TIENTALLEN foute agenten geschorst, maar het is slecht het topje van de ijsberg

Het is eigenlijk ongelooflijk. Het is een enorme bende bij de politie.

De afgelopen weken zijn maar liefst tientallen agenten geschorst door verschillende eenheden in het hele land. Ze zijn geschorst “vanwege integriteitsaffaires en schending van het ambtsgeheim,” aldus het AD.

Binnen de politie leven al lange tijd grote zorgen over de integriteit van agenten. Zo blijkt uit het vertrouwelijke politierapport ‘Wie praat die gaat’, dat in bezit is van deze site, dat de Utrechtse politie ervan uitgaat dat alleen al in de politieregio Midden-Nederland criminelen de beschikking hebben over negentien corrupte contacten binnen de overheid.

Er zijn allemaal voorbeelden voor handen. Topcrimineel Ridouan Taghi had een hoofdagent uit Utrecht omgekocht. Daar kreeg hij belangrijke informatie van.

In Limburg werd onlangs een politiechef geschorst omdat die schuldig zou hebben gemaakt aan “mogelijk onprofessioneel gedrag.”

In Amsterdam zijn er in korte tijd maar liefst zeven agenten geschorst vanwege ambtelijke corruptie, computervredebreuk en schending van het ambtsgeheim.

Het is eigenlijk ongelooflijk. De politie is blijkbaar doordrenkt van corrupte boeven; mensen die hun positie gebruiken om zichzelf te verrijken en vrienden (of contacten?) te helpen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Jumping

  Prachtig toch deze bevestiging van de kreet.
  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. Politiek Profeet

   Leve de revolutie!

   1. Kretoloog

    Leve de diversiteit!

 2. fockingworst

  Jammer dat er niet bij vermeld word in het artikel dat allochtone agenten gemiddeld meer corrupt zijn dan autochtone agenten.
  Allochtone opsporingsambtenaren maken zich veel vaker schuldig aan ernstige integriteitsschendingen dan autochtone. Bij tachtig ontdekte ernstige integriteitsschandalen, is in 40 procent een allochtone beambte betrokken. En dat terwijl nog geen tien procent van alle agenten een migratieachtergrond heeft

  1. EU kok

   De situatie is nog veel ernstiger Sherlock Worst
   .
   Bronnen bij de politie zeggen tegen
   NRC Handelsblad dat de leiding van de
   Nationale Politie op het punt staat om
   voormalig politieman Martin Sitalsing
   te benoemen tot chef van de eenheid
   Midden-Nederland.

   Sitalsing is geboren in Suriname.Als
   de benoeming doorgaat,is hij de eerste
   eenheidschef en hoogste leidinggevende
   met een migratieachtergrond.

   1. fockingworst

    Oei huistrol diarree bah.

   2. logisch denken

    onverantwoord 🙂 🙂 dat wil je toch horen c o c k

    1. EU kok

     Het is uw opvatting die u graag met anderen deelt.

     1. logisch denken

      staat nergens dat het mijn opvatting is , er staat een vraag . Je geeft dus weer onverkort aan dat begrijpend lezen erg moeilijk is voor je c o c k

     2. EU kok

      Mocht u eerdaags het vraagteken op uw toetsenbord vinden, kunt u ook logisch gaan typen.

     3. logisch denken

      typisch links , schuld bij anderen neerleggen

     4. Frets

      Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

   3. santiago

    En goeie contacten met Desi.

 3. Brennivin

  In sommige landen in het Midden-Oosten, Azië en Noord-Afrika kijkt niemand er van op dat er smeergeld of diensten worden verstrekt aan politie ambtenaren. Dan gaan dingen gewoon sneller of worden makkelijker ‘opgelost’. Ook deze zienswijze hebben we blijkbaar geïmporteerd met het aannemen van agenten met een niet-Nederlandse afkomst en achtergrond.

 4. HEM

  En niet alleen de Politie, ook onze Rechterlijke Macht is verrot.
  Een automobilist valt (bewijsbaar!) in slaap en rijdt twee jonge mensen dood.
  Vrijspraak bij de Rechtbank, 60 uur werkstraf bij het Hof wegens “op de linker baan rijden” als gevolg van “een kort moment van onoplettendheid”. En dus: Niet schuldig aan hun dood.
  Commentaar Advocaat Generaal: De Rechter moet rekening houden met alle in het geding zijnde belangen! Ofwel: Vriendjes, of mensen die teveel van de hoge dames en heren weten, worden niet gestraft.

  1. toetssteen

   @HEM
   Doet me denken aan die Poolse vrachtwagenchauffeur die opa, oma en kleinkind aan gort reed. Nee, hij was niet dronken, maar laten we wel zijn, het voertuig had hij niet onder controle. De rechterlijke macht haalde de schouders op…

 5. santiago

  Kan ook niet anders. Een verrot min. Van justitie en een verrot OM. Logisch toch.

 6. Bolkestein

  Het lijkt wel alsof meer diversiteirt inherent is aan minder integriteit.

  1. M. Brandenburg

   Dat lijkt niet zo dat is zo, wat je importeert zie je terug in de samenleving. Haal je veel mensen binnen die hun vrouw in een vuilniszak de straat opsturen, wat zij vrijwillig doen, omdat zij het niet zioen zitten kapot geslagen te worden, dan zal je dus meer vuilniszakken zien wandelen op straat. IMporteer je veel volk dat uit een land komt waar justistie corrupt is tot op het bot, dan zullen zij hier in dezelfde functies die corruptheid meebrengen. Hoe kan je dat stoppen door keihard te straffen en nationaliteiten en verblijfsvergunningen in te trekken. Zolang crimineel gedrag geen gevolgen heeft zal men door gaan op dezelfde manier. Het ergste dat dit volk kan overkomen, is dat ze daar meoten gaan leven, waar iedereen dezelfde mentaliteit heeft als zij. En zo moeilijk is het niet om nationaliteiten in te nemen, het is enkel de wil die ontbreekt. Wie wil weten hoe makkelijk ga eens zitten met Dhr Hiddema.

 7. Ben-NIET-Groen-L

  Dit zullen toch wel op een schaal 1:10 allochtonen agenten geweest zijn ?

 8. Ben-NIET-Groen-L

  Op de Griekse eilanden gebeuren ook dingen die niet door de beugel kunnen , zoals: de politie gaat op een verdekt punt staan en meet je snelheid…niks aan verkeerd toch zou je denken…….maar alleen als jij als toerist deze agenten passeert en je rijd te hard, krijg je een flinke bon, de bewoners niet.
  Dit vertelde zelfs een Griekse hotel eigenaar tegen mij en waarschuwde mij hiervoor.

 9. Cycle25

  Bovenwereld + Onderwereld = eenheid, het verschil tussen een topcrimineel en topambtenaar is er niet, en de overeenkomst = geld.

  Integriteit bestaat niet in Nederland, de eed afleggen is een fopspeen, daar weet VVD alles van. Zelf een integriteitscursus ( hoe verzin je ’t ?) helpt niet.

  Waarvoor zou een eerlijke belastingbetalende burger nog respect moeten tonen aan dit gajes ?
  Dus zorg goed voor je zelf, en laat de rest van de wereld maar dood vallen, zij doen immers exact het zelfde.

 10. C.A.Barstow

  Justitie is een links ratten nest,
  geen wonder dat het op alle niveaus totaal verpest is.
  In 20/30 jaar tijd is ons land door dat linkse tuig volledig naar de verd*mmenis geholpen.

  En rechts?
  die dronken een glas en deden een plas, en alles bleef zoals het was.
  Stelletje volks verlakkers.

 11. Kristalix

  Allemaal kansparels uit islamland zeker?

 12. Mars020

  Nou snap ik waarom er een tekort aan agenten is op straat. Ze hebben ze massaal geschorst, omdat ze op de loonlijst stonden bij Mocro’s.

 13. Punt50

  Uitmesten die politie mestvaalt.

 14. rexm

  Bij elke organisatie groot of klein is er altijd een vorm van criminaliteit, groot of klein is afhankelijk van het winstbejag.
  Men zou zich ook kunnen afvragen, hoever is de Maffia doorgedrongen in de EU organisatie.??
  Dat men in Nederland of in de EU roomser is als de Paus, kan men wel vergeten.

 15. Arafat

  Oh , Wat zijn we verbaasd! Hé Michael! Er zijn OOK agenten die snuiven en er zijn OOK agenten die mishandelen! Ook zijn er agenten die hun vrouw slaan en heb ik al agenten genoemd die belasting ontduiken? En laten we maar NIET spreken over agenten die alcoholist zijn of die belasting ontduiken! Wat is nu precies je punt? Dat het ook mensen zijn? Hahaha

 16. Pescador

  Zonder goede straf kunnen en zullen ze gewoon doorgaan want het loont en de pakkans en de straaf zijn gering , lang leve rutte III

 17. HEM

  Ik heb het echt geprobeerd.
  Politie heeft proces verbaal aangepast ten gunste van verdachte: Geen resultaat.
  Officier van Justitie laat zich voorschrijven hoe een verdachte te ontzien: Geen resultaat.
  Rechter verbiedt een Officier van Justitie het woord “slaap” te noemen, ten einde een slaaprijder niet te hoeven bestraffen: Geen resultaat.

  Er is geen enkele instantie in Nederland die toezicht uitoefent op het functioneren van Politie, OM en Rechterlijke Macht.
  En dat deze corrupt zijn: Dat weten we!

 18. lancar

  Er is nergens een bedrijf in Nederland te vinden dat het meeste liegt, medemensen bedriegt, witteboordencriminaliteit bedrijft, onschuldige mensen erin luist en de burgerij onrecht aandoet zoals Justitie en de overheid. En de rechterlijke macht doet in wezen niet aan “Rechtspraak”, maar aan “Kromspraak” en “Kromrecht.” Klassenjustitie dus.
  http://vishnuh.nl/Recht-En-Overheid/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.