Robert Bor: 'Beslissing Otten uit FVD te gooien was op meer gebaseerd dan poging tot fraude'

Geen categorieaug 19 2019, 10:00
Maar gek genoeg weigeren de media daarover te berichten. Je zou bijna denken dat ze hopen FVD te verzwakken door Otten op te bouwen.
Twitteraar Robert Bor is een beetje in de controverse rond Henk Otten gedoken en kan alleen maar concluderen dat het mediakartel er een enorme puinhoop van maakt in zijn berichtgeving erover. Volgens de mainstream kranten is Otten uit Forum voor Democratie gegooid nadat FVD beweerde dat hij een poging tot fraude had gedaan -- een poging die verijdeld werd door het partijbestuur en waarvan Otten zelf zegt dat er helemaal geen poging was.
https://twitter.com/robert_bor/status/1163343953661431808
Helaas voor hem en de media zijn er echter veel meer redenen waarom Thierry Baudet en co. uiteindelijk besloten dat het zo niet meer kon.
"Allereerst is daar het feit dat de ledengelden van ALLE events van 2018 door hem zijn verzameld en vervolgens spoorloos zijn verdwenen," aldus Bor. "Iedereen die weleens een #FVD event heeft bijgewoond weet dat honderden mensen per avond een boek of een sjaal kochten. Het gaat hier dus om vele duizenden euro’s, minstens. Weg. Geen journalist die erop doorvraagt."
En dan zijn we er nog lang niet. "Daarnaast heeft Otten blijkbaar een fout laten schrijven in de software van de website van #FVD waardoor medebestuurders van de ledenadministratie waren uitgesloten," legt Bor uit.
"Hij maakte in januari € 9.680,- aan zijn geliefde over, en toen het partijbestuur hier in juni naar informeerde weigerden Otten en zijn vriendin uitleg te geven - behalve 'dat de factuur op de verkeerde stapel was beland'." Dat klinkt natuurlijk hartstikke leuk, maar zoals Bor terecht vraagt: is er ook maar iemand die dit gelooft? "Welke ZZP-er ziet drie maanden lang niet dat zo’n bedrag is bijgeschreven door de politieke partij van je man?"
"Tenslotte de kasgreep à € 30.250,- en het absurde 'contract' met vertrouweling Robert Baljeu, op basis waarvan hem in anderhalf jaar tijd meer dan € 150.000 partijgeld is betaald," beëindigt Bor de opsomming. En dan de vraag:

Gewoon een vraag: welke zichzelf respecterende vereniging zou deze man er NIET uitgooien?

Nou, met name bij de VVD zouden ze dat niet doen. Daar wordt dit soort gedrag als volkomen normaal beschouwt -- aangenomen dat de informatie, die afkomstig is van de FVD-website (en de tweets werden geretweet door Baudet zelf) juist is.
Maar inderdaad, als deze informatie klopt is het natuurlijk volstrekt logisch dat FVD Otten eruit gegooid heeft... en dan wordt het nog vreemder dat hij een paar vertrouwelingen zo ver heeft gekregen met hem mee te gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten