Martin Bosma: 'afvalverwerkingsbedrijf AEB de vernieling in geholpen door D66-freule Kajsa Ollongren'

Geen categorieaug 31 2019, 16:00
Volgens Tweede Kamerlid Martin Bosma (PVV) heeft de huidige minister van Binnenlandse zaken en voormalig wethouder van Amsterdam, Kajsa Ollongren (D66) geen schone handen in de malaise rondom het Amsterdamse afvalverwerkingsbedrijf AEB. Ollongren zou in haar tijd als wethouder vooral geprobeerd hebben 'geen gezeik te krijgen' en fouten hebben gemaakt, waardoor de afvalcrisis nu extra uit de hand loopt.
Volgens het stuk van Parool waarnaar Bosma op Twitter verwijst zou Kajsa Ollongren geprobeerd hebben iedere vorm van 'slecht nieuws' over AEB te vermijden om daarmee vooral geen vieze vingers te krijgen. De D66-politica wist waarschijnlijk wel van problemen, maar dacht natuurlijk dat 'als ik er niet aan denk dan bestaat het niet'. Nou, jawel hoor.
Omdat de Gemeente Amsterdam er zelf niet zo rijkelijk bij zit, wordt het investeren in de operationaliteit van het bedrijf AEB, waarvan zij aandeelhouder is, erg lastig. Hierdoor dreigt een deel van AEB te moeten worden gesloten of aandelen in AEB te verliezen De aandelenverkoop zou echgter wel een flinke kapitaalinjectie kunnen aanjagen waarna er kan worden geïnvesteerd in de faciliteiten van AEB.
De gemeente raakt dan wel zeggenschap kwijt, maar het is niet anders. Behalve fouten bij de gemeente Amsterdam zou ook de gebrekkige strategie van AEB hebben bijgedragen aan het mislukken. Zo meldt Parool dat men zowel hoge winsten beoogde als ook te verduurzamen waardoor te weinig tijd overbleef voor het in stand houden van de operationaliteit. Wat dus eigenlijk de kerntaak van het bedrijf is: afval verbranden.
Die operationaliteit is nu volledig zoek nadat een aantal van de verbranders het begaf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten