Escalaties nemen toe in Hongkong!

Afgelopen nacht ging het weer flink mis in Hongkong. De betogers raakten slaags met de veiligheidsdiensten. De geweldsescalaties nemen met de week toe. Vannacht zijn er weer 29 mensen opgepakt omdat ze flink tekeer gingen tegen veiligheidsdiensten. 

https://twitter.com/Sywert/status/1165502278121459712?ref_src=twsrc%5Etfw

De agressie is ten alle tijden gericht aan de Chinese overheid. De nu nog autonome stad Hongkong zit er niet op te wachten om onderdeel uit te gaan maken van de totalitaire staat China. Hongkong heeft al decennia kunnen proeven wat kapitalisme inhoudt en de inwoners zitten er logischerwijs niet op te wachten om te worden opgeslokt in de dictatuur van Xi Jinping.

Gister namen de escalaties zo erg toe dat de politie genoodzaakt was om voor het eerst in tien dagen weer traangas te gebruiken. Delen van het openbaar vervoer moesten worden stilgelegd vanwege de escalaties.

Waar de protesten enkele maanden geleden begonnen om een wetsvoorstel om gearresteerde mensen naar het vaste land – dus China zelf – over te brengen zijn de protesten verandert in een pro-democratie protest. De alsmaar groeiende invloed van China in hun dagelijks leven is iets wat de mensen met verschrikking aan zien. De houding van de leiders van het bestuur van Hongkong vinden ze te passief en daarom eisen ze ook het vertrek van het huidige bestuur.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. joey

  Het westen moet zich niet bemoeien met totalitaire staten,daar komen grote problemen van,laat ze elkaar lekker afmaken!
  Kijk naar Libië,Irak,Syrië,daar moest en moet zonodig de democratie (oliebelangen) ingevoerd worden,daar ligt de kernoorzaak van immigrantenstromen!
  Dolle honden kan niemand temmen!
  Gaddafie en Hoessein hadden dat wilde woestijnvolk mooi onder controle!
  Wij,de EU hebben helemaal niets onder controle,omdat Europa vol zit met krachteloze linkse politici.Misplaatste humaniteit en een links electoraat met chronisch altruïstisch kuddegedrag vindt de illegale immigratiestromen noodzakelijk,en maakt hiermee Europa een deelstaat van Afrikaanse en Arabische landen!

 2. Agios

  Op socialisme zit HongKong dus niet te wachten. Wat dat betreft hebben ze gelijk. Socialisme heeft nog nooit iets goeds opgeleverd en dat hebben ze zich in HongKong gerealiseerd. Slimme mensen daar.

 3. Tman

  Rechtse krachten moeten gaan heersen over Europa ,anders ziet de toekomst er slecht uit!
  Putin,Trump,Xi Jinping en Boris Johnson zien lachend toe hoe de zelfdestructieve EU zijn eigen sociaal/economisch en politiek graf delft!

  1. Watcher

   “Rechtse krachten moeten gaan heersen over Europa”

   Dat ga jij niet meer meemaken.

   1. Tman

    watch:
    Is dat zo?
    De impact ongebreidelde illegalen import is nog niet ten volle merkbaar en doordrongen tot de het suffe ervaringsveld en linkse bevattingsvermogen van het electoraat!
    Maar dat laat niet lang meer op zich wachten,het is nóg geen 2021!

    1. Watcher

     Haha altijd ruim voor de verkiezingen roept rechts, let maar op.
     Resultaat – een paar armoedige zeteltjes en geen deelname in coalitie.
     Zolang de meerderheid van de bevolking het goed heeft komt jouw zo gewenste gure rechtse wind er niet.

 4. tonna

  Een volk krijgt uiteindelijk de leiders die ze verdiend hebben!
  Dat de EU überhaupt bestaat,heeft zijn oorsprong in de laksheid,domheid en gemakzucht van het volk!
  Nu zitten we met de gebakken peren.
  Weten jullie nog?Eerst het zuur dan het zoet haha,het wordt 100% zoutzuur!

 5. Trude Herr

  Ik vrees ,dat op den duur het net als met de Krim, beslag gelegd wordt op de stad. Later zeggen wij “hoe heeft dat allemaal kunnen gebeuren” en gaan door met adem halen.

 6. Ritter

  China streeft naar wereld hegemonie. ( het plan 2025 me de zijde route)

  De buurlanden van China zijn bezorgd en ook het westen zal de Chinese druk voelen. China investeert veel geld in de opbouw van zijn leger. Vooral de marine en luchtmacht. En dat is voor offensieve doelen.

  Het westen heeft China haar gang laten gaan en zelf meegeholpen aan de groei van China.

  En nu China machtig genoeg is keert het zich tegen het westen en wil overheersen op ieder terrein.

  Trump probeert daar een stokje voor te steken maar zoals Trump zegt had het al tien jaar geleden moeten gebeuren. Maar toen waren er geen krachtige leiders die het tegen China durfde op te nemen.

 7. Rosasolis

  De burgers van Hong-Kong zijn alleen half-Chinees. In feite, zijn ze meer Engels dan Chinees. Na jarenlang een Britse kolonie geweest, zijn zij nu veel meer bewust dan ooit van tevoren van hun Britse afkomst, onderwijs, vordering en samenleving. In Toronto, waren er tijdens mijn studie jaren geleden enkele zeer getalenteerde muzikanten uit Hong Kong. Een aantal waren vocalisten met een mooie stem voor barok muziek, en ik werkte met ze samen. Enkele waren pianisten en ook anderen spelden orkest instrumenten. Maar Een ding was duidelijk: al deze leerlingen uit de toenmalige Vrije Hong Hong waren meer aan typische Engelse tradities getrouwd, dan aan die van de oude China. Na de collega’s of repetities voor concerten, werd ik vaak uitgenodigd
  “voor de thee”, in de latte middag. Dan had de Hong Kong studenten een zaaltje van de universiteit gekregen om een typische Engelse Tea te organiseren om wat geld voor de studenten te krijgen. Omdat ik ook van Engelse afkomst ben, ging ik altijd naar de
  Tea’s van deze arme Hong-Kong studenten om hen te steunen, en van hun heerlijke echte thee te genieten, met heerlijke gebak…
  Omdat vele Nederlanders niet weten over de
  Engelse Tea traditie; het gaat om een project om arme mensen te steunen dat door de gemeente en de kerk wordt gesteund. Je krijgt eerst een formulier waarvan je meld wat je wil doneren, of koekjes of een cake. Dan kom je in de middag om na een zeer zware studie of werkdag, naar een rustige plekje waar je van een echte kopje thee kan genieten,
  met wat gebak om bij te komen. En voordat je naar huis ga, neem je ook een heerlijke versgebakken cake of een doos koekjes mee. Toen was er al in mijn studie tijd enkele van mijn Hong-Kong collega studente een aantal die de buien hebben zien komen. Toen zij naar Toronto kwamen waren ze, net als ik vreselijk arm. Wij kregen onze studie beurzen, maar verder niets om voor onze dagelijkse leven. Dus zochten de Hong-Kong studenten hulp
  van de bekende Engelse Anglicaan kerk, om te laten zien dat zij nog steeds meer
  Engels-westers zijn, dan dat zij deel nemen van het communist regiem van China.
  Maar helaas was de regering van Communist China allang bezig om ook Hong-Kong
  op te slokken en onder hun controle te zetten. Maar de bevolking van Hong-Kong zal dit ellende niet accepteren. Gaat de communistische dreigingen door, dan zal het veel erger gaan worden met de massa demonstraties in Hong-Kong. Maar dan zal er honderden levens als slachtoffer gaan sterven, net als in Peking van jaren geleden.
  Eerst gooi je traangas, en daarna als dat niet helpt, dan ga je op gewone burgers schieten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.