Backstabber Robert Baljeu gooit foto van door Baudet bestelde boeken op Twitter: ‘Rosenberg en Ludendorff!’

Wat een ongelooflijke backstabber is deze man zeg.

Robert Baljeu heeft, dankzij zijn vriend Henk Otten, meer dan 100.000 euro verdiend aan de opkomst van Forum voor Democratie. Zijn bedrijfje zou buitengewoon belangrijk werk hebben verricht voor FVD, en daardoor dit enorme bedrag hebben ‘verdiend.’

Tijdens zijn werk voor FVD was Baljeu echter blijkbaar een wolf in schaapskleren. Kijk maar eens naar deze tweet die hij onlangs online zette:

https://twitter.com/RobertBaljeu/status/1163930809486757889/

Wat je daar ziet zijn boeken in een bestelling van Baudet. Baljeu heeft ze netjes opgestapeld zodat je de titels goed kunt zien, en er vervolgens een foto van gemaakt. Let wel, hij werkte toentertijd nog voor FVD én voor Baudet. Maar blijkbaar dacht hij bij zichzelf: misschien dat ik deze foto op een later moment tégen hem kan gebruiken. En zie hier, de tweet.

Vervolgens zie je daar boeken over Alfred Rosenberg (één van de leidende ‘intellectuelen’ van het nazisme), Erich Ludendorff (een vieze oud-generaal die samen met Hitler werkte en diens antisemitische, gewelddadige wereldbeeld deelde), en nog een paar andere werken gerelateerd aan de nazi’s. Volgens Baljeu bewijst dit allemaal dat Baudet stiekem óók een nazi is. Want waarom zou hij anders boeken over nazi’s hebben?

Sywert van Linden reageert natuurlijk op de enige mogelijke gepaste manier:

https://twitter.com/Sywert/status/1164059616038281216

“Rare kronkels hoor. Ben je bv ook een Marxist als je Das Kapital in huis hebt of revolutionair communist als je het Communistisch Manifest leest? Ergens kennis van nemen staat niet gelijk aan instemming,” aldus Van Linden.

Als je in mijn boekenkast kijkt zie je daar boeken van allemaal personen — van libertarische denkers tot het Rode Boekje van Mao. Wat maakt mij dat dan? Dat zijn twee tegengestelde ideologieën. Vaste lezers weten met welke ideologie ik sympathiseer… maar dat betekent niet dat ik niet wil begrijpen wat de vijand denkt.

Oh ja, en ik heb Bijbels, Korans, en heilige werken van Boeddhisten. Wat maakt mij dat op religieus gebied? Als je Baljeus redenering volgt van alles wat.

Om de mens te begrijpen, om de geschiedenis van de mens te begrijpen, moet je lezen. Een échte lezer heeft boeken in zijn boekenkast die volstrekt met elkaar in tegenspraak zijn.

Wat een lamlendigheid, wat een lafheid, wat een stiekem gedrag van Baljeu én zijn maatje Otten, zeg. Je wordt er kotsmisselijk van.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  FvD is officieel de nieuwe LPF. Het kan wat mij betreft niet snel genoeg kapot gaan. Baudoir heeft de uitstraling als een gebruikte derderangse autoverkoper

  1. hansishier

   nee jij trekt volle zalen,..terug in je grot!

  2. dario

   Ik zou zeggen sterf een pijnlijke dood . maar dat is mijn mening hoor ??

  3. dario

   Weet de echte anne sophe wel dat je haar naam misbruikt ?? zal haar even een mailtje doen .

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Anne Sophe is een heel voorkomende naam idioot

    1. cmsuijkerbuijk

     Volgens het Meertens Instituut:
     Anne als eerste naam (Bij vrouwen): 29720 (0,4005%)
     Sophe, zowel eerste als volgnaam: <5 (<0,0001%) (Niet te meten)

     ANNE SOPHE (of Anne-Sophe) als combinatie: Komt in Nederland NIET voor!
     Gegevens uit 2014.
     Jouw claim, dat je dus een veel voorkomende voornaam hebt is uit de lucht gegrepen en pure fantasie, om interessant over te kunnen komen en daarbij maak je eens iemand die dat in twijfel trekt, ook nog eens uit voor idioot. Wie is hier nu de idioot? Betere research de volgende keer!

     1. dario

      EN dan de achternaam er ook nog bij he

    2. dario

     NIET ZO’N VETTE BEK VENT

    3. Vliegenvanger

     Ik heb er nog nooit van gehoord, dus nu ben ik een idioot?
     Het is wel een idioten naam, past goed bij jou.

   2. Vanduinen

    Anoniem zeker ?

  4. Vanduinen

   Er is al teveel aandacht aan hem besteed, Anne Sophe ! Over twee jaar is over en voorbij. Een poppenkast figuur in een aftands theatertje.

   1. Siemien

    Nou nee hoor vendunen, FvD floreert als nooit tevoren

    1. Garland S. tucker

     Ik heb geen Koran in huis, geloof er niet in. De bijbel is een erfstuk en lees ik nooit.

     Wel heb ik een boek over Ludendorff leerzaam, kan je zien wat een stuk tuig dat was

     1. Bosche draak

      En met de logica die die idioten hanteren maakt jouw dat dus ook een stuk tuig.

      Snap je nu waarom het een logica van lik m’n vestje is?

   2. shidaian

    Jan Klaassen Vanduinen zit er volkomen naast Maar ja dat is ook niet de slimste poppenkast figuur

  5. shidaian

   Kijk een in de spiegel en schrik je niet te pletter om wat je ziet. Verschrikkelijk onbenul nl.

  6. cuoretx

   Ach wat een slap gezwets. , Kijk maar eens naar de VVD en Groen links die komen meer in de buurt van de LPF.

 2. meneer cactus

  integriteit is voor velen een vreemd woord

  smerig politiek spel spelen is mode

 3. Lucebertje

  Het bewijst slechts voor welke denkers Baudet bijzondere belangstelling had.

 4. ZiggyStardust

  Als dit het gedachtengoed van Baudet zou zijn, dan had hij die boeken al lang geleden gelezen, en niet nu pas besteld.
  Fijn dat dat bekrompen hoopje ellende genaamd Baljeu opgerot is.

  1. hansishier

   heeeel scherp ziggy! +1

 5. Isengrijn

  Dat zijn allen goede boeken. Niets mis mee.

  Behalve natuurlijk, als je niets met je eigen bevolking, tradities en je geboortegrond hebt…

  1. hansishier

   beter goed gekopieerd dan slecht verzonnen,…

   1. Isengrijn

    ?que¿ @Hans?

    1. hansishier

     beter goed gekopieerd uit die boekjes en er wat van opgestoken dan slecht zelf verzonnen,.. lees; Rutte een zijn zootje

 6. Drollevanger

  Een goede zaak van Baudet. Lees de boeken en schrijfsels van je vijanden, dan weet je tijdens een debat tenminste waarover je het hebt.
  Zoiets moesten meer partijgenoten van andere partijen doen, zodat ook zij mee konden praten tijdens woordenwisselingen.
  Ik zag onlangs die meneer Zegers van het CU tijdens een debat over het klimaat. De arme man wist absoluut niet waarover het ging.
  Zoiets moeten we niet hebben. Graag kennis van zaken zoal Baudet, bij een volksvertegenwoordiger.

 7. Sprookjesfiguur

  Menig ‘Nederlander’ heeft de koran in huis liggen. Daar is Mein Kampf nog een lieverdje bij. Elk boek mag gelezen worden. Er zijn Islam critici genoeg die de koran hebben gelezen, en dat zijn zeker geen moslims. Het zijn pas Nazi praktijken deze te verbieden en verbranden. Je mag het er mee eens of oneens zijn. Daar discussieert men dan over. Dat noemt men vrijheid.
  Een van de punten waar ik het met Wilders mee oneens ben.

 8. Deathspank

  We hebben onze mond vol van het feit dat Nederland een vrij land is, waar dingen als vrijheids van meningsuiting en kennis tot je nemen een groot goed is. Mensen veroordelen elkaar zo snel, en geloven wat ze goed uit komt. De FVD heeft geen raar of extremisch beleid gevoerd, of daartoe aangezet. Voorlopig komen ze alleen maar op voor onze belangen die door andere partijen verkwanseld worden. Denk bijvoorbeeld aan onze pulsvissers, pensioen stelsel en nu bijvoorbeeld de Amsterdamse aannemer die uit zijn eigen pand gegooid wordt. Ik ben blij dat Baudet boeken leest, deze kennis zie ik regelmatig terug in de 2e kamer. Hij is een van de weinige die kennis van zaken heeft.

 9. Vanduinen

  Velen hier op DDS denken dat Baudet een zoon van een god is en spreken over hem met gepaste eerbied.

  1. Siemien

   Dat liegt vendunen/rientje dat hij barst en dat weet Lao/tengo zelf ook, hij begrijpt het ook gewoon niet en laat dit zeer duidelijk merken

  2. Thrower

   Hè is ‘chosen’, zoals Trump.

   🙂

 10. Piet51

  Dat stapeltje boeken roept bij mij wel wat vragen op. “Dagboek van de duivel” van Wittman en Kinney ligt twee keer op het stapeltje; dubbel besteld? En de dikke pil van Matthäeus en Bajohr ligt er in de Engelse en Duitse versie; waarom ook dubbel in twee talen?
  Dit roept bij mij twijfel op of dat stapeltje wel door Baudet is gekocht en door Baljeu gefotografeerd, of dat die boeken kort geleden door Baljeu zijn verzameld (in zijn eigen boekenkast misschien?), gefotografeerd en gepresenteerd als leesvoer van Baudet.

  1. Siemien

   Je reactie is tevens het antwoord op je vragen

 11. Deathspank

  Mensen weten niet meer wat het betekent om in een vrij land te leven. Iedereen moet hier vrij kunnen spreken en denken, waar lezen onderdeel van is. Je wordt tegenwoordig zo snel veroordeelt maar luisteren niet meer naar elkaar en kunnen alleen nog maar schreeuwen. Beoordeel iemand aan de hand van zijn acties, en niet op basis van vooroordelen. Voorlopig heeft Baudet zich keer op keer ingezet voor Nederland en zijn bevolking. Denk bijvoorbeeld aan de pulsvissers, de pensioenen en ook nu weer zet de FvD zich weer in voor de amsterdamse ondernemer die door illigale immigranten (we’re here) uit zijn eigen pand is gezet. Keer op keer is Baudet een held in de 2e kamer doordat hij kennis van zaken heeft.

 12. Garland S. tucker

  Inderdaad een misselijke suggestieve actie….

  Ik vraag me intussen wel af wat voor club FvD is met zoveel haatdragende mannetjes, ook Baudet is niet vrij van die vervelende karaktertrek

 13. Jack Flash

  Als je alle debatten met Baudet erbij googelt valt het op dat hij nogal een realistisch kijk heeft en bij de inhoud blijft.De rest vindt het nodig om zoveel mogelijk energie te steken in het stigmatiseren van deze jongeman omdat het met inhoud niet lukt.Behalve PVV en SGP.

 14. Michael M

  Wat veel mensen niet begrijpen is dat wanneer een persoon over de scheef gaat door bijvoorbeeld een greep uit de kas, diefstal uit het porseleinen kastje. Het stelen van waardevolle sieraden en dan ineens worden gesnapt, dat deze dieven totaal geen houding meer weten te geven.

  Ze weten er dan ook geen raad mee hoe ze dit aan alle burgers in Nederland of waar dan ook te moeten verkopen. Wanneer alle ogen gericht staan op de dief, want pikken is verboden, dan zal voor dieven de enige uitweg zijn om over anderen te liegen om zo alle gerichte ogen om de tuin heen te leiden. Dit zie je dus nu ook gebeuren binnen de FVD.

  Men zorgt voor een leugentje of meerdere leugens en vele burgers zijn die graaier uit de geldkist alweer vergeten en zien hem als een argeloze zielige man dat zich altijd keurig heeft gedragen maar vervolgens wel de partij zwart maakt om er zelf beter van te worden. Dat is dus twee of meerdere mooie kansen. Steel en Lieg en je komt een heel eind in dit leven blijkt maar weer voor de zoveelste keer. Dat kennen we ook van andere politici bij de partij VVD.

  Zou gewoon een ieder adviseren alle live debatten terug te zien van de afgelopen jaren om mensen echt te begrijpen. En niet altijd media nieuws te geloven. Ga zelf op onderzoek uit. Volg politiek. Iedereen maakt fouten. Maar er zijn nu eenmaal mensen welke er echt een zooitje van maken.

  Henk Otten en Robert Baljeu spelen nu wel een echt gemeen spelletje. Want ze blijven doorgaan omdat Henk zelf gesnapt was bij het stelen uit de geldkist van de FVD.

  Jammer !!!

  1. Deathspank

   Inderdaad jammer, maar gelukkig is Otten slechts een dikzak zonder enige karisma. Geloof niet dat hij veel stemmen krijgt bij de volgende verkiezingen. Als ik Fvd was zou ik hele verhaal lekker laten doodbloeden, geen aandacht geven lijkt mij het beste.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.