Groeiende apartheid in Nederland: ook bij de linkse Volkskrant krijgt men het benauwd

Elma Drayer schreef het boek Witte schuld. De nekharen gaan u waarschijnlijk ook direct strak overeind staan, maar dat is gelukkig niet nodig. Zij schopt, ondanks dat ze links is, tegen identiteitspolitiek aan. Wordt men bij links ook langzaam wakker?

Ze ziet hoe debiele activisten en partijen als BIJ1 de boel hier flink aan het verzieken zijn. Hoe men vanuit die contreien de ‘witte mens’ een erfzonde aan probeert te praten door het slavernijverleden en de Holocaust bij het minste of geringste te betrekken. Hoe zij ‘als witte vrouw’ eigenlijk haar mond moet houden omdat ze niet zou weten wat racisme is. En hoe dagen als 4 mei worden misbruikt door deze figuren:

“Bij1, de partij van Sylvana Simons, plaatste op 4 mei een tekst op Facebook dat ze in het bijzonder denken aan vergeten groepen als Roma, Sinti, lhbti’ers en mensen met een beperking. ‘We spreken extra dank uit aan de moslims en mensen van kleur voor hun rol in de bevrijding van Nederland’, schreven ze. De Joden werden überhaupt niet meer genoemd. Hoe krijg je het voor elkaar?”

Nu zijn dat geen opmerkelijke observaties. Haar stukje over haar tijd bij Trouw is dat echter wel. Ze twijfelde aan de bronnen van Perdiep Ramesar maar durfde dat niet te zeggen, uit angst om voor ‘racist’ te worden uitgemaakt. Wat zij zelf van dichtbij mee heeft gemaakt, ziet ze (in iets andere vorm) ook bij universiteiten gebeuren. Daar buigt men ook véél te makkelijk voor activisten met een agenda gericht op identiteitspolitiek.

En al dit gedram begint ook een duidelijk effect te krijgen. Niet alleen geven makelaars al aan welke buurten onveilig kunnen zijn voor lhbt’ers, white flight zal binnen de kortste keren ook een fenomeen worden. Niet omdat men racistisch is, maar men heeft gewoon geen zin meer in het continu te horen krijgen dat ze slecht zijn vanwege hun huidskleur. Dat ze ‘awareness’ moeten hebben, niet mee mogen praten, hun cultuur moeten opgeven en alles moeten aanpassen omwille van ‘inclusiviteit’. Het begint bij mensen te dagen dat deze figuren niet van ophouden weten: het is nooit goed. Logisch dus dat mensen anderen op gaan zoeken die niet zo blijven drammen en waar wél een kader mee kan worden overeengekomen. En het grappige is dat dit idee zich nu langzamerhand ook in het linkse brein begint te manifesteren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Partijen als DENK en BIJ1 zijn een reactie op het toenemende racistische klimaat en haat tegenover mensen met een ander huidskleur en discriminerende “tradities” als Zwarte Piet. DENK en BIJ1 krijgen nimmer mijn stem en doch heb ik alle begrip voor hun bestaansrecht. Blijf vooral Wilders en Baudet toejuichen en dan groeien DENK en BIJ1 gewoon mee

  1. Ego-non-solus

   Anne, wat bent u een waardevolle aanvulling op deze site. Geluiden als de uwe werden hier nog niet eerder gehoord. Fijn dat u ook bij iedere blog uw stem wilt laten horen!

   1. M de ruyter

    Mister ergo, Zeker! Fantastisch zelfs! Ze laat het hypocriete en dubbele van het “progressieve “linkse identiteit en slachtoffer klassenstrijd denken prima zien! Links heeft de sociale klassenstrijd ingeruild voor een slachtoffer klassenstrijd.
    In dat denken Is de blanke man de Bourgosie en dus altijd dader. En minderheden altijd slachtoffer.
    En alles is in die strijd geoorloofd zelfs omgekeerd racisme en over bijvoorbeeld vrouwenonderdrukking bij minderheden word al helemaal niet gepraat , en sharia rechtbanken moet eigenlijk ook kunnen. (Want slachtoffer)
    Dus gewoon mmarxisme 2.0
    Als een (blanke)christen in het openbaar zou zeggen dat zijn vrouw en kinderen naar hem moeten luisteren en de 10 geboden weer gepraktiseerd, nou dan is het land te klein! Of als baudet zegt dat héél misschien die late abortussen toch niet zo’n goed idee zijn..

    1. merlot

     Wat je beschrijft is cultuurmarxisme 2.0

     Alleen linkse droppies zien dat niet.

  2. Mars020

   Partijen als de PVV en het FvD, zijn een reactie op het toenemende dominante islamitische, intimiderende en criminele klimaat in Nederland. Blijf vooral Denk en Bij1 ophemelen en de PVV, plus het FvD groeien vanzelf mee.

  3. meneer cactus

   racistisch ?

   vrouwen en allochtonen verdienen de voorkeur. Wie wordt er nu openlijk gediscrimineerd ?

   1. Mar

    Vrouwen, allochtonen en (arbeids)gehandicapten genieten de voorkeur.

    Blanke mannen, die hierover gaan zitten janken, zijn een beetje dom. Hebben een minderwaardigheidscomplex.
    Mannelijke blanke allochtonen en (arbeids)gehandicapten zijn er genoeg in Nederland.

    1. meneer cactus

     Door de uitsluiting op de arbeidsmarkt wordt blanke mannen de mogelijkheid voor de zorg van hun gezin ontnomen . Dat classificeert u als dom ?

     u bent kennelijk erg slim

     1. Mar

      meneer cactus, blanke mannen worden niet uitgesloten van de arbeidsmarkt als er de voorkeur wordt gegeven aan vrouwen, allochtonen of (arbeids)gehandicapten. Als alleen vrouwen de voorkeur genieten, dan is de blanke man (autochtoon, allochtoon of gehandicapt) in het nadeel.

     2. Jv

      Cactus; top verwoord!!!

     3. meneer cactus

      Mar nogmaals , als je 1 groep voordeel geeft benadeel je de andere groep. Das toch geen hogere wiskunde ? Das nu eenmaal zo.

      Als je wilt weten waarom ik er gezond bijgeplakt heb moet je even terug lezen wat jezelf schrijft. Nu ineens zijn de advertentie een wassen neus ? Wat sommige mensen willen zeggen of beweren blijft soms een vraag. Lijken de Snollebollekes wel , naar links ……… naar rechts ………. naar links

    2. meneer cactus

     Dank u voor de bevestiging dat de blanke gezonde man gediscrimineerd wordt. Beetje triest dat u dat ervaart als rechtmatig. Het is en blijft verboden discriminatie waarvan akte.

     1. Mar

      Meneer cactus, nogmaals enkel en alleen als er specifiek wordt gezegd dat alleen vrouwen!!!!! in aanmerking komen voor de baan.
      Waarom plakt u er ineens gezond bij, als ik het vragen mag?

      En nog een weetje voor u, dergelijke advertenties zijn een wassen neus. Als puntje bij paaltje komt, heeft de sollicitant net niet genoeg ervaring of niet de juiste papieren of toch niet wat ze zoeken.

    3. M de ruyter

     Mar, in onze grondwet staat dat onderscheid maken op grond van ras geloof of geslacht. verboden is.
     Als je het geconstitueerd rascime waar we eindelijk van af waren, weer terug gaat brengen in de vorm van “positieve discriminatie ” hoe treurig en hypocriet zijn we dan bezig!

  4. meneer cactus

   3 maal ho e ra voor zwarte piet

  5. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen. Niknok!

  6. Jv

   Moet wel Anne, anders heeft het rechts denkende volk helemaal niemand meer en kunnen deze lui ons land de laatste mokerslag toebrengen met behulp van dat smerige linkse zootje daar in Den Haag!
   Kortom het is ONS land, goedschiks of kwaadschiks zal het ONS land blijven!

  7. Angelus pacis

   Gnadige Frau Sturmbahn Fuhrerin Schillersdorf, Sie haben es nicht gewusst……….Nog niet zo lang geleden waren Wilders en Baudet niet nodig. Waarom nu wel…….Niet gaan huilen als we geen controlle meer hebben over het Islam monster. Niet zeggen dat je het niet wist en krokodillen tranen huilen want dan is het te laat. Mit Verrätern werden kurze Fallen gemacht…….

  8. Ron

   Draai het eens om Anne.
   Als ze zich aanpaste aan het gast land was er niet zo’n heisa nodig. Als wij immigreren moeten we ons ook aanpassen. Ze maken zelf de kloof tussen de bevolkingsgroepen groter. Dus actie reactie.

  9. Limburgse Separatist

   We blijven vooral Baudet en Wilders toejuichen. Als ze racisme ondervinden verkassen ze toch naar hun thuisland.

  10. Joshuak

   Lekker logica weer want die onzin bestond al lang voor Wilders en Thierry er waren..

   Juist zij waren een reactie op het feit dat links heel veel dingen censureert.. Het moralistisch rechts van vroeger is links van tegenwoordig..

   Je weet wel dat soort types die Harry Potter wouden verbieden want beledigend enzo.. Onder dat groepje vallen jullie nu.. En steeds meer mensen beginnen dat te zien..

   Waar het vroeger stoer was on links te zijn en tegen dr stroming in te zwemmen zal het binnenkort rechts worden die gaat genieten van de protest stemmen..

   Hetzelfde als de Democraten graven jullie je eigen kuil waar je zometeen heel moeilijk uit kan komen..

   Maar ik klaag niet, want wil de wereld van jullie linkse ratjes wel zien exploderen..

 2. Kretoloog

  Antje Sopje Schillenboer: gelukkig nog een dame met een echte Germaanse naam. Dat geeft de burger moed! De beroerde inhoud van haar comment nemen we dan wel voor lief.

 3. EU kok

  Wat een probleem.
  Het SSV (Sylvana Simons Virus) heeft ook Wout besmet.
  Zou een goede virusscanner hem nog kunnen redden ?

  1. Ego-non-solus

   En EU Kok verblijdt ons ook weer met een altijd goed onderbouwde mening. En altijd weer een verrassing wat hij vindt, het zal nooit eens hetzelfde gedram zijn.

  2. Hermann

   Diep in zijn Register duiken, maar elke verandering daarin is niet zonder risico.

 4. Jumping

  Is de tijd al rijp, voor een iets andere benadering, als van de Nederlandse vorm van de Gele Hesjes.
  Moeten de taferelen, zoals die van de Franse Gele Hesjes de boel wakker schudden.?

  Stop Linkse clubjes met het DEMONISEREN, voor het te laat is.

 5. Hermann

  Door voortdurend de naam van deze partijen te benoemen krijgen ze de aandacht. DDS gaat daarin mee en Sylvana krijgt haar podium.

 6. Hermann

  Diep in zijn Register duiken, maar elke verandering daarin is niet zonder risico.

 7. meneer cactus

  volgende gemeenteraads verkiezingen zijn we verlost van haar

 8. merlot

  “Het begint bij mensen te dagen dat deze figuren niet van ophouden weten: het is nooit goed. Logisch dus dat mensen anderen op gaan zoeken die niet zo blijven drammen en waar wél een kader mee kan worden overeengekomen. En het grappige is dat dit idee zich nu langzamerhand ook in het linkse brein begint te manifesteren.”

  Eén zwaluw maakt nog geen zomer.

 9. merlot

  “Er is een ontzettend ingewikkelde verhouding tussen de antiracismebeweging en antisemitisme. Dat is iets van de laatste tien jaar. Dat heeft te maken met de obsessie van de antiracisten met Palestina. Er kan geen demonstratie zijn of er is een Palestijnse vlag bij, ook als het daar helemaal niet over gaat. Joden worden vaak als wit en geprivilegieerd gezien door de antiracisten. Uitgerekend een groep die vanwege hun afkomst werd weggevoerd en vermoord, zij hebben aan den lijve ondervonden wat identiteitspolitiek kan betekenen, uitgerekend die groep mag niet meedoen aan het debat.”

  Goede analyse. Alleen zou ik “er is een ontzettend ingewikkelde verhouding” (want dat is policortaal) vervangen door: er is een direct verband.

 10. Brennivin

  “Groeiende apartheid in Nederland”
  Inderdaad, doordat clubjes als Bij1 zichzelf blijven segregeren en vooral iedere keer maar weer de verschillen tussen blank en zwart lekker aan te dikken door idioot slavernij gezwets.

 11. Kapitein Haddock

  “Bij de linkse Volkskrant krijgt men het benauwd!”
  Gaan de Gutmenschen het door krijgen dat Volkskrant een grote
  leugenachtige-Linkse-opstokers krant is?

 12. Jv

  Laten we als rechts denkenden er nog een flinke schep bij bovenop doen.
  Zodanig, dat links niet meer weet waar ze het zoeken moeten.
  De linkse kerk wil er niet aan en snappen nog steeds niet dat juist de niet “witte” mensen de grootste racisten zijn!
  Dat is inmiddels wel gebleken door de feiten hoe dat wijf Simons als gekleure te keer gaat tegen ons “witte” mensen, notabene de mensen die haar uit de stront hebben gehaald en gezorgd hebben dat ze haar verdere leven aan het sociale infuus kon liggen.
  Schop dat wijf het land uit want psychopaten hebben we inmiddels al genoeg, vooral bij links!

 13. Extreem Realist

  De meeste witte mensen hebben helemaal geen erfzonde, voor zover dat bestaat, mijn voorouders en de voorouders van de meeste witte mensen hebben helemaal geen slaven gehad of er in gehandeld en hadden ook helemaal geen geld of tijd om ergens een land te gaan koloniseren. Dat is maar een klein groepje witte mensen geweest en het waren niet alleen witte mensen die dat soort dingen deden, er zijn ook heel veel witte mensen als slaaf verhandeld en er is ook land gestolen van witte mensen. Dus waarom krijgen alleen de witte mensen hier de schuld van? Dat is pure racisme maar daar hoor je niemand over want schijnbaar mag je witte mensen alles aanrekenen en voor alles laten opdraaien en discrimineren, wanneer wordt dit eens besproken en aangepakt?

 14. Ruth

  Anne Sophe Schillersdorf,

  Partijen als Denk en Bij1 zijn juist de partijen die racistisch zijn tegenover de autochtone Nederlanders.
  Deze partijen willen tweedracht zaaien.
  als iedereen zich gewoon aan zou passen zou er niks aan de hand zijn.
  Deze partijen zijn goed in overal tegen aanschoppen en zich niet aan de wet willen houden. en altijd in de slachtoffer rol kruipen.
  Maar aan jou reacties te zien is die bovenkamer van jou niet helemaal helder.

 15. Ruth

  En gekke Syl houdt blijkbaar van apartheid want ze wil o zo graag altijd wit en zwart
  benoemen. wat hebben de mensen van heden met het verleden te maken.
  Kijk eens naar de toekomst en hou op met die appartheid.

 16. Decca

  Is het niet eenvoudiger om die racistische clubjes uit onze samenleving te verwijderen. Deze splijtzwammen zijn van 0 en geen waarde.

 17. Bes Tolen

  Mar. Blanke mannen worden wel uitgesloten. Ik heb bij een grote rijksdienst gewerkt tot voor dertig jaar waar dat systematisch toen al gebeurde. Reden voor mij (en zelfs voor vrouwen) om te vertrekken en eigen zaak te beginnen. Trouwens, die rijksdienst pochte altijd over zichzelf maar er klopte geen biet van het personeelsbeleid. Ik had een tijd lang van die grifverkeerde bazen waarvan geen hout deugde. Christelijk tuig zou je kunnen stellen. Altijd met zichzelf bezig. Zulke lui maken goed werk en juiste ontwikkelingen onmogelijk en kosten het land miljarden euro’s. Zo worden ook interne fraudes nooit aan de orde gesteld. Want daartoe ontbreekt het vertrouwen bij de werknemers. De logica is dat die zichzelf niet in de waagschaal stellen als ze wat ontdekken. Ik heb het dan wel over grote bedragen. Ik haat verrot Nederland.

 18. Drollevanger

  Ik heb vroeger ook op negerlanden gevaren en nooit bij mij iets van racsisme gemerkt, maar door dat Simonsfiguur begin ik een hekel te krijgen aan onze negroide medemens.
  Deze nu gelukkig nog lichte weerzin bestaat bij mij niet richting Hindoes, Indianen, mongoliden of anderen.
  Deze gedeeltelijke afstammeling, gezien haar lichte huidskleur, van slavenhouders ziet kans een racistische overtuiging nieuw leven in te blazen.
  Gefeliciteerd.

 19. peetjuhhhh

  Hoe meer apartheid hoe beter. Ik zeg de slavernij terug en die simons weer waar ze hoort bij de beesten aan de ketting. Je kan een primaat wel uit het oerwoud halen. Maar dat oerwoud komt nooit uit de primaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.