Eindbaas! Theo Hiddema betaalde onkostenvergoeding DUBBEL en dwars terug

Eindbaas! Theo Hiddema betaalde onkostenvergoeding DUBBEL en dwars terug

Altijd al geweten dat Theo Hiddema het hart op de juiste plek heeft zitten. Eerder werd al bekend dat de 'Hiddemeister' te veel onkostenvergoeding had gekregen. Het bedrag was er één ter waarde van 14.000 euro. Na het horen van dit nieuws wilde de (oud-)strafpleiter het geld teruggeven aan de Tweede Kamer. Aangezien dat niet kon, maakte hij het bedrag over naar de Poezenboot in Amsterdam. Via het AD.

Het bedrag is ontstaan omdat Hiddema aangaf in Maastricht te wonen, maar het grootste deel van de tijd in Amsterdam verbleef. Hiddema bekende spijt en wilde het bedrag direct terugstorten naar de Tweede Kamer, maar dat was niet mogelijk. Aangezien Hiddema een dierenvriend is, katten in het bijzonder, schonk hij het bedrag aan de Poezenboot.

Maar wat blijkt nou: na de radio uitzending van Onze Man in Deventer op NPO Radio 1, heeft het FvD-kamerlid het toch voor elkaar gekregen om het bedrag alsnog over te maken naar de Tweede Kamer, mede dankzij Kamervoorzitter Khadija Arib:

"Meteen hing Kamervoorzitter Khadija Arib aan de lijn. Als je het zo graag terug wil storen, kan dat natuurlijk wel. Ik denk: dan moet ik het ook doen, want anders krijg ik dat gelazer van ‘de belastingbetaler is zijn centen kwijt en hij gooit het naar de Poezenboot’. Dus op dag één van dit verhaal heb ik het naar de Poezenboot gestort, twee dagen later heb ik hetzelfde bedrag naar de Tweede Kamer teruggestort. Dus ik heb het dubbel betaald."

Kijk, dan heb je stijl en klasse. Dan ben je dus echt een ongelofelijke eindbaas als je 14.000 euro geeft aan de Poezenboot en nog eens hetzelfde bedrag aan de Tweede Kamer. Nu zitten strafpleiters van zijn statuur natuurlijk niet krap bij kas, maar dit zijn toch echt grote bedragen. Wellicht zouden anderen hier een voorbeeld aan kunnen nemen. Of kan dat niet omdat hij een FvD'er is?!

Lees meer over:
FVD Theo Hiddema

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer