Ugbaad Killinci (PvdA) doet huiliehuilie om PVV-berichtje: “morele en juridische grens overschreden”

En mevrouw is zwaar gekwetst door de PVV! De schade is ondertussen aan het gelaat van het PvdA-raadslid uit Emmen af te lezen en in diverse kranten doet ze haar beklag over het ‘racisme in Emmen’. Volgens de PvdA’er heeft de PVV met het gewraakte Facebookbericht een “morele en juridische grens overschreden”. 

Het bericht dat de partij van Wilders in december 2018 plaatste laat dermate ernstige sporen achter dat meer dan een halfjaar later Killinci de pers benadert om haar verhaal te doen. Het bericht ziet u hieronder en bevat enkele elementen: een foto van Killinci en de tekst ‘PvdA raadslid in Emmen’. Dat was het! De reacties onder het bericht zijn niet afkomstig van de PVV, maar van individuele personen die hun gal spuwen over Ugbaad Killinci.

Strikt taalkundig gezien doet de PVV echter niets verkeerd met het plaatsen van het bericht. De Utrechtse dependance van de partij van Geert Wilders doet slechts een uitspraak: ‘dit is Ugbaad Killinci en ze is raadslid voor de PvdA in Emmen’. Hierin zit géén enkel oordeel va priori verweven, maar Killinci meet zich de gebruikelijke slachtofferrol aan en doet alsof deze uitspraak gelijk staat aan ‘haatzaaien’.

Volgens Kilinçci was het de intentie van Wilders partij om haatzaaiende reacties te oogsten en slaagde de opzet. Het is alleen zo jammer voor Killinci dat er geen enkel bewijs is dat de Utrechtse PVV deze intentie had. Tevens kan de partij toch niet verantwoordelijk worden gehouden voor de (onsmakelijke) berichten van derden? Het is niets meer dan een vermoeden en een aantijging.

Zelf is ze heel stellig over het incident:

“Er wordt hier een morele en juridische grens overschreden. Dit raakt mij en maakt mij ontzettend boos. Iedereen met een gezond verstand weet dat de PVV mijn foto niet zomaar post. Ze waren uit op haatzaaiende reacties en die hebben ze gekregen.”

Volgens RTL Nieuws is de PVV geheel niet onder de indruk van de aantijgingen:

“Ik vind dit zo krankzinnig. Ik ga niets uitleggen over iets dat in december is gepost. Waarom ben ik u verantwoording schuldig? Er zal destijds wel een reden zijn geweest voor deze Facebook-post. Er is niets mis mee.”

Het wachten is nu op de volgende metafysische rechtszaak waarin Nederlandse rechters zullen moeten oordelen over de onzichtbare intenties van de PVV. Klinkt als een goed recept voor onbevooroordeelde rechtspraak.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. EU kok

  Wat heeft de Utrechtse dependance van de partij van Geert Wilders met het PvdA-raadslid uit Emmen te maken ?

 2. peetjoh. k

  Zou mevrouw in haar apenland ook zon grote mond hebben. Of buigt ze voor een pas geboren jongetje. Dit soort wijven gelijk retour naar het land van herkomst. Ga daar maar je stomme ideeën spuien dan zien wij wel op tv dat de stenen regen haar kop verbrijzeld.

  1. Bolkestein

   Is ze in haar apenland eigenlijk ook genitaal verminkt? En wat vindt zij eigenlijk van verplichte genitale verminking voor meisjes omdat een of andere veroveringsideologie van een woestijnpedofeet dat gebiedt?

 3. Neutral

  Aan de ene kant is het een enorm domme PVV actie. Als je een hekel hebt aan politieke tegenstanders pak ze dan politiek aan. Ga graven in het verleden, ga politieke besluiten waar je het niet mee eens bent uitvergroten.

  Maar ga niet met modder lopen gooien.

  Aan de andere kant moet die politica uit Emmen een dikkere huid kweken. Je weet dat er mensen zijn die het niet met je eens zijn, je weet dat er een stel laffe makaken zijn die alleen maar met stront kunnen gooien.
  Haal je schouders op, en ga door met je politiek. Als je (lokale) kiezers het er niet mee eens zijn ga je het vanzelf wel merken. Protesten, of volledig weggevaagd worden bij volgende verkiezingen.

  1. ikweetwatikwil

   Welke domme actie van de PVV bedoeld u Neutral?

  2. Meriadoc Brandebok

   Hier ben ik het mee eens. Als politius moet men bestand zijn tegen de bagger die men over zich heen krijgt.

   1. dario

    Dat klopt wat die Lilian Helder allemaal moet aanhoren aan bedreigingen niet normaal meer ..

    1. Meriadoc Brandebok

     Dat is uiteraard eveneens kwalijk, dario, en denk ook aan de bagger die ministers dagelijks over hen krijgen uitgegoten. De verhuftering van de samenleving neemt ernstige vormen aan.

  3. Bolkestein

   Even spitten in haar verleden levert op dat zij het verhaal over dat haar kopvod van haar hoofd is gesleurd heeft verzonnen.

 4. Tman

  Dan moeten fotografen Maxima ook niet meer op beeld vastleggen,want iedereen met gezond verstand weet dat haatzaaien de bedoeling moet zijn geweest,indien reaguurders eventueel negatief zouden reageren?
  Het was een simpele vaststelling incl foto: “Ugbaad Killinci is raadslid voor de PvdA in Emmen”,vervelende reacties die hierop volgden zijn niet de verantwoordelijkheid van de PVV!
  Trump zou zeggen:,fake news.

 5. Brennivin

  Dat wijf is gek. Diagnose: Sylvana Simons Syndroom.

 6. merlot

  Vermoedelijk heeft de PVV Utrecht er op deze manier op willen wijzen dat iemand die zich met een dergelijk buitensporig kopvod tooit niet in de (lokale) politiek thuishoort. Niet in een westers land in ieder geval.

  Ik zal eerlijk zijn: ik walg van de aanblik van deze vrouw. Het is een weerzinwekkend gezicht. Een gedrocht.

  Mogelijk heeft ze niet in de gaten hoeveel weerstand zij door haar absurde kledingkeuze (en vooral het abjecte gedachtengoed waar die keuze voor staat) oproept.

  Dat praat sommige van de grovere reacties op facebook niet goed, maar het is illustratief voor het feit dat het geduld met de vijfde colonne van islamietjes stilaan opraakt.

  Uiteraard zal links en links “liberaal” het recht van deze vrouw om zich te kleden zoals ze wil verdedigen (ongeacht welke motieven daar achter zitten en ik ben ervan overtuigd dat die motieven in essentie anti-westers zijn) en zo wordt de kloof tussen links en rechts steeds groter totdat de bom barst.

 7. Kristalix

  Met zo’n gewaad ga je rerug naar Patria en ga je niet dreinen als een klein kind.

  Aanpassen of wieberen. Mij lijkt het laatste overduidelijk van toepassing.

 8. Agios

  Zou ze onder invloed van het linkse virus hebben geleerd te zeiken?

 9. logisch denken

  fijn terug gaan van waar u gekomen bent mevrouw. Die slechte Nederlanders zijn racisten en discrimineren alles en iedereen. Ik zou het breed uitdragen in uw geboorteland dat de kassa in Nederland gesloten is en dat men geen enkel respect uitdraagt .

  vertel het voort , vertel het voort of bent u bezig met uw media momentje voor de partij van de allochtonen ?

 10. C.A.Barstow

  Waarom is dat mens nog hier in Nederland en niet teruggestuurd naar de woestijn?

 11. Raveltje

  Die maakt van een mug een olifant
  En eigen volk wordt weer gediscrimineerd

 12. Bolkestein

  Dat dit PvdA-raadslid inziet dat alleen al het plaatsen van een foto met het symbool van vrouwenonderdrukkend kopvodden de haat laat zien van de ideologie die zij aanhangt is natuurlijk alleen maar winst.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.