Politie Amsterdam over zaak-Halsema: ‘persoonlijk belang weegt zwaarder dan informeren van de maatschappij’

De Politie Amsterdam heeft naar aanleiding van het artikel in de Telegraaf waarin wereldkundig werd gemaakt dat de zoon van burgemeester Femke Halsema enige tijd geleden baldadig was. De Politie heeft laten weten het ‘lek’ te onderzoeken omdat privacygevoelige gegevens wereldkundig zijn gemaakt. De Politie Amsterdam stelt dat in “het persoonlijk belang zwaarder weegt dan het informeren van de maatschappij”, via Algemeen Dagblad.

Gezien het feit dat de jongen minderjarig lijkt de verklaring voor het gedrag voor de hand te liggen, maar voor het is geen andere verklaring te bedenken dan het jammerlijk falen in professionaliteit. De informatie verschenen in het publieke debat is mijns inziens niet noodzakelijk voor een ‘openbaar functioneringsgesprek’ hoe opportunistisch het ook moge kriebelen zo tijdens de komkommerperiode. Volgens Halsema valt het namelijk reuze mee, zo lezen we op Joop:

“Mijn zoon heeft geen gewapende inbraak gepleegd. Mijn zoon had een (verboden) nepwapen bij zich waarmee hij selfies maakte en was met vriendjes zich aan het vervelen en aan het klieren. Zij vonden een verwaarloosde en verlaten woonboot, waar zij naar binnen zijn gegaan. Daar vonden zij oude brandblussers die zij naar buiten hebben gesleept en leeg hebben gespoten. Politie is op de overlast af gekomen, mijn zoon is gaan rennen, heeft paniekerig het nepwapen weggegooid, is toen alsnog gestopt en ingerekend.”

Nu is zo’n nepwapens verboden en daarom een overtreding, maar ach, dat doen pubers wel vaker, jammer genoeg. Tot zover de relevantie van het feit voor haar burgemeesterschap. Dat het nu toch komt  tot relletjes gebeurt natuurlijk wel vaker. Familieproblemen leiden bij iedereen wel eens tot gevoeligheden in de werksfeer zoals ook in het geval van zaak-Halsema:

“Er is geen sprake van een doofpot. Er is sprake van een privékwestie, van een jongen van vijftien jaar wiens gegevens in vergelijkbare zaken nooit openbaar zouden zijn gemaakt. Waarbij de politie ambtsgeheim heeft en journalisten er bij andere, minderjarige Amsterdamse jongens zonder strafblad niet over zouden piekeren om hun gegevens zo op straat te gooien”

Behalve de familie in het gareel houden heeft Halsema ook nog andere klussen te klaren, zaken die overigens wél uitermate geschikt zijn om haar geschiktheid als burgemeester te beoordelen. Maar dat ze als moeder met uitdagingen te maken heeft is overduidelijk.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Lao Tse

  “Gezien het feit dat de jongen minderjarig lijkt de verklaring voor het gedrag voor de hand te liggen, maar voor het is geen andere verklaring te bedenken dan het jammerlijk falen in professionaliteit.”

  Kan deze erbarmelijke zwetsmeier niet een keer worden vervangen?

  1. Top

   Blablabla Blaaskaak. En? Juist ja!

   1. Watcher

    @Top/An Dijvie/ Oldenbarnevelt enz.
    De man die Janmaat de jodenhater ziet als zijn meester..
    Dat jong uit Stadskanoal, je kent hem vast nog wel 🙂

    Het Tweede-Kamerlid H. Janmaat van de Centrumdemocraten vindt dat minister Hirsch Ballin (justitie) moet aftreden. “Dat joden als nomaden trekken wil ik ze niet kwalijk nemen, maar openbare functies mogen ze dan niet bekleden.”

   2. Dik

    Inderdaad Top, juist ja!

  2. EU kok

   Quote : het jammerlijk falen in professionaliteit.
   .
   Zou Teunis zoveel zelfkennis hebben ?

  3. Augustus

   De professionele, extreem deskundige “pedagogische wetenschappers” vinden dit gewoon normaal puberaal gedrag. Tja, iedere puber loopt immers wel eens met wapens rond, breekt in een verlaten pand en gevandaliseerd die alvorens weg te rennen van politie. Hoort bij het opgroeien als je bij de linkse kerk hoort.

   1. Lao Tse

    Het knulletje liep niet met wapens rond en brak niet in, Augustus.
    Als je de simpele feiten uit de krant niet kunt oppikken kun je beter je waffel houden.

    1. Augustus

     Dit soort dingen komen normaliter gewoon in de krant te staan en worden niet helemaal naar Haarlem verhuisd. Binnendringen tot andermans erfgoed is gewoon inbraak, dat uw vriendjes dat kraken noemen doet er niet toe. En ook voor een alarmpistool kan je een strafblad aan je broek krijgen in de juiste omstandigheden, inbraak is daar een van. Maar goed minderjarig + rijke en invloedrijke ouders betekend vrijspraak. Gewoon mooi dat dit soort klassenjustitie eens op de kaart komt, iets met links en gelijkheid waar mensen mee stoppen in geloven als het opeens de linkse elite treft.

    2. toetssteen

     @LT
     Met nepwapens worden overvallen gepleegd en echt die worden gerekend onder gewapende overvallen. Daarnaast had de jongeman ook samen met zijn kompaan twee messen….. Brak in en pleegde vandalisme.
     Mevrouw de burgemeester zou zeer slim zijn geweest als ze vorige maand meteen naar buiten zou zijn gekomen en gezegd zou hebben dat ze de druiloor wel een virtuele schop onder zijn achterwerk kon verkopen. Dan hadden veel ouder geknikt en gezegd, die van mij deed ook weleens wat en die heb ik ook aan de oren gepakt enzovoort.
     Mond houden was daarom erg dom van de burgemeester.

  4. Mars020

   Over gezwets gesproken.. Daar heb jij een patent op..

 2. observer

  Het is zowiezo een kwalijke zaak om kinderen voor politieke propaganda te gebruiken. GL krijgt hier koekje van eigen deeg.

 3. merlot

  Ik sta in dezen volledig achter Halsema en de politie Amsterdam.

  1. Dik

   Logisch, jij hebt het ultralinkse licht gezien en heult met de aandoenlijke.

   1. Watcher

    @Dikkie Lugar

    Lugar 6 dagen
    Ik heb het alweer gezien hier, wat een bende met die tientallen nepaccounts. Viel plezier met het vergallen van DDS.

    We moeten je zeker serieus nemen 🙂 🙂 🙂

    1. Bosche draak

     Heb je soms trek in in dikkie’s dikke pik?
     Zit hem eens niet zo te stalken! Debiele griezel die je er bent…

    2. Siemien

     Als het gaat om feitelijkheden omtrent gasten die se* met kinderen aandoenlijk vinden, die islamknuffelaars openlijk met feiten om de oren slaat, naast het feit dat jij ontmaskert bent als seniele op je neusfluit fluitende linksaffer, inderdaad heel serieus nemen deze gast.

  2. EU kok

   Daar word ik niet vrolijk van.
   U 2 x in 24 uur gelijk geven gaat echt te ver.
   Dus Merlot, u zit er om principiële redenen naast.

   1. merlot

    Hè hè, eindelijk een keer een grapje van Waldorf waar ik wél om kan lachen.

    1. Dik

     Logisch, jij hebt het ultralinkse licht gezien en heult met de cock, met ‘ck’.

     1. Watcher

      Dikkie Lugar

      Een reaguurder noemde je eerder een psychopaat, de man heeft gelijk.

     2. Lao Tse

      Ik heb er altijd op vertrouwd dat merlot op zekere dag het linkse licht zal zien.

      🙂

     3. merlot

      @ Dik, ik ben rechts en dat zal ik altijd blijven. Ik heb een bloedhekel aan links.

      Een advies: bestrijd Lauwe Thee op inhoud en spreek hem aan wanneer hij mensen schoffeert. Maar hou op met dat gestalk. Je bewijst de rechtse zaak en DDS daarmee absoluut geen dienst, juist het tegendeel.

     4. EU kok

      @merlot, Lao, ea.
      Het is een herhaling van vorig jaar, toen resulterend in de niet gehanteerde huisregels.
      Vorig jaar trachtte capo-webgestapo dit blog te gijzelen vanwege multinicken van Lao.
      We moet helaas wachten tot Siemien &Co zijn vakantie voorbij is.
      Van DDS valt weinig te verwachten, ook clicks van Lugar zijn inkomsten.

     5. Dik

      Cock, met ‘ck’

 4. monach

  Klassejustitie = is een rechtspraak waarbij de “heersende” klasse wordt bevoordeelt. ~ is in strijd met het gelijkheidsbeginsel.

  1. Augustus

   De manier waarop een tijd geleden TU Eindhoven ondersteund werd door het ministerie laat zien dat het gelijkheidsbeginsel niet heel veel betekend.

 5. Meriadoc Brandebok

  Het is een grof schandaal dat politiemensen de privé-identiteit van Halsema’s zoontje naar de pers hebben gelekt en wellicht is de berichtgeving van de Telegraaf wel schandelijker. Deze publiciteit is helemaal niet goed voor een vijftienjarige.

  (Bovendien is de doofpot van de Telegraaf nonsens. De zaak is door een ander parket in behandeling genomen. Er zou slechts sprake zijn geweest van een doofpot als Halsema druk zou hebben uitgeoefend. Vooralsnog is daar geen enkel bewijs van).

  1. peetjuhhhh

   Jij ben niet goed joh. Berechten als volwassene hij liep met een pistool he.

   1. DidiMadloba

    Kan wettelijk vanaf 16 jaar. Deze knul is 15.

  2. peetjuhhhh

   Komt trouwens bij dat jij voor het milieu de 15 jarige klimaat stakers wel als volwassene ziet. Maar deze smerige crimineel niet? nou kan het een 15 jarige schaden. Man je mot eens hersen gaan kopen je schijnt ze te missen.

 6. Kretoloog

  Femke Halsema is zo dom. Kent het spreekwoord niet “Wie geschoren wordt moet stilzitten”. Nee, tante Oeyewapper gaat een open brief schrijven. “Nooit wrijven in een vlek”, ook dat is haar onbekend.

  Heb ik al gezegd dat ze totaal ongeschikt is als burgemeester? Nou, bij deze dan nogmaals.

 7. meneer cactus

  En wederom een verkeerde inschatting van de politie bonzen. Het maatschappelijk belang en een open informatie gaan boven het persoonlijk belang van mevrouw halalsema.

  Het gedrag van de koter heeft niets te maken met het minderjarig zijn van dat kind of gaan we nu stellen dat alle minderjarigen dit soort onzin uithaalt ?

  Het geblaat over publieke belangstelling mist ook elk doel of is het misbruik van ene greta wel gerechtvaardigd ?

  Houden we over het lekken van de informatie. Als dit soort zaken in de doofpot dreigt te verdwijnen mag wat mij betreft iedereen de klok luiden. Het is een absolute schande en een dogma dat men stelt het bewust stil te houden in verband met onderzoek. Als ze gewoon misbruik was blijven maken van het wachtgeld was ze geen publieke figuur en had zoontje lief de hele gouden bocht kunnen leegroven zonder dat zij in de problemen zou komen.

  Overigens nogmaals , voedt de trollen niet , laat die linkse roeptoeters lekker links liggen. Ze hebben geen enkele meerwaarde en reageren zelden tot nooit inhoudelijk. Zonde van je tijd die linkse hufters.

  BeschrijvingHufter is een informele aanduiding voor iemand die zich bij herhaling niet conformeert aan de geldende sociale regels en omgangsvormen en zich daarmee schuldig maakt aan asociaal gedrag.

  1. Lao Tse

   “En wederom een verkeerde inschatting van de politie bonzen. Het maatschappelijk belang en een open informatie gaan boven het persoonlijk belang van mevrouw halalsema.”

   Kan meneer Cactus aangeven welk maatschappelijk belang met openbaarmaking was gediend?

   1. Dik

    Blablabla Blaaskaak. En? Juist ja!

   2. peetjuhhhh

    Dat we weten wie de inbrekers zijn zodat we ons zelf kunnen beschermen.

   3. joey

    laotse
    “welk maatschappelijk belang met openbaarmaking was gediend?”
    Heel simpel,de mensen ervaren dat iedereen voor de wet gelijk behandeld wordt in Nederland,zelfs het zoontje van de laat ontwaakte moslima Halsema!

  2. DidiMadloba

   Privacy is een grondrecht dat niet mag worden opgeofferd aan het winstbejag van een bruine krant.

   1. Bosche draak

    Was het een zoontje van een rechts leider lag je nou nog te climaxen van je misplaatste deugerectie slappe ouwehoeah!
    het enige “bruine” is je onderbroek na je “heerlijk deug momentje”

 8. JFU

  Ze hebben de tijd genomen om een leuk verhaal van het gebeuren in elkaar te sleutelen mocht het toch bekend worden,wat niet de bedoeling was.
  Gewoon een kwajongens streek…inbreken…alarmpistool..messen ,allemaal onschuldig toch? Waarschijnlijk was hij ‘ verward ‘op dat moment..schijnt iedereen te zijn tegenwoordig.

 9. peetjuhhhh

  Als er 2 minderjarige scooter dieven gepakt worden staat het ook in de krant. Geen voordeeltjes voor kinderen van burgemeesters graag. Het hele feit van inbreken met een wapen (al dan niet echt) is vele malen erger dan een scooter pikken. Kinderen van gewone ouders krijgen een voogt toegewezen en de reclassering in hun nek. Dus het kind van een groen linkse kraker hoort niet voorgetrokken te worden.

 10. DidiMadloba

  Binnenkort wordr budget aangevraagd voor het opruimen van verlaten verwaarloosde woonboten.

 11. Agios

  Wat kan er in een jaar tijd toch veel everanderen in een mens. Volgens de trollen gaat het om een kind met snaakse activiteiten. Maar datzelfde kind wordt dan klaarblijkelijk wel weer in staat geacht om een paar maanden later op 16-jarige leeftijd te mogen stemmen. Tuurlijk, dan kun je er zeker van zijn dat de jongeman links stemt, omdat zijn omgeving dat ook doet.

 12. Garland S. tucker

  Illegaal alarmpistool = strafbaar
  Weglopen voor politie = strafbaar

  Eigenaar boot gaf aan dat de woonboot een wrak met vuilnis was met 2 brandblussers = baldadigheid

  Jochies van 15 = goh

  Veel is er dus niet aan de hand, maandje huisarrest en een verplichte linkse gedragscursus lijken me voldoende

  1. DidiMadloba

   Weglopen voor de politie is NIET strafbaar.
   Alleen als je je onttrekt aan een controle, als weggebruiker.

 13. DidiMadloba

  “Het persoonlijk belang weegt zwaarder dan het informeren van de maatschappij”.

  Als ik een bruine trui ga breien doe ik de deur op het haakje, want ik doe dat liever in afzondering, hoezeer dat ook een koste gaat van de transparantie.

 14. Kapitein Haddock

  En niemand vraagt zich af hoe “zoontje”aan het wapen en messen kwam!!!

  1. Siemien

   Oh jawel hoor dat zullen er genoeg zijn.

 15. Drollevanger

  15 jaar geleden heeft De huidige burgemeester van onze hoofdstad, de voors en tegens van kinderen tegenover een carriere afgewogen.
  Ze vond als een echt linksmens, dat haar carriere voorrang behoorde te hebben volgens het “Baas in eigen buik principe”.
  Dus haar carriere kreeg voorrang. Zie de mogelijke gevolgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.