Thierry Baudet (FVD) noemt VVD-kiezers ‘oenen’ vanwege VVD-steun voor Ursula von der Leyen

Thierry Baudet (FVD) heeft geen goed woord over voor de VVD en haar kiezers nadat de partij van Mark Rutte gisteren in Brussel voor Ursula von der Leyen stemde. Daarna werd de Duitse de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Volgens Baudet zijn VVD-kiezers daarom ‘oenen’. 

Maar waarom er zo dramatisch wordt gedaan om de aanstelling van Von der Leyen is wel wat raadselachtig. Het is niet zo dat één persoon allesbepalend is in de machinerie van Brussel. Ook haar trackrecord in Duitsland is niet negatief. Gezien het alternatief -Frans Timmermans- had het ook minder goed kunnen uitpakken daar in Brussel.

Dat er uiteindelijk een commissievoorzitter wordt gekozen die het linkse Europees Parlement met mooie woorden pleased is niet meer dan logisch: want Brussel. De kritiek spitst zich daarom vooral toe op de verdenking dat Von der Leyen een “schoothondje is van Macron en Merkel”.

En als we haar speech terugkijken voorafgaand aan de stemming dan klopt het beeld: meer EU-invloed, EU-klimaatbeleid, EU-minimumloon en als klap op de vuurpijl niet 12 jaar, maar slechts 9 jaar te laat met het versterken van Frontex. Oh ja, en het Europees leger natuurlijk.

Maar zijn VVD-kiezers dan enorme ‘oenen’ zoals Baudet beweert vanwege de keuze van de VVD-fractie om vóór Von der Leyen te stemmen? Dat laten we aan u, maar het niet onlogisch te denken dat het uiteindelijk weinig uit maakt wie het zeteltje bezet: de EU-trein dendert toch wel voort.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

71 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Baudet heeft ook beweert dat het Ruttes grote project was om naar Brussel te gaan.

  Wie gelooft deze flierefluiter nog?

  1. merlot

   Beweerd.

   Ik dacht: ik zal je holmaat Lao eens voor zijn. Of corrigeert hij z’n vrindjes niet op taalfouten?

   1. Meriadoc Brandebok

    Dankjewel voor de correctie, merlot.

    1. Frets

     Guusje glijmiddel, vunzige glibber

   2. Lao Tse

    Goede zaak dat merlot zich ook verantwoordelijk voelt voor een correct Nederlands op dit blog.

    Ik adviseer hem de kritische blik ook te richten op de taalkundige uitwerpselen van de studenten die tegenwoordig DDS volschrijven. De verslechtering van het middelbaar onderwijs op het pint van de Nederlandse taal lijkt niet meer te ontkennen.

    1. logisch denken

     verdiep je eens in de boodschap tarrel , je woordjes ne uk en heeft geen enkele meerwaarde en je zit er zelf ook regelmatig naast perfecte tarrel

    2. Lao Tse

     pint = punt

     1. Frets

      Flikker toch op homo, niemand moet jou en niemand zit te wachten op jouw gezuig.

  2. Beukman

   @Meriadoc
   Ach, op DDS wordt de leider van de baantjesstapelpartij dermate aanbeden, dat het een welhaast religieus niveau heeft bereikt. Geen zorgen dus. Niet voor niets kan je dagelijks op DDS lezen dat Rutte naar Brussel zou gaan, zowel bij de stukkiesschrijvers als bij de reageerdeers. Wie heeft er inmiddels toegegeven dat ie ernaast zat? Helemaal niemand.

   1. logisch denken

    alles beter dan jouw linkse old boys netwerk beukman. De smeerlapperij die in dat netwerk speelt is geen enkele film na te spelen. Moeten we prutte zijn leugens weer even opsommen voor je of kan je ze nog herinneren ?

    Je bent een walgelijk stuk ellende met je linkse selectieve verontwaardiging. Als we ooit iemand nodig hebben om met twee maten te kunnen meten krijg jij direct een uitnodiging

    1. Peter Oudshoorn

     Ik had het niet beter kunnen zeggen, logisch denken.

   2. Meriadoc Brandebok

    Ik had het niet beter kunnen zeggen, Beukman.

    1. Beukman

     Dank je @Meriadoc. Zoals je ziet kan onze kontkrabber het weer niet zonder hullie-doen-het-ookje. Dat betekent meestal dat hij een pijnlijke waarheid heeft gehoord waar hij schielijk zijn plasje overheen doet.

     1. Meriadoc Brandebok

      Inderdaad, en de ironie is nog dat zijn nickname logisch denken is.

     2. logisch denken

      waarheid uit eeen extreem links kamp is net zo onwaarschijnlijk als de hoofdprijs in de STAATSloterij pakken

  3. dario

   Baudet is voor brandenbok net een rode lap get a live zielepoot.

  4. cuoretx

   En u beweert ook ern hoop zeker een flierefluiter

  5. Siemien

   Leugenclown Rutte liegt over alles, het punt is dat het voor Rutte niet actueel is dus is het er niet, maar elk normaal denkend mens weet wel beter..

 2. merlot

  “Dat laten we aan u, maar het niet onlogisch te denken dat het uiteindelijk weinig uit maakt wie het zeteltje bezet: de EU-trein dendert toch wel voort.”

  Dat klopt uiteraard als een bus. Helaas.

  Maar deze tante is nog eurofieler dan Juncker en wil de invloed en bevoegdheden van de EU sterk uitbreiden.

  De VVD heeft in haar verkiezingsprogramma staan dat ze tegen een dergelijke uitbreiding is en wil dat de EU zich beperkt tot haar kerntaken.

  Dus heeft de VVD voor de zoveelste keer haar kiezers bedrogen.

  Je bent inderdaad een oen als je op een partij blijft stemmen die haar kiezers zo vaak bedriegt.

  Helaas zijn er heel veel oenen in Nederland.

  1. Lao Tse

   De Europese trein dendert inderdaad door richting federale staat, merlot. Dat is niet primair het gevolg van politieke wilsvorming, hoewel er een stevige en groeiende steun is voor de EU, maar omdat het niet anders kan. We kunnen nagenoeg alle grote problemen van economische, militaire, ecologische, demografische en klimatologische aard eenvoudig niet meer oplossen zonder meer bevoegdheden voor de EU. Elke crisis en elk groot probleem veroorzaakt de roep om meer internationale samenwerking en meer bevoegdheden en geld voor de EU. Je zou je eens de vraag moeten stellen hoe dat komt.

   Daar komt bij dat technologisch en economisch nationale landsgrenzen hun betekenis in rap tempo verliezen en feitelijk al kwijt zijn. Deze feitelijke globalisering ontdekken de Britten nu, die met een 19e-eeuws idee van ‘splendid isolation’ dachten zich zomaar even los te maken van de EU. Ze ontdekken nu hoezeer ze materieel al in alle opzichten zijn vervlochten met de rest van Europa. Dit ontvlechten heeft de complexiteit van het scheiden van een Siamese tweeling en als je het met geweld doorvoert blijven er uitsluitend verliezers over.

   Dit verzet tegen de EU is een achterhoedegevecht, zoals het gevecht tegen de klimaattransitie een achterhoedegevecht is.

   1. logisch denken

    nexit , weg met de regenten en terug naar de handelsakkoorden. We hebben geen EU parlement nodig om handelsakkoorden te sluiten. We hebben geen regentjes nodig die 30.000 euris per maand uit de sociale ruif zuigen voor eigen gewin.

    Het grossse Deutsche reich wordt u door de strot geduwd door verwende politici met riante regelingen voor het eigen gewin. Wakker worden sukkels en stem die regenten weg.

   2. merlot

    “Elke crisis en elk groot probleem veroorzaakt de roep om meer internationale samenwerking en meer bevoegdheden en geld voor de EU.”

    Het ging hier over de VVD.

    Ik verwijs derhalve naar het partijprogramma van de VVD waarin onder andere staat:

    “Europa is belangrijk voor Nederland, maar Brussel bemoeit zich met te veel zaken. De EU moet zich bij haar kerntaken houden. Die kerntaken hebben vooral te maken met de economie. Alle andere zaken kunnen de lidstaten prima zelf regelen”.

    Daar staat haaks op de steun voor een politica die de bemoeienis juist nog veel verder wil opvoeren.

    Voorts heb ik geen enkel bezwaar tegen Europese samenwerking en zie ik het belang daar zeker van in. Mijn kritiek richt zich voornamelijk op de politiek correcte lijn vol met linkse hobby’s. Die lijn is desastreus en zal op termijn lijden tot de marginalisering van Europa ten faveure van landen die wel rationeel denken en geen Gekke Henkie-politiek voeren.

    1. merlot

     “Daar staat haaks”.

     Ik wordt erg moe van die ondeugdelijke spellingscorrectiesoftware die je met geen mogelijkheid uit kan schakelen.

    2. Lao Tse

     Ik vind dat je hier wel een punt hebt, merlot: de VVD heeft zich de afgelopen jaren altijd zeer dubbelzinnig en, wat mij betreft, onoprecht opgesteld als het over de EU ging. Men was er feitelijk voor maar zwakte dat binnenslands af jegens de kiezer die de afgelopen tijd vaak relatief meer eurosceptisch was.
     Ik zie de laatste tijd wel een kentering. Rutte spreekt zich steeds vaker pro-Europees uit en daarin zal zeker meespelen dat hij met dat standpunt de kiezer niet meer tegen zich in het harnas jaagt, sterker, je kunt stemmen winnen met een duidelijk pro-Europees standpunt.
     Dat kwartje lijkt bij de VVD ook gevallen.

     1. Frets

      Flikker toch op tarrel, eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

 3. Brennivin

  “Maar waarom er zo dramatisch wordt gedaan om de aanstelling van Von der Leyen is wel wat raadselachtig. Het is niet zo dat één persoon allesbepalend is in de machinerie van Brussel. Ook haar trackrecord in Duitsland is niet negatief. ”

  Teunis jongen! Doe eens een keer een journalist na. Ga eens wat achtergrond informatie verzamelen over die mevrouw. Ze wordt in Duitsland gezien als een politieke brekebeen, er loopt een onderzoek naar corruptie en haar departement (Defensie) ligt op apegapen . Een soort Hennis-Plasschaert in het kwadraat. Moeten we hier zelf maar linkjes gaan plaatsen en voor journo gaan spelen?

  1. merlot

   Het is inderdaad een gotspe dat iemand met zoveel minpunten op haar CV zonder slag of stoot op een dergelijke post komt te zitten.

   Het is wat mij betreft illustratief voor deze tijd. De incompetentie regeert.

   1. Lao Tse

    Ik ben het met je eens dat het democratisch onjuist is dat deze kandidaat naar voren is geschoven zonder dat ook kritisch naar haar politieke agenda en competenties is gekeken.

    Ik denk dat we moeten afwachten hoe ze het gaat doen. Ze heeft deze benoeming echter wel in belangrijke mate persoonlijk afgedwongen met een indrukwekkend optreden in het EP die veel parlementariërs over de streep heeft getrokken.
    Inhoudelijk ben ik ook enorm in mijn schik over haar inhoudelijke inzet, maar daar zullen we wellicht over van mening verschillen.

    1. Frets

     Sodemieter toch op smeerlap, eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

    2. Siemien

     Nee Lao, jij bent een eurofiel tot op het bot en praat echt stront..

 4. Kretoloog

  Je bent pas een oen als je het draaigedrag van de VVD niet aan de kaak stelt. Zo bezien is er niks mis met de tweet van Baudet.

 5. Lao Tse

  Je moet als politicus ook wel een enorme oen zijn als je het politieke spel in Brussel niet begrijpt.

  1. merlot

   De verstandelijk beperkte Lao Tse (het enige kunstje dat hij beheerst is taalvaardigheid waardoor het net lijkt of hij intelligent is) meent dat Baudet het “politieke spel in Brussel” niet begrijpt.

   Ieder weldenkend mens begrijpt dat, dus Baudet al helemaal. Baudet was degene die de term “politiek kartel” introduceerde en daaruit blijkt zonneklaar dat hij haarscherp ziet welke vuile spelletjes er worden gespeeld.

   1. Lao Tse

    De term “politiek kartel” ademt naar mijn bescheiden mening een grote onnozelheid of betreft een poging tot misleiding.
    Hij gebruikt de term voor wat niet meer is dan een parlementaire meerderheid in de Tweede Kamer, zoals Wilders de term ‘cordon sanitaire’ gebruikte voor een geïmagineerde buitensluiting van politieke besluitvorming.
    Baudet liegt omdat hij weet dat participatie van het FvD ontstaat als dat democratisch nodig is en dat probeerde hij ook uit alle macht te bereiken. Wilders liegt omdat hij nota bene werd uitgenodigd deel te nemen aan een regering. Dat deed hij tot het moment dat de politieke verantwoordelijkheid hem dreigde stemmen te gaan kosten. De laffe lul.
    Populisten liegen graag en makkelijk.

    1. Peter Oudshoorn

     De mindset van Lao wijst op een 100% rigide karakterstructuur: tien keer kan overtuigend en feitelijk bewezen worden dat het CDA de stekker uit het gedoogkabinet trok – eeuwig zit Tse Tse gekluisterd in zijn granieten mening dat het Wilders’ PVV was.

     Of het zijn korte memorie is die hem belemmerd om de realiteit te zien of zijn verwrongen geest die hem op alle fronten parten speelt – feit is dat het zinloos is om te proberen iets onder zijn pet te schuiven. De man heeft de souplesse van een betonnen telefoonpaal.

     1. Lao Tse

      Hier lijkt een misverstand aan de orde te zijn, Oudshoorn. Ik heb nooit beweerd dat de PVV de stekker uit PVV trok, dat was het CDA.

     2. Frets

      Donderstraal toch op prutlip, eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

   2. Lao Tse

    “De verstandelijk beperkte Lao Tse”

    Een dergelijk invectief kan pas overtuigen als dat in de inhoudelijke discussie ook blijkt.
    Zolang dat niet is gelukt is het slechts tamelijk infantiel schelden.

    1. Frets

     Donder toch op smeerlap, eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

  2. RUDHO

   Ik begrijp een dief ook, maar dat wil niet zeggen dat ik die zijn gang moet laten gaan.

 6. rujoleki

  Ach die vvders zijn pure nsbers .Zij verraden lachend de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Vuile gore verraders

 7. Garland S. tucker

  Ik vermoed dat Baudet liever Frans Timmermans had gezien….toch?

 8. toetssteen

  Mevrouw stond niet op de lijst, is ook niet gekozen, maar ja de EU wordt geregeerd door de ER. Lekker communistisch…. brrr.

 9. George Knight

  Tja, Rutte heeft na de rampzalig verlopen Provinciale verkiezingen waarin Forum de grootste werd bij de Europese verkiezingen Forum ruim verslagen. Baudet is er natuurlijk niet vrolijk om dat zijn moment is gepasseerd. De oenen stemmen niet meer in meerderheid op Forum, maar op PvdA of VVD.

  Dat stemmen is een kwestie van koehandel. Als Von der Leyen beloften had gedaan aan de fractie in het EP waar Forum deel van uitmaakt, dan had Forum voor haar gestemd. Nu liep dat anders omdat de beoogde voorzitter zich concentreerde op de stemmen in het centrum. Een gok die met de hakken over de sloot goed uitpakte voor haar. Maar het is onzinnig van Baudet om vervolgens de VVD van domheid te betichten. Met iets andere beloften had Forum ook voorgestemd. Was dat dom geweest? Nee, gewoon de werking van machtspolitiek.

  Ursula von der Leyen is op z’n best te karakteriseren als een middelmatige kandidaat. Waarmee niet gezegd is dat ze geen goede voorzitter van de EC kan worden. Dat valt af te wachten.

  1. toetssteen

   @Knight
   Zo een geweldige opkomst ook hè bij de EU onzin. Man het had toch geen bal uitgemaakt! Die von der Leyen stond niet op de lijst!

 10. Jumping

  Inderdaad Baudet dit is de VVD als onderdeel van het keiverotte Nederland.

  JUZT VALT OM, KINDEREN ZIJN IN DE AANBIEDING.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 11. Jean Nederland

  Met te Oenen is ie nog mild…

 12. Jean Nederland

  De vorming van een Uber Kriegsmacht gaat beginnen. Duitsers zullen ingezet worden tegen Franse hesjes Nederlanders tegen Grieken en een verzamel leger zal Polen of Hongarije wel aanpakken. Orde muss sein. Das 4e reich!!

  1. Lao Tse

   Ik zie dat de paniek is uitgebroken.

   🙂

   1. Frets

    Flikker toch op smeerlap, eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

   2. logisch denken

    waar tarrel ? in de spleet waar je vertoeft

  2. Beukman

   Ach, bij de volgende interstellaire oorlog worden we toch allemaal weggevaagd.

   1. Lao Tse

    Ik heb de indruk dat Jean een door Führerin Ursula veroorzaakte Derde Wereldoorlog voorziet waarin de drang nach Osten de centrale drijfveer is.

    1. Beukman

     Als Führerin Ursula maar ver genoeg doorstoot nach’s Osten, komen we vanzelf in oorlog met Trump.

     1. toetssteen

      @Beukamn
      Tikkie de weg kwijt? Hoor nou eens wat je zegt!

     2. toetssteen

      Moet zijn Beukman, mijn toetsenbord schijnt een eigen leven te leiden als hij iets te lang op een andere taal staat.

     3. Lao Tse

      In welke taal is Beukman Beukamn, Toetsteen?

      🙂

     4. Beukman

      Ik vergeef het je van harte, @Steen.

     5. toetssteen

      @Beukman
      Duimpjes omhoog.

    2. logisch denken

     ik denk dat je op je wenken bedient word. De islam duldt namelijk geen tegenspraak

 13. JFU

  Quote:Je moet toch wel een enorme oen zijn om nu ooit nog op de VVD te stemmen.
  En hier benoemd Baudet precies waar het om gaat. Van deze eens liberale democratische partij is niets overgebleven. Praktisch alle beloftes in het verkiezing programma zijn niet waargemaakt., en dat nu al voor de derde termijn.
  De VVD is helaas een linkse partij geworden, waar de echte liberaal niets meer heeft te zoeken. Jammer dat er zoveel gewoonte stemmers zijn, anders zou de politiek er nu heel anders uitzien.

 14. Lex

  Dom Dom klootjesvolk.

  Hoe hard moeten ze nog verder gestraft en beroofd worden door kabinet Rutte voordat ze inzien dat de VVD hun ondergang is.

  Het aflossen van de staatsschuld is belangrijker dan de samenleving.

  Ongelooflijk en maar VVD blijven stemmen.

 15. Lee

  Mensen die constant de behoefte hebben anderen te kleineren en uit te schelden, zijn mensen die zelf meestal op de onderste tree van de sociale ladder staan en denken dat ze door dat trappen naar anderen zelf een treetje op de ladder kunnen stijgen.
  Nou niets is minder waar. De enige manier om op die ladder te stijgen is, leren respectvol met de ander te discussiëren.
  Ik heb geen zin meer in als dat negatieve gedoe en gescheld. Zonde van mijn tijd.
  De kritiek op dit verhaal zal ik dus ook niet meer lezen.

  1. Peter Oudshoorn

   Een schreeuw om aandacht van Lee/Ragmilla/Aytas. Heb mededogen met haar.

  2. logisch denken

   Zelf mensen op de onderste tree van de ladder hebben meer aanzien en respect dan jij ooit zult krijgen low life

   1. tonna

    “leed” is een zwartje!

 16. Drollevanger

  Die mevrouw is in ieder geval beter dan onze eigen Timmermans. Die loog bewezen over het opruimen van de MH17 wrakstukken door de bevolking van de rampplek.
  Hij durfde die bewogen mensen lijkenpikkers te noemen. Ik schaam me nog voor hem. Wat een klootzak.

 17. Rosasolis

  Wie is T. Thierry Baudet om kritiek te leveren op welke partij dat ook. Hij zit amper 3 jaar in het politiek. En zoals velen heeft hij duidelijk niet verdiept in jet achtergrond of carriere van U. von der Leyen. Die tot a.s. november Min. van defensie in Duitsland blijft.
  En daarna voorzitter van de EU commissie wordt. Wat heeft Baudet tot nu toe gedaan, behalve kritiek leveren over de positie van vrouwen met een hoge positie, kritiek op
  andere partijen en hun leiders, en waanzinnige uitspraken uit de Griekse mythologie gebruiken voor zijn politieke doelen! Misschien zou hij jonge SGP MANNEN een cadeautje kunnen aanbieden: een gratis lidmaatschap van de FvD.

 18. Dollaert

  Beste Thierry,

  Ik mis ouderen beleid in je partij. Breng die AOW leeftijd tenminste op 65 jaar. (Is al te oud als je andere landen in de EU vergelijkt). Zolang je een mini VVD beleid voert , blijf ik PVV stemmen.

 19. Lampje

  Meneer Baudet u moet toch begrijpen dat alles beter is dan die oplichter Timmermans!

 20. DidiMadloba

  De ware populist legt zich toe op bangmakerij. Baudet suggereert dat Von der Leyen niet deugt, maar zegt niet waarom.

  Activisten die streden tegen Von der Leyens opvattingen over burgerrechten noemden haar Censursula. Dat was wel duidelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.