Timmermans reageert op verlies: ‘net als Dylan Groenewegen viel ik keihard voor de finish’

Frans Timmermans reageert voor het eerst op zijn nederlaag: hoe hij naast de pot pieste en geen voorzitter van de Europese Commissie werd. Hij vergelijkt zijn falen met de valpartij van Dylan Groenewegen in de Tour de France. Via de NOS.

“Het is net als Dylan Groenewegen in de Tour de France, je valt keihard vlak voor de finish terwijl je droomt van de overwinning. Maar daarna moet je opstaan en gewoon doorfietsen”, zegt hij.

Op de universiteit van Leuven reflecteert hij voor het eerst in het openbaar op hoe hij door de Europese regeringsleiders, die de voorkeur aan de Duitse Ursula von der Leyen gaven, is gepasseerd. Regeringsleiders stelden voor dat Timmerfransje opnieuw vicevoorzitter van de commissie wordt. Hij wil daarvoor wel eerst weten wat Von der Leyen voor plannen heeft.

Verder benadrukte Timmermans op de universiteit dat alle lidstaten de kernwaarden van de Europese Unie, zoals persvrijheid en een onafhankelijke rechterlijke macht, moeten respecteren. Diezelfde Unie, die onder het mom van bestrijding van nep nieuws, juist aan de poten van persvrijheid zaagt en structureel vertikt openheid van zaken te geven als het er echt toe doet.

Timmermans’ eigen partij, de PvdA, is boos omdat in hun ogen het hele idee van Spitzenkandidaten een wassen neus is gebleken. Om die reden overwegen ze bij het debat over de benoemingen, waar zelfs Juncker van zei dat het niet transparant was, tegen de hele deal te gaan stemmen. Mooi om te zien dat ook de PvdA eens goed met hun neus op de feiten worden gedrukt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. logisch denken

  🙂 🙂 🙂 🙂

  het sukkeltje van de week
  keihard afgefakkeld door zijn collegas
  loopt in de wolken en is nog steeds niet terug op aarde
  vind zichzelf all that maar is niets

  Doe ze even de groeten op de krim looser

 2. Kretoloog

  “Hoe hij naast de pot pieste”.

  Vind je het gek? Frans Timmermans is zo corpulent, dat hij zijn eigen pik niet eens meer kan zien. Mikken wordt dan een gok. En ja, dan gaat het urinestraaltje er wel eens naast.

  1. Peter Loosduinen

   Dit zal zo blijven, want het zuipen en vreten zal niet stoppen bij deze smulpaap !
   Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch !

 3. Westerling 1

  @Kretoloog

  Linkse knaapjes leren toch van hun ouders dat zij op wc moeten gaan zitten als ze moeten pissen.

  1. Kretoloog

   Hij is leuk, Westerling 🙂

 4. tonna

  “Juncker vindt de benoemingen niet transparant”
  Zijn oogappeltje heeft het niet gehaald,wat een teleurstelling voor die hypocriete zuiplap!
  Eerst lidstaten vernederen en dan denken dat ze op je stemmen,erg naïef van die PVDA flapdrol!

 5. Peter Loosduinen

  Timmermans accepteert nederlaag tandenknarsend……
  tandenknarsend ??

  Een VROUW heeft gewonnen en de emancipatie is bij een vrouw, die tevens moeder is, in uitstekende handen !

 6. Peter Loosduinen

  Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch !!

 7. Peter Loosduinen

  Toch lees ik iets positiefs in het bericht !
  Hij accepteert nu zijn nederlaag en we hoeven niet meer bang te zijn dat hij weer opteert voor een hoge functie !!!
  Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch !!!

 8. plakband

  Natuurlijk geeft de EU nooit openheid van belangrijke zaken. Transparantie is namelijk geen Europese kernwaarde. Dat kan ook niet want de EU blijkt steeds meer een dictatuur te zijn.

 9. Tguard

  Ach dan blijft hij toch lekker op ze oude post. 30000€ per maand excl.vergoedingen en nevenfuncties.
  Links lullen rechts vullen! Timmermans onze socialist in hard en nieren vechtend voor de arbeidersklasse hahahaha jaja het zal wel en dan Baudet aanwrijven een van de bovenklasse te zijn, zo leuk hoe een frame echt kan werken.

  1. Lao Tse

   De ironie wil dat zijn invloed in deze functie groter zal zijn.

   1. dario

    Idioot hahaahahahah

   2. logisch denken

    natuurlijk , cynisme off 🙂 🙂 🙂 🙂

    volgevreten zwijn zal vanzelf via het old boys netwerk ergens binnen glijden. Het gaat er in de politiek niet om wat je kan maar wie je kent. Salonsocialisten en regenten

   3. Beukman

    @Lao
    Inderdaad. Als het hem lukt om Von der Leyen als buikspreekkop te gaan gebruiken, kan hij de komende jaren zijn anti-democratische vijanden in Oost/Europa nóg meer dwarszitten dan voorheen het geval was.

    1. Peter Oudshoorn

     Beukman die altijd zo vol vuur voor vrouwen, recht en emancipatie is, ziet Von der Leyen nu al, voordat ze in functie is, als een slappe, willoze buikpreekpop zonder eigen mening – een echt dom blondje zeg maar.

     Beukman is dan ook een salonsocialist die draait zoals het hem uitkomt: een hypocriete macho.

     1. Beukman

      Jij snapt niks van vrouwen, @Altshoorntje. Von der Leyen is een zeer intelligente vrouw en bovendien Eurofiel als de neten. Ze is echter ook onervaren, en zal het helemaal geen probleem vinden om zich in het begin door Timmer te laten aansturen. Ik vertrouw erop dat ze de antidemocratische landen die Timmer hebben dwarsgezeten, billenkoek gaat geven.

     2. Peter Oudshoorn

      Denk je dat een echte kerel als Orban zich daar iets van aan trekt? Die eet Von der Leyen en Timmerfrans voor het ontbijt op als smaakmakers.

     3. Beukman

      Tja @Altshorn, laten we wél wezen, maar de zwaar corrupte Orban, Vriend van DDS omdat hij zo’n grote pik heeft, ligt aan het infuus bij de EU om zijn megalomane projectjes te kunnen bekostigen en zijn familie van slappe was te voorzien. De EU heeft dus wel een paar drukmiddelen om hem te laten voldoen aan de regels van de democratie, zoals vrije verkiezingen, onafhankelijke rechtsspraak en een vrije pers.

      Hetzelfde geldt uiteraard voor die paar andere ongelikte beren in Oost-Europa die bezig zijn de democratie en de rechtsstaat uit te hollen.

      Tot nog toe heeft de EU veel te slap opgetreden tegen deze lidstaten. Ik heb mijn hoop gevestigd op Von der Leyen. We zullen zien.

     4. Peter Oudshoorn

      Orban is al een aantal malen eerder onder druk gezet: Brussel heeft genoeg gedreigd, maar Orban trok zich er niks van aan en ging zijn eigen gang.

      Altijd haalden de Eurocraten bakzeil, bang als ze waren dat het onherstelbare schade zou toebrengen aan de eeuwig wankelende EU.

      Zo zal het nu weer gaan, daaraan verandert Von der Leyen niets.

     5. Beukman

      Dat is inderdaad het probleem.
      Ik hoop dat Von der Leyen samen met Timmer genoeg ballen hebben om zich deze keer niet te laten chanteren. De laatste heeft uiteraard ook nog een appeltje te schillen met zijn kwelgeesten. Welke positie is gunstiger dan die als vicevoorzitter, waar vandaan hij wel kan schieten (via Leyen) maar niet de klappen opvangt?

     6. logisch denken

      uote Welke positie is gunstiger dan die als vicevoorzitter, waar vandaan hij wel kan schieten (via Leyen) maar niet de klappen opvangt? end

      Een lafaard in de coulissen ? ja dat past wel bij dat varken

     7. Peter Oudshoorn

      Ja, lul het verlies en de afgang van je favoriete held maar goed. Als je dat een fijn gevoel geeft, moet je het niet laten.

     8. Beukman

      Niet laf maar listig als Odysseus, @Denk. Althans met een beetje geluk komt hij in die positie.

     9. Lao Tse

      “Denk je dat een echte kerel als Orban zich daar iets van aan trekt?”

      Het enige waar deze echte kerel zich wat van aantrekt is wie aan de kraan kan draaien van het subsidie-infuus waarmee hij zichzelf en zijn clan steenrijk maakt.

     10. logisch denken

      vieze smerige achterbakse achterkamertjes politiek dus waar jij fan van bent. Je hypocriete gedachtengoed komt steeds meer tot uiting.

      Farizeeërs zijn jullie. gluiperds ,

     11. Lao Tse

      De Visegrad-landen hebben het overigens heel erg slecht gedaan in de banencarrousel: ze hebben in hun haat tegen Timmermans geen enkel positie van enige betekenis verworven en met hun gestook en gekonkel hun vijanden op machtsposities gemanoeuvreerd.

      Beukman wees er al op: Timmermans lijkt me geen wraakzuchtig type maar hij zal in de positie die hij krijgt beter dan in de positie van voorzitter de Visegradlanden kunnen aanspreken en onder druk kunnen zetten over de manier waarop ze de democratie en de rechtsstaat in hun landen uithollen.

      De beste manier is de kraan van het het subsidie-infuus waar ze aan hangen dichtdraaien.

     12. Peter Oudshoorn

      Lao Tse, ook deze opmerking over Orban heb je al vele malen eerder gemaakt. Je grammofoonplaat blijft weer hangen, je bent voorspelbaar, vervalt in herhaling en gebruikt dezelfde woordjes: verzin eens wat nieuws of houdt anders je klep.

     13. Lao Tse

      Het is denkbaar dat von der Leyen een goede voorzitter zal zijn van de EU maar tot nu toe zijn haar competenties nog niet duidelijk naar voren gekomen. Het feit dat ze vrouw is vind ik overigens een pré.

      Het probleem met haar kandidatuur is wel dat ze zich nooit als kandidaat voor die functie voor de kiezer heeft gepresenteerd en als een duveltje uit een doosje op het laatste moment naar voren sprong. Dat maakt een weinig democratische indruk, temeer ook omdat de andere kandidaten zich wel het vuur uit de sloffen hebben gelopen om campagne te voeren.

     14. Frets

      Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

    2. logisch denken

     ja , nog meer problemen met Rusland. Het weggeven van de Krim was niet voldoende voor dat volgevreten linkse zwijn

    3. Stanly2000

     Beukman, ik dacht dat Fransje alleen maar ging voor de hoogste post en nu wil hij volgens u toch maar vice-voorzitter worden. Ik heb altijd gedacht “Een man een man een woord een woord”. Maar bij Frans gaat het toch ook ordinair voor de centen, hij is per slot van rekening een salonsocialist van de PvdA.

     1. Beukman

      Ga jij je eerst even inlezen @Stanley, en kom daarna terug.

     2. Stanly2000

      Beukman wat bedoelt u met inlezen?
      Dit misschien “PvdA’er Frans Timmermans is vastberaden de opvolger van Jean-Claude Juncker te worden als voorzitter van de Europese Commissie. “Voor andere baantjes heb ik totaal geen interesse.”

 10. Beukman

  Het is een grof schandaal dat de landen die door Timmerfrans werden berispt vanwege het aan hun laars lappen van de democratische waarden, hem nu hebben belet om de positie in te nemen die hem toekomt. De EU had nooit moeten zwichten voor deze chantage, want het is zoals Wout schrijft: op deze manier worden die lijsttrekkersverkiezingen een wassen neus. Geen goeie reclame voor de EU.

  Maar wie zal zich nog verbazen dat de teneur op DDS is: “Lekker puh Frans, weg met de democratie!”?

  1. Stanly2000

   Beukman,
   De EU en democratische waarden? Gelooft u het zelf?

  2. logisch denken

   Het is een grof schandaal dat varkens als timmerfrans kans maken op zo een functie. Nog nooit iets gepresteerd , babbels over alles en iedereen en op geen enkel dossier voldoende kennis en know-how om het verschil te maken voor degelijk beleid met visie.

   timmerfrans is een geboren regent

   1. Beukman

    Timmerfrans is geen varken, @Denk. Bovendien schrijft hij in fatsoenlijk Nederlands. Je kunt dus nog wat van hem leren.

    1. logisch denken

     excuus je hebt gelijk beukman , het is geen varken , het is een volgevreten varken

     van timmerfrans wil niets leren. Regentesk gedrag past niet bij mij. Ga jij maar op cursus bij dat volgevreten varken in mijn plaats.

     1. Beukman

      Volgevreten varkens zijn ook varkens, @Denk; qua logica valt er voor jou ook nog wel het een en ander te leren.
      De mythe van Timmer als volgevreten varken is de wereld in geholpen door de SP, maar nergens op gebaseerd. We hebben gezien dat het verspreiden van deze leugens de socialisten duur te staan is gekomen.

      Timmer wordt regentesk gedrag verweten, en waarom? Omdat hij landen als Polen en Hongarije heeft uitgelegd dat zij door het afbreken van hun rechtsstaten (voorbeelden gegeven) de democratie om zeep helpen.
      Nou, dan maar een regent.

     2. logisch denken

      je hebt net zelf de politiek beschreven die hij moet gaan voeren.

      Regentesk gedrag tussen de coulissen als een volleerd salon socialist. Ik veracht die manier van politiek bedrijven.

     3. Kretoloog

      Beukman: gelukkig functioneert de rechtstaat in de rest van de EU perfect, nietwaar. Nee dus, het is overal klassenjustitie en de dwang van het neoliberalisme. Met de Zuid-Europese als dieptepunt (Spanje en Griekenland vooral). Enig land dat er nog positief uitspringt is Duitsland. Daar is nog echt een onafhankelijke rechterlijke macht.

     4. Tman

      beuk:
      [democratie om zeep helpen]
      Ons burgers het Marrakesh akkoord en milieu akkoord door de strot duwen,bedoel je dit soort democratie?Gepraktiseerd door de EU en zijn vazallen?
      Nee dank je,ik kies voor de democratie van ons vroegere souverein Nederland en Europa,en dus niet de farce democratie van de EU dictatuur!

     5. Niemandalletje

      Kunnen we nu vaststellen of concluderen dat de Europese democratie en Nationale democratieën, te veel van elkaar verschillen en niet verenigbaar zijn, of juist nog wel verenigbaar zijn?
      Het is een oprechte vraag…..

     6. Tman

      Niemandalletje:
      Welke democratie?
      De EU is een dictatuur,àlles wordt bepaald door Brussel,
      de lidstaten zijn hun souvereiniteit kwijt,enkel terug te krijgen door een exit!
      Het enige dat dat nog democratisch werkt zijn de landelijke verkiezingen,de rest is gemanipuleerd door Brussel!
      Brussel is zeer tevreden dat het meeste (domme) kiesvee in de lidstaten zijn stem aan linkse partijen geeft,en hiermee de EU versterkt en meer macht geeft.Maar dit zal in de toekomst veranderen!
      Zie de Britten en meerdere oostelijke lidstaten.

  3. RvdBe

   Beukman, de eu is dus niet democratisch?
   Eindelijk weer 1tje die langzaam wakker wordt.

 11. Juriaan

  Alleen jammer dat hij weer opstond

 12. Kees

  Maar die Dylan staat er daarna gewoon weer, maar pruilend Fransje blijft een onbenul.

 13. Ts

  Ok, de heer Timmermans is een man van zijn woord: op 29 april heeft deze heer aan de pers meegedeeld: ” ik wil voorzitter van de Europese commissie worden. Voor andere baantjes heb ik totaal geen interesse” (einde citaat).
  Ben erg benieuwd wie er in zijn plaats vanuit de PvdA naar Brussel gaat en wat hij zelf na zijn leven als politicus in de EU gaat doen……

  1. Lao Tse

   Mogelijk presenteert hij zich volgend jaar als lijsttrekker van de PvdA om vervolgens premier te worden.

   1. logisch denken

    hahahahaha , weer een zakken vullende salon socialist aan het roer zoals onze wimpie kok met zijn vriendje duisenberg ? Heeft de nederlander 10% van zijn vermogen gekost maar wimpie had daarna wel 25 commissariaten

    Waarom trappen mensen nog steeds in die slinkse charlatans van links alooi.
    niemand wordt wijzer van die rooie hemden behalve de rode hemden zelf natuurlijk

    volksverlakkers

   2. logisch denken

    de pvda en de nieuwe premier ? Als we dan toch versneld naar de klote moeten

   3. toetssteen

    @LT
    Nederland heeft geen premier.

    1. Lao Tse

     De eerste Minister heet in ons land de premier, Toetssteen, of bent u dat vergeten?

   4. RvdBe

    Als de gemiddelde NLer een vergelijkbaar iq heeft als het uwe ben ik daar ook bang voor.

 14. Kapitein Haddock

  Timmermans?????
  Komediant en volgevreten Carnaval-figuur!
  Zoals de trollen op DDS!
  PS
  Niet reageren trollen!!! (Wat jullie met, niveau Timmermans, IQ 60+ toch wel doen)

  1. toetssteen

   @Haddock
   Met u eens hoor, maar even op te geiten: hij spreekt zoveel talen joh dit talent…..

   1. Lao Tse

    Ik ben benieuwd of het nog gaat gebeuren dat de heer Toetssteen een begrijpelijke zin gaat schrijven.

    1. logisch denken

     bemoei je met jezelf arrogante druiloor

  2. Lambieck

   Allez polleke Haddock.
   Gij zijt zelf niet verder bekomen dan een getekend poppetje.
   Enig respect voor echte mensen lijkt mij hier wel op zijnen plaats.

   1. Frets

    Allez hilarisch gewoon… 🙂

   2. toetssteen

    @Lambieck
    Ga naar Suske of Wiske.

 15. RvdBe

  Dat volgevreten varken durft zich te vergelijken met karakter topsporter Groenewegen.
  Hij is dus werkelijk helemaal van de wereld af.

 16. Drees

  De wereld op z’n kop!
  Weer eens een cordon sanitair toegepast!
  Wij mogen onze kiezers niet vertegenwoordigen!
  Miljoenen en miljoenen kiezers worden weer genegeerd en weggezet.
  De elite is weer de baantjes veilig aan het stellen!
  Ik word weer gedemoniseerd!
  Stop die cordon sanitai…..tai….tai…ta…ta..ta..t…t..t.t.t.t……………………….
  Aldus onze Timmerfranzt met z’n geheel grijsgedraaide en vastgelopen plaat.

  Mesjogge wordt je ervan….!

 17. Vliegenvanger

  Timmermans heeft verschillende staten dwars gezeten, zou hij nou echt gedacht hebben dat zijn ze vergeten? Hoe lomp kan je zijn, hardstikke goed dat die staten hem er nou op pakken. Die narcist moet niet op een machtspositie zitten, levens gevaarlijk.
  Heel die pvda is een wassen neus. Ze zijn flink gegroeid zeggen ze. Ja als er weinig mensen stemmen kan zo iets gebeuren. Maar dat wil niet zeggen dat het bij een landelijke verkiezing weer gunstig uitvalt voor de partij van de allochtone. Dan donderen ze als een kaartenhuis in elkaar.
  Leve de FvD.

 18. Rosasolis

  Wij zijn nu eindelijk in een nieuwe tijdstip geland, de 21 ste eeuw. De tijd van de toekomst van onze planeet Aarde, waarvan eindelijk de westerse wereld heeft verklaard dat er gelijke rechten staan voor vrouwen en mannen. En dat wij SAMEN moeten werken voor de weg naar de toekomst. Wij vrouwen hebben voor veel te lang geleden onder discriminatie. Als de EU landen vinden dat U. van der Leyen beter geschikt is als voorzitter van de EU commissie, dan moet T. Timmermans dit gewoon accepteren.
  Het kan niet meer met de ouderwetse socialisme. Dat moet Timmermans weten. De problemen zijn te groot. Wij moeten verder naar de nieuwe toekomst, en niet meer stagneren in het oude. De CDA steunt alles in het vooruitgang van onze samenleving,
  naar de toekomst van onze planeet en verder. Wij houden van menselijke waarden en
  samenwerking met andere partijen die weten dat wij verder moeten gaan, maar niet gaan stagneren op socialisme zoals de P.v.d.A. dat wil.
  Onze CDA is tegen het opvangen van honderden illegale Afrikanen. Omdat dit probleem actueel is, willen wij zorgen dat dit ramp niet naar Nederland komt.

 19. Michael M

  Timmermans regeert op verlies: ‘net als Dylan Groenewegen viel ik keihard voor de finish’. Jammer genoeg niet harder gevallen. Velen kunnen hem missen als kiespijn. 6 ton per jaar verdienen voor het niets doen behalve onzin uitkramen.

 20. Trien Knoppen

  Volgevreten vetklep vergelijkt zichzelf met een topatleet… je moet maar durven!

 21. Kristalix

  Looser Timmerfrans. Niet meer dan een ontzettende balgehakt. Lapzwans in de orde van Lao Rien.
  Rugtufters zijn dat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.