snapshot2

Zucht! Nederlandse faaloverheid faalt bij meer dan DE HELFT van alle asielzoekers-uitzettingen met vliegtuig

Geen categoriejul 04 2019, 21:00
Meer dan de helft van alle uitzettingen die de overheid wil verrichten, mislukt. De uitgeprocedeerden die op het punt staan via het vliegtuig Nederland te worden uitgebonjourd gaan namelijk vlak voor hun reis massaal de illegaliteit in, of weten tóch nog een nieuwe asielprocedure aan te spannen.
We zijn in Nederland echt knettergek dat we na decennia aan grootschalig vreemdelingenbeleid nog altijd niet weten hoe een uitzetting van een uitgeprocedeerde asielzoeker vlot en ordelijk kan verlopen. Sterker nog: de puinhoop wordt steeds groter. Staatssecretaris Broekers-Knol maakte vandaag bekend dat de helft (!) van alle uitzettingen van afgewezen asielzoekers faalt. Ze peren 'm of ze weten via hun favoriete asielrechtadvocaat (m/v) toch nog een maniertje te vinden om hun verblijf nog even te rekken.

"Per jaar worden duizenden pogingen om uitgeprocedeerde asielzoekers terug te sturen per vliegtuig op het laatste moment geannuleerd. Dat blijkt uit cijfers die de NOS heeft opgevraagd bij de Dienst Terugkeer en Vertrek van het ministerie van Justitie. Vorig jaar bleek bijna in de helft van de gevallen de uitzetting niet door te gaan.

De annuleringen zijn al langer punt van zorg, maar zijn de laatste jaren fors gegroeid. In 2016 ging nog 40 procent van de uitzettingen per vliegtuig niet door. In twee jaar tijd is dat gestegen tot 49 procent. Van de 6670 vluchten in 2018, werden er 3260 afgeblazen."

Ondanks dat het probleem al jaren speelt, vindt de regering het ineens ook heel erg en gaat geprobeerd worden dat percentage naar beneden te krijgen. Nou, ik heb wel een idee hoor: zet mensen die binnenkort worden uitgezet gewoon vast. Dan kúnnen ze de illegaliteit niet in ontsnappen en dan zijn ze ook niet in staat om contact te zoeken met een advocaat die ze weer een tijdrekkende procedure in rommelt. Makkelijk zat, toch, die uitgeprocedeerden de deur wijzen.
Je moet alleen wel willen. Maar ja, dan heb je de VVD. Een zelfbenoemde "optimistische" partij, die denkt dat je ieder probleem met een glimlach en een kopje koffie met Rutte kan oplossen. Niet dus: tijd voor actie!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten