IJdele hoop bij NRC dat songfestival homo-acceptatie in Rotterdam gaat verbeteren

Het Eurovisie Songfestival komt naar Rotterdam. Men voelt bij NRC al aan dat dit wellicht niet helemaal de beste locatie is voor het festival, gezien de vele problemen die de homogemeenschap in die gemeente te verduren krijgt. Toch hebben zij ijdele hoop dat het festival de tolerantie juist kan bevorderen.

Laten we wel wezen, een Conchita Wurst-producerend festival gaat niet ineens het heilige gospel van diversiteit en tolerantie in de hersenen van de gemiddelde homofoob prenten. Sterker nog, het zou mij niks verbazen als het Eurovisie Songfestival juist wrijft in een inmiddels vrij groot geworden vlek.

Maar wees niet betreurd! Het Rotterdamse college heeft voor het jaar 2022 het doel gesteld dat de acceptatie van LHBTI’ers tegen die tijd maximaal zal zijn verbeterd! Ik weet niet wat voor utopisten ze daar hebben ingehuurd maar volgens mij zaten ze aan de drugs toen ze met deze doelstelling kwamen. Dat moet het stadsbestuur ook wel geweten hebben, want de bewoording is zo zorgvuldig gekozen dat iedereen eigenlijk alleen een hoop gebakken lucht wordt aangesmeerd.

Dat is ook wel te merken aan de typische sneue pogingen die nu worden ondernomen om de homo-acceptatie te verbeteren. De gemeente ondersteunt namelijk het Relax-beleid, bedoeld om de stad toleranter te maken. Dat komt neer op de standaard voorlichtingen, hulpverlening, weerbaarheidstraining en andere PowerPoint-bijeenkomsten. Daar ga je het niet mee redden in een stad als Rotterdam.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Mezzadra

  Het blijft onduidelijk welke maatregelen Wout voorstelt om de homo-acceptatie te verbeteren.

  1. Dik

   De aandoenlijke is wel gebaat bij die acceptatie, zoals hij warme gevoelens koestert voor kleine kinderen zo zal hij ook warme gevoelens koesteren voor de gedachte aan de herenliefde, vaak gaat dat samen.

   1. Isengrijn

    Jezus van nazareth was toch ook een dikke nicht? Hij was van de mannenliefde.
    Nooit met een vrouw getrouwd, altijd met die joden en Romeinen in de weer.
    Rare jongens die gristenen!
    🙂

    1. Dik

     De aandoenlijk noemt fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk en koestert warme gevoelens voor kleine kinderen, die kun je beter raar noemen. Van de Here Jezus heb jij toch geen last?

    2. joey

     grijn:
     Maria Magdalena?

    3. Siemien

     Nee hoor isengrijn dat was Jezus van Nazareth niet, je kunt aan je gedachtepatroon zien dat jij wel van de mannenzonde bent en het op prijs stelt dat se* met kinderen aandoenlijk is

  2. Deathspank

   Geen enkele, de acceptatie is al te ver doorgeschoten. Kunnen we straks een 4e bijbouwen.

   1. Deathspank

    4e wc

    1. meneer cactus

     nee hoor , in Amsterdam is men druk bezig alles gender neutraal uit te rusten.

     totaal van de pot gerukt die idioten

  3. Top

   Blablabla. Blaaskaak. #viezerikje.

  4. Top

   Blablabla. Blaaskaak.

 2. Korporaal Monty

  Als er al jaren een Gay Pride door Islamsterdam vaart zonder homofobe incidenten.
  Kan dat natuurlijk in Rotterdam ook.

  1. meneer cactus

   lees jij geen kranten ? ieder jaar zijn er meerdere incidenten met homo gericht geweld voor , tijdens en na de pride.

   hoe kom je erbij dat er geen incidenten zijn ? lig je echt onder een steen ?

   1. Korporaal Monty

    Vreemd dat de linkse als rechtse media hier dan zo weinig aandacht aan besteden.

    Ik heb niks gelezen over homofobe incidenten op de Gay Pride in Islamsterdam.

 3. Deathspank

  Niks tegen homo’s, maar als ze zich gaan schminken in zes verschillende kleuren, of balletjes in de mond gaan doen tijdens de gaypride, hebben ze wat mij betreft weinig te zeuren.

 4. joey

  Ik heb niets tegen homo’s,maar krijg nu toch écht het idee dat deze minderheidsgroep hun geaardheid wilt verheffen tot de standaard!
  Kunnen ze niet gewoon hun s*ksualiteit beleven en praktiseren,zonder het van de daken te schreeuwen?
  De hetero’s zijn toch ook niet steeds bezig hun voorkeur rond te trompetteren,er is óók geen behoefte aan een “hetero-pride” !
  Je bent wie je bent,klaar!

  1. Dik

   Klopt, er is een progressieve stroming die ervoor zorgt dat de homoseksualiteit (wereldwijd) op de agenda blijft staan. Ben jij ook zo homomoe?

   1. joey

    dik:
    +++++

  2. tonna

   @joe:
   Ze zijn trots op hun geaardheid,alleen begrijp ik niet waarom?
   Ik zou er niet trots op kunnen zijn elke dak met groene zeep en/of desinfectiemiddelen mijn naar stront stinkende leuter te schrobben!
   Ze kunnen er niets aan doen,maar er trots op zijn?

 5. meneer cactus

  hahahahaha , misschien komen de islamitische knaapjes wel even langs om uit te leggen dat van homo acceptatie geen sprake kan zijn

  1. Deathspank

   Een homo met een boerka

  2. Siemien

   Het zou mij niet verbazen dat er een grote aanslag zal worden gepleegd

 6. Bolkestein

  Minder virulente haat en agressie tegen homo’s gaat alleen lukken met minder Moslim primaten. Dus met minder Marokkanen bijvoorbeeld. Rotterdam zal daar trouwens wel van gaan opschonen.

 7. Raveltje

  De drie grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag
  En dan hebben we Utrecht nog vol agressie tegen de rest van de bevolking.

  1. Deathspank

   Je vergeet de belangrijkste, de politiek. Ben jij al kaltgestellt, anders stel je gender neutraal namelijk niet zo veel meer voor in dit land!

 8. Jv

  Het songfestival is toch een wedstrijd wie het mooiste liedje zingt? Of is het een homo festival waar telt wie er het weerzinwekkends uitziet?
  Schrap dat festival, het is een vulgaire en smerige janboel.
  Daar wil je als “normale” zanger of zangeres toch niet aan meedoen?

 9. C.A.Barstow

  Een normaal denkend mens accepteert homofilie niet,
  vanwege het feit dat het tegen de natuur indruist.
  Homofilie is een genetische aandoening, een foutje in de genen om het zomaar te zeggen,
  je zult er maar mee behept zijn.

  Dat smerige linkse tuig wil het volk dwingen homofilie normaal te vinden.
  Het is niet normaal en dat zal het ook nooit worden!

  1. Deathspank

   Homo’s hebben inderdaad geen natuurlijk bestaansrecht, ze kunnen zich immers niet voortplanten. Een genderneutrale hermafrodiet schijnt de oplossing te zijn voor dit probleem.

 10. merlot

  Ik heb geen problemen met homo’s en aanverwante afwijkingen (muv p*edofilie) want ze doen er niemand kwaad mee. Leven en laten leven.

  Maar al die homo-promotie, ook bij het songfestival, werkt duidelijk contraproductief. Daar knappen mensen juist op af.

  En die Conchita Wurst, die is zum kotzen. Wat een gedegenereerde deviant is dat. Het feit dat zo iemand kan winnen is voor mij een duidelijk bewijs dat Europa de weg helemaal kwijt is.

  1. Mezzadra

   Merlot is bereid homoseksuelen te accepteren maar ze moeten hun seksuele identiteit niet al te nadrukkelijk demonstreren.

   Minder moeite heeft hij met lekkere geile wijven die zijn heteroseksuele identiteit op een prettige wijze weten te prikkelen. Als je daar moeite mee hebt zal hij bezwaar maken tegen je seksuele bekrompenheid.

   1. merlot

    “Merlot is bereid homoseksuelen te accepteren maar ze moeten hun seksuele identiteit niet al te nadrukkelijk demonstreren.”

    De tarrel legt mijn woorden weer eens verkeerd uit. Of dit komt door zijn onvermogen tot begrijpend lezen of door opzettelijk trollen zal ik in het midden laten.

  2. Siemien

   2 mannen die een seksuele relatie hebben is tegennatuurlijk en ik vind het echt smerig, ik noem mensen die niet kunnen verdragen dat ik zo denk zeer bekrompen.
   Ik vind het een schande voor de man, zij maken het mannelijk geslacht ten schande en mensen die dit niet kunnen verdragen zijn zo bekrompen als het maar kan…

 11. lancar

  Zolang in de religieuze boeken de passages ter vernedering van de LGBT gemeenschap en vrouwen in het algemeen niet zijn verwijderd zal het zout der aarde hinder blijven ondervinden van de kwaadaardige mensheid met name diegenen die “de godsdienst van vrede” aanhangen en zij die uit eigen belang sympathiseren met de ideologie van de verwaande figuren.

 12. Mars020

  Conchita valt in ieder geval niet echt op in Rotterdam, want daar loopt een hele bevolkingsgroep in een jurk met baard op straat. Het sterft daar dus van de homo’s, dus zal het met de acceptatie wel meevallen.

 13. Jack Flash

  Leuk dat het Rotterdam plaatsvindt.Onder het publiek verwacht ik veel moslims in het multiculti Rotterdam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.