Peilingen! Draagvlak van Emmanuel Macron daalt naar 34%, de kleine Napoleon blijft impopulair

De Franse president Emmanuel Macron overleeft in Parijs, maar daar is alles mee gezegd. De Franse leider is namelijk nog steeds impopulair onder de Franse bevolking volgens een recente opiniepeiling. Het ‘nationale debat’ over de koers van Frankrijk lijkt weinig te hebben bijgedragen aan het draagvlak. Wel is Macron iets populairder dan voorheen.

Zoals hierboven te zien is blijkt een grote meerderheid van de Fransen ontevreden over hun huidige president. Dat is typisch ‘des Frankrijks’ omdat Franse presidenten in vrijwel alle gevallen slecht scoren tijdens hun termijn, om dan vervolgens weer de verkiezingen te winnen. Zo werkt dat Frankrijk.

In vergelijking met juni is de Franse president 2% gestegen in de waardering van zijn bevolking. Destijds scoorde Macron nog 32% draagvlak, en eind vorig jaar stond de waardering rond en nabij de 27%. Dat was ten tijde van de rellen in Parijs onder leiding van de ‘Gele hesjes’.

Nu de G7 in Frankrijk plaatsvindt roeren de ‘Gele hesjes’ zich ook weer. Deze week werd er flink gedemonstreerd in Biarritz, waar de G7 wordt gehouden en daar was Macron ook weer het lijdend voorwerp. Nu de Franse president is begonnen met zijn mid-term maken de cijfers niet zoveel uit als wanneer er verkiezingen aanstaande zijn, maar dat duurt nog even: pas in 2021 zijn er weer verkiezingen in Frankrijk.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. santiago

  De G7 in Biarritz, 13000 man politie en leger op de been . Kost een paar centen, maar dan heb je ook niets. Uitkomst van de top zal weer 0,0 zijn. Die gasten kunnen elkaar toch ook even bellen of een videobijeenkomst organiseren.
  Rellen en een hoop ellende, ik houd mijn hart vast.

  1. Jumping

   Bij iedere Bilderberg vergadering zien zij elkaar.

 2. Heinz

  Hadden wij de Gaulle nog maar. Dat zou best geklikt hebben tussen Trump en de Gaulle, denk ik.

  1. santiago

   Trump en Johnson zullen elkaar steunen.

   1. Rodendorff

    Dat snap ik, over twee jaar zijn ze beiden weggestemd.

    1. meneer cactus

     jouw glazen bol is defect lao , je zit al maanden onzin te verkondigen

     1. Rodendorff

      Je hebt gelijk, Johnson is over twee maand weg en Trump pas over twee jaar.

     2. meneer cactus

      je glazen bol is defect hufter , je voorspellingen zijn waardeloos zoals je al maanden bewijst. dus ook nu weer poep.

     3. Dik

      De aandoenlijke, hij doet hier zijn digitale plasje, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, zeven dagen per week, afgewisseld door digitale scheetjes.

     4. Confucius

      Meneer cactus, u zegt dat ie al maanden onzin verkondigt.

      Reageer dan niet op die mongolen.
      Zonder reacties drogen die figuren vanzelf op.

 3. Rodendorff

  De kleine Napoleon probeert dit moment Trump uit te leggen dat de geopolitieke verhoudingen zijn gewijzigd, ten nadele van de V.S. en ten gunste van de EU.

  1. meneer cactus

   trump zal onder de indruk zijn , wat een naieviteit hier hahahahahaha

   Voorlopig is de Franse bevolking nog steeds niet gecharmeerd van het geslijm van macron met dat duitse loeder merkel

 4. Jumping

  Macron en Merkel en Rutte, brengen Europa aan de rand van de afgrond.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 5. Piet Klein

  Europa zit op de verkeerde koers. De EU slaagt er niet in economisch haar positie in de wereld vast te houden. We lopen van crisis naar marginale groei. Zuid Europese landen hebben zich krom geleend en zitten vast aan de harde euro. Op ICT gebied is de VS dominant. Op vele productie terreinen winnen de Chinezen, dankzij lage lonen, een sterk stimuleringsbeleid gericht op de reële economie, een economisch kolonialisme van Afrika, Zuid Amerika tot aan Groenland. De EU maakt vooral intern ruzie, met de Britten en gedraagt zich als een politiek hork naar de VS. In dit tanende economische beleid, het verliezen van positie probeert Frankrijk via de EU geld naar binnen te sluizen. Geholpen door een Duitsland met een verdwaalde Merkel. Maar ook in Duitsland lijkt nu de autoindustrie geraakt te worden door het oprukkende Azië. Ondertussen slepen we massa’s mensen via immigratie naar binnen waarvoor we voor de meesten geen werk hebben. Net zo min als het economisch kolonialisme van China werk oplevert voor de gemiddelde Afrikaan. Trump gooit de beuk er in richting de Chinezen. Of dat een sterke aanpak is en kans van slagen heeft we moeten het gaan meemaken. Maar opvallend is dat Trump een strategie heeft en volgt waar zijn politieke opponenten in de VS en de Europeanen niet verder komen dan ik stond er bij een keek er naar en het verliezen van positie maar voor lief lijken te nemen. Macron probeert uit de EU geld te trekken, een structureel kansloze oplossing. Voor zover het nu zou lukken, wat uitermate vreemd zou zijn omdat de politici van de andere sterke landen dan kennelijk het spoor ook helemaal bijster zijn, is het een kansloos spoor als de EU er niet in slaagt als geheel haar positie in de wereld te verbeteren, De actie is voor Frankrijk nu: hoe ga ik even nog niet ten onder door geld te trekken uit andere Europese landen die ook langzamerhand in het moeras aan het zakken zijn. Een sterk Europa is een goed plan. De EU is er echter in geslaagd dat totaal niet voor elkaar te krijgen, heeft een banken crisis niet opgelost, heeft op een taal foute manier de ECB geld laten bij drukken, weet onderling veel ruzie te maken, is er niet geslaagd de Britten binnen boord te houden, heel slecht voor Nederland. Het beleid van de Nederlandse regering heeft tal van problemen veroorzaakt, te hoge zorgkosten, verwaarloosde ouderenzorg, een huizen markt volledig uit het lood, een immigratie beleid dat structureel fout is (en dat betekent niet dat deze immigranten geen aardige mensen zijn), zowel economisch als demografisch ons overbevolkte land kan deze groei niet aan, geholpen door een totaal falende coalitie. Dat een groot deel van de Fransen Macron niet meer zien zitten getuigt een inzicht in het falen van Macron en Europa. Maar de kansen lijken slecht. Het politiek debat is vermoord, totaal onbenullige main stream media, modder gevechten tussen politici. Het gaat totaal niet goed met de EU en Nederland. Met een rustig tempo zakken we verder weg, of er gaan klappen vallen als de volgende bankcrisis weer een feit is. Kennelijk moeten we gaan meemaken dat NL de intellectuele kracht mist om op tijd de bakens te verzetten. We moeten toekijken hoe de EU en de gevestigde politici er totaal niet in slagen de Europa sterk te maken, ze helpen Europa alleen maar om zeep. En kennelijk is het onderwerp voor de gemiddelde Europeaan te lastig want anders zou nagenoeg iedereen een geel hesje aan trekken.

  1. Confucius

   U had beter Piet Groot kunnen zijn.
   Pfffffffff, wat een brok tekst.
   U kunt probleemloos Teunis vervangen.

   1. cmsuijkerbuijk

    Confusius is confuus? Maar wat vind je van de inhoud?

  2. Agios

   Ik mag dat wel, een goed opgebouwde tekst. Dat is andere koek dan die onzinnige onliners van totaal verbijsterden.

  3. JFU

   Niets aan toe te voegen!

 6. Jack Flash

  Napoleon had lef.Macron laat zijn eigen volk in mekaar slaan op kosten van het volk.Leuker kunnen we het niet maken

 7. Bes Tolen

  Napoleon heeft Frankrijk van zijn zonen beroofd. Dat om Europa te veroveren en daartoe heeft hij de keizerskroon van het Vaticaan verkregen. [Die heeft Napoleon echt niet zelf op zijn hoofd geplaatst. Dat is een mythe om oude revolutionairen tevreden te stellen]. Door het contract met Napoleon kreeg de Rooms katholieke kerk weer een machtspositie in Frankrijk. De bedoeling van het Vaticaan was uiteraard om heel Europa Rooms te maken. De schade in Europa was enorm. Ook in Nederland waar grote armoede ontstond.

 8. Bes Tolen

  Uitstekende bijdrage. Wel bedankt Piet Klein.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.