezers [de hel] want hun daden doen geen deugd. 53
  ■ Ongelovigen zijn spotters tegen de islam, neem hen niet als medestanders. 57
  ■ Ongelovigen begrijpen de islam niet. 58
  ■ Ongelovigen [joden] zijn apen, zwijnen en duivelsdienaren. 60
  ■ Ongelovigen [joden] zijn verderfzaaiers. Allah houdt niet van hen. 64
  ■ Ongelovigen zijn slecht. 66
  ■ Ongelovigen worden niet geleid. 67
  ■ Ongelovigen zijn geen traan waardig. 68
  ■ Ongelovigen zijn de bezitters van de hel. 86
  ■ Ongelovigen zijn overtreders, Allah houdt niet van hen. 87
  ■ Ongelovigen verzinnen leugens over Allah. 103

  Soera 6

  ■ Ongelovigen vernietigen is rechtmatig. 6
  ■ Ongelovigen plegen afgoderij. 22
  ■ Ongelovigen zijn leugenaars. 28
  ■ Ongelovigen zijn doof, stom, in duisternis en dwalend. 39
  ■ Ongelovigen zijn onrechtvaardig en worden vernietigt. 47
  ■ Ongelovigen gehoorzamen niet. 49
  ■ Ongelovigen zijn blinden en niet gelijk aan zienden [gelovigen]. 50
  ■ Ongelovigen volgen het pad der schuldigen. 55
  ■ Ongelovigen hebben boze neigingen en zijn dwalende. 56
  ■ Ongelovigen in de hel worden verplicht, kokend water te drinken als straf. 70
  ■ Ongelovigen beschouwen afgoden als goden. 74
  ■ Ongelovigen die sterven, worden door engelen vernederd. 93
  ■ Ongelovigen zijn onwetend. 108
  ■ Ongelovigen laten Wij dwalen. 110
  ■ Ongelovigen geloven zonder te weten. 116
  ■ Ongelovigen slagen nooit. [de hemel te bereiken] 135
  ■ Ongelovigen zijn opstandig. [vanwege weigeren zich te bekeren] 146

  Soera 7

  ■ Ongelovigen zijn in de nacht of middagslaap aangevallen, hun dorpen vernietigd. 4-5
  ■ Ongelovigen hebben satan als leider gekozen. 27
  ■ Ongelovigen kiezen als bescherming, bevriende duivelen. 30
  ■ Ongelovigen! Jullie tegenspoed komt van Allah. 31
  ■ Ongelovigen zijn de rechtmatige eigenaren van het vuur. 36
  ■ Ongelovigen zullen de hel binnengegaan. Enkelen dubbel gestraft. 38
  ■ Ongelovigen wenden zich hoogmoedig af van Onze tekenen.40
  ■ Ongelovigen worden uitgesloten van de hemel/paradijs. 40
  ■ Ongelovigen in de hel, zullen naar de hemel schreeuwen: “Giet water op ons.” 50
  ■ Ongelovigen worden gedood, gelovigen worden gered. 72
  ■ Ongelovigen wanen zich veilig voor Allah. 99
  ■ Ongelovigen aanbidden valsheid dat gedoemd is om te worden vernietigd. 7:139
  ■ Ongelovigen [joden] zijn verachte apen. 166
  ■ Ongelovigen die Mohammeds openbaring ontkennen, zijn slecht. 177
  ■ Ongelovigen hebben oren en ogen maar zijn doof en blind. 179
  ■ Ongelovigen zijn achteloos. Erger dan dwalend vee. 179
  ■ Ongelovigen hebben geen gids. Zwerven als blinden. 186

  Soera 8

  ■ Ongelovigen die redetwisten zijn schuldig en mogen dood. 6-8
  ■ Ongelovigen zullen door het vuur gepijnigd worden. 14
  ■ Ongelovigen zeggen te horen, maar zijn doof. 21
  ■ Ongelovigen zijn erger dan beesten. 22
  ■ Ongelovigen maken plannen tegen gelovigen, maar Allah is slimmer. 30
  ■ Ongelovigen vinden de openbaringen, fabelen uit oude tijden. 31
  ■ Ongelovigen mogen moskeeën niet bewaken. 34
  ■ Ongelovigen doen het gebed in de Kaaba enkel met fluiten en klappen. 35
  ■ Ongelovigen krijgen daarom straf vanwege het verwerpen van Allah. 35
  ■ Ongelovigen betalen anderen, om hen van Allah te doen afkeren. 36
  ■ Ongelovigen die het geloof verwerpen worden verzameld in de hel. 36
  ■ Ongelovigen zullen verzamelt en opgehoopt, geworpen in de hel. 37
  ■ Ongelovigen die tot geloof komen, zullen worden vergeven. 38
  ■ Ongelovigen krijgen slaag van engelen die zeggen: “Onderga straf in de hel.” 50
  ■ Ongelovigen die onze tekenen verwerpen zijn zondig en strafbaar. 52
  ■ Ongelovige volkeren als van de Pharao, verdronken Wij om hun ongeloof. 54
  ■ Ongelovigen die de islam verwerpen zijn erger dan beesten. 55
  ■ Ongelovigen moeten niet denken dat zij zullen ontkomen. 59
  ■ Ongelovigen zijn niet intelligent, daarom winnen gelovigen makkelijk van hen. 65
  ■ Ongelovigen werden gevangen, nadat de profeet een slachting had aangebracht. 67
  ■ Ongelovigen zijn vrienden van elkaar, dat betekent onheil en verderf. 73

  Soera 9

  ■ Ongelovigen! Toon berouw, want aan Allah kunt u niet ontsnappen. 3
  ■ Ongelovigen wenden gelovigen van hun pad af, slecht is hetgeen zij doen. 9
  ■ Ongelovigen zijn overtreders. 10
  ■ Ongelovigen die zich bekeren, worden broeders in het geloof. 11
  ■ Ongelovigen mogen de moskee niet onderhouden. 17
  ■ Ongelovigen zijn onrein. 28
  ■ Ongelovigen zullen voorzeker de hel vullen. 49
  ■ Ongelovigen die tegen Allah en Zijn boodschapper zijn, zullen branden in de hel. 63
  ■ Ongelovigen en huichelaars krijgen de beloofde hel. Allah vervloekt hen. 68
  ■ Ongelovigen en huichelaars moeten bestreden worden. Ze gaan naar de hel. 73
  ■ Ongelovigen zijn onrein en hun huis is de hel, als vergelding voor wat zij deden. 95
  ■ Ongelovigen zijn leugenaars. 107
  ■ Ongelovigen zijn ziek en onrein, zullen sterven terwijl zij ongelovig zijn. 125
  ■ Ongelovigen zijn een volk dat niet wil begrijpen. 127

  Soera 10

  ■ Ongelovigen zeggen: “Voorzeker, deze profeet is een tovenaar.” 2
  ■ Ongelovigen willen niet geloven, daarom vernietigen wij dit schuldige volk. 13
  ■ Ongelovigen krijgen in de hel een kokend drankje en een pijnlijk lot. 4
  ■ Ongelovigen verdienen de hel daar zij meer van het leven houden dan van Allah. 7-8
  ■ Ongelovigen bidden tot datgene wat hen kan baten noch schaden. 18
  ■ Ongelovigen lieten Wij verdrinken. 70
  ■ Ongelovigen zijn een misdadig volk. 75
  ■ Ongelovigen genieten van het leven, tot de straf komt vanwege hun ongeloof. 70
  ■ Ongelovigen behoren tot ongehoorzame onruststokers. 91
  ■ Ongelovigen die zich bekeren, verwijderden Wij de straf der schande. 98
  ■ Ongelovigen verwerven onreinheid omdat zij hun verstand niet gebruiken. 100
  ■ Ongelovigen dwalen en is slecht voor hun ziel. 108

  Soera 11

  ■ Ongelovigen! Bekeer u tot Allah, anders komt u waarschijnlijk in de hel. 3
  ■ Ongelovigen verbergen hun vijandschap maar Allah kent hun innerlijk. 5
  ■ Ongelovigen die bespotten komen aan de beurt, op de dag des oordeels. 8
  ■ Ongelovigen genieten van het leven en komen daarom in de hel. 15-16
  ■ Ongelovigen die Allah verwerpen, willen in het vuur eindigen. 17
  ■ Ongelovigen die leugens over Allah smeden zijn vervloekt. 18
  ■ Ongelovigen die moslims van het pad afleiden kunnen hun straf niet ontlopen. 19-22
  ■ Ongelovigen zijn blind en doof, gelovigen zijn ziende en horende. 24
  ■ Ongelovigen zijn onwetend. 29
  ■ Ongelovigen zijn vijandig jegens Allah en kunnen vervangen worden. 89
  ■ Ongelovigen zijn het treuren niet waard. 36
  ■ Ongelovigen! Zoek vergiffenis tot Allah en bekeer u tot Hem. 90
  ■ Ongelovigen verwerpen Allah als zijnde waardeloos. 92
  ■ Ongelovigen beseffen weldra wie schuldig en de leugenaars zijn. 93
  ■ Ongelovigen werden gegrepen en zij lagen (dood) ter aarde in hun huizen. 94
  ■ Ongelovige volkeren zijn vervloekt. 95
  ■ Ongelovigen doen enkel hun zelf onrecht aan door het aanbidden van afgoden. 101
  ■ Ongelovigen zullen in de hel zuchten en steunen. 106

  Soera 12

  ■ Ongelovigen slagen nooit [de hemel te bereiken]. 23
  ■ Ongelovigen wanhopen aan Allah’s barmhartigheid. 87
  ■ Ongelovigen ontkomen niet aan een kastijding. 110
  ■ Ongelovigen geloven niet, als Wij de waarheid spreken. 17
  ■ Ongelovigen zijn vervloekt. 44
  ■ Ongelovigen! Aanbidt slechts Allah, de rest zijn leugens. 50
  ■ Ongelovigen! Indien gij u afwendt, dan wordt u vervangen. 57

  Soera 13

  ■ Ongelovigen hebben in de hel, kettingen om hun hals. 5
  ■ Ongelovigen aanbidden tot iets, wat niet verhoort zal worden. 14
  ■ Ongelovigen zijn blind. 19
  ■ Ongelovigen worden onophoudelijk door rampen getroffen vanwege ongeloof. 31
  ■ Ongelovigen die zelfs bergen zien splijten of doden horen spreken, bekeren niet. 31
  ■ Ongelovigen die bespotten kregen uitstel, daarna grepen Wij hen. 3
  ■ Ongelovigen zijn hoogmoedig. 13
  ■ Ongelovigen die de oproep van Allah niet beantwoorden, gaan naar de hel. 18
  ■ Ongelovigen worden op aarde gepijnigd. In de hel is de straf zwaarder. 33-34
  ■ Ongelovigen gaan als beloning voor hun ongeloof naar de hel. 35
  ■ Ongelovigen zien niet dat Wij hun buitengrenzen verkleinen. 41
  ■ Ongelovigen zeiden: “Gij zijt geen profeet.” 42

  Soera 14
  ■ Ongelovigen die de islam krom wensen zijn afgedwaald en worden streng gestraft. 2
  ■ Ongelovigen zeiden;”Gij zijt slechts mensen zoals wij. Breng bewijs als tegendeel.”
  ■ Ongelovigen worden vernietigt en vervangen. 13-14
  ■ Ongelovigen komen in de hel en gedwongen kokend water te drinken. 16
  ■ Ongelovigen in de hel; de dood komt van alle kanten maar zij sterven niet. 17
  ■ Ongelovigen verrichten daden teruggebracht tot as, vervlogen in een storm. 18
  ■ Ongelovigen zijn ondankbaar en brengen hun volk naar de ondergang. 28
  ■ Ongelovigen zullen branden. De hel is een vreselijk verblijf. 29
  ■ Ongelovigen vermaken zich op aarde maar daarna wacht de hel. 30
  ■ Ongelovigen zijn zeer onrechtvaardig, zeer ondankbaar. 34
  ■ Ongelovigen! Op de Dag van de kastijding komt uw bekering te laat. 44
  ■ Ongelovigen die plannen beramen. Deze plannen liggen bij Allah. 46
  ■ Ongelovigen verblijven in de hel, geketend aan kettingen. 49
  ■ Ongelovigen in het vuur zullen verbrandingen oplopen. 50

  Soera 15

  ■ Ongelovigen wensen dikwijls dat zij moslims waren. 2
  ■ Ongelovigen laten Wij eten en genieten, maar weldra zullen zij het merken. 3
  ■ Ongelovigen zwerven in hun bedwelming blindelings rond. 72
  ■ Ongelovigen beveiligen zich, maar het zal hun niet baten. 81-84
  ■ Ongelovigen die andere goden met Allah identificeren, zullen het weldra merken. 96

  Soera 16

  ■ Ongelovigen zijn hoogmoedig. Trots op hun ongeloof. 22
  ■ Ongelovigen zijn het kwaad en wonen voor altijd in de hel. 27-29
  ■ Ongelovigen zijn leugenaars. 39
  ■ Ongelovigen zijn onheil stichters. 88
  ■ Ongelovigen die tegen de islam zijn, ontvangen een verschrikkelijk sanctie. 94
  ■ Ongelovigen zeiden;”Die openbaringen zijn fabelen uit oude tijden.” 24
  ■ Ongelovigen zullen op de Dag hun last van ongeloof moeten dragen. 25
  ■ Ongelovigen zullen op de Dag, schande en kwelling ervaren. 27
  ■ Ongelovigen gaan de poorten van de hel binnen. Het huis der hoogmoedige. 29
  ■ Ongelovigen doen zichzelf onrecht aan. Allah zal zijn gebod tegen hen uitvoeren. 33
  ■ Ongelovigen zeggen:”Als Allah het zo had gewild, dan hadden wij geloofd.” 35
  ■ Ongelovigen! Reis over de wereld en zie wat het einde was van de ontkenners. 36
  ■ Ongelovigen zijn leugenaars. 39
  ■ Ongelovigen zijn het kwaad omdat zij niet geloven. 60
  ■ Ongelovigen hebben satan als vriend. 63
  ■ Ongelovigen bidden tot iets wat niet hun levensonderhoud bepaalt. 73
  ■ Ongelovigen die anderen van de islam afhouden worden gestraft. Stichten onheil. 88
  ■ Ongelovigen zijn leugenaars. 105

  Soera 17

  ■ Ongelovigen dwalen alleen tegen zichzelf. 15
  ■ Ongelovigen kunnen worden vernietigt. 16
  ■ Ongelovigen die het leven boven Allah verkiezen, in de hel vernedert/verstoten. 18
  ■ Ongelovige! Allah kent u. Dus wie in waarheid bekeert, uw zonden vervallen. 25
  ■ Ongelovigen zijn dermate doof gemaakt, dat zij de islam niet kunnen begrijpen. 46
  ■ Ongelovig zijn degene die verkwisten, bijgevolg zijn zij broeders van de duivel. 27
  ■ Ongelovigen zeiden;”Gij volgt slechts een behekst persoon.” 47
  ■ Ongelovigen zijn zelf afgedwaald en kunnen de waarheid niet meer vinden. 48
  ■ Ongelovigen kunnen door Allah, met rampen [dodelijk] worden gestraft. 68
  ■ Ongelovigen zijn blind op aarde, zo ook in het hiernamaals. 72
  ■ Ongelovigen zeiden; ‘Wij geloven pas als u een bron uit de aarde laat stromen.’ 90
  ■ Ongelovigen zeiden; ‘Wij geloven pas als u stukken van de hemel laat vallen.’ 92
  ■ Ongelovigen zeiden; ‘Wij geloven pas als u Allah en engelen naar ons brengt.’ 92
  ■ Ongelovigen zeiden; ‘Wij geloven pas als u een huis van goud hebt.’ 93

  Soera 18

  ■ Ongelovigen zijn het meest onrechtvaardig als zij leugens over Allah verzinnen.15
  ■ Ongelovigen zijn boosdoeners. 29
  ■ Ongelovigen komen in het vuur, ingesloten met een omheining. 29
  ■ Ongelovigen zullen in de hel worden begoten met water als gesmolten lood. 29

  soera 18: De grot

  Koran 18-29 Wij hebben voor de boosdoeners een vuur bereid, welks omheining hen zal insluiten.
  Koran 18-29 Wij hebben voor de boosdoeners een vuur bereid, welks omheining hen zal insluiten.

  ■ Ongelovigen worden geplaatst in een vuur met omheining. Een vreselijk plek. 29
  ■ Ongelovigen die veroordeeld zijn tot de hel weten niet te ontsnappen. 53
  ■ Ongelovigen die de openbaringen van Allah vergeten, is hun grootste fout. 57
  ■ Ongelovigen hebben een vastgestelde tijd zodat ontsnappen niet mogelijk is. 58
  ■ Ongelovigen die spotten over Allah en Zijn profeten gaan naar de hel. 106
  ■ Ongelovigen twisten met leugens om de openbaringen te niet te doen. 56
  ■ Ongelovigen plegen onrecht. Wij vernietigen hun steden. 59
  ■ Ongelovigen wier streven gericht is op het leven dezer wereld, bereiken niets. 104
  ■ Ongelovigen zien hun arbeid op aarde verloren gaan, daar zij niet geloven. 105

  Soera19: Maria

  ■ Ongelovigen worden vernietigt, ongeacht hun welvarendheid. 74
  ■ Ongelovigen die zeggen dat de Heer een zoon heeft is beledigend. 88-89
  ■ Ongelovigen! De koran is er ook voor u, om u te waarschuwen.
  ■ Ongelovigen werden al eerder vernietigt, en verdwenen in het geheel. 98

  Soera 20: Ta Ha.

  ■ Ongelovigen krijgen in het hiernamaals de woede over zich. 127
  ■ Ongelovigen zeiden; Zij willen ons uit ons land verdrijven. 63
  ■ Ongelovigen zeiden; Zij willen onze schone cultuur vernietigen. 63
  ■ Ongelovigen worden op de Dag het licht in hun ogen ontnomen. 102
  ■ Ongelovigen zullen op de Dag als schuldigen verloren gaan. 111
  ■ Ongelovigen negeren Allah. Dus op de Dag zullen wij hén negeren. 126
  ■ Ongelovigen! Wij hebben al eerder generaties vernietigt. Duidelijk? 128
  ■ Ongelovigen hadden spijt, wanneer zij vernedert en onteerd werden. 134

  Soera 21

  ■ Ongelovigen zullen met hun verbrandingen geen verzorging krijgen. 39-40
  ■ Ongelovigen zullen nog schrikken, wat Allah voor hen in petto heeft. 97-99
  ■ Ongelovigen zeiden; ‘Hij heeft dit verzonnen.’ 5
  ■ Ongelovige zeiden; ‘Laat hij ons een teken geven zoals de vroegere profeten.’ 5
  ■ Ongelovigen! Weten jullie dat Wij steden van ongeloof vernietigen? 6
  ■ Ongelovigen kennen de waarheid niet en zijn er afkerig van. 24
  ■ Ongelovigen! U zult verbijstert zijn hoe onverwacht snel u in de hel kunt belanden.40
  ■ Ongelovigen hebben geen goden die hen kunnen beschermen. 43
  ■ Ongelovigen horen de waarschuwingen niet. Zij zijn doof. 45
  ■ Ongelovige zeiden; “Hebt gij de waarheid gebracht, of speelt gij slechts met ons.” 55
  ■ Ongelovigen zijn slechte mensen. Wij hebben hen laten verdrinken. 77
  ■ Ongelovigen hebben een gebiedsverbod, waar zij eerder zijn vernietigt. 95
  ■ Ongelovigen zijn brandstof voor de hel. 98

  Soera 22

  ■ Ongelovigen worden soms door de duivel naar de hel begeleid. 3-4
  ■ Ongelovigen in gewaden van vuur met over hun hoofden, kokend water gegoten. 19
  ■ Ongelovigen zullen daardoor hun ingewanden en huid verteerd zien worden. 20
  ■ Ongelovigen worden gemarteld met ijzeren roeden of haken. 21
  ■ Ongelovigen krijgen de sarcastisch opmerking: ”Beleef de ondergang in de hel.” 22
  ■ Ongelovigen die de openbaringen van Allah negeren, gaan naar de hel. 51
  ■ Ongelovigen die zich afwenden van de islam, ondergaan een vernederende straf. 57
  ■ Ongelovigen die met u redetwisten, zeg dan: “Allah weet het beste wat gij doet.” 68
  ■ Ongelovigen aanbidden afgoden. Zij bedrijven het kwaad en hebben geen helper. 71
  ■ Ongelovigen bidden tot iets dat zelfs geen vlieg kan scheppen. 73

  Soera 23

  ■ Ongelovig volk van Noach zeide: Hij [Mohammed] is bezeten. 25
  ■ Ongelovigen die niet in de hemel geloven ontvangen extreme straffen. 74-77
  ■ Ongelovigen in de hel zullen treuren vanwege hun verbrande gezichten. 104
  ■ Ongelovigen willen niet geloven, daarom zijn zij vervloekt. 44
  ■ Ongelovigen als de Farao en zijn bevelhebbers werden vernietigt. 46/48
  ■ Ongelovigen kunnen leven in weelde en ongehoorzaamheid, tot Wij hen grijpen. 64
  ■ Ongelovigen worden op de Dag des Oordeels niet geholpen. 65
  ■ Ongelovigen praten in dwaze hoogmoedigheid over de islam. 67
  ■ Ongelovigen zeiden; Hij [Mohammed] is geestesziek. 70
  ■ Ongelovigen dwalen. 74
  ■ Ongelovigen kregen oren, ogen en een hart, doch zij tonen weinig dank. 74
  ■ Ongelovigen zijn leugenaars indien zij Allah ontkennen. 90
  ■ Ongelovigen zeide; onze voorouders hoorde dezelfde fabelen uit oude tijden. 83
  ■ Ongelovigen slagen nooit, hun vergelding ligt bij de Heer. 117

  Soera 24

  ■ Ongelovigen verrichten prestaties maar deze zijn voor Allah niets waard. 39
  ■ Ongelovigen zijn onrechtvaardig, Allah is rechtvaardig. 50
  ■ Ongelovigen! Denk niet op aarde te kunnen ontsnappen, jullie thuis is de hel. 57

  Soera 25

  ■ Ongelovigen die de Dag des Oordeels ontkennen, worden geketend en verbrand.11
  ■ Ongelovigen in de hel, aan elkaar geketend, zullen bidden voor hun eigen dood. 13
  ■ Ongelovigen roepen in de hel voor hun eigen vernietiging. 14
  ■ Ongelovigen zullen spijt hebben voor hun ongeloof op de Dag des Oordeels. 27
  ■ Ongelovigen die Mohammeds openbaringen ontkennen zullen worden vernietigd. 36
  ■ Ongelovigen bidden tot goden die niets kunnen scheppen, noch geschapen zijn. 3
  ■ Ongelovigen danken goden die geen macht hebben over leven/dood/goed/kwaad. 3
  ■ Ongelovigen zeiden; Mohammed vertelt niets anders dan leugens. 4
  ■ Ongelovigen zeiden; Hij laat deze fabelen eerst opschrijven en later verkondigen. 5
  ■ Ongelovigen zeiden; Gij volgt slechts een behekst persoon. 8
  ■ Ongelovigen zeiden; wat is dit voor profeet die voedsel eet en op straat wandelt. 7
  ■ Ongelovigen zeiden; waarom heeft hij geen engel om mee te prediken.7
  ■ Ongelovigen zijn dus verdwaald en kunnen het rechte pad niet vinden. 9
  ■ Ongelovigen kunnen de hel in de verte al zien woeden en razen. 12
  ■ Ongelovigen zullen aan elkaar geketend, in de hel geworpen worden.13
  ■ Ongelovigen! Wat is beter. De brandende hel, of de tuinen der eeuwigheid. 15
  ■ Ongelovigen die eerst de engelen willen spreken zijn arrogant/onbeschaamd. 21
  ■ Ongelovigen zullen op de Dag, hun aardse inspanningen als stof zien verwaaien. 23
  ■ Ongelovigen zullen op de helse Dag zeggen; was ik maar gelovig geworden. 27
  ■ Ongelovig volk zoals van Noach, verdronken wij vanwege ongeloof. 37
  ■ Ongelovige volkeren zoals ‘de Aad’ en de ‘Thamud’ vernietigde Wij ook. 38
  ■ Ongelovigen werden tevergeefs tekenen aangereikt, dus vernietigde Wij hen. 39
  ■ Ongelovigen zagen een vernietigde stad, als teken, maar zij bleven ongelovig. 40
  ■ Ongelovigen zeiden spottend; Is hij het? Die Allah als profeet heeft gezonden? 41
  ■ Ongelovigen zullen door onheil, vlot merken wie het meest is afgedwaald. 42
  ■ Ongelovigen zijn doof en begrijpen niet. Zelfs verder afgedwaald dan vee. 44
  ■ Ongelovigen zijn tegen hun eigen Schepper. 55

  Soera 26

  ■ Ongelovigen! De hel zal worden onthult aan de dwalende. 91
  ■ Ongelovigen zullen met hun afgoden in de hel geworpen worden. 94
  ■ Ongelovigen zeide; ‘Waarom u geloven als slechts de armoedige u volgen?’ 111
  ■ Ongelovigen zeide; ‘Het is ons hetzelfde of gij wel of niet predikt.’ 136
  ■ Ongelovigen zeide; ‘Dit dreigen met de hel is niets dan verzinsels der ouden.’ 137
  ■ Ongelovigen waren duidelijk. Zij ontkende Allah en werden dus vernietigt. 139
  ■ Ongelovig volk Samud werd met rust gelaten als zij zouden gaan geloven maar. 146
  ■ Ongelovig volk Samud uitte kritiek en dus werden zij ook vernietigt. 141/158
  ■ Ongelovig volk Lot deed aan homofilie en ook zij werden vernietigt. 160/172/173
  ■ Ongelovigen stichten onheil en beteren zich niet. 152
  ■ Ongelovig volk van het woud werd ook gevraagd om zich te bekeren. 177
  ■ Ongelovigen van het woud zeide: U zijt behekst en een leugenaar. 185/186
  ■ Ongelovigen van het woud zeide; Laat dan stukken van de hemel op ons vallen. 187
  ■ Ongelovig volk van het woud werd na deze kritiek ook vernietigt. 189
  ■ Ongelovigen zullen niet geloven voordat zij de smartelijke straf zien. 201
  ■ Ongelovigen zijn zondaars, leugenaars en van de duivel. 221/222

  Soera 28

  ■ Ongelovigen die minachting tonen, zijn boosdoeners, in de zee geworpen. 39/40
  ■ Ongelovigen volgen slechts hun eigen begeerten. 50
  ■ Ongelovigen volgen hun eigen neigingen, zij dolen zonder leiding. 50
  ■ Ongelovigen zullen op de Dag, geen uitvluchten vinden. 66
  ■ Ongelovigen die spijt hebben en oprecht geloven komen wellicht in de hemel. 67

  Soera 29

  ■ Ongelovigen die zeggen te geloven, liegen, en zullen niet aan ons ontsnappen. 2/5
  ■ Ongelovigen kunnen Allah’s plannen op aarde en in de hemel niet verijdelen. 22
  ■ Ongelovigen die niet in de openbaringen geloven, verdienen geen genade. 23
  ■ Ongelovigen zijn onrechtvaardig omdat zij de openbaringen van Allah ontkennen. 49
  ■ Ongelovigen die niet in de openbaringen van Allah geloven zijn verliezers. 52
  ■ Ongelovigen zullen plotseling de ondergang naar de hel ervaren. 53-55
  ■ Ongelovig volk van Lot werd vernietigt vanwege hun ongeloof, een misdaad.. 31
  ■ Ongelovig volk de Medianieten werden door een aardbeving vernietigt. 37
  ■ Ongelovig volkeren als de Ad en Samoed werden ook vernietigt. 38
  ■ Ongelovigen als Korach, Farao en Hamaan, werden ook vernietigt. 39
  ■ Ongelovigen worden verrast met rukwinden, aardbevingen en verdrinkingen. 40
  ■ Ongelovigen handelen hoogmoedig maar kunnen aan [dood]straf niet ontkomen. 39
  ■ Ongelovigen zijn de ondankbaren die onze tekenen verwerpen. 47
  ■ Ongelovigen zijn de onrechtvaardigen die onze tekenen afwijzen. 49
  ■ Ongelovigen die in hun leugens geloven zijn de verliezers [in de hel]. 52
  ■ Ongelovigen! Vroeg of laat, uw straf komt onverwachts. 53
  ■ Ongelovigen! De hel zal u van alle kanten omringen. 54/55
  ■ Ongelovigen! Geen groter onrecht dan Allah ontkennen of over hem liegen. 68
  ■ Ongelovige! Om je heen worden mensen weggerukt. Geloven is zo gek nog niet. 67

  Soera 30

  ■ Ongelovigen kunnen een straf verwachten. 16
  ■ Ongelovigen richten zich op de schijn van het leven, niet op de eeuwigheid. 7
  ■ Ongelovigen! Reis over de aarde zie het einde van eerdere generaties. 9
  ■ Ongelovigen! Hun einde was bitter. Die spotten en niet geloven, zijn vijandig. 10
  ■ Ongelovigen zijn schuldig. Zij zullen op de Dag des Oordeels bang worden. 12
  ■ Ongelovigen kunnen op de Dag, door hun afgoden niet gered worden. 13
  ■ Ongelovigen volgen hun eigen neigingen zonder kennis. 29
  ■ Ongelovige. Reis op aarde en zie hoe het einde was van de meeste ongelovigen. 42
  ■ Ongelovigen! Kom tot geloof voordat de Dag komt. En u wordt gered. 43
  ■ Ongelovigen die het geloof verwerpen, het zal zich tegen hen keren. 44
  ■ Ongelovigen zijn verdwaalden. Zij zijn blind en doof voor het geloof. 53
  ■ Ongelovigen zullen op de Dag hun excuses en spijt niet aanvaardt zien. 57
  ■ Ongelovigen zeggen; Gij zijt leugenaars. 58

  Soera 31

  ■ Ongelovigen die spotten en anderen willen doen afdwalen, worden gestraft. 6
  ■ Ongelovigen die voor onze woorden doof zijn, verkondigen wij een straf. 7
  ■ Ongelovigen! Geloven in meerdere goden is afgoderij, een groot onrecht. 13
  ■ Ongelovigen zijn de trouwloze, de ondankbare. 32

  Soera 32

  ■ Ongelovigen zeggen: ‘Deze openbaringen zijn verzonnen.’ 3
  ■ Ongelovigen worden niet herschapen daar zij niet geloven. 10
  ■ Ongelovigen zullen met djinn [satan] de hel vullen. 13
  ■ Ongelovigen komen thuis in de hel. 20
  ■ Ongelovigen krijgen eerst een lichtere straf als signaal zich te bekeren. 21
  ■ Ongelovigen die zich openlijk afwenden van de profetie zijn het meest schuldig. 22
  ■ Ongelovigen! Op de Dag des oordeels, zal uw eigen geloof u niet baten. 29
  ■ Ongelovigen vroegen: ‘Maar wanneer komt deze Dag dan?’ 28
  ■ Ongelovigen! Kom tot inzicht. Wij hebben al eerder veel ongelovigen vernietigt. 26

  Soera 33

  ■ Ongelovigen! Wie beschermt u tegen Allah? Gij hebt buiten Allah geen helper. 17
  ■ Ongelovigen zeiden; wat Allah en boodschapper beloofden was slechts bedrog. 12
  ■ Ongelovige! Wie Allah en de profeet lastig valt, zijn vervloekt en worden bestraft. 57
  ■ Ongelovigen! Wie onschuldige gelovigen lastig valt, draagt schuld en zonde. 58
  ■ Ongelovigen en huichelaars moeten ophouden anders worden zij verwijdert. 60
  ■ Ongelovigen en huichelaars zijn vervloekt, worden gegrepen en gedood. 61
  ■ Ongelovigen hebben een hartziekte. 60

  Soera 34

  ■ Ongelovigen zeide: De dag des oordeels zal niet over ons komen. 3
  ■ Ongelovigen die Onze woorden trachten te ontkrachten, worden pijnlijk bestraft. 5
  ■ Ongelovigen zeide: Wij kunnen ook iemand aandragen die zegt profeet te zijn. 7
  ■ Ongelovigen zeide: Of Mohammed liegt, of hij is geestesziek. 9
  ■ Ongelovigen zeide; Wij zullen stellig dergelijke uitspraken niet geloven. 31
  ■ Ongelovigen zeide: Wij zijn rijker met veel kinderen, wij worden niet gestraft. 35
  ■ Ongelovigen! Met rijkdom en kinderen kom je niet in de hemel. Met geloven wel. 37
  ■ Ongelovigen die Onze woorden willen ontkrachten zullen de straf krijgen. 38
  ■ Ongelovigen aanbidden de djinn [duivelen] De meesten van hen.
  ■ Ongelovigen! Onderga de straf van de hel waarvan gij het bestaan ontkent. 42
  ■ Ongelovigen vinden onze duidelijke woorden: verzonnen leugens. 43
  ■ Ongelovigen zeggen van Onze woorden: dit is overduidelijk bedrog. 43
  ■ Ongelovigen zullen geen uitvluchten kennen als zij worden gegrepen. 51

  Soera 35

  ■ Ongelovigen die de islam ontkennen, worden gegrepen en [vreselijk] gestraft. 24/26
  ■ Ongelovigen! Mens en dier zijn allen dienaren met kennis, en vrezen Allah. 28
  ■ Ongelovigen zijn de ondankbaren. Zij zullen branden in het vuur. 36
  ■ Ongelovigen zijn in de ogen van Allah weerzinwekkend. 39
  ■ Ongelovigen! Hoe machtig ook. Reis en zie hoe het einde was die voor u leefden. 44

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.