Pijnlijk! Amsterdam moet afvalbedrijf AEB deels afstoten

De gemeente Amsterdam kan volgens deskundigen niet langer de enige eigenaar blijven van afvalbedrijf AEB. Het stadsbestuur lijkt geen andere uitweg te zien dan een deel van de aandelen te moeten verkopen. Via Het Parool.

De gemeente, gebaseerd op een analyse van adviesbureau Alvarez & Marsal, meent 100 miljoen euro nodig te hebben om AEB weer gezond te krijgen. Dat is voor een gemeente met chronisch geldgebrek natuurlijk een onacceptabele kostenpost. Er lijkt dan niets anders op te zitten dan aandelen te zullen moeten verkopen. De vraag is alleen of de grotendeels linkse Amsterdamse raad daar wel in mee wil gaan.

De hele situatie rondom het noodlijdende AEB lijkt een klassiek voorbeeld van vrije markt liberalen over het effect van een overheid op een bedrijf in overheidshanden: hogere kosten voor lagere kwaliteit met een bureaucratische bedrijfscultuur waar de werknemers te goed zijn ingedekt.

En nu er een dikke 100 miljoen euro nodig is, overweegt men de boel af te stoten. U kunt wel nagaan dat geprivatiseerde concurrenten de boel binnen de kortste keren voor een prikkie opkopen en het vervolgens wél kunnen laten renderen. Of de concurrentie verwacht veel inmenging van de gemeente, waardoor men de handen er niet aan durft te branden. De burger lijkt daarmee de dupe te worden en uiteindelijk geconfronteerd te worden met een belabberde dienstverlening óf met een sterke prijsverhoging met wellicht een degelijke kwaliteit van de dienstverlening. Oeps!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Korporaal Monty

  Wie hier bij DDS kan dit nu interesseren wat er in links Islamsterdam gebeurt?

  1. Kretoloog

   Geen groter vermaak dan leedvermaak.

   Bevestigd worden in eigen gelijk is ook prettig. Er is volop gewaarschuwd dat dit links college en deze incapabele burgemeester Amsterdam naar een failliet zou brengen. En alzo geschiedde het…

   1. Korporaal Monty

    “Geen groter vermaak dan leedvermaak.”

    Da’s waar 🙂

   2. Top

    ”En geen grotere gein, dan ongein!”

   3. Deathspank

    Vuilverwerking, Groenlinks… Lijkt me een probleempje wat ze prima op gaan lossen. En als ze hulp nodig heb roepen ze gewoon even… tada we’re here!

    1. Confucius

     Tada We Are Here ………… but not to work.

 2. Meriadoc Brandebok

  Inmiddels blijkt uit onderzoek dat Amsterdam de veiligste stad is van Europa en de op vier na veiligste stad wereldwijd.

  Het linkse college doet het niet zo slecht.

  1. Siemien

   En toen werd occult fantasietje wakker, uit onderzoek blijkt dat de criminaliteit nog nooit zo groot is geweest domoor

    1. Siemien

     Internet, nieuws, kijk om je heen, luister..

     “Amsterdamse politie onderwereld even intoetsen via goegle

     1. Dik

      Of even uitzending gemist kijken:

      uitzendinggemist.net/aflevering/73767/Zembla.html

  2. Mycase

   Ben jij nog wel van deze wereld ???? kijk jij sowieso wel nieuws of zit je alleen nog maar in de kerk en bid een eind raak, man man wat ben jij mesjogge

  3. Bender

   Zeker het nieuws betreffende A’dam gemist van de week?

  4. meneer cactus

   dat lijkt me erg sterk.

   Bijna dagelijks mogen we op AT5 ervaren dat een oudje is beroofd thuis, bij de pin of onderweg uit de supermarkt. Hoeveel criminaliteit moet er dan wel niet in die andere steden zijn om Amsterdam op 4 te zetten ? moet wederom een links sprookkje zijn

  5. Kleptomaantje

   @meriadoc uit welk onderzoek?
   Bron vermelding aub.

  6. RvdBe

   Er zullen ongetwijfeld steden zijn onveiliger dan amsterdam, ligt er ook aan of en hoe je criminaliteit registreerd, links wegkijken, ontkennen en tolereren maakt amsterdam wellicht “veiliger” dan het in werkelijkheid is.

  7. Mars020

   Vind jij handgranaten aan deuren, plofkraken, schietpartijen, intimidaties, hangtuig enz veilig??..

 3. plakband

  Alle verprutste linkse hobbies moeten uiteindelijk door rechtse bestuurders worden opgelost. Het heeft de belastingbetalers alleen maar veel geld gekost.
  De linkse prutsers verdwijnen met een riante uitkering in het lobbycircuit en drijven na een paar jaar weer boven als burgemeester oid.

 4. Tman

  Halsema begint elk geprek nog steeds met:`ik ben trots op Amsterdam’!
  Die trut is constant stoned!
  We moeten Maastricht maar uitroepen tot hoofdstad van Nederland,daar heerst nog een normale stadse rust,iedereen die daar ooit is geweest voelt zich meteen thuis!

  1. tonna

   @tman:
   Halsema heeft haar kantoor laten volgooien met woestijnzand,gegarneerd met kamelenkeutels!
   Opdat de moslim meerderheid van Amsterdam zich meteen thuisvoelt en een geruststellend dejavue ervaren bij bezoek aan deze hooggeëerde moslima.

 5. meneer cactus

  dit wordt niet snel verkocht . de linkse idioten in de raad hebben aanvullende wensen zoals ook bij de woningbouw waardoor iedereen zich terugtrekt en het probleem verder escaleert. Dit wordt een drama waarbij de kosten nog flink zullen oplopen door links wanbeleid zoals bij elk project

 6. Bolkestein

  Hebben ze het geld dan al uitgegeven aan die miljoenenverslindende huisvesting en dat anderszins verwennen van die uitgeprocedeerde asieleisers oftewel illegalen van We Are Here? Het schijnt al € 2,1 miljoen gekost te hebben.

 7. J.Rademaker

  De politiek moet nog een beetje wennen en leren-
  Techniek luistert niet naar politiek in, tegenstelling tot politiek moet je verstand van je vak hebben voor techniek.

 8. Kapitein Haddock

  En de benodigde 100 Miljoen gaat Den-Haag (lees belastingbetaler) betalen?
  Amsterdam afstoten, 40 meter hoog hek erom; niets aan verloren!
  Scheelt de belastingbetaler een hoop geld en kunnen eindelijk de middeninkomens er iets bij krijgen!

 9. Cesare

  Dat krijg je als je die linkse gasjes ondernemertje laat spelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.