Opportunist Hero Brinkman ijskoud over Femke Halsema: "gewogen en te licht bevonden. #opstappen"

Geen categorieaug 14 2019, 17:00
Er zijn veel incidenten die burgemeester Femke Halsema van Amsterdam zich moet aanrekenen, maar het puberale gedrag van haar zoon staat niet in relatie met haar prestaties als burgemeester zo lijkt de consensus. Een bestuurder moet op haar bestuurlijke merites worden beoordeeld. Toch is de tendens bij Halsema duidelijk: alles wat ze aanraakt verpulvert. De gevallen populist Hero Brinkman stelt dat ze daarom maar moet "opstappen".
Nu is het inderdaad correct dat het puberale gedrag van haar zoontje los staat van haar functioneren als burgemeester van Amsterdam. Tot zover de bijdrage van de zeikstraal van Brinkman, maar Halsema heeft natuurlijk véél meer twijfelachtige zaken op haar naam staan dan het incident van haar zoon.
Overigens tot zover niets nieuws onder de zon: puberale jongens halen kattenkwaad uit. Dat is een reden waarom we die jongeren niet als "volwassen" beschouwen. Volwassenheid wordt echter wel verwacht van een ervaren bestuurder als Femke Halsema.
Na haar tijd in de Tweede Kamer voor GroenLinks werd ze gepromoot tot de burgervader van de grote mensenstad Amsterdam. Een functioneringsgesprek in het openbaar over de burgemeester is natuurlijk geen enkel probleem, maar trek de discussie dan breder dan alleen dit ene incident. En als men niet in staat is om zo'n debat aan te zwengelen dan zal er niets veranderen. Dan blijft het wat bij Zevenbergen in zijn Tweet schrijft: lekker zieltjes winnen bij de incrowd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten