snapshot1

Politie Amsterdam over zaak-Halsema: 'persoonlijk belang weegt zwaarder dan informeren van de maatschappij'

Geen categorieaug 14 2019, 18:00
De Politie Amsterdam heeft naar aanleiding van het artikel in de Telegraaf waarin wereldkundig werd gemaakt dat de zoon van burgemeester Femke Halsema enige tijd geleden baldadig was. De Politie heeft laten weten het 'lek' te onderzoeken omdat privacygevoelige gegevens wereldkundig zijn gemaakt. De Politie Amsterdam stelt dat in "het persoonlijk belang zwaarder weegt dan het informeren van de maatschappij", via Algemeen Dagblad.
Gezien het feit dat de jongen minderjarig lijkt de verklaring voor het gedrag voor de hand te liggen, maar voor het is geen andere verklaring te bedenken dan het jammerlijk falen in professionaliteit. De informatie verschenen in het publieke debat is mijns inziens niet noodzakelijk voor een 'openbaar functioneringsgesprek' hoe opportunistisch het ook moge kriebelen zo tijdens de komkommerperiode. Volgens Halsema valt het namelijk reuze mee, zo lezen we op Joop:

"Mijn zoon heeft geen gewapende inbraak gepleegd. Mijn zoon had een (verboden) nepwapen bij zich waarmee hij selfies maakte en was met vriendjes zich aan het vervelen en aan het klieren. Zij vonden een verwaarloosde en verlaten woonboot, waar zij naar binnen zijn gegaan. Daar vonden zij oude brandblussers die zij naar buiten hebben gesleept en leeg hebben gespoten. Politie is op de overlast af gekomen, mijn zoon is gaan rennen, heeft paniekerig het nepwapen weggegooid, is toen alsnog gestopt en ingerekend."

Nu is zo'n nepwapens verboden en daarom een overtreding, maar ach, dat doen pubers wel vaker, jammer genoeg. Tot zover de relevantie van het feit voor haar burgemeesterschap. Dat het nu toch komt tot relletjes gebeurt natuurlijk wel vaker. Familieproblemen leiden bij iedereen wel eens tot gevoeligheden in de werksfeer zoals ook in het geval van zaak-Halsema:

"Er is geen sprake van een doofpot. Er is sprake van een privékwestie, van een jongen van vijftien jaar wiens gegevens in vergelijkbare zaken nooit openbaar zouden zijn gemaakt. Waarbij de politie ambtsgeheim heeft en journalisten er bij andere, minderjarige Amsterdamse jongens zonder strafblad niet over zouden piekeren om hun gegevens zo op straat te gooien"

Behalve de familie in het gareel houden heeft Halsema ook nog andere klussen te klaren, zaken die overigens wél uitermate geschikt zijn om haar geschiktheid als burgemeester te beoordelen. Maar dat ze als moeder met uitdagingen te maken heeft is overduidelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten