Plotselinge intensivering van migratiestromen Turkije-Griekenland: van 60 migranten naar 278 per dag

Het aantal migranten dat via Turkije-Griekenland naar de Europese Unie is afgereisd, is in de afgelopen maanden flink gestegen. In augustus dit jaar arriveerden 1.570 migranten op de Griekse eilanden, een verdriedubbeling in vergelijking met een jaar eerder! In 2018 waren dat er nog maar 479. De Grieken zijn allerminst blij met de aanwas: hun eilanden liggen deels in puin, via The Times.

Maar de rechten van de Grieken doen er natuurlijk niet toe voor de Europese Unie, die de Grieken overigens al bijzonder slechte dealtjes heeft aangeboden ten tijde van de Eurocrisis van 2011. In ruil voor leningen moesten de Grieken vervolgens hun belangrijkste infrastructuur afstaan aan de Chinezen. Dat zul je nergens lezen, maar dat was wel het gevolg van het in de steek laten van de Grieken door de “Europese waardegemeenschap”.

Tot overmaakt van ramp maakte de Europese migratiecrisis van 2015 een einde aan delen van de toerismesector van de Grieken. Duizenden migranten landden plotseling op kleine eilandjes en riepen om hun rechten. De internationale wetgeving verplichte de noodlijdende Grieken vervolgens tot het opvangen van de vluchtelingen. Dat daarmee de eigen inwoners nog verder in de armoede werden gedrukt maakte de EU natuurlijk niets uit. Tot zover de “waardegemeenschap”.

Toen de migratiestromen via de Turks-Griekse waren geslonken in 2016 sloot de EU nog even snel een deal met de Turkse regering. In ruil voor geld zou de de Turkse staat de grenzen zo handhaven dat vluchtelingen niet naar de EU konden reizen. Turkije heeft zich vervolgens met succes ingezet om de uitstroom van migranten naar Europa te beperken, maar nu lijkt het alsnog mis te gaan. Waar er in de afgelopen twee jaar zo’n 60 migranten per dag in Griekenland landden, daar is dat de afgelopen maanden gemiddeld zo’n 278 migranten per dag. De Griekse eilanden zitten hierdoor weer in grote problemen, de migranten natuurlijk ook.

Het is alsof een blinde een dove leidt. Aangezien de Europese Unie zelf te lamlendig is om de grenzen van de Europese natiestaten fatsoenlijk te beschermen moeten anderen het blijkbaar opknappen. Maar dat je hierdoor de regie verliest, zoals in het geval van de Turkije-deal, is overduidelijk en dit leidt tot ongelukkige incidenten zoals de Grieken nu ervaren.

Maar dat is ook precies het punt: de krachten die de EU beheersen willen graag méér vervangingsmigratie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. meneer cactus

  tja , als linkse politici roepen we moeten ze niet weigeren maar omarmen dan komen ze vanzelf in ongekende aantallen als ratten uit een nest richting het vrije westen wat ze zelf vervloeken

 2. Confucius

  Kijk eens naar die foto en zie wie er bij u in de buurt kan komen wonen.
  Het is toch gewoon een stelletje wilden.

  Is er nu écht niemand die dit kan stoppen?

  Dood en doodziek word ik er van.

  1. meneer cactus

   Als de politieke wil er is om de tombola met verblijfsvergunningen te stoppen dan is daags erna er een einde aan de stromen gelukszoekers.

  2. Bender

   Dat kan slechts met grof geweld, maar daar is de politiek huiverig van.

   1. Confucius

    In Syrië hebben ze in 2016 ” per ongeluk” een kamp met vluchtelingen gebombardeerd.

    Dat zou in Griekenland te veel opvallen.

   2. meneer cactus

    voor het weigeren van verblijfsvergunnigen is geen enkel geweld noodzakelijk. Enkel een dicht loket

  3. Ritter

   “Is er nu écht niemand die dit kan stoppen?”
   ————–
   Niet belonen met gratis geld ( ons sociaal stelsel) . Pas dan verdwijnt de motivatie om naar Noord/West Europa te reizen.

   Maar zolang de illegalen (die onder het mom van “vluchteling” naar Europa reizen) worden beloond zullen ze blijven komen.

 3. Jumping

  Laten we in Nederland toch gewoon eens aan die Rutte vertellen, dat hij een gigantische lul is.

  Hij liegt en fantaseert Nederland de afgrond in.

  1. Watcher

   Prachtig, zie de familie S D lugar liegen en fantaseren.

  2. Vliegenvanger

   100% met je eens.

 4. ikweetwatikwil

  Je ziet eigenlijk alleen maar mannen. Zijn dat de dekhengsten van de toekomst ??

  1. Jv

   @ikweetwatikwil; idd zeker nu ze inmiddels al weten (via social media) dat je in Nederland de meisjes en vrouwen bij bosjes mag verkrachten en indien ze niet meewerken, mag slaan! Ze weten dat ze er vanaf komen met een, FOEI nooit weer doen hoor, en kunnen daarna weer lekker verder gaan, tussentijd even de uitkering ophalen en dan weer lekker gaan botvieren op onze meisjes en vrouwen.
   Wie wil er niet zo’n leventje? Wedden dat ze allemaal naar ons land willen?
   Vaders, echtgenotes en partners……verdedig nu eindelijk eens uw kind, vrouw of relatie! Neem desnoods het recht in eigen hand want dat is waar de politiek en politie op uit is! Indien mijn vrouw of kind iets overkomt door dit tuig, dan kan ie beter een ander land opzoeken want ik zoek net zo lang tot ik hem ter plekke kan castreren. Wat moeten die lui trouwens hier nog….. in hun land is geen oorlog meer, dus rap terug en keihard aan het werk want wat je vernietigd hebt, zul je ook weer opbouwen. Maar helaas….. daar hebben ze een broertje aan dood, dat laten ze liever aan ons over want wij betalen dmv belastingen de centjes wel voor de wederopbouw.
   Kortom, regering, stop nu eens om dit werkschuwe tuig, of zijn het allemaal hoogopgeleiden die de economie 4.0 komen opbouwen, binnen te halen.
   Kotsmisselijk wordt je hiervan zeker gezien dat het allemaal jonge kerels zijn, en dat noemt zich vluchteling……? M’n neus!

  2. Mart

   Nee dit zijn de stoottroepen…wapens op dag X af halen bij dichtsbijzijnde moscee.

 5. Watcher

  Oppassen geblazen, Turkije heeft 3.5 miljoen vluchtelingen binnen hun grenzen.
  Als de poort echt wagenwijd open gaat ……

  1. meneer cactus

   Als die poort opengaat dan maar het leger inzetten , je kan je immers niet wachten op een tjunami van gelukszoekers zonder enig perspectief.

   Desnoods schieten met scherp om de landsgrenzen te bewaken en totale anarchie te voorkomen. Wat een prachtig links beleid hebben we toch jarenlang gehad dat we zover gezakt zijn dat je straks gewoon gericht miet schieten

   1. Rodendorff

    Meneer cactus is een oudere man die achter zijn computer droomt over schieten met scherp op medemensen.

    Triest, maar die mensen kunnen tegenwoordig zonder belemmering hun verdriet op het internet plempen.

    1. meneer cactus

     Ben nie verdietig en ben niet ouder maar nuchter genoeg om te stellen dat we niet onder de voet moeten laten lopen door 3,5 miljoen wilden op jacht naar gratis geld en onderdak.

     Dreigende anarchie door links wanbeleid en dan probeert vervolgens een linkse mafklapper je de maat te nemen

 6. Ritter

  Het is een gebed zonder einde zolang de illegale migranten die naar Noord/West Europa reizen onder het mom van “vluchteling” geen gratis geld ( ons sociaal stelsel) krijgen.

  In Afrika groeit de bevolking in groot tempo.

  Veel jonge mannen reizen naar de “honingpot” die in Noord/West Europa staat. Ze weten precies waar ze moeten zijn.

  En zolang ze hier “gratis geld” ( ons sociaal stelsel) krijgen zullen ze blijven komen.

 7. Watcher

  23 Augustus 2019

  Turkije heeft tot een coördinatie op wereldniveau opgeroepen om de crisis van de honderdduizenden Syrische vluchtelingen van de jarenlange oorlog in hun land op te lossen. Turkije vangt 4 miljoen vluchtelingen op. Dat is wereldwijd het grootste aantal dat in één enkel land opgevangen wordt. Meer dan 3,6 miljoen van hen komen uit buurland Syrië.

  1. meneer cactus

   Dan rijst al gauw de vraag waar Turkije al die miljarden uit de EU pot gelaten heeft. Lijkt een mooi politiek spel om de EU af te persen voor nog meer miljarden

 8. Abdul is Lam

  Vluchtelingen in Nederland
  Hoeveel vluchtelingen zijn er in Nederland?
  Die vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Wie je meetelt hangt af van de gebruikte definitie.
  Eind 2018 zijn er volgens de VN Vluchtelingenorganisatie UNHCR in Nederland 101.837 vluchtelingen. 12.303 mensen zijn in afwachting van een
  beslissing op hun asielverzoek.
  Eind 2017 waren dat 103.860 vluchtelingen en 5.818 asielzoekers.
  De UNHCR gaat daarbij uit van de volgende definities (bron: UNHCR Global Trends 2018):
  • Vluchtelingen (101.837)
  Personen met een vluchtelingenstatus (a-grond) en personen die aanvullende vormen van bescherming krijgen (zie uitleg onder
  Beschermingsgronden Vreemdelingenwet 2000, p. 14). Daarbij horen ook gezinsleden van een vluchteling die na de
  gezinsherenigingsprocedure een asielvergunning hebben gekregen (nareizigers). Personen die asiel hebben aangevraagd en een andere
  (reguliere) verblijfsvergunning hebben gekregen (bijvoorbeeld op grond van het Kinderpardon of medische gronden) tellen niet mee.
  • Asielzoekers (12.303)
  Personen die een asielaanvraag hebben gedaan en in afwachting zijn van een beslissing op hun asielverzoek.

  1. meneer cactus

   🙂 🙂 🙂 alle andere islamieten hier zijn geboren en getogen in die tussentijd. hahahahaha , we hebben alleen al 100.000 illegalen in Nederland volgens schattingen. Want illegalen zijn illegaal en laten zich moeilijk tellen.

   maar goed 100.000 maal 30.000 geeft 3.000.000.000 euris kosten minimaal

   stop de islamisering van Europa te beginnen in Nederland

 9. Kristalix

  Erdogan zet de vluchtelingenkraan weer even open.
  Hij wil graag gas.

 10. Agios

  …”Aangezien de Europese Unie zelf te lamlendig is om de grenzen van de Europese natiestaten fatsoenlijk te beschermen moeten anderen het blijkbaar opknappen.”
  Tja, wat zal ik hierop zeggen: Het is zo’n typisch patroon uit de linkse kerk. ‘Wij veroorzaken de problemen en jullie lossen het maar op’. Het is onverantwoord en wie dit nog meent te moeten verdedigen, is iemand die we te zijner tijd door de straten zullen slepen.

 11. Suidland

  Veel anti-islam op deze site. Weet zeker dat geen van jullie aanwezig was bij de Pegida # metenmet2maten demonstratie op ’t Malieveld gistermiddag. Grote bek hier op DDS over de islam vanuit het toetsenbord, wel zo gemakkelijk met een pilsje en een luie stoel. Stelletje VVDers.

  Edwin nogmaals bedankt, succes held!

  1. meneer cactus

   misschien moet je je eerst eens verdiepen in het politieke landschap want rutte en de vvd zijn linkser dan de pvda in het kwadraat. de vvd is volledig pro-islam boy

 12. Rud56

  @Agios:1000x + ..!!

  @Suidland: je hebt hier een héél groot punt! Maar waarschijnlijk is speelt de veiligheid van lijf en leden, de gevolgen van de linkse overheid(instanties en organisaties) en carrieres een belangrijke rol. Want je wordt letterlijk en figuurlijk kapot gemaakt als je je instemming met Pegida publiekelijk maakt. Daarom is de voorman van Pegida, die Edwin, inderdaad uitzonderlijk en heel moedig te benoemen!

  1. Dik

   De regering heeft er, met de motie Halsema (27-10-2010), voor gezorgd dat de islam in Nederland een beschermde status heeft gekregen. Kritiek op islam of acties tegen de islam worden steevast vergezeld van veel justitiële aandacht.

   1. meneer cactus

    ach halalsema , je verwacht het niet van vrouwe valsema die elke huisvrouw haar belasting vrije som heeft afgenomen omdat zij het bestempelde als aanrechtsubsidie. Dit monster is een echt de top bitch van de nederlandse politiek. Wachtgeld vreten , burgemeester worden , ruim miljoen in je zak steken met de verhuizing en vervolgens straks weer naar wachtgeld want die doofpot affaire met die koter van haar krijgt vast nog een staartje.

    ze blijft braaf links lu**en en rechts snel vullen

 13. Wim Vreeswijk

  Hebben ze eerst ons die 300 miljard EU-ondersteuning afhandig gemaakt. Als ‘dank’ is de migratie met 400% toegenomen. Het is om gek van te worden !

 14. Heras

  Inderdaad Ritter: de “honingpot” dichtdraaien en klaar is kees.

 15. Jack Flash

  Waar zijn de vrouwen en kinderen en bejaarden?Die hebben ze in de steek gelaten.Weet je ook welk een mentaliteit je binnenlaat.

 16. JFU

  Het gaat precies volgens plan van de EU…de omvolking is een groot succes. Gaat nog een poosje door tot ongeveer 150 miljoen van die cultuurverijkers in Europa zijn, op een Europese bevolking van ongeveer 550 miljoen. Dan is er genoeg zaad aanwezig om zich te mengen met de Europese bevolking. Dus nog even geduld.

  1. meneer cactus

   versneld steriliseren dan maar die gasten

 17. J.Rademaker

  Waarde gemeenschap, als ik in het paleis in Brussel of het kopie paleis in Strasbourg zou werken zou ik het met die waarde wel de moeite waard vinden.
  Als lijfeigene voel ik mij een moedeloze pinautomaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.