VVD-Limburg vol op het orgel: "verbod gezichtsbedekkende kleding streng handhaven"

Geen categorieaug 03 2019, 17:00
Tuurlijk: de jongens en meisjes van de VVD doen even stoer over wetshandhaving. Ze willen dat iedereen het 'verbod op gezichtsbedekkende kleding' gaat handhaven, ook de OV-bedrijven. Eigenlijk is het hilarisch: eerst dertig jaar lang alles op z'n beloop laten gaan en nu ineens van buschauffeurs eisen dat ze de fouten van VVD-politiek goedmaken.
VVD-Statenlid Teun Heldens vroeg deze week via schriftelijke vragen aan het provinciebestuur of ze willen toezien dat vervoersbedrijf Arriva de wet streng zal naleven, zo lezen we op de website van 1Limburg. Vanaf deze week is het namelijk verboden om met gezichtsbedekking in de openbare ruimte aanwezig te zijn. Het verbod geldt ook voor ziekenhuizen en het openbaar vervoer. In de media en ook in de Eerste Kamer kwam het woord 'boerkaverbod' vaak ter sprake, maar dát is de wet definitief niet.
Deze wet dames en heren leidt tot micromanagement in de samenleving waarbij volksvertegenwoordigers niet het bestuur controleren, maar de bevolking. En waarbij buschauffeurs het slachtoffer worden van de afnemende veiligheidssituatie in Nederland, immers is veiligheid de officiële reden waarom het verbod op gezichtsbedekkende kleding is ingevoerd. Blijkbaar is dit hoe het in Nederland werkt. Wegkijken en dan vervolgens anderen vragen de problemen op te lossen.
Statenlid Teun Heldens heeft tevens vragen gesteld bij de opmerking vanuit de sector 'dat het van de context afhangt' of bestuurders van voertuigen iemand aanspreken op de nieuwe wet. Dat dit sowieso van de context afhangt is logisch: er wordt niet van een buschauffeur verwacht dat hij 100 meter op het station moet rondlopen om iemand aan te spreken op 'de wet'.
Lekker nuttig, die vragen van Heldens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten