Sneu: secretaris Oucharia van de Imam Malik moskee ziet in ‘boerkaverbod’ een nieuwe Holocaust

Rachid Oucharia is secretaris van de Imam Malik moskee te Leiden en ziet in de nieuwe wet Gezichtsbedekkende kleding, ook wel het ‘boerkaverbod’ genoemd, vergelijkingen met de Holocaust, de massamoord op miljoenen joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het meest opmerkelijk is dat de wet echter geen melding maakt van het woord ‘boerka’ of ‘moslims’, dus waar heeft hij het over? 

Het is werkelijk waar om te janken, maar Oucharia ‘oeh sharia’ doet het toch echt: hij vergelijkt de nieuwe normen vanuit de Rijksoverheid, dat Nederlanders herkenbaar over straat gaan, met de aanvang van genocide! Bizar! Niet dat ik zit te wachten op wetgeving van kledingvoorschriften, maar de uitspraak van de secretaris van de moskee is om onpasselijk van te worden.

Nu zou hij kunnen reageren met de tegenwerping dat het simpelweg de intentie is om de boerka van de straat te krijgen. Dat is het deels ook, maar dat is iets anders dan een aanval op een bevolkingsgroep en dit als aanvang van een genocide zien. De wet draait erom dat we elkaar fatsoenlijk kunnen begroeten op straat, meer niet. Dat hoort bij een open samenleving en het is gewoonweg sneu dat daar een wet voor nodig is.

Oucharia verwisselt waarschijnlijk het publieke debat over de implicaties van de wet voor de boerka in de openbare ruimte met de daadwerkelijke wet. Zijn perceptie laat dus te wensen over. Verder is het volstrekt logisch dat Nederlanders het onprettig vinden om met boerka’s te worden geconfronteerd, nu we het er toch over hebben. Het is ook zeker niet hét normaal in de islamitische wereld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Lao Tse

  Hier wordt de islam permanent gelijkgesteld met het nazisme. Ik hoorde Teunis daar nooit bezwaar tegen maken.

  Voor dit soort retoriek geldt dat wie kaatst de bal kan verwachten. Het is wedijveren in debiele onzin

  1. Jan de Man

   Jij bent dan ook warm voorstander van de islam en neemt het er te pas en vooral te onpas voor op. Niet verrassend, want binnen de islam zijn warme gevoelens, zoals jij die ook zegt te hebben, voor kleine kinderen gewoon geaccepteerd. Komt dat even goed uit? Nu is voor iedereen duidelijk waarom jij zo graag met de islam heult.

  2. Peter Oudshoorn

   “Het Mohammedanisme is puur nazistisch in de Jodenhaat, in de expansieve oorlogszucht compleet met Blut-und-Boden-Prinzip (grond die eenmaal islamitisch is geweest moet altijd islamitisch blijven), in het Führer-principe (Mohammed, een massamoordenaar, sluipmoordenaar, roofmoordenaar, slavenhaler en kleuterneuker geldt als dé voorbeeldige mens die nagevolgd moet worden), in het racisme tegen vrouwen, in de principiële gewelddadigheid, in de superioriteitswaan ( Übermenschen-waan) die net als in het nazisme gepaard gaat met ziekelijke angst in de vorm van xenofobie, conspirisme (verslaving aan complotdenken) en slachtoffergedrag/rancunisme, dus het voortdurend wijzen naar de “vijand” als oorzaak van de eigen ellende.

   De islam is net als het nazisme meer algemeen totalitair in twee opzichten: de leefregels voor het gehele leven gelden tot in de absurde details en de Koran waarop die leefregels zijn gebaseerd zijn het eeuwige en onveranderlijke woord van God zelf. Dat onveranderlijke woord is vol materialistische platheid, haat en gewelddadigheid. De inhoud van de Koran is voorts irrationeel geordend, zodanig dat de priesterkaste van de islam over de inhoud kan liegen (“Taqiyya”) en de islam als een “geloof van de vrede” kan voorstellen om de “ongelovigen” te misleiden. Dat liegen, die “Taqiyya”, is verplicht in de islam. Het individu heeft geen gewetensvrijheid: zelf denken over moraal is hoogverraad aan de islam. De Koranmoraal geldt bindend voor ieder, op straffe van de dood. Het individu mag niet zelf denken over morele vraagstukken, maar ook niet over de stoffelijk wereld buiten het individu: het gebruik van de Rede is hoogverraad aan de islam. De islam brengt daarom geen wetenschap voort, maar steelt en gebruikt slechts de prestaties van de volken die zij onder het kromzwaard brengen. Wat eenmaal door de “oelema” (de “wetenden”, de priesterkaste) is overeengekomen kan niet meer veranderd worden: dit heet “het principe van de consensus”. In de islam wordt wel vaak de “oemma” (alle Mohammedanen) aangeroepen, het “volk” dus, maar de “oemma” heeft niks te zeggen. Sinds het jaar 900 is er niets wezenlijks meer veranderd in de leer, alleen de papieren massa waarin dit is vastgelegd is gegroeid tot oceanische proporties.”

   Bron: Martien Pennings

  3. Jan de Man

   Nog een citaat dat 1-op-1 op jou van toepassing is: ‘We schrijven allemaal over onszelf, maar we dienen dit feit te verhullen in steeds weer andere, nieuwe vermommingen. – Jan Gerhard Toonder’

   Hieronder lijst met 15 punten die je in feite jouw handleiding kunt noemen. De 15 regels die jij moet hanteren in commentaren onder artikelen of via publieke fora en/of sociale media. Het doelwit van jouw acties is uiteraard de alternatieve berichtgeving die als geen ander de vinger op de zere plek weet te leggen.

   – Begin een verdeel en heers gevecht in de alternatieve gemeenschap.
   – Doe alsof het een hopeloze zaak is om tegen de gevestigde orde te vechten omdat ze ons dan keihard zullen aanpakken.
   – Wanneer er oplossingen worden aangedragen voor bepaalde problemen eis dan keihard en gegarandeerd bewijs dat ze het probleem zullen verhelpen.
   – Kom zelf met oplossingen die zo vergezocht zijn dat ze nooit kunnen werken en die meer schade toebrengen dan dat ze goed doen.
   – Verkondig dat de alternatieve media volledig onbetrouwbaar zijn en alleen maar hun activiteiten uitvoeren om veel geld te verdienen.
   – Overleg met anderen en probeer zoveel mogelijk redelijke commentaren te laten verwijderen/censureren.
   – Zorg dat je zoveel mogelijk kloonidentiteiten gebruikt, ook wel sokpop genoemd, waardoor je zelf in staat bent om een heel leger van trollen te maken.
   – Probeer zoveel mogelijk zaken op sociale media te laten censureren.
   – Wanneer overheden dingen doen die echt niet kunnen, bescherm ze dan door te doen voorkomen dat het in dit bepaalde geval echt niet anders kon.
   – Bescherm de rijken en de machtigen. Doe dit door iedere beschuldiging van criminele activiteiten af te doen als een complottheorie.
   – Vermijd discussie over echt belangrijke zaken en concentreer zoveel mogelijk om minder belangrijke dingen.
   – Gebruik een stroman. Creëer hierdoor een bepaald argument waarvan je weet dat je deze onderuit kunt halen, waardoor jij punten scoort en de ander afgaat.
   – Gebruik de hit and run taktiek. Voer een snelle aanval uit op je tegenstander of de oppositie en zorg dat je daarna weg bent, of laat een hulpje het woord doen.
   – Trek motieven in twijfel. Verdraai of vergroot ieder detail waardoor je het laat lijken alsof je tegenstander handelt volgens een bepaalde agenda of motief.
   – Associeer stellingen van je tegenstander met oud nieuws. Dit is al lang “gedebunked.”

   1. Veteraan

    @ Jan de Man.

    Het klopt als een zwerende vinger maar door op deze Trol te reageren blijft je het gedrag aanmoedigen.
    En geloof mij, na 2 jaar deze bullshit van Trollen en de eeuwige Pavlov reacties te moeten lezen ben ik het spuugzat en velen met mij.
    Al de zgn interactie tussen Trollen en mensen die zich aan hun storen zijn zo saai.

    Maar blijkbaar heb jij de illusie dat jij wat anders kan bereiken dan de honderden reaguurders voor je ?

  4. Kristalix

   Debiele onzin Lao?
   Daar heb jij toch patent op? Zwans.

  5. logisch denken

   De islam staat ook nagenoeg gelijk aan nazisme. Dank je voor de vergelijking. Hitler accepteerde enkel een groot arisch volk zo duldt de islam enkel een groot islamitisch volk.

   De kenmerken zijn zeker aanwezig hufter

 2. Korporaal Monty

  “nieuwe wet Gezichtsbedekkende kleding vergelijkingen met de aanvang van de Holocaust,”

  Deze wet schijn averechts te werken op wat de nobele heer Wilders voor ogen had.

  Wilders wil met deze wet de moslima’s helpen bij het intregeren in onze samenleving.
  Maar kijk wat iedereen nu van deze wet maakt.

  Erg jammer dat de meeste mensen Wilders in deze niet begrijpen en steunen.

  1. Jan de Man

   Ben benieuwd naar jou oplossing m.b.t. de islamisering van ons land.

   1. Korporaal Monty

    Jan de Man is de nieuwe nickname van …..?

    1. Jan de Man

     Niet verrassend dat je geen antwoord geeft, daarom stel ik de vraag nog een keer:

     Ben benieuwd naar jou oplossing m.b.t. de islamisering van ons land.

     1. Korporaal Monty

      “de islamisering van ons land”

      Gaan we dan werkelijk gebukt onder de islam?
      Volgens mij ervaart het overgrote deel van Nederland.
      Kijk naar de feiten. Op welke partijen stemmen de meeste mensen. Niet op anti islam partijen.

      Ik hoef hiervoor dus ook geen oplossing aan te dragen, noem mij dan maar naïef.

      Keuze genoeg uit de diverse volksvertegenwoordigers die dat wel doen.

      Maar vertel welke nickname had je hiervoor?

     2. Jan de Man

      Je ontkent de islamisering van ons land? Je bent bekend met het begrip?

      Islamisering of islamificatie is het proces van de omvorming van een samenleving naar de islamitische religie, cultuur en wetgeving.

      Het betreft hier dus een proces, het gaat langzaam naar gestaag. Ik heb, desgewenst, enkele voorbeelden waaruit duidelijk wordt dat dit proces in volle gang is, te beginnen bij het geouweho*r over het boerkaverbod dat gewoon gehandhaafd dient te worden.

     3. Korporaal Monty

      @jan de man
      “het geouweho*r over het boerkaverbod”

      Jammer dat de meeste mensen Wilders in deze niet begrijpen hè.
      Hij heeft deze wet speciaal voor de moslima’s in het leven geroepen.

      Maar vertel wat was je vorige nickname.

     4. Jan de Man

      Je gaat niet in op de essentie van mijn vraag: ‘islamisering’

      Dat betekent; einde gesprek

     5. Peter Oudshoorn

      Monty, domme man, lees even het artikel van Volkskrant-correspondent Michiel Maas die na 18 jaar de pijp aan Maarten geeft en in een gitzwart somber afscheidsartikel verhaalt over een naar de middeleeuwen afglijdend Indonesië: “Vrolijk Indonesie zucht steeds meer onder het juk van de islam.”

      Zo gaat het langzaamaan in Nederland ook. Alleen sukkels als jij zijn daar blind voor.

     6. Korporaal Monty

      @Jan de Man
      ‘islamisering’

      Dat zou een eindeloze discussie worden.
      Maar de feiten liegen er niet om.
      Als de meeste mensen islamisering zouden ervaren zou Wilders al jaren minister president zijn.

      Maar vertel nu eens.
      Wat was je vorige nickname?

     7. Korporaal Monty

      @Peter Oudshoorn
      ” Zo gaat het langzaamaan in Nederland ook. ”

      Ja ja al jaren worden wij hiervoor gewaarschuwd.

      Gelukkig woon jij in Duitsland.
      Misschien kan jij je kinderen en kleinkinderen over laten komen in het kader van gezinshereniging.

  2. Duke

   Integratie begint met het elkaar kunnen aankijken. Wie zich wil afzonderen middels gezichtsbedekkende kleding maakt duidelijk geen onderdeel van de Nederlandse samenleving te willen uitmaken. Het is jammer dat er geen algeheel verbod is op het dragen van boerka’s en andere tenten.

   Mensen kunnen de meest debiele vergelijkingen maken en schreeuwen wat ze willen, maar dat is onmacht omdat het gelijk niet aan hun zijde is.

 3. DidiMadloba

  Overdreiven is ook een vakg, zouden Hagenezen zeggen.

 4. Veteraan

  Een holocaust voor moordenaars, verkrachters, dieven en bedreigers en dus mensen die elke vorm van vrijheid en normale normen en waarden aantasten.
  Mag voor mij meteen ingaan.
  En als daarvan 80 % agressieve moslim is zij het maar zo.
  Bij die overige 20 % zitten Tokkies en psychopaten zoals de Trollen hier.

  Wanneer beginnen de razia’s ?

  1. Jan de Man

   “Bij die overige 20 % zitten Tokkies en psychopaten zoals de Trollen hier.”

   En vergeet niet dat er hier iemand rondhangt die warme gevoelens heeft voor kleine kinderen en die heeft geschreven dat fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk is.

   dagelijksestandaard.nl/2019/08/marianne-zwagerman-legt-vinger-op-etterende-wond-van-maatschappij-kwetswinst/#comment-1107920

   1. Veteraan

    Ja, Jan de Man.
    Maar niet reageren op Trollen a.u.b.. Het houdt niet op, niet vanzelf.

    1. Jan de Man

     Dat klopt, des te beter om er af en toe even een schijnwerper op te zetten, er bestaan inmiddels genoeg citaten met bronvermelding.

  2. Jan de Man

   Nog een krachtig citaat van Ebru Umar, zij vergelijkt de geest van islam, die hier vaak zo stellig wordt verdedigt, met de geest van een p*dofiel, niet geheel toevallig!

   Het meisje op de foto die in 2003 is genomen door Thomas Schlijper, lijkt in niets op mij. Het snoetje is lief en onschuldig, je hart breekt ervan. Het kopje is echter ingezwachteld in witte doeken. Het arme kind zal maar bij iemand seksuele driften opwekken – de moslimgeest doet niet onder aan die van de p*dofiel.

   Bron: ebruumar.nl/358/hoeveel-zijn-het-er-nou-helemaal/

   1. Jumping

    Kijk Jan de Man, ik heb met Ebru Umar in December 2018 en in Januari/Februari 2019 een paar keer op en neer de Erasmusbrug gelopen.

    Ik denk dat Ebru, jou het zelfde advies
    zou geven als Veteraan, geen trollen voeren.

    Links zoekt oorlog, geef ze geen munitie.

  3. Watcher

   Huisreglement:

   Hetzelde geldt natuurlijk ook voor geweld. Het kan mij niet schelen of het een doodsdreigement is, of u alleen maar zit te mijmeren over het leveren van een flink plak slaag voor dezen of genen – waar geweld begint houdt de discussie op, en we willen juist doorgaan met die discussie. Handjes thuis dus. Ook uw virtuele handjes.

   Godverde goverdomme Tim het is het één of het ander, verander het huisreglement of doe het verwijderen.

   Zo is het gewoon een lachertje.

   1. Jan de Man

    Slaat even net helemaal nergens op hoor, er wordt nergens opgeroepen tot geweld, hooguit tot aanhouding van iemand die warme gevoelens heeft voor kleine kinderen en die schrijft dat hij fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk vindt.

    1. Lao Tse

     Ik zie dat Jan de Man weer zijn favoriete onderwerp heeft bereikt: seks met kinderen.

     Ik doe even niet meer mee.

     1. Jan de Man

      Nee hoor Lao Tse, het enige wat jij ziet zijn jouw eigen citaten, het zijn jouw eigen onderwerpen. Natuurlijk is het goed dat jij even niet meer meedoet, het is nog beter dat je helemaal niet meer meedoet. Mensen die warme gevoelens hebben voor kleine kinderen kunnen maar beter hulp gaan zoeken, dat is beter voor de kinderen en hun ouders.

     2. logisch denken

      hoezo , ben je van je geloof afgestapt hufter ? hoe lang pauze neem je ?

    2. Watcher

     Ach rot toch op Lugar, oproepen tot een holocaust door Veteraan??
     Niet de eerste keer hoor…

  4. Lao Tse

   Veteraan roept op tot een Holocaust en niemand kijkt er van op.

   Zover is DDS afgezakt.

 5. Jumping

  Deze Moslims, krijgen keer op keer de kans, van het Links Demoniserend Wegkijkend Rutte kartel, om te janken en de slachtoffer rol op te eisen.

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 6. merlot

  “Echtwaar mensen, de holocaust is niet meteen begonnen met gaskamers, maar met het NIET accepteren van diversiteit en de ander als minderwaardig beschouwen.”

  Die vent heeft lef. Als er IETS gekenmerkt wordt door het niet accepteren van diversiteit en het als minderwaardig beschouwen van niet-moslims dan is het wel de islam.

  1. Lao Tse

   Dat vonden de nazi’s ook van de Joden, merlot.

   Dit soort retoriek leidt nergens toe.

   1. Jan de Man

    Jij hebt het daarentegen nogal op de islam, niet geheel vreemd want binnen die ideologie kun jij wel uit de voeten met jouw warme gevoelens voor kleine kinderen.

   2. Jv

    Lao Tse; echt wel! Duurt niet lang meer, dan worden deze islam fanaten door het NL volk het land uitgeschopt.
    Ik zou, als ik u was, ook alvast uitkijken naar een veilige haven want u bent van hetzelfde laken een pak of anders gezegd; de spreekbuis voor en van de islam!

   3. merlot

    “Dit soort retoriek leidt nergens toe.”

    Tarrel heeft er een grote hekel aan als de waarheid over de islam wordt gezegd.

    1. Lao Tse

     Dé waarheid over de islam is net zo’n leugen als dé waarheid over het christendom.

     1. Siemien

      Lao doet er werkelijk alles aan om dé islam te bagatelliseren, aangezien Lao een echte islamknuffelaar is..

     2. Lao Tse

      Nee, Siemien, ik zie helemaal niks in de islam.
      Maar had ik je dat al niet eerder gemeld?

     3. Siemien

      “ik zie helemaal niks in de islam.”

      Oh jawel hoor, je doet er alles aan om de islam uit de windt te houden, alles, haalt er van alles bij, stelt het gelijk aan, bagatelliseert het, je knuffelt het je streelt het..

     4. Jan de Man

      “Nee, Siemien, ik zie helemaal niks in de islam.”

      Ja hoor, dat zie jij wel. In nagenoeg álle reacties adem jij dat uit. En de puzzel is compleet, want jouw warme gevoelens voor kleine kinderen passen precies binnen de islamitische ideologie, jouw grote voorbeeld, Mohammed, was zelf ook vol van warme gevoelens voor kleine kinderen, hij was er zelfs mee getrouwd.

      ==========

      De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [Lao Tse] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Lao Tse ~

 7. Kristalix

  Goedzo Rachid, de eerste signalen in de Nederlandse samenleving dat Islam zijn grenzen heeft. Islam is wet en geen geloof, dit heeft geen plaatse in onze samenleving. Je past je aan naar Nederlandse cultuur en gewoontes. Die islam wet oefen je maar uit in je eigen zandbak thuis. Rechts zal aan de macht komen. Dit is slechts het begin. IN Nederland willen we geen sharia, nog de zo vredelevievend uitwassen als eer en bloedwraak,besnijdenissen, onthoofding, terroristische aanslag. Pak je boeltje alvast, neem je imam mee. Voor het te laat is.

 8. Ruth

  De vergelijking met de Holocaust is van de zotte natuurlijk, ik vind dat de boerka en de nikab sowieso helemaal moeten verdwijnen van het straatbeeld.
  De kleding op zich geeft al aan ik ben anders ik hoor hier niet.
  Een hoofddoek heb ik persoonlijk geen problemen mee maar een boerka en een nikab vind ik gewoon asociaal.
  En degenen die zeggen ik voel me vrij in een boerka, wil ik adviseren ga lekker in een land wonen waar de boerka wel wordt geaccepteerd.
  Er zijn zelfs islamitische landen waar de boerka ook niet is toegestaan, gaan ze daar ook tegen protesteren?
  In Nederland heb je rechten maar ook plichten. zoals aan de wet houden bijvoorbeeld.

  1. Jan de Man

   Links fascisten draaien de boel graag om, dat is exact waar jij het over hebt. De fascisten schreeuwen ‘fascist’ terwijl ze het zelf zijn.

  2. Watcher

   Neem je ook afstand van @Veteraan die oproept ………

   1. Bosche draak

    Waarom, Veteraan mag roepen wat hij wilt.
    Mag jij met je debiele plempsels toch ook?
    Neem jij afstand van Lao’s debiliteit?

 9. Jv

  Schop die islamiet toch het land uit
  ,

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Je lijkt Wilhelmina wel…

 10. Tman

  Ik weet niet of iedereen het al heeft begrepen,maar het verbod op gezichtsbedekking/boerka is erdoor,deze wet is met 95% van de stemmers aangenomen!
  Het merendeel waren overigens linkse stemmen/stemmers.
  Ik begrijp niet goed waarom men reageert op DDS alsof de wet nog niet is aangenomen?

 11. merlot

  »De vriendschap tussen moslims en Duitsers is veel sterker geworden, omdat het nationaalsocialisme in veel opzichten parallel loopt met de islamitische wereldbeschouwing.«

  Mohammad Amin al-Hoesseini (grootmoefti van Jeruzalem, oktober 1944):

 12. Jean Nederland

  Die moslims willen zo graag de slachtoffers zijn….maar voorlopig zijn ze de daders…in de afgelopen 1400 jaar minstens 240.000.000 dode Joden, Christenen, Biristen en Hindoes.
  De Islam is gelijk Nazisme voor Hitler en na Hitler. Leugenaars en niet te vertrouwen.

 13. tailgunner

  Secretaris Oucharia van de Imam Malik moskee. Ja, die nemen we gelijk serieus…

 14. Juriaan

  Er is genoeg ruimte in de Arabische zandbak kunnen gewoon daar naar toe. Wegwezen dus met die spoken

 15. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Elke religie mond per definitie uit in onverdraagzaamheid / fascisme / racisme etc.
  Dus waar lullen we over !

  1. logisch denken

   over de islam in Nederland !

 16. peetjuhhhh

  Nazi,s hadden pakjes aan. Moslims hebben pakjes aan. Daar is de vergelijking al.

 17. rujoleki

  Deze moslim oppakken en inclusief de gehele familie deporteren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.