‘Zonder Klimaatakkoord had Baudet verkiezingen nooit gewonnen’

thierry bootdet
Foto: Thierry Baudet bij een klein renaissancesloepje. Bron: Screenshot FVD / YouTube.

Bij WNL Tegenpolen kwam een interessante stelling voorbij: als Klimaatakkoord er eerder was doorgekomen dan had Baudet de verkiezingen niet gewonnen. Volgens voormalig hoofdredacteur Sjuul Paradijs (de Telegraaf) had Baudet inderdaad niet de verkiezingen gewonnen als het Klimaatakkoord – en de daarbij horende debatten – rond de afgelopen verkiezingen speelden.

Het is inderdaad een zeer interessante en goede stelling. We moeten inderdaad toegeven dat Baudet het zeer makkelijk had om met veel bombarie en goede verkiezingsretoriek kiezers achter zich te krijgen. Het Klimaatakkoord was te vaag omschreven en dat wat we wel wisten – verbouwingen van huizen, infrastructuur en onze leefwijze – zou ons leven ingrijpend veranderen. Iets waar veel mensen in Nederland niet op zitten te wachten.

Ook was het veel gehoorde argument dat er 0,0007 graden minder opwarming zou zijn nou niet bepaald iets wat sterk overkwam. Vandaar dat Baudet dit getal tot in de treurnis bleef herhalen om mensen te laten realiseren waar we aan zouden gaan beginnen.

Zonder dit Klimaatakkoord had Baudet inderdaad veel minder om tegen aan te trappen. Bij de Provinciale Staten ligt de macht om om de zoveel jaar de bestemmingsplannen van stukken grond te verlengen of aan te passen. Dit maakte dat het qua tijdschema compleet verkeerd uitviel bij de gevestigde orde om juist toen het Klimaatakkoord er doorheen te drukken.

Baudet kon alleen maar winnen door het stuntelen van de gevestigde orde, zijn herhaalde argument dat een stem op de VVD een stem op GroenLinks was werd ook bevestigd doordat de VVD zich in allerlei rare bochten moest wringen om dit akkoord te verantwoorden aan haar kiezers.

De stelling dat Baudet heeft kunnen winnen dankzij het Klimaatakkoord klopt aardig, de hele verkiezingen draaide immers om dit akkoord. Baudet heeft er goed aangedaan om de campagne op het Klimaatakkoord af te stemmen, FvD zag uitstekend dat de plannen niet goed lagen bij de bevolking.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

25 reacties

 1.   

  Baudet won de verkiezingen niet, hij boekte een overwinningsnederlaag.

  1.   

   Hij won ze wel. Alleen door ons corrupte systeem wint de grootste groep niet. Hier gaan minderheden opeens samen om dan te zeggen dat ze gewonnen hebben. Kiezersbedrog heet dat in normaal Nederlands.

  2.   

   Hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

 2.   

  Baudet heeft het klimaatakkoord niet bedacht. Dat hebben andere politici zich laten aanpraten door de klimaatlobby. Het richten van de verkiezingszege van FvD op het klimaataccoord is overigens stuitend. Net alsof de kiezers zich niet bewust zijn van de asielzoekersproblematiek, stijgende criminaliteit, stagnerend onderwijs, dalende pensioenen, stijgende kosten van levensonderhoud en gezondheidszorg, knellende huizenmarkt, zzp-ers ipv vaste contracten, steeds meer PvdA burgemeesters, loslopende TBS-ers, zieltogende defensie en een MP die Pinokkio wordt genoemd.
  De klimaathysterie kan hooguit worden gezien als een afleidingsmanoeivre van het falende parijkartel.

 3.   

  Deze verkiezingen draaiden niet om het klimaat akkoord….de volgende mogelijk wel!
  De stelling is bullshit.

  1.   

   Mee eens!

 4.   

  hahahahahahaha , als of het klimaat akkoord de enige blunder van prutte en zijn vvd behelst. Het klimaat akkoord is de druppel voor velen.

  En zoals onze tarrel aangeeft , hij boekt een nederlaag door het cordon sanitaire wat ook hem ten deel valt. Het partijkartel stuurt vrolijk verder door een tot op het bot verdeeld nederland.

 5.   

  Inderdaad heeft FvD (Baudet) de bedoelde verkiezingen gewoon ruim gewonnen.

  Wat er daarna gebeurde toont het gelijk aan van de stelling dat.
  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na
  de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1.   

   Rutte het slechtste ? De watersnood ramp in 1953 was ook niet misselijk. De ijskoude winter 1962-63 evenzo niet aangenaam. Autoloze zondag, benzine op rantsoen. Kan nog wel even doorgaan @Jumping. Verliezen van Duitsland in 1974. Doe mij Rutte maar en Ollongren. !

   1.   

    hahahahaahah zielenpoot hahahahahahahaha

   2.   

    Ahum kuch kuch..De watersnoodramp en koude winter zijn verschijnselen die niet liggen aan een foute regering..

 6.   

  En FVD gaat nog veel meer winnen met dit lompe stugge gevoelloze kabinet dat alleen denkt aan deze belachelijke onbetaalbare milieu waanzin

  VEEL BELOVEN WEINIG GEVEN DOEN GEKKEN IN VREUGDE LEVEN.

  Dit lijkt toch wel het motto van dit kabinet, Mensen zouden er op vooruit gaan, ja de rijke stinkers niet het klootjesvolk en al helemaal niet de minima.

  De mensen worden nog verder uitgenepen alles word zienderogen duurder, dit zal alleen maar erger en erger worden door dit en het volgende kabinet.

  Ik hoop dan ook dat FVD zo groot gaat worden dat deze partij de volgende verkiezingen gaat winnen en de premier gaat leveren.

  Al die bizarre milieu plannen onder de loep niet alles afschieten maar snoeien. Alleen de goede en betaalbare en effectieve delen behouden en bizar dure delen afschieten.

  Het terugdringen van de staatsschuld is voor kabinetten Rutte belangrijker dan een leefbare samenleving, dat blijkt toch wel keer op keer.

  Terwijl Nederland tegen bijna 0% rente geld kan lenen.

  Tja ik vrees dat een kabinetscrisis ondenkbaar is met deze glibberaal aan het stuur, ondanks zijn versleten Teflonlaag glijd nog steeds alles van hem af.

  Ik vrees dat we moeten wachten tot de volgende verkiezingen dus nog 2 jaar.

 7.   

  Inderdaad, het volk pruimt Baudet niet. Slechts een proteststem en dan keert iedereen weer terug naar het redelijke politieke midden.

  1.   

   En dat dacht jij, met je verstand van plankton?
   Slecht een hersencel. Hou je mond maar liever dicht.

   1.   

    @vliegenmepper U bent in conclaaf met een beroepstrol.. Dat u het weet…

 8.   

  Het is al een godswonder dat een onbekwame, steeds liegende figuur als Rutte nog zoveel stemmen van de VVD achter zich krijgt.
  Als een willekeurige winkelier of ondernemer hetzelfde flikt, is hij levenslang al zijn klanten kwijt, en kan zelfs een kind van hem in dezelfde stad nooit meer een zaak beginnen.
  We zijn er in de Ruttetijd als Nederlander alleen maar op achteruitgegaan.
  Dagelijks worden er mensen vermoordt, vanaf 2000 geen pensioenaanpassing, woningen zijn onbetaalbaar, enz, enz.
  Graag iemand met bewijzen dat ik lieg of fantaseer.

  1.   

   je ziet niet dat deze hele handel doorgestoken kaart is ???
   wij van wc eend … enz

  2.   

   Rutte is staatsrechtelijk slechts coördinator. De vakministers bepalen het beleid.

   1.   

    Als zoveel vakministers zijn opgestapt, zegt dat wel iets over Rutte als coördinator.

 9.   

  nou en ????

 10.   

  En als WNL, NPO, en die hele staatsomroep geen belastinggeld kregen hadden ze nooit bestaan. Dus trek in die subsidie, linkse omroepen in een vrij land is niet meer van deze tijd.

  1.   

   Volkomen off-topic topic. Ik erger me dood aan trollen die geen waar voir hun geld leveren.

   Omroepen zijn verenigingen die kennelijk voldoende worden gesteund.

   En ons Parlement had ook niet bestaan zonder 100% subsidie! VVD politici die toch zelf wat willen verdienen moeten zich verantwoorden voor de rechter!

 11.   

  Klimaatakkoord. Allemaal in de electroautom echter: “Alleen al VW heeft voor de omschakeling op e-auto’s meer kobalt nodig dan de totale huidige wereldproductie, die ook nog eens met behulp van kinderarbeid tot stand komt.” Wie lust er nog peultjes? Stom links, nog stommer groen.

  1.   

   Vreemd dat Volkswagen er wel heil in ziet. Die jongens willen toch geld verdienen?

   :)

 12.   

  Eerlijk is eerlijk: hij won ook door zijn oppositie tegen het associatieverdrag met Oekraïne.

  Waarmee hij in één klap de arrogantste man van Nederland werd: grijnzend verkocht hij de minder hoog opgeleide Nederlander zijn kletsverhaal, wetend dat hij loog. En helemaal volgens het Handboek Populisme: mensen bang maken voor een gevaar dat niet bestaat maar geloofd wordt omdat het niet 123 te controleren is.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!