Zucht! Nederlandse faaloverheid faalt bij meer dan DE HELFT van alle asielzoekers-uitzettingen met vliegtuig

Meer dan de helft van alle uitzettingen die de overheid wil verrichten, mislukt. De uitgeprocedeerden die op het punt staan via het vliegtuig Nederland te worden uitgebonjourd gaan namelijk vlak voor hun reis massaal de illegaliteit in, of weten tóch nog een nieuwe asielprocedure aan te spannen.

We zijn in Nederland echt knettergek dat we na decennia aan grootschalig vreemdelingenbeleid nog altijd niet weten hoe een uitzetting van een uitgeprocedeerde asielzoeker vlot en ordelijk kan verlopen. Sterker nog: de puinhoop wordt steeds groter. Staatssecretaris Broekers-Knol maakte vandaag bekend dat de helft (!) van alle uitzettingen van afgewezen asielzoekers faalt. Ze peren ‘m of ze weten via hun favoriete asielrechtadvocaat (m/v) toch nog een maniertje te vinden om hun verblijf nog even te rekken.

En zo worden er heel wat vliegtuigen voor asielzoekers voor niets geboekt:

“Per jaar worden duizenden pogingen om uitgeprocedeerde asielzoekers terug te sturen per vliegtuig op het laatste moment geannuleerd. Dat blijkt uit cijfers die de NOS heeft opgevraagd bij de Dienst Terugkeer en Vertrek van het ministerie van Justitie. Vorig jaar bleek bijna in de helft van de gevallen de uitzetting niet door te gaan.

De annuleringen zijn al langer punt van zorg, maar zijn de laatste jaren fors gegroeid. In 2016 ging nog 40 procent van de uitzettingen per vliegtuig niet door. In twee jaar tijd is dat gestegen tot 49 procent. Van de 6670 vluchten in 2018, werden er 3260 afgeblazen.”

Ondanks dat het probleem al jaren speelt, vindt de regering het ineens ook heel erg en gaat geprobeerd worden dat percentage naar beneden te krijgen. Nou, ik heb wel een idee hoor: zet mensen die binnenkort worden uitgezet gewoon vast. Dan kúnnen ze de illegaliteit niet in ontsnappen en dan zijn ze ook niet in staat om contact te zoeken met een advocaat die ze weer een tijdrekkende procedure in rommelt. Makkelijk zat, toch, die uitgeprocedeerden de deur wijzen.

Je moet alleen wel willen. Maar ja, dan heb je de VVD. Een zelfbenoemde “optimistische” partij, die denkt dat je ieder probleem met een glimlach en een kopje koffie met Rutte kan oplossen. Niet dus: tijd voor actie!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. santiago

  Nederlandse faaloverheid = pleonasme.
  Onze overheid is een dood ordinaire roversbende.

  1. peetjoh. k

   Inderdaad.

 2. tonna

  Uitgeprocedeerde asielzoekers uitzetten,is in ons land een farce!
  In de illegaliteit verdwijnen kan alleen indien men het toelaat!
  Het heeft alles te maken met de aansturing vanuit de overheid (EU richtlijnen Marrakesh).
  Quasi stringent beleid tonen en uitstralen om de burger te misleiden.
  Vanuit de gedachte,wat het volk niet weet bestaat niet!

 3. EU kok

  Nooit gedacht dat ik Ritter zou citeren.
  Maar bij deze met veel plezier en de credits voor Ritter.
  Sinds wanneer bepaald een journalist wat voor beleid er word gevoerd?
  Geeft goed aan hoe journalistiek tegenwoordig (verkapt) activisme is.
  De “journalist” moet de feiten weergeven en wat er verder gebeurt is zijn zaak/taak niet.

  1. logisch denken

   de feiten zijn niet erg bewonderings waardig voor een overheid. Het presenteren van de feiten kan je proberen om te buigen tot activisme maar feitelijk kan je de feiten enkel afkeuren als journalist c.q burger. Das dus geen links anarchistisch activisme maar de beoordeling van de feiten van het handelen van de roverheid Je punt precies is …………………….

 4. logisch denken

  500 uitgeprocedeerde ongedocumenteerde geluks zoekers in Amsterdam krijgen 24 uurs opvang van onze linkse nitwits. Dit is overigens na het laatste generale pardon. kosten per jaar een slordige 15.000.000 euris

  Uitzetten mag niet , uitzetten kan niet , uitzetten doen we niet. We falen dus bewust en we handhaven bewust de wet niet. Dat kan allemaal in de bananen republiek nederland. De roverheid respecteert zijn eigen wetten niet

 5. Jumping

  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Niets is meer zoals de gemaakte afspraken.
  Het land gaat kapot aan leugens.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 6. Jv

  “Ondanks dat het probleem al jaren speelt, vindt de regering het ineens ook heel erg en gaat geprobeerd worden dat percentage naar beneden te krijgen“
  Ongelofelijk, “gaat geprobeerd worden”, wat een stelletje nietsnutten die nog steeds niet weten dat ze genaaid worden waar ze bijstaan.
  Hier een eventuele oplossing? Zodra zo’n kansparel krijgt te horen dat hij moet vertrekken, deze vastzetten in een detentie gebouw op Schiphol.
  Dus vanuit de rechtbank gelijk opsluiten. Vervolgens aan blok al die lui onder strenge beveiliging begeleiden tot in het vliegtuig.
  Dit voorkomt dat ze alle gelegenheid krijgen om er vandoor te gaan en nieuwe procedures ( ‘t is toch niet te geloven!) in werking te kunnen stellen.
  En die advocaten die nu dit gajes wederom steun verlenen, dit de advocaten laten betalen uit eigen zak, dus geen vergoedingen meer voor procedures en advocaatkosten. Uitgeprocedeerd is uitgeprocedeerd! Kijken hoe lang ze dan nog klaar staan voor dit tuig! Punt!

 7. victus

  Vreemd contrast met bijvoorbeeld een oud Amerikaans omaatje die even te lang op bezoek is bij haar kleindochter in Holland. Die wordt stipt op tijd door een 20 koppige escorte op het vliegtuig terug naar de USA gezet. Trotse ambtenaar verkondigd dan dat de regels hoe dan ook moeten worden nageleefd. Wat een slappe hap allemaal. Met het beleid van Amsterdam voorop!

 8. Julian

  Gewoon vast? Waar is de rechtstaat hier. Tim vindt blijkbaar dat voor uitgeprocedeerde asielzoekers er geen recht meer is.

  1. tonna

   @julian
   “Waar is de rechtstaat hier”
   Men onttrekt zich aan de uitspraak van de rechter,om uitgezet te worden!
   Omdat betrokkenen aangemerkt zijn als illegaal,hebben ze dus alle rechten verspeeld!

  2. peetjoh. k

   Uitgeprocedeerd =uitgeprocedeerd =illegaal. Dus strafbaar =crimineel. En jij wil ze rechten geven. Van jou mag Holleder dus naar huis de mocromaffia moordenaars mogen ook naar huis.

 9. tonna

  Als Baudet of Wilders reageren op deze onkunde (onwil) mbt uitzetting,komt weer de ingestudeerde kartelkreet:”populistisch en opruiend rechts”

 10. Piet Patat

  Zodra zo’n gold digger is uitgeprocedeerd en het bevel heeft gekregen Nederland te verlaten dan zet je hem/haar onmiddelijk vast. GEEN verdere, eindeloze procedures, nee = nee dus opzouten. Ticket boeken en oplazeren. Wat is het probleem ?
  En als zo’n krotenkoker dan problemen maakt op de luchthavendan spuit je hem/haar plat. Vliegtuig in en toedeledoki ! Al dat softe gedoe met die lui leidt tot niks en is een vrijbrief tot meer misbruik en frustratie van het systeem.
  Voorbeelden stellen, keihard aanpakken. Niet goedschiks, dan kwaadschiks.
  Het is zo simpel, als je maar wilt.

 11. Mars020

  Ze moeten gewoon vrachtvliegtuigen inzetten om dat tuig terug te brengen naar het oerwoud of woestijn. Uitgeprocedeerd, dan per direct retour afzender. Geen onderdak of andere linkse shit voor die klaplopers regelen, want dat is verspilde moeite en geeft een aanzuigende werking.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.