Oei! Escalatie met Iran dreigt: Amerikanen vaardigen arrestatiebevel uit voor crew van Iraanse olietanker

Escalatie met Iran dreigt verder nu de Amerikanen een arrestatiebevel hebben uitgevaardigd voor de bemanning van Grace 1. Het Amerikaanse ministerie van Justitie liet dat vandaag weten. Het gaat om de Iraanse olietanker die bij Gibraltar in beslag werd genomen door de Engelsen. De inbeslagname liep uit op tot een diplomatieke rel tussen Teheran en Londen, via NU

Volgens het Verenigd Koninkrijk zou het schip, de Grace 1, olie willen vervoeren naar Syrië. Hoe realistisch deze claim van de Britten is gezien het feit dat Gibraltar wel héél ver weg ligt van zowel Iran als Syrië valt te betwijfelen. Op z’n zachtst gezegd ligt de Engelse kolonie niet in de te verwachten route voor een Iraans olieschip dat olie vervoert naar Syrië.

Nu de Engelsen de inbeslagneming van het schip hebben beëindigd mocht het schip weer verder varen, maar daar steken de Amerikanen nu een stokje voor. De kans dat het schip wederom aan de ketting wordt gelegd is erg groot nu de Amerikanen een arrestatiebevel voor de crew hebben uitgevaardigd. De Amerikaanse overheid kreeg eerder nog van een rechter geen gehoor toen hij het verzoek tot een arrestatiebevel niet in behandeling nam.

Daar is nu verandering in gekomen: een Amerikaanse rechter heeft een arrestatiebevel bevestigd. De 2 miljoen vaten aan olie aanwezig op het schip zullen in beslag worden genomen. Een bijzondere vorm van ‘legale roof’ op open zee dus. Ondertussen framen diverse overheden erop los en doen zij alsof het normaal is dat commerciële vrachtschepen worden ingenomen door overheidsinstanties.

De Amerikanen menen echter dat “het schip” banden heeft met de Iraanse Revolutionaire Garde. Of het hierbij gaat om “het schip”, één van de bemanningsleden of de gehele crew is niet duidelijk en welke relatie de olie in het schip in Gibraltar met Syrië heeft is ook al twijfelachtig. Verder levert de Amerikaanse overheid geen bewijs voor de claim behalve Ita est.

Hoogstwaarschijnlijk gaat het dus om een ‘power play’ van de Verenigde Staten om Iran te laten zien dat het menens is. Het is echter nog onduidelijk hoe de Amerikanen de crew gaan arresteren en de olie gaan innemen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. meneer cactus

  Power play of niet het is uitermate zorgelijk. Een fatwa , oproep tot aanslagen en onrust stoken is zoweer gedaan door een idiote ayatollah of andere idioot die zich geestelijk leider voelt.

  1. Watcher

   ”of andere idioot die zich een geestelijk leider voelt.”

   Je bedoelt Trump..

   1. Seneca

    @watcher
    dat u een hekel aan Trump heeft, is inmiddels wel bekend. maar dat uw haat zo groot is dat u Trump ervan verdenkt dat hij een ayatollah zou zijn, die oproept tot fatwa’s gaat wel heel erg ver. een duidelijk geval van een getroebleerde geest, die van u wel te verstaan.

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Links & Rechts zijn het met elkaar eens !
     Trump is een uiterst gevaarlijke idioot die aan de touwtjes hangt van de Zio Nazi Cabal en samen met de Clintons en de rest van de Amerikaanse Elite Maffia in de boekjes staat van Eppy Stein. Volgens insiders is de hele Amerikaanse Elite Maffia sinds jaar en dag zo ruig als een deurmat zodat ze alleen door kunstmatige inseminatie zich kunnen voortplanten. Satansgebroed om kort te gaan…

     1. Caesar Lion Cachet

      PS…
      Eigenlijk moeten we spreken over de Wereld Elite Maffia…
      Puur Zio Nazi Inteelt en allemaal familie van elkaar…
      Hoe uitverkoren wil je het hebben !?

     2. Siemien

      Daar gaat COC, even precies in het midden lopend, zijn zegje doen, links en rechts is het helemaal niet met elkaar eens.
      Trump is een gast die zijn woord houdt.
      COC knuffelt gezellig met iedereen mee

   2. Mars020

    Nee jij trekt volle zalen, met je achterlijke gelul.

 2. Ben-NIET-Groen-L

  Dan maar niet inhoudelijk……
  Ik kan niet wachten totdat Trump het sein geeft………………………………….

  1. Morgan4321

   Trump valt wel mee, die wil denk ik eigenlijk helemaal geen oorlog. Die gek van een Bolton is veel gevaarlijker.

   En Engeland zit een beetje klem, Trump is wel het soort persoon dat een handelsverdrag na de Brexit kan koppelen aan meewerken op dit gebied.

   1. Itsme

    Trump is de enige die de gobal war enigszins begrijpt.
    De VS is bijna failliet, het geld wat ze schuldig zijn kunnen ze sowieso nooit meer terug betalen. En de BRICS lande en nog zo’n organisatie in Azië kopen al het goud op. Die hebben ook al een tegenhanger voor het IMF zonder de achterlijke verplichting van een centrale bank en ontkoppelen van de goudstandaard. Dat laaste was dus sinds BrettonWoods een voordeel voor de VS met petrodollar. (eerst dollars kopen en dan ‘mag’ je olie kopen) De VS wil daarom de de goudprijs zo laag mogelijk houden, maar al die BRICS landen willen de goudstandaard weer invoeren. Vadaar ook dat de VS/Trump ook richting dat soort landen agressief reageert. Maar BV Rusland was 20 jr geleden toen de VS ze failliet en gemaakt hebben samen met een dronken Russische president en wat olichargen een vande laaste met goud voorraad maar nu nr 3 of zes naargelang waar je kijkt maar feit is dat AL die BBRICS alnden dat doen en de goudstandaard weer in willen voeren. Alle dollars die ze binnenkrijgen word of voor aankopen in de VS gebruikt of voor goud aankoepen. Kwestie van tijd, en Trump doet nu wat Poetin al 20 jr doet. MAW schaakmat. Zal nog wel een oorlog worden hier of daar, want anders kunnen ze niet die yanks. Maar hun financiële ruimte word steeds minder. Maak maar snel oorlog dan is het snel op het geld, en kunnen we terug naar de goudstandaard. Ipv geld uit het niet uitschrijven door banken (leningen)

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Niet te lezen maar inhoudelijk klop het wel !
     Vooral doorgaan…

 3. Kristalix

  De Iraanse tanker ligt nog voor anker. De raad van geitenøkers dacht slim te zijn door het schip om te vlaggen. Mocht niet baten. 1 Amerikaan is slimmer dan de raad van geitenökers.

  Overigens gingen de jenken verder met hun akties.
  Dan de komende inbeslagname. Nog een kuch uit teheran? Daarna kun je ayatholla”s zien rennen over straat in teheran met poep in hun witte jurk.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Die domme Amerikanen slaan nog geen deuk in een pakje Iraanse boter op een hete zomerdag ! Baaaai baaai , zwaaai zwaaai !

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  Amerikanen zijn de grootste beesten op aarde en de grootste factor tegen wereldvrede en stabiliteit

  1. Mars020

   @Anne Sopkut Schilversdorp, moslims zijn de grootste beesten op aarde. Dat zien we iedere dag in de media.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…
    Ik lees dat je verstandelijk vermogen beperkt is maar bedenk dat er Moslim Mensen zijn en Moslim Monsters / Joden Mensen – Joden Monsters / Christen Mensen – Christen Monsters etc. etc. etc…

    1. Siemien

     Uiteraard voelt COC zich ver verheven boven alle mensen

 5. Lampje

  Nederlands is toch weer een probleem, als gepensioneerd scheepswerktuigkundige kan ik u mededelen dat wij nooit CREW zeggen maar gewoon bemanning, dus niet proberen interessant te doen.

  1. Mart

   Op een Nederlands schip noemt men de opvarenden ”bemanning”, en op een Engels/Americaans schip heet dit de ”crew”.Niets interresants aan.Op ”den Cristelijke Kustvaart” noemden ze mij ”meester”, en op de Americaanse schepen ”engineer” en ”chief”.What’s a name?

   1. Lampje

    Ik wist niet dat DDS een Amerikaanse krant is, hier in Nederland zijn we gewend Nederlands te spreken, waarschijnlijk vreemd voor u.

 6. faraday

  De entering was pure piraterij en zoals verwacht zijn het de Britten die in deze kwestie het eerst door de knieën gaan. Lachwekkende poging van de vorige Britse regering met groot gezichtsverlies.
  Misschien dat Washington van hen de controle over Gibraltar kan nemen (i.p.v. Groenland) ze doen nu al alsof het hun grondgebied is door een aanhoudingsbevel uit te schrijven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.