PVV’er Lilian Helder clasht met politie; dan maar Kamervragen

Het is Offerfeest en dat betekent feest voor hen die de islam aanhangen. Voor anderen is het een schrikbeeld als ze allerlei dode dieren uit een vrachtwagen zien rollen. Deze dieren moeten ritueel geslacht zijn en worden vanuit een vrachtwagen verkocht.

Voor de mensen die zo’n tafereel op straat tegenkomen en hiervan schrikken, geeft de politie niet thuis. Dat heeft het Operationeel Centrum van de politie Den Haag even op Twitter laten weten. Deze actie is volgens hen gewoon legaal en roepen op om vooral geen contact met de politie te maken.

“#DuinBollestreek #Leiderdorp. In verband met het offerfeest, bestaat de kans dat er vanuit vrachtwagens veel #kadavers worden verkocht. Dit is een legale actie. Schrik er niet van en er hoeft geen contact met de politie gemaakt te worden erover. Bedankt voor uw begrip! ^DV”

Ach ja, de politie is je beste vriend zullen we maar zeggen. En dus sprong PVV’er Lilian Helder op de barricade. Ze plaatste een tweet waarin ze de volgende vraag stelde:

“Begrip? Legaal? Volgens de Wet dieren is een kadaver niet voor menselijke consumptie bestemd en volgens Vo (EG) 853/2004 gelden voor karkassen voorwaarden om van een slachthuis afgevoerd te worden. Is dit weer een gevalletje van “in de geest van de wet handelen” @POL_OCDH?”

Nadat ze geen reactie kreeg op haar tweet, besloot ze maar om haar blonde leider te raadplegen: Geert Wilders. Samen met hem stelde ze wat kamervragen op gericht aan Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid.

“Geen reactie van @POL_OCDH dus even doorgeschoven naar @ferdgrapperhaus Ofwel: kamervragen samen met @geertwilderspvv”

Er zijn vier kamervragen opgesteld, waarvan de derde de spijker op de kop slaat.

“3. Bent u het met de PVV eens dat, zelfs als het legaal zou zijn, het enorm aanstootgevend is en voor kinderen zelfs beangstigend, dat dode dieren op dergelijke wijze worden uitgestald en verkocht? Zo nee, waarom niet?”

En hier heeft ze natuurlijk wel een punt. Het zou voor kinderen best weleens beangstigend kunnen zijn om zo’n dood dier in het openbaar tegen het lijf te lopen. En voor al die zogenaamde dierenvrienden zou dit ook behoorlijk aanstootgevend kunnen zijn. Wat zal Grapperhaus hiervan zeggen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

83 reacties

 1. Kapitein Haddock

  Juist, Mevrouw Helder! +++
  En waar is de Partij vd Dieren? Of, in dit geval, wegkijken omdat het Moslims zijn?

  1. Howard

   Partij van de Dieren is de grootste vriendjes met de heren van Denk. Vandaar.

  2. Jumping

   Inderdaad Kapitein, dit Nederland is een keiverrot land geworden.

   In de vorige eeuw., waren er twee manieren om recht te spreken, het militaire en het burger gebeuren.

   Nu maakt iedere dorp zijn eigen wetten en ook het nieuwe geloof islam, trekt zich van het burgerlijk wetboek niets aan.

   Hoe lang gaat de kruik nog te water voordat hij barst.

  3. ZiggyStardust

   Kapitein, Helder, Graus en Agema hebben hele goede standpunten en hun moties worden ook regelmatig aangenomen. De PVV wordt vaak geframed als een one issue partij door links, maar de PVV is op veel gebieden een stuk socialer dan die linkse deugers.

 2. Heras

  Het is niet alleen voor kinderen beangstigend maar voor volwassenen ook.
  Toen het joodse volk opgedragen werd een lam te offeren in de woestijn, waren er nog geen elektrische apparaten om het dier in 1 keer te doden. En dat is ongeveer 4000 jaar geleden???
  Waarom islamieten dit gebruik toch overgenomen hebben is mij een raadsel.

  1. Watcher

   @Heras en zelfs in deze tijd houden de joden vast aan een oud gebruik..

   1. Agios

    Ook jij houdt jezelf bezig met een oud gebruik, namelijk de gewoonte van een kruiperige Nederlander, zonder ruggengraat, de zogenaamde duikdeuger.

   2. Top

    uttegut, een van de antisemieten van de DDS is ook weer wakker geworden. Jammer.

    1. Watcher

     Kijk eens @top je idool…

     Het Tweede-Kamerlid H. Janmaat van de Centrumdemocraten vindt dat minister Hirsch Ballin (justitie) moet aftreden. “Dat joden als nomaden trekken wil ik ze niet kwalijk nemen, maar openbare functies mogen ze dan niet bekleden.”

   3. Siemien

    De vraag is natuurlijk waarom islamknuffelaar Watcher de aandacht verlegt, en de vraag is hem gelijk beantwoorden.
    Watcher is een zeer grote antisemitische islamknuffelaar en Watcher doet er alles aan om de islam met haar satanische ideologie uit de wind te houden

    1. Dropje

     Kom er nou maar voor uit dat je je graag wil laten bekeren tot de islam
     Je hebt het elke dag over de islam
     Kun je ook lekker islamknuffelen en zo

  2. Kees Kroket

   Heb je ook wel eens aan kanibalisme gedacht? Levend en wel in de kookpot ? Is ook zo ’n raadsel..

  3. Vraagtekentje

   Omdat het een achterlijke middeleeuwse woestijncultuur aanhangt.

 3. DidiMadloba

  Raar bericht en rare vraag.

  Mevrouw Helder (wat ziet ze er snoezig uit in haar beeldige zalmkleurige mantelpakje!) “clasht” niet met de politie, nee, ze wil andere regels, en dat mag ze willen, als lid van de wetgevende macht.

  Het hierboven weergegeven punt 3 van de Kamervraag vraagt naar de moties van de Minister, “zelfs als het legaal zou zijn”. De juiste vraag was geweest: wilt u dit verbieden? Maar het hoort ook wel weer helemaal bij de PVV dat die al bij voorbaat aanneemt niet haar zin te krijgen. Van een jankpartij.

  1. DidiMadloba

   moties = emoties

   1. ZiggyStardust

    Oh, ik dacht Roti’s, of noties.

  2. Kretoloog

   Motie Wilders om ritueel onverdoofd slachten te verbieden werd gesteund door Forum voor Democratie, Socialistische Partij en uiteraard zijn eigen Partij voor de Vrijheid. Alle overige partijen stemden tegen, ook de schijnheilige dierenknuffelaars van Thieme en Ouwehand. Verworpen dus.

   Grapperhaus kan zich derhalve gemakkelijk achter deze ‘uitspraak’ van de Kamer verschuilen.

   Lilian Helder had de vragen beter kunnen stellen aan de Minister van Voedselveiligheid.

   1. ZiggyStardust

    Vreemd, de pvvd zegt niet zoveel met mensenzaken te hebben. Hypocriet dus!

  3. Piet Patat

   Wat heeft dat “wat ziet ze er snoezig uit in haar beeldige zalmkleurige mantelpakje” er mee te maken ? Zie dat vele malen liever dan een ingepakte moslim snol of zo’n wandelende brievenbus !

   1. Bosche draak

    E
    Aan het oeverloze gezwets herken je de nietszeggendheid van de trol.
    Die randdebiel loopt ook altijd te lispelen over wat voor een kriebelend kruisje hij krijgt van zo’n wandelende brievenbus.

  4. rujoleki

   Bladibladibla hoor ik daar een nsber?

  5. Siemien

   Ook mididildo wenst meer openbare slachtingen waar islamgasten als mididildo hun bek vol hebben over Joden doen zij echt hun uiterste best om het de moslims naar de zin te maken

 4. ikweetwatikwil

  Deze smeerlapperij zal normaal worden . Nederland staat dat toe. Angsthazen.

 5. meneer cactus

  De waren autoriteit schrijft anders bij de Hollandse slager direct een proces verbaal uit als de koeling 1 graad te laag is ingesteld. Wederom een ongelijke behandeling van een ideologie die als normaal bestempeld word door een overheids instantie.

  Vlees verkocht uit de vrachtwagen en de politie sluit zijn ogen ! De politie zou moeten optreden tegen deze illegale handeling en zou de wet moeten handhaven. Kunnen we allemaal nu gewoon op straat verkopen of is dit voorbehouden aan de ideologie waarvoor men te bang is om deze gelijk te stellen met alle bewoners van Nederland.

  Laat je kinderen eens wat voedsel verkopen op koningsdag en let eens op hoe snel hun stalletje gesloten is. Hoe kan ook deze ongelijke behandeling zijn goedkeuring verkrijgen van de verrotte linkse ubermenschen ? Ook hier zien we de kamervragen graag snel verschijnen.

  1. Watcher

   @cac
   ”Kamervragen graag snel verschijnen”.
   Ach ja, het is dit jaar voor het eerst……..je snapt het 🙂 🙂 🙂
   .

  2. EU kok

   Ongekoeld vlees remt de bacterie groei niet af.
   Daar kunnen mensen verschrikkelijk ziek van worden.
   Wat is uw cactusprobleem?

   1. Bart

    islam apologeten zijn net strontvliegen.

    1. Vanduinen

     @Bart .. Met uw welnemen,…Apologeet wordt door u verkeerd gebruikt. Het is in oorsprong een bescherming van het Christendom.

     Met Apologeten wordt een groep christelijke auteurs uit de tweede eeuw aangeduid die het opkomende christendom hebben verdedigd tegen de aanklachten vanwege het paganisme en het jodendom.

     Dus hoe u erbij komt om dit te rijgen aan Islam is mij een raadsel en zal dat blijven.

     1. merlot

      Dan zal ik dat raadsel eens fijn voor u oplossen.

      Google eerst eens op apologie. Dan krijgt u “rechtvaardiging” of “verweerschrift”. Bijvoorbeeld de bekende Apologie van Willem van Oranje.

      Een apologeet is dus iemand die het voor iets opneemt. Dat kan van alles zijn.

      En het woord stamt ook niet uit het christendom want ruim 400 jaar vóór het christendom schreef Plato al zijn “Apologie van Socrates”.

      Geen dank!

   2. Top

    En dat weet jij als geen ander hè Jabba! Dat vieze slakkenlichaam van je, zweet de gehele dag door en de lucht van je rottende bacterien op je slakkenlichaam en het spoor wat je achterlaat, als je ergens naar toe glibber, daar is weinig tegen bestand. zelfs een grootverpakking Axe is geen uitkomst.

 6. tonna

  Tja,die lui leven nog volgens een onderontwikkelde stammencultuur,om deze en nog vele andere uitwassen te voorkomen heeft men het begrip “verplichte integratie” bedacht!
  De actuele integratieplicht gaat echter niet verder dan een mini taalcurcusje,klaar!
  En omdat de illegale slachtpartijen schijnbaar vallen onder geloofsbeleving,wordt het gedoogd.
  In ons land hebben vreemdelingen enkel rechten,plichten zijn er voor autochtonen!

  1. Watcher

   @T
   Onze joods-christelijke cultuur, tis toch wat.

   1. Siemien

    De vraag is natuurlijk waarom islamknuffelaar Watcher de aandacht verlegt, en de vraag is hem gelijk beantwoorden.
    Watcher is een zeer zeer zeer grote antisemitische islamknuffelaar en Watcher doet er alles aan om de islam met haar satanische ideologie uit de wind te houden

 7. Agios

  …”Wat zal Grappenhaus hiervan zeggen…?” Ik vermoed helemaal niets of iets totaal onbenulligs.

  1. plakband

   Grapperhaus zal zeggen dat de vrachtwagen APK is goedgekeurd.

   1. Willem Bever

    Sterker nog: Ferdy zal in een ferme one liner een onderzoek aankondigen of de vrachtwagen wel terecht goedgekeurd is.
    Maarre verkoop uit een vrachtwagen zie ik niet zo vaak het lijkt me dan ook niet iets wat normaal is toegestaan.
    Wellicht moet Ferdy eens kijken of de vrachtwagen wel is ingericht als winkel …alles om maar van het echte issue weg te kunnen kijken.

 8. james

  Waar maken jullie je druk om. Ze eten het misschien wel bedorven vlees toch zelf op. Het rare is dat ik niks hoor van de klimaatgekkies over het minder eten van vlees waar ze anders zo op hameren.

 9. Agios

  Overigens, een toevoeging op het offerfeest, oftwel het Iduladha. Dit ‘feest’ is bedoeld als kroning op de dag dan moslims massal aftaaien naar Mekka om daar rondjes te lopen om een gebouw met een steen erin. Omdat arme moslims de reis niet kunnen bekostigen is het offerfeest bedacht.. Dieren worden massaal geslacht en verwerkt to eetbare porties die dan op het grote feest worden verdeeld onder de amen. Die zijn daarvoor door speciaal aangestelden als zodanig aangewezen. U mag het van mij stigmatisereing noemen. Natuurlijk moeten de armen er wel wat voor doen, namelijk in alle vroegte naar de moskee komen, daar een tijd in de zon wachten tot het moment dat het grote bidden kan worden begonnen. Wie niet komt bidden? Geen vlees. Prima vorm van klantenbinding dus. Niet goed te praten, maar wel te begrijpen in landen waaar veel armen zijn. Maar in Nederland? Daar is niemand te bekennen, ook niet onder de moslims die geen vlees kunnen kopen. Het Iduladha-feest is dus een verworvenheid uit een verre zandbakcultuur. Tenslotte: de goede gevers van een koe of een geit worden uitvoerig getoond op tv o.i.d. Mooioe vorm van promotie dus.

  1. Watcher

   Duidelijk @Agios en nu het joods offerfeest.

   1. Agios

    Dat ga jij ons vertellen als alleswetende onbenul. Je moet daarvoor we wat ins en outs kennen, maar ik vermoed dat je geen enkel benul hebt.

    1. Watcher

     Vertel eens- de ins en outs.

 10. Onslow

  Gestikte varkens uit een uitgebrande schuur met grijpers in een container dumpen van een destructiebedrijf, dat is een opwekkend plaatje !

  1. Agios

   Hier, het ultieme draaimoment van een deuger…Het gaat niet om gestikte varkens, het gaat om een middeleeuws gebruik. Als je daar wat over te vertellen hebt, dan wordt je reactie iets waardevoller.

   1. Lao Tse

    De kerstboom en het paasvuur is ook een middeleeuws gebruik. Dat is op zichzelf geen argument om dit te verbieden.

    1. Agios

     Kijk, de deugende draaikont meldt zich ook weer…

    2. werikke

     zoek toch een koker waar je inpast.

 11. Lao Tse

  Als Helder iets aan dierenwelzijn wil doen kan ze zich beter op de bio-industrie richten. Dit is weer een staaltje islam-bashen.

  1. Fortiori

   Daar denk niemand over na. Wanneer na de Kerst de koelvakken bij de supers geruimd worden, wat gebeurt daarmee ? Dan komt de Paashaas en Parelhoen ervoor terug. Dat is het enige wat opgemerkt wordt !

 12. Ritter

  Het fundamentele probleem is dat de politie niet gesteund word door de leiding van de politie en door veel politici.

  Daardoor brokkelt het gezag langzaam af.

  Je ziet hetzelfde gebeuren in de VS waar de politie door activisten word lastig gevallen en voor rotte vis word uitgemaakt en de leiding haar eigen agenten niet steunt.

  1. Fortiori

   @Ritter,..Ik neem dat met een flinke korrel zout ! Vaak gaat het ook om een agent , vrij gesproken van alle aanklachten , onder druk van de publieke opinie die het nieuws haalt.

 13. Ben-NIET-Groen-L

  Die Kamervragen gaan niets uithalen. Dit betreft moslims en moslims worden in Nederland door de autoriteiten met fluwelen handschoenen benaderd, want moslims zijn zielig, achtergesteld, moeten kunnen “emanciperen” in hun eigen tempo, zijn altijd en eeuwig het slachtoffer van van alles en nog wat, hebben tenen van hier tot Mekka, en zetten een enorme keel op als ze zich benadeeld voelen (en dat is ongeveer permanent).

  In de Volkskrant vanmorgen een interview met een jongen die kennelijk tijdens die aanslag van Gokman Tanis in die Utrechtse tram een vrouw uit de vuurlinie heeft gesleept of zoiets, kortom, een soort van heldendaad. Hij werd er die dag over geïnterviewd op tv onder zijn eigen naam, vertelde dat hij de kreet Allah U Akbar had gehoord, en werd vervolgens op social media door – vele – moslims bedreigd omdat hij zou liegen over die kreet en de islam in een slecht daglicht zou stellen. Kutvolk!

 14. Korporaal Monty

  Gebeuren deze praktijken pas dit jaar?
  Of gaat dit al jaren zo?

  Waarom komt de Wilders nu pas na al die jaren om de tere moslim kinder oogjes te beschermen tegen de aanblik van een karkas.
  Als of ze dat op vakantie niet zien in hun zandbak.

  1. Kretoloog

   De ‘korporaal’ leest kennelijk pas dit jaar voor het eerst de krant. Anders had hij geweten dat Wilders al vele jaren ageert tegen het ritueel onverdoofd slachten.

   1. Korporaal Monty

    “Wilders al vele jaren ageert tegen het ritueel onverdoofd slachten”

    Maar pas dit jaar wil hij de tere moslim kinder oogjes beschermen tegen de aanblik van een karkas”

    “enorm aanstootgevend is en voor kinderen zelfs beangstigend”

    Daar heb ik Wilders de afgelopen jaren nog nooit over gehoord.

 15. Piet Patat

  Ach ja, zodra die achterlijke middeleeuwse ideologie iets bezigt dan worden de oogjes wel even dicht geknepen. Wet of geen wet, laat ze maar doen.
  Heb soortgelijke taferelen in Engeland meegemaakt.
  Daar had niemand zich afgevraagd wat er met het slachtafval gedaan was.
  Nou, dat werd de dagen na het bloedbad gewoon bij het huisvuil op straat gemikt.
  Daar stonden de meurende plastic zakken, aangevreten door ratten en zwermen met vliegen er om heen. Je ging spontaan over je nek van die gore zooi.
  Deze slacht barbarij moet onmiddelijk een halt worden toegeroepen maar ja, wat denk je dat ons weekdiertje Rutte en Co. er aan doen ? Geen ene moer.
  Het zijn moslim feestjes dus die worden geen strobreed in de weg gelegd.
  Moet je als Nederlandse slager eens flikken, dan sluiten ze per omgaande je toko.
  En waar is de partij voor de diertjes ? Met hun opkomen voor dierenrechten ( lees : verdoofd slachten ) Waar is madameke Thieme ? In geen velden of wegen te bekennen. Stelletje hypocrieten.

 16. Ben-NIET-Groen-L

  Ach mensen in de moslim landen staan met kerstmis ook altijd vrachtwagens van waaruit de Christenen een varken kunnen kopen. Oh wacht in de moslim landen moeten niet moslims zich ook aan de moslim wetten houden. Een vriend van mij werkt in dubai. Tijdens de Rammandan moet hij zich ook aan hun wetten houden, vreten en drinken mag ie overdags niet. Stiekem water een een broodje meesmokkelen in een rugzak en dan op de plee opeten. Laten we de moslims in het westen dezelfde vrijheden geven als in hun thuis landen aan anders gelovigen wordt gegeven. Koop aandelen in zweepmakerij en steengroeves.

  1. Aaldering

   Een kennis van mij liet foto’s zien van supermarkten in de Emiraten. Sjarja, Ajman, Dubai. Voor de buitenlandse contractarbeiders is er gewoon varkensvlees te koop. Netjes gerangschikt in de koelvitrine. Het is een misverstand dat varkensvlees niet verkocht wordt. Net als alcohol, in de taxfree zone’s gewoon te koop.

  2. Garland S. tucker

   Onzin die virtuele vriend van je. Leuk verzonnen. Wat is trouwens je punt?

   1. Aaldering

    @Garland, ik vergat te melden dat mijn reactie de post van BNGL betrof. Export van varkensvlees naar die Golfstaten is toegestaan. Kunt u ook checken op internet.

    1. Dik

     Klopt, alleen jammer dat ons land de islam importeert.

 17. Ben-NIET-Groen-L

  1 kadaver per moslim gezin is de regel. Dat zijn heel wat schapen, geiten, buffels en koeien! En wat een enorme ecologische pootafdruk, al dat vlees. Wat vindt [vul in: Volkskrant / Groen Links / NRC / Milieudefensie / Greenpeace / D’66] daar wel niet van?

 18. Drollevanger

  Ik denk niet dat we daar dierenvrienden over zullen horen. Het is tenslotte cultuur in het M-Oosten.
  En cultuur is heilig, als het de onze maar niet is.

 19. werikke

  Altijd als men Geert Wilders wil benoemen noemt men hem Die Blonde leider. Erg denigrerend . Als ik Olivier Smits zou blijven aanduiden als die oempaloempa van DDS . zou dat dan wel kunnen?

  1. Watcher

   Maak je geen zorgen, het huisreglement is buiten werking..

 20. Korporaal Monty

  Wilders is wel begaan met de moslims.

  Met ‘succes’ heeft hij het eindelijk voor elkaar met een wet die de moslima’s helpt te intregeren in onze samenleving.
  Nu wil hij de moslimkindertjes beschermen tegen het aanblik van een karkas.

  Wanneer gaat Wilders eens iets doen voor zijn achterban die hem de tweede partij van Nederland hebben gemaakt?

 21. Bolkestein

  Ga op Koningsdag hamburgers verkopen en je hebt zo de voedsel- en warenautoriteit aan je broek en een bekeuring.

  1. Kees Kroket

   Tijdig overschaken naar een ander product en je hebt geen last ! De groentekroket bij mij loopt als een trein. Het eerste product in de serie snacks op de lijst.

 22. Garland S. tucker

  Kansloze kamervragen.

  De stagiaire is een Tukker, net als in ons Gelderse dorpje worden de dode koeien zo uit de vrachtwagen in de open lucht de ambachtelijke slagerij in gehesen.

  Wat is dus het probleem? Of kunnen de lezertjes hier niet tegen het idee dat een koe de bron is voor hun gehaktbal met jus?

  Verder…. vroeger lagen de koeienkoppen gewoon in de vitrine, kon je zien wat je at….ook de kadavers waren (nu nog bij ons) open en bloot te zien

  Zeiksnorren!

  1. van Urk

   Bij ons werden vroeger de levende koeien gewoon op het plein gedood door de slager.

   1. Lao Tse

    Precies, het motief is wederom moslimhaat.

   2. toetssteen

    @Van Urk
    Vroeger stond er een tonnetje onder het buiten’toilet’. Ernaast een emmer water en een deksel om de stank beneden te houden.

    Ik ben blij dat er nu moderne toiletten zijn.

 23. Duckday

  Dus we gaan gewoon met vlees de straat op en verkopen het uit vrachtwagens blijkbaar is dat toegestaan Dit land en de huidige politiek is gewoon ziek dit kabinet moet opstappen Wetten zijn er om nageleefd te worden maar blijkbaar geld dat voor deze mensen niet Zie ook de gezicht bedekking de politiek ia de grootste overtreder Gewoon de andere kant op kijken Wat te doen met massaal met een bivakmuts op

 24. Rud56

  Legale actie?
  Kadavers ongecontroleerd verhandelen uit niet-gekoelde vrachtwagens.
  – Waar geslacht? Illegaal of slachthuis?
  – Hoe is het met de wettelijke normen aangaande hygiëne, voedselveiligheid?
  – Hoe zit het met de afdracht BTW c.q. belastinggeld?

  Dus hoezo legale actie?
  Ach ja, islam, Haagse politie en Krikke! Tja, dan weet je het wel hoe laat het is! Waar de voorkeuren c.q. prioriteiten liggen!

  1. Korporaal Monty

   En wat doet Wilders?
   Die maakt zich zorgen om die tere moslim kinder oogjes dat ze blootgesteld worden aan een karkas.

   Waarom maakt hij zich iet druk voor zijn eigen achterban die hem de tweede partij van Nederland hebben gemaakt

 25. Rud56

  En dan nog over de tere kinderzieltjes, domme vraag van de PVV!
  Had slimmer verwacht!

  Want ten eerste gaan ideologisch geindoctrineerde ‘gelovige’ kindertjes met pa mee naar de slachtplek, alwaar ze geconfronteerd worden met ontzettend angstig blatend of loeiend vee dat vervolgens met wrede handelingen zeer bloedig en na lang lijden ter dood wordt gebracht.

  En als kinderen in een slagerij komen zien ze ook karkassen hangen.
  Dus nee, PVV, ik had een scherpere vraag verwacht. Zoals bijvoorbeeld het niet kunnen duiden of er illegaal of officieel is geslacht. Of hoe het zit met de belasting en dierenwelzijn.

 26. Mar

  Herinnert u zich deze nog:

  ad.nl/westland/kalkoendrive-in-keert-terug-in-westland~a5f94405

  Kalkoendrive-in keert terug in Westland
  De meeste Westlanders kennen hem nog wel: de kalkoendrive van Piet van Veen. Tot vijftien jaar geleden stond Monster rond de kerstdagen in het teken van mensen die hun kerstdiner kwamen ophalen zonder uit hun auto te stappen. ‘s-Gravenzanders Duco Tuinenga en Cor Holtman willen het fenomeen weer terugbrengen.

  Kijk vooral even naar de foto die bij het artikel staat.

 27. Rud56

  De vergelijking met de kalkoendrive en dat ‘legaal’ handelen vanuit een niet-koelvrachtwagen slaat de plank in alle opzichten mis. Alleen al het feit dat de kalkoen geheel verpakt (en zelfs niet zichtbaar) wordt verhandeld.

  1. Mar

   @Rud56

   De van tevoren bestelde kalkoen zit in een plastic zak en ligt in een niet gekoelde marktkraam.

   Het vlees (lam/geit/koe) wordt van tevoren besteld en wordt door de slager in zijn koelwagen naar een bepaalde plaats gebracht, waar de klant het kan ophalen.

   Bent u zo jong dat u niet hebt meegemaakt dat de slagers de geslachte dieren zichtbaar vanuit de winkel hadden hangen? Nooit gezien dat de slager een bonk vlees op een houten tafel gooit en de gewenste hoeveelheid of het vlees in sappige karbonades snijdt?

   1. ZiggyStardust

    Ik ben opgegroeid in Zeeuws Vlaanderen, jaren 70, 80. Kippen werden daar in de schuur geslacht, varkens bij de fokker verderop in de straat. Daarna werden de haren afgebrand. Maar dit gebeurde nooit in het openbaar, kinderen mochten daar sowieso niet bij zijn. En rondgereden met die dode dieren en in het openbaar verhandeld midden op straat, gebeurde ook niet. Ook niet in de jaren 60 of 50, de tijd dat mijn ouders daar opgroeiden. Bij een goede slager zie je ze hangen on de koeling. 2 mannen of vrouwen die elkaar op straat een kusje geven of hand in hand lopen worden door moslims in elkaar geslagen. Maar met hun vieze gewoontes moet iedereen maar rekening houden en het accepteren anders racisme discriminatie islamofobie huilie huilie slachtoffers. Ik ben de mensen die die totalitaire ideologie aanhangen zo ontzettend beu. Ga eens zelf nadenken, ipv na iedere zin te zeggen,’ als allah het wil’. Ze maken zichzelf compleet belachelijk, en een ieder die er iets van zegt moet vrezen voor z’n leven. Bijvoorbeeld als je getuige bent van een aanslag in Utrecht. Dat we hier in grote mate tolerant zijn voor een intolerante ideologie wil zeggen dat dit best wel een kei verrot land aan het worden is.

   2. Siemien

    Vanwaar toch je fascinatie om het islamitisch ritueel slachten zo te verdedigen.

    1. Siemien

     En alles wat daarbij hoort uiteraard

 28. Lex

  Ik zie een beweging op gang komen dat het komend jaar FVD stemmers weer terug gaan naar de PVV.

  Velen zijn bang voor nieuwe LPF tafelen van weleer.

  Wel merk ik dat het politieke einde van Geert Wilders steeds dichterbij komt. Hij is erg vermoeit, het geheel heeft toch behoorlijke inpek op zijn leven en dat van zijn vrouw.

  Geert heeft steeds meer behoefte aan een normaal leven desnoods in een ander land.

  Ik hoop dat hij het nog even vol houd en zijn opvolging voorbereid op zijn zware taak. Agema lijkt mij zijn beste opvolger.

 29. HEM

  Grapperhaus heeft het veel te druk met de rechtszaak van een agent waarin de mishandelaar van de agent is vrijgesproken. Daar heeft Grapperhaus wél tijd voor. Ja, bedenk even: Een zaak die nog onder de rechter is, wordt door G. becommentarieerd. Zo’n minister dient direct af te treden, maar dat kan niet. Hij moet ook het zaakje van de zoon van Halsema nog rechtbreien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.