TIENTALLEN foute agenten geschorst, maar het is slecht het topje van de ijsberg

Geen categoriejul 15 2019, 13:00
Het is eigenlijk ongelooflijk. Het is een enorme bende bij de politie.
De afgelopen weken zijn maar liefst tientallen agenten geschorst door verschillende eenheden in het hele land. Ze zijn geschorst "vanwege integriteitsaffaires en schending van het ambtsgeheim," aldus het AD.

Binnen de politie leven al lange tijd grote zorgen over de integriteit van agenten. Zo blijkt uit het vertrouwelijke politierapport ‘Wie praat die gaat’, dat in bezit is van deze site, dat de Utrechtse politie ervan uitgaat dat alleen al in de politieregio Midden-Nederland criminelen de beschikking hebben over negentien corrupte contacten binnen de overheid.

Er zijn allemaal voorbeelden voor handen. Topcrimineel Ridouan Taghi had een hoofdagent uit Utrecht omgekocht. Daar kreeg hij belangrijke informatie van.
In Limburg werd onlangs een politiechef geschorst omdat die schuldig zou hebben gemaakt aan "mogelijk onprofessioneel gedrag."
In Amsterdam zijn er in korte tijd maar liefst zeven agenten geschorst vanwege ambtelijke corruptie, computervredebreuk en schending van het ambtsgeheim.
Het is eigenlijk ongelooflijk. De politie is blijkbaar doordrenkt van corrupte boeven; mensen die hun positie gebruiken om zichzelf te verrijken en vrienden (of contacten?) te helpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten