Backstabber Robert Baljeu gooit foto van door Baudet bestelde boeken op Twitter: 'Rosenberg en Ludendorff!'

Geen categorieaug 22 2019, 10:00
Wat een ongelooflijke backstabber is deze man zeg.
Robert Baljeu heeft, dankzij zijn vriend Henk Otten, meer dan 100.000 euro verdiend aan de opkomst van Forum voor Democratie. Zijn bedrijfje zou buitengewoon belangrijk werk hebben verricht voor FVD, en daardoor dit enorme bedrag hebben 'verdiend.'
Tijdens zijn werk voor FVD was Baljeu echter blijkbaar een wolf in schaapskleren. Kijk maar eens naar deze tweet die hij onlangs online zette:
https://twitter.com/RobertBaljeu/status/1163930809486757889/
Wat je daar ziet zijn boeken in een bestelling van Baudet. Baljeu heeft ze netjes opgestapeld zodat je de titels goed kunt zien, en er vervolgens een foto van gemaakt. Let wel, hij werkte toentertijd nog voor FVD én voor Baudet. Maar blijkbaar dacht hij bij zichzelf: misschien dat ik deze foto op een later moment tégen hem kan gebruiken. En zie hier, de tweet.
Vervolgens zie je daar boeken over Alfred Rosenberg (één van de leidende 'intellectuelen' van het nazisme), Erich Ludendorff (een vieze oud-generaal die samen met Hitler werkte en diens antisemitische, gewelddadige wereldbeeld deelde), en nog een paar andere werken gerelateerd aan de nazi's. Volgens Baljeu bewijst dit allemaal dat Baudet stiekem óók een nazi is. Want waarom zou hij anders boeken over nazi's hebben?
Sywert van Linden reageert natuurlijk op de enige mogelijke gepaste manier:
https://twitter.com/Sywert/status/1164059616038281216
"Rare kronkels hoor. Ben je bv ook een Marxist als je Das Kapital in huis hebt of revolutionair communist als je het Communistisch Manifest leest? Ergens kennis van nemen staat niet gelijk aan instemming," aldus Van Linden.
Als je in mijn boekenkast kijkt zie je daar boeken van allemaal personen -- van libertarische denkers tot het Rode Boekje van Mao. Wat maakt mij dat dan? Dat zijn twee tegengestelde ideologieën. Vaste lezers weten met welke ideologie ik sympathiseer... maar dat betekent niet dat ik niet wil begrijpen wat de vijand denkt.
Oh ja, en ik heb Bijbels, Korans, en heilige werken van Boeddhisten. Wat maakt mij dat op religieus gebied? Als je Baljeus redenering volgt van alles wat.
Om de mens te begrijpen, om de geschiedenis van de mens te begrijpen, moet je lezen. Een échte lezer heeft boeken in zijn boekenkast die volstrekt met elkaar in tegenspraak zijn.
Wat een lamlendigheid, wat een lafheid, wat een stiekem gedrag van Baljeu én zijn maatje Otten, zeg. Je wordt er kotsmisselijk van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten