Boerkabuddies krijgen steun van ISIS: dreigen Nederlandse kerken op te blazen vanwege boerkaverbod

Wat een geluk voor lieden als Tunahan Kuzu, Sylvana Simons en Peter R. de Vries! Niet langer staan ze alleen tegen het boerkaverbod met hun geroeptoeter. Ze krijgen ondersteuning van niemand minder dan terreurorganisatie ISIS, die via propagandaposters dreigt om Nederland kapot te maken – het blijkt namelijk dat de gewelddadige jihadisten ook al niet zo’n fan zijn van het fonkelnieuwe boerkaverbod. Nou ja zeg, wie had dat nou gedacht?!

EA6b-yYX4BgzJ4a

We zijn gekomen om jullie af te slachten en de kuffar (ongelovige) uit te roeien.. de terreur is nu hier #Nederland“, aldus de fijne nieuwe boodschap van ISIS-propagandaunit ‘Greenb1rds’, die via social media en geheime chatkanalen de volgelingen van het gevallen kalifaat probeert aan te sporen om zoveel mogelijk aanslagen te plegen in Europa. Meestal richten de haatzaaiers zich op het Verenigd Koninkrijk of Frankrijk, maar sinds het boerkaverbod in Nederland van kracht is staat ook ons land hoog op het lijstje van de groene ISIS-vogels.

Als het aan de terreurfans ligt, zo vertellen ze via hun propaganda, dan sturen ze mannen in camouflagepakken naar onze kerken. Om de boel op te blazen en een heleboel mensen dood te schieten. Want ja: als land mag je niet verbieden om gezichtsbedekking te dragen. Doe je dat wel dan verdient zo’n stomme rotkerk het zeker om opgeblazen te worden, aldus de onvolprezen logica van ISIS. Sukkels.

De poster werd ontdekt door het eenmans-spionnenleger Azazel van den Berg, die ook al zoveel andere ISIS-dreigingen blootlegde. Hij schrijft over de poster, en over de man die hem online zette:

“Dit zegt meer dan genoeg Nederland, Dit bericht is gezet door de GreenB1rds waarvan een Pro IS persoon uit Maastricht nu in de gevangenis zit.

Vitus kerk in Hilversum bedreigd met een aanslag door de aanhangers van de Engels / Nederlands pro IS platform GreenB1rds, waarvan een man uit Maastricht die belangrijk voor ze is, zijn hechtenis met 3 maanden heeft zien verlengen.”

Laten we hopen dat de politie dus waakzaam is. Niet alleen tegen boerka’s, maar ook tegen ISIS-mafklappers die het wel leuk lijkt om christelijke gebouwen op te blazen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Jumping

  Laten de Nederlanders gewoon eens een krachtig tegengeluid geven, tegen deze gasten.

  Laten we ze geen uitkering meer geven.

  1. DidiMadloba

   Ja fijn, dan gaan ze uit stelen om te eten te krijgen.

   1. Agios

    Dat is inderdaad een goede reden om ze vooral hun gang te laten gaan. Wat ben je toch een ontzettende sukkel.

   2. Kwak

    Dan deporteren naar de goelag, samen met jou.

   3. Maurits Dekker

    Ze gaan stelen om eten te krijgen? Dan hakken we toch gewoon hun handen af zoals in hun geliefde koran geboden wordt? Dan kunnen ze het daarna niet weer doen!

   4. Bosche draak

    En dan ligt Didi te gillen onder de tafel want bij nader inzien is het allemaal best wel eng

  2. Siemien

   Of ze gewoon aan het werk schoppen

   1. Jumping

    Gewoon terug naar waar Pappa of Opa vandaan komt.

 2. DidiMadloba

  Hoe dan ook blijkt hieruit opnieuw dat het boerkaverbod ondoordacht is.
  Aanslagen plegen mag niet, maar kan toch gebeuren.

  Mijn gevoel zegt me trouwens dat dit nep-nieuws is. Een grappenmaker heeft een middagje zitten spelen op zijn PC.

  1. Robert75

   Je zult het ook niet verwachten he van de religie van de vrede. Dat is dreigen met het opblazen van kerken als bepaalde middel eeuwse kledij wordt verboden.

  2. Kretoloog

   Ontstellende lafbek ben je, Didi Dombo. Buigen voor de dreiging van geweld? Nooit!

  3. Siemien

   Nee DML achterlijke idioot dat jij bent, het laat juist zien wat voor een zieke ideologie wij in Nederland hebben gehaald, jullie islamknuffelaars zijn echt om te kotsen gewoon..

  4. van Urk

   Dus daarom wordt er niet gehandhaafd vanwege de kans op aanslagen. Vele laffe burgers en instanties werkten in het verleden ook mee met de nazi,s uit angst voor represailles. Zie hoe gevaarlijk de islam is en dat de islam zich prefereert als een soort bezetter. Ben je tegen hen dan is de kans groot dat er slachtoffers zullen gaan vallen. Wij Nederlanders krijgen ook wel eens te maken met een verbod. Maar dan gaan we niet dreigen met aanslagen. De reden ook dat we bij de politie wel altijd het haasje zijn omdat wij geen dreigend volkje zijn.

  5. Mars020

   De oorzaak van het boerkaverbod is ondoordacht geweest. Als heel Europa de grenzen had dichtgehouden voor moslims, dan hadden wij hier geen last gehad van boerka’s. Als je geen boerka’s hebt in je land, dan is ook een verbod niet echt noodzakelijk. In bijvoorbeeld Polen, breek je ook niet je nek over de moslims, omdat ze daar toch iets meer verstand in hun kop hebben, dan hier. Dus Didi, oorzaak en gevolg…. Veroorzaak je niks, dan hoef je het gevolg ook niet op te lossen. Simpel toch?..

 3. Agios

  Laat een hond niet merken dat je bang voor het beest bent, want dan gaat hij bijten. Het zal wel bij dreigen blijven van die volgelingen van de religie van de vrede, maar toch…Nederland is schuldig vanwege haar overloze lafheid om wat aan het probleem te doen. Wat er in ons land ook gebeurt, de daders zijn te vinden in Den Haag, bij Groen Links, bij de PvdA en verder bij alle andere slapjanussen.

  1. Jumping

   Agios.

   Waarom denk jij, dat het bij dreigen blijft.?

   Zijn er de laatste jaren, niet voldoende voorbeelden geweest, dat deze groep geweld niet schuwt.?

 4. tonna

  Vladimir Putin voert dissidenten thalium,werk uitstekend en laat weinig sporen na zegt de Russische veiligheidsdienst!
  In dat land kan niemand rare dingen doen of zeggen,dat heeft democratische nadelen!
  Maar óók voordelen!

 5. Ben-NIET-Groen-L

  Ik zeg : laat het maar gebeuren….misschien, heel misschien ziet men dan in dat deze bevolkingsgroep met hun gewelddadige ideologie hier niet hoort te zijn.

 6. Rud56

  Wat zei die mongool, die Peter R. de Vries ook alweer? Hij vond Geert Wilders eng??

  1. logisch denken

   rud56 , beetje respect voor het down syndroom. de vries kan je toch niet met een mongool vergelijken ? pathologische leugenaar of/en psychopaat zijn beter aansluitende termen voor lands randdebiel

 7. Heras

  Gaat de overheid hier nog op reageren of mogen we dat weer zelf opknappen.
  Als alle overheden in europa dit nu eens samen serieus oppakken en zeggen dat het genoeg is. Hard optreden is het enige antwoord. In duitsland en frankrijk zijn er al zoveel kerken vernield. Maar niets in de media hé. Gewoon doodzwijgen.
  Ook zullen hindoestanen meer agressie errvaren want hun beelden wekken ook ergenis op bij de islam.

 8. Rud56

  Moskee gaat boetes van die lopende parasols betalen!
  NIDA doet dat idem.
  Politie doet niets of ondermijnt en zit bij fitars!
  Dus een dikke opgestoken vinger naar de samenleving van de ‘ongelovigen’!
  En nu dus deze dreigementen!

  En wat doet de politiek, overheden, bestuur?
  Kopjes thee drinken met die lui, zwaar subsidieren en faciliteren terwijl deze regel meer en meer bewaarheid wordt:
  Waar de moslim verschijnt, is het de vrijheid, veiligheid en vrede die verdwijnt!

  1. van Urk

   Mensen die hier binnenkomen, zich weigeren aan onze wetten, normen en waarden aan te passen maar wel eisen stellen middels intimidatie en groepsdwang hun levenswijze en overtuiging opdringen zijn geen vluchtelingen of voorbeeldige medelanders maar bezetters.

 9. rexm

  Boerka dragen, fikse boete uitdelen door die watjes van politie.
  Tweede waarschuwing, inpakken en meesturen met de eerste ossen of kamelen caravan die vertrekt naar de zandbak.

  1. Piet51

   @rexm
   Fantastisch, dat is pas humor. In de vakantietijd migranten terugsturen met de ossen- of kamelencaravan. En dan onderweg overal gezellig barbecuen. Zo krijgt dat terugsturen toch veel weg van een integratieactie.
   En die zandbak, daar bedoel je misschien onze stranden mee? Moeten de Duitsers maar een beetje opschuiven of inschikken.
   Ik vind het geniaal!

   1. Mars020

    We vragen aan de Duitsers of ze misschien hun kuil af willen staan voor een goed doel. Dan pleuren we de jurken met baarden en boerka’s in die kuilen, dichtgooien en klaar is Kees. Ik vind het geniaal!.

 10. tonna

  Aan de winkelkassa probeerde onlangs een immigrant/illegaal voor mijn echtgenote te dringen,hij was blijkbaar in de veronderstelling dat alle Nederlanders volgelingen zijn van Angela Merkel!
  Ikzelf bevond me al achter de kassa wachtende op mijn vrouw,daar had de aso geen rekening mee gehouden,na hem dreigend te hebben gecorrigeerd begon hij te roepen “discriminatie”.
  Ik wil maar even aangeven dat deze mensen nergens respect voor hebben,de kleine normale beleefdheden die onze cultuur eigen is,wenst men zelfs niet te aanvaarden!
  Die mensen eisen letterlijk als gast te worden behandeld,maar gedragen zich als ultieme aso’s!

  1. Mars020

   @tonna, wat jij schrijft maak je heel vaak mee in Amsterdam Nieuw-West. Kansparels dringen overal voor en hebben altijd een grote bek. Ik zeg er ook altijd wat van, want ik heb schijt aan dat volk, maar de meeste mensen laten ze maar gaan uit angst. Bij de kassa regelmatig last gehad van duwende, irritante, voordringende, bellende kansparels. Ik zeg dan altijd tegen zo’n loser, dat ik niet in de rij op de tram sta te wachten en dat hij niet zo dicht tegen me aan moet gaan staan. Dat ik niet zo gecharmeerd ben van mannen en ook geen relatie zoek. Dus rot ff lekker een meter naar achteren en wacht op je beurt. Je begrijpt, dat deze loser daar nooit blij mee is, want hij staat immers voor lul tegenover meerdere mensen. Wat ook irritant is bij dit soort mafkezen, is het afrekenen. Dan moeten ze ook ineens heel dicht bij je staan en daar zeg ik ook altijd wat van. Opmerkingen als, kan je het zien enz… Vinden ze ook niet zo leuk… Het blijft simpel volk…

   1. Piet51

    Wat ben je toch dapper, echt hoor!

    1. Mars020

     Kansparels zijn gewend aan linkse nichten, zoals jij… Daarom zijn ze ook zo brutaal, want geitenwollensokken schijten in hun broek voor kansparels. Ik zie regelmatig van die mannetjes met een knotje in hun haar, weglopen voor kanspareltjes van ongeveer 14 jaar oud. Daarom worden die gasten steeds brutaler, want ze worden nooit aangepakt. Bijvoorbeeld bij het oversteken, zijn die gasten ook verschrikkelijk irritant. Altijd schuin oversteken en nooit op een zebrapad en gruwelijk traag lopen. Die debielen denken, dat iedereen wel eventjes voor ze stopt… Ik geef altijd een beetje extra gas, zodat het pareltjes zelf ook een beetje moet opschieten.

     1. Piet51

      Even wat recht zetten. Ik heb inderdaad een nicht, meerdere zelfs, maar die zijn niet zo links (als ik). Ik loop niet weg voor migranten, of ze nu oorlogsvluchteling zijn, of economische vluchteling, of voor een studie hier komen. Sterker nog, ik begeleid die mensen bij hun leven hier, zodat ze niet in de problemen komen. Dat gaat dan over hun aanvragen voor verblijf, zoeken van werk of opleiding. Dat is erg boeiend werk en stemt mij tevreden als er op die manier weer iemand is geholpen.

      Verder steek ik ook regelmatig naast een zebra over en zelfs wel eens schuin, als dat sneller is. Automobilisten laten dat inderdaad wel eens merken, maar het is in Nederland toch heel gewoon. Bovendien, graag niet verder vertellen, rij ik ook wel eens zonder achterlicht, in het donker zelfs. En die 50 km in de bebouwde kom wordt bij mij wel eens 53. Het is allemaal verschrikkelijk en ik schaam me dood, maar kan er niet zoveel aan doen. Het gebeurt gewoon. Alleen echte deugmensen leven naar de letter van de wet en dat is erg vermoeiend.

      Ik heb overigens ook geen knotje, dus je moet echt iemand anders voor hebben gehad.

     2. Ron

      Echt Piet?
      Jij begeleid die mensen?
      Dus jij bent medeverantwoordelijk voor procentuele hogere criminaliteit onder die mensen?

    2. logisch denken

     wat heb jij een ongekende inhoud , echt hoor !

  2. Marija

   @tonna.
   Maakte ook iets dergelijks mee bij kassa AH. Ik sta te betalen, komt er ineens zo een opgewonden mongool er voor springen en schreeuwde tegen de caissière, dat ze zijn vrouw had beledigd. Vrouw bleek bij haar thuiskomst de man flink opgehitst te hebben en hij kwam verhaal halen op hoge toon.
   Wat ik mijzelf kwalijk nam, dat ik hem gewoon zijn gang liet gaan en hem niet aansprak op zijn gedrag (dat hij bv gewoon op zijn beurt moest wachten).
   Ik liet me overbluffen, totaal de verkeerde manier.
   De cassiere bleef koel en gaf niet toe aan zijn geschreeuw.
   Er was niets bijzonders gebeurd zei de caissière, maar het kind (jongen ja) van die mevrouw, had met zijn handen ergens aangezeten waar hij moest afblijven en daar had de cassiere wel op gewezen. Toen werd die mevrouw heel boos.
   Dus die kerels laten zich opfokken door hun vrouw en gaan dan voor l.u.l.
   staan terwijl ze niet eens erbij waren toen het gebeurde.
   APEN en MONGOLEN…….

 11. logisch denken

  Gaan we nu eens stappen nemen om deze criminele organisatie te verbieden. Een motorclubje wat soms wat overlast veroorzaakt staat op het vizier van het OM maar een ideologie die hele volkswijken ontwricht heeft vrij spel onder de noemer vrijheid van geloof.

 12. Maurits Dekker

  Heeft Peter R de Vries al gezegd dat hij de aktie van ISIS ondersteunt?

 13. Veteraan

  Dat kunnen we toch ook met een moskee.
  Dus oogje voor een oogje of zo.

  1. Erkenbrand

   Precies, dit geeft ons het recht moskeeën in de brand te steken of met de grond gelijk te maken.

   1. Lao Tse

    Erkenbrand legt de achtergrond van het boerka-verbod helder bloot.

    Dat was inderdaad mijn stelling: het boerkaverbod heeft slechts tot doel de islam te bashen. Verder gaat het nergens over.

    1. logisch denken

     de islam kan je niet bashen hufter. De islam basht dagelijks de westerse maatschappij . Verder gaat het nergens over.

     De islam past niet binnen de westerse democratie daar de islam de democratie niet erkent. Verder gaat het nergens over

    2. Erkenbrand

     Scheer je weg viespeuk of iedereen kan straks weer kennis van je adres
     nemen.

     1. Agios

      Wat dat betreft, vraag ik me af of die Mini nog voor de deur staat…

     2. Jan de Man

      Kijk eens aan, het kindervriendennet sluit zich!

    3. Korporaal Monty

     “het boerkaverbod heeft slechts tot doel de islam te bashen”

     Dat is niet waar.
     De nobele heer Wilders heeft het initiatief genomen voor deze wet om moslima’s te helpen bij het integreren in de Nederlandse samenleving.

     Vreemd genoeg wordt het door velen anders uitgelegd.

     Misschien dat zij de nobele heer Wilders verkeerd hebben begrepen?

 14. Lao Tse

  ISIS spreekt in deze berichten niet over het boerka-verbod.

  Dit lijkt er dus met de haren bijgesleept.

  1. logisch denken

   oooo , het plat gooien van Nederland kwam even op tijdens het tanden poetsen. Natuurlijk heeft het boerkaverbod er niets mee te maken hufter. 🙂 🙂
   Ze dachten ach gut , laten we maar weer eens pamfletje in elkaar freubelen

   minder minder minder ,

 15. van Urk

  Alle vrouwelijke leden van ISIS hadden een boerka aan. Er was ooit door ISIS een boerkaverbod ingesteld uit veiligheidsoverweging. De reden is dat meerdere ISIS strijders afgelopen tijd door gesluierde vrouwen om het leven zouden zijn gebracht. Dus hoe belangrijk kan een zichtbaar identiteit nu eenmaal zijn om vijanden, daders, fraudeurs of criminelen te herkennen?

 16. Brennivin

  Nou, zou Peter al richting een kerk lopen met een aansteker?

 17. Piet51

  Heel veel Nederlanders hebben al begrepen, dat met het boerkaverbod geen enkel probleem wordt opgelost. Ik had nog niet zo helder, dat met dat verbod er misschien wel problemen worden gecreëerd.

  1. logisch denken

   iedereeen is verplicht zich te legitimeren dus ook als je in een vuilniszak loopt pietje. Het probleem is dat we die controle jaren lang niet gedaan hebben omdat de dragers zich beriepen op hun geloofsovertuiging.

   dat dat bull shit is bewijst de verboden in islamitische landen waar de boerka dracht verboden is. het boerkaverbod is een uitstekende eerste stap om molims te integreren en ze aan een baan te helpen pietje. Jammer dat linkse betweters altijd een glas half leeg hebben.

   het is trouwens geen boerkaverbod maar een verbod op gezichts bedekkende kleding wat eigenlijk al verbdoen is bij de identificatieplicht pietje.

   1. Piet51

    @logisch denken
    Alles is pragmatisch oplosbaar of lost zichzelf op. Alleen echte deugmensen willen alles in een wet regelen. Eergisteren was bij Jinek een arts die vertelde, dat hij ook ooit een vrouw in boerka of niqaab moest onderzoeken aan haar oren. Dat was blijkbaar een heel gewurm tussen die doeken door. Dat vond die vrouw ook en daarom vroeg ze of het handiger was als ze de gezichtsbedekkign afdeed. Zo simpel kan het zijn.
    Legiimeren kan ook op die manier. Hier in Nederland hoef je je nooit te legitimeren zonder reden. En dan is het altijd oplosbaar, tot nu. De commotie van de afgelopen kan dit wel bemoeilijken, vrees ik.

    Er zijn maar twee landen waar de boerka ook (deels) verboden is, Tunesië en Marokko. Dat is niet zo gek als het lijkt, want de Koran schrijft die kleding niet voor. Kijk maar naar de meeste andere islamitische landen. Daar lopen vrouwen blootshoofds, met hoofddoek of helemaal bedekt. Er is echt geen overeenstemming onder moslims.

    1. logisch denken

     pietje , doe je nog even onderzoek waar de boerka dragen aan beperkingen is onderhevig !

 18. Korporaal Monty

  We zijn nu al een dag verder. Waarom durft niemand in de media verslag te doen van de eerste boete van het ‘burka’ verbod.

  We mogen toch wel aannemen dat er sinds gisteren tientalle overtreding zijn begaan.
  Misschien ook wel enkele burgerarrestaties.

  Of is iedereen, inclusief DDS, bang om dit te melden?

 19. Bolkestein

  En dan gaat de Nederlandse regering ook nog actief al die IS-oorlogsmisdadigster en hun uitgebroede Jihadlarven naar Nederland halen? Gaat gezellig worden.

 20. Bolkestein

  IS heeft toch niets met de Islam te maken? Althans dat zeggen sommigen. Dezelfde die zeggen dat Islamitische terreur voortkomt uit dat Moslims zich beledigd voelen? Is het beledigend niet boven of bezijden de wet te mogen staan op grond van een of andere achterlijke Middeleeuwse ideologie?

 21. Rosasolis

  Dit is typisch het gedrag van de salafisten. Dreigementen maken wanneer zij hun zin niet krijgen. Enkele jaren hielden ze demonstraties door de schilderswijk en transvaal kwartier in Den Haag. Omdat de tweede kamer niet reageerden op hun islamitisch klederdracht tekeningen voor mannen, vrouwen en kinderen die zij gingen eisen. Deze mensen hebben geen enkele respect voor onze nationale wetten en voor de westerse samenleving. De politie zullen het nu heel druk krijgen.

 22. jan1

  Gister op nieuws uur dat van de politie?
  Dit hele verhaal deed en doet mij niet veel.
  Maar wel de cijfertjes.
  Daar ging ik over denken.
  13% niet westerse mensen geregistreerd in NL.
  Ik hoor dacht ik nooit anders dat van 10%?Ik hoor ook altijd van er zijn er maar 800000?
  Ik kan mij ook? ik dacht Brandpunt? herinneren met berichten van het zijn er maar 25000! dus maak je niet druk.
  maar intussen hoor ik denk! en zij kunnen het weten! praten over meer dan een miljoen?
  Die cijfers ? daar heb ik mijn gedachte bij?
  moet ik mij nu wel of niet zorgen maken?
  Moet ik een jonestown gevoel als normaal accepteren of?
  Moet ik vertrouwen hebben in die instanties of groepen die steeds wisselende cijfers voorschotelen.

 23. AS210854

  Vergeet katja schuurman niet, zij is toch ook voorstander.

 24. DennisEijs

  Wat hebben kerken met het Boerka verbod te maken? Wat heeft ISIS trouwens helemaal met ons te maken? Er zijn veel landen die al aardig lang een boerka verbod kennen. Ook Arabische.

 25. Lizz32

  Hahaha de kerken zijn leeg er zit een ouwe bejaardengroep die toch al over 5 jaar dood is. En wat the piep heeft de kerk ermee te maken wat een organisatie. Iedereen zit al op de anal parade.

 26. Duke

  Als je steun krijgt van Isis, weet je meteen aan welke kant je staat.

 27. JFU

  Onze overheid komt alleen in actie als ze zelf het slachtoffer gaan worden .Dan gaan alle remmen los.
  De bevolking is voor hun totaal onbelangrijk, die zoekt het maar uit.

 28. Shadow1100

  Het geloof van de Vrede…..
  Koran 2:191  Doodt de ongelovigen waar je ze ook aantreft
  Koran 3:28    Moslims mogen geen vriendschap sluiten met ongelovigen
  Koran 3:85    Geen enkele andere religie dan Islam is acceptabel
  Koran 5:33    Vermink en kruisig ongelovigen als ze moslims bekritiseren
  Koran 8:12    Terroriseer en onthoofdt al diegenen die in andere geschriften geloven dan de Koran
  Koran 8:60    Moslims moeten alle wapens verzamelen om ongelovigen te terroriseren
  Koran 8:65    De ongelovigen zijn dom; spoor moslims aan om hen te bevechten
  Koran 9:5      Als je de kans ziet, doodt dan ongelovigen waar je ze ook te pakken krijgt
  Koran 9:30    Joden en Christenen zijn pervers, bevecht hen
  Koran 9:123  Voer strijd met de ongelovigen die in uw buurt wonen
  Koran 22:19  Straf de ongelovigen met kledingstukken van vuur, gehaakte ijzeren staven, kokend water; smelt hun huid en hun buiken 
  Koran 47:4    Verlang niet naar vrede met de ongelovigen, onthoofdt hen als je ze te pakken krijgt.          

  “Gaat u rustig slapen, de regering waakt over u.”
  Dit zei de toenmalige Nederlandse minister-president Hendrik Colijn in een radio-uitzending (tv bestond nog niet) tegen de Nederlandse bevolking, enige jaren voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in 1940. 
  Er is nog NIETS veranderd………!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.