Autobom in Libië knalt VN’ers uit het leven

De situatie in Libië is compleet uit de hand gelopen. Er is een autobom ontploft bij een winkelcentrum. Twee medewerkers van de Verenigde Naties kwamen daarbij om het leven en er vielen meerdere gewonden te betreuren. 

De auto stond bij een winkelcentrum. Het was daar erg druk, omdat het een dag voor het Offerfeest was. Toen de VN’ers langsreden ontplofte de bom.

De NOS weet te melden dat de aanslag nog niet is opgeëist. Lijkt me ook niet verstandig om van de daken te schreeuwen dat je twee medewerkers van de Verenigde Naties hebt vermoord. Dat je überhaupt mensen doelbewust hebt vermoord!

In Trouw valt te lezen dat Benghazi, de stad waar de aanslag is gepleegd, ‘in handen is van krijgsheer Khalifa Haftar’. Hij heeft in Libië een groot deel van de macht in handen.

“De oostelijke stad Benghazi is in handen van de machtige krijgsheer Khalifa Haftar. Zijn troepen controleren een groot deel van Libië en proberen al maanden om hoofdstad Tripoli te veroveren. Daar zetelt de door de VN erkende regering van premier Fayez al-Sarraj.”

Zou deze aanslag een doelbewuste actie zijn geweest gericht op de Verenigde Naties, omdat ze de huidige regering daar erkennen? Saillant detail is dat de regering van premier Fayez al-Sarraj en de troepen van Khalifa Haftar een wapenstilstand zouden inlassen. De VN heeft zich ook al bemoeid met deze kwestie door een wapenstilstand voor te stellen tussen de beide partijen.

“De troepen van Haftar hadden juist op zaterdag bekendgemaakt een meerdaagse wapenstilstand in acht te nemen. De woordvoerder van de krijgsheer zei dat “alle militaire operaties” bij Tripoli worden gestaakt. Het bestand is al ingegaan moet tot maandagmiddag duren.”

“De VN hadden beide partijen opgeroepen tot een wapenstilstand. De regering in Tripoli had vrijdag al laten weten daartoe bereid te zijn.”

Dus de troepen van Haftar wilden een ‘wapenstilstand in acht nemen’, de VN had al eerder ‘opgeroepen tot een wapenstilstand’ en de regering van Fayez al-Sarraj wilde daarmee instemmen. En alsnog gaat het gruwelijk mis. Treurig!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Jumping

  Is dit een slim spel van de gelukszoekerclub.

  1. Watcher

   Lugar 2 dagen ago Login om te reageren

   Ik heb het alweer gezien hier, wat een bende met die tientallen nepaccounts. Viel plezier met het vergallen van DDS.

  2. J.C.

   @Jumping

   “Is dit een slim spel van de gelukszoekerclub”

   Volgens mij zijn het de hyena’s, die de gelukszoekersclub in beweging hebben gezet.

   Steeds dezelfde hyena’s, die vanaf den beginne…………….

 2. james

  Heren,heren. Er wordt gesproken over krijgsheren. Mooie heren. Hebben we in nederland ook krijgsheren,of zijn die alleen van buitenlandse komaf??

  1. Siemien

   Ho stereotype, in Nederland moet je tegenwoordig spreken van genderneutrale krijgs ( is dit nu mannelijk of is dit vrouwelijk, ho dat mag niet) macht.

   Mag ik even kotsen

 3. Confucius

  VN opdoeken en laat ze het zelf uitzoeken/uitvechten.

  We hebben al genoeg schade aangericht door Muammar al-Gaddafi uit te schakelen.

 4. Kristalix

  Daar zijn ze weer.
  Vredelievende moslims.

 5. Limburgse Separatist

  Niks mis mee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.