Robert Bor: ‘Beslissing Otten uit FVD te gooien was op meer gebaseerd dan poging tot fraude’

Maar gek genoeg weigeren de media daarover te berichten. Je zou bijna denken dat ze hopen FVD te verzwakken door Otten op te bouwen.

Twitteraar Robert Bor is een beetje in de controverse rond Henk Otten gedoken en kan alleen maar concluderen dat het mediakartel er een enorme puinhoop van maakt in zijn berichtgeving erover. Volgens de mainstream kranten is Otten uit Forum voor Democratie gegooid nadat FVD beweerde dat hij een poging tot fraude had gedaan — een poging die verijdeld werd door het partijbestuur en waarvan Otten zelf zegt dat er helemaal geen poging was.

Helaas voor hem en de media zijn er echter veel meer redenen waarom Thierry Baudet en co. uiteindelijk besloten dat het zo niet meer kon.

“Allereerst is daar het feit dat de ledengelden van ALLE events van 2018 door hem zijn verzameld en vervolgens spoorloos zijn verdwenen,” aldus Bor. “Iedereen die weleens een #FVD event heeft bijgewoond weet dat honderden mensen per avond een boek of een sjaal kochten. Het gaat hier dus om vele duizenden euro’s, minstens. Weg. Geen journalist die erop doorvraagt.”

En dan zijn we er nog lang niet. “Daarnaast heeft Otten blijkbaar een fout laten schrijven in de software van de website van #FVD waardoor medebestuurders van de ledenadministratie waren uitgesloten,” legt Bor uit.

“Hij maakte in januari € 9.680,- aan zijn geliefde over, en toen het partijbestuur hier in juni naar informeerde weigerden Otten en zijn vriendin uitleg te geven – behalve ‘dat de factuur op de verkeerde stapel was beland’.” Dat klinkt natuurlijk hartstikke leuk, maar zoals Bor terecht vraagt: is er ook maar iemand die dit gelooft? “Welke ZZP-er ziet drie maanden lang niet dat zo’n bedrag is bijgeschreven door de politieke partij van je man?”

“Tenslotte de kasgreep à € 30.250,- en het absurde ‘contract’ met vertrouweling Robert Baljeu, op basis waarvan hem in anderhalf jaar tijd meer dan € 150.000 partijgeld is betaald,” beëindigt Bor de opsomming. En dan de vraag:

Gewoon een vraag: welke zichzelf respecterende vereniging zou deze man er NIET uitgooien?

Nou, met name bij de VVD zouden ze dat niet doen. Daar wordt dit soort gedrag als volkomen normaal beschouwt — aangenomen dat de informatie, die afkomstig is van de FVD-website (en de tweets werden geretweet door Baudet zelf) juist is.

Maar inderdaad, als deze informatie klopt is het natuurlijk volstrekt logisch dat FVD Otten eruit gegooid heeft… en dan wordt het nog vreemder dat hij een paar vertrouwelingen zo ver heeft gekregen met hem mee te gaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Lao Tse

  Twitter Robert Bor geeft de ‘informatie’ waarover Baudet in alle talen zwijgt.

  Baudet houdt zich angstig muisstil bij alle affaires binnen het FvD. Dat toont zijn bestuurlijke incompetentie aan.

  1. dario

   flikker hier eindelijk eens op p*do

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Weer zo een uitbehandelde stakker !

  2. Agios

   Je toont weer aan dat je een hersenloze eencellige bent. Dat Baudet er even het zwijgen toe doet, toont juist aan dat hij kiest voor een intelligente oplossing. Het kwade dat verrader Otten heeft aangericht zal zich als een kaatsenbal tegen hem keren. Jij doorziet dat niet en meent jouw onnozele gedachten met ons te moeten delen. Man hoepel toch eens op.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Wie of wat Lao ook moge zijn, hij weet zijn tegenstanders altijd op het verkeerde been te zetten en dat doet hij stoïcijns, consequent en met grote inzet. Er is niemand hier die hem van repliek kan dienen. Voor de duidelijkheid: Gore verdachtmakerij en schuttingtaal is geen repliek maar een zielig bewijs van infantiel machteloos gereutel.

    AMEN !

    1. Siemien

     Toch wel typerend dat COC Lao uit de windt probeert te houden.

     1. Caesar Lion Cachet

      LS…
      Onze behaarde pot spreekt over uit de windt !
      Typerend !

   2. Harrt Neutraal

    volkomen gelijk Thierry laat het naar buiten uit rusten verstandig heb geen enkel hatelijke opmerking richting Otten horen zeggen dat zegt veel.

 2. meneer cactus

  Bestuurlijk competent bestaat niet dus bestuurlijk incompetent ook niet.

  Wat bestaat wel in de politiek ? zie de historie van onze competente leiders en politieke kopstukken. sarcasm off

 3. Meriadoc Brandebok

  Bor doet niets meer dan kopiëren wat er op de FvD-site staat. Verhelderend is het verder niet, er blijven grote vragen openstaan.

  FvD-ers verdedigen al dagen iets dat niet te verdedigen is. Binnen de VVD was een partijleider als Baudet al lang naar huis gestuurd, maar de FvD-top hoeft geen verantwoording af te leggen.

  1. Kretoloog

   Wat een onzin weer van MB.

   Is bij de VVD van Aartsen naar huis gestuurd toen Wilders zich afsplitste? Nee!
   Is bij de VVD Rutte naar huis gestuurd toen Verdonk zich afsplitste? Nee!

   Afsplitsingen vinden geregeld plaats, zowel rechts (VVD, PVV en nu FvD) als links (Denk, PvdA). Voor de partijleiders heeft dat nooit consequenties.

   1. Meriadoc Brandebok

    De afsplitsing is uitsluitend het gevolg van een opeenstapeling van blunders door de partijtop. In het geval dat zulks bij de VVD zou hebben plaatsgevonden, zou men om het onmiddellijke aftreden van Rutte als partijleider hebben geroepen. Partijprominenten zouden zijn aangeschoven in talkshows om de afkeiring te laten blijken.

    Binnen de gevestigde partijen accepteren kiezers fouten, maar alleen tot een bepaald niveau. Bij Forum zullen ze alles accepteren. Het is een tamelijk sektarische club.

  2. Henk Albarda

   Fantastisch uw reactie te lezen, Meriadoc Brandebok. Ik heb eerst een kwartier bij moeten komen van het lachen. Dat is 1 – 0 voor u, dank voor uw humor!!
   Uw specialiteit is feiten verdraaien. Rutte heeft de VVD tot Groen links light gemaakt. Daarmee heeft hij 85 % van de Nederlandse media meegekregen. Binnen de VVD wordt op hoog niveau gegraaid en feiten verdraaid. Bij de VVD wordt je uitsluitend naar huis gestuurd als je niet 100 % de lijn rutte volgt, en dat al 5 – 10 jaar. Diefstal en corruptie zijn de dagelijkse praktijk geworden binnen de VVD.
   Over ongeveer 16 maanden krijgen we een eerste zicht of het communistisch regime waar u zo verschrikkelijk naar verlangt, doorgaat…… Niet, zoals u zo graag zo zien, dezer weken……

   1. Meriadoc Brandebok

    @Henk Albarda

    Dat laatste klopt inderdaad. De VVD heeft een plan klaarliggen om Nederland op korte termijn om te vormen tot een communistische staat. Allereerst zal daartoe de monarchie worden afgeschaft en Nederland hernoemd worden tot de Volksrepubliek Nederland. Ten tweede wordt er een socialistisch beleid ingevoerd. Ten derde zal een grootschalige vervolging plaatsvinden van andersdenkenden en andersgelovigen.

    Ik ben daar zeker voor. De Sovjet-Unie en Noord-Korea zijn voorbeelden waarin zo’n regime is geslaagd. Als VVD-er ondersteun ik dit program van onze Grote Leider, Mark Rutte, dan ook van harte.

    Ik vond jouw comment trouwens ook best hilarisch. Hopelijk heb ik je, als hardcore communist, enige duidelijkheid kunnen verschaffen over de lijn van de Partij.

    1. merlot

     De brugklashumor van ambtenar (geen spelfout) Brandegeit.

     Schuddebuiken!

     1. Dik

      zien plassen doet plassen

     2. Meriadoc Brandebok

      Als ambtenaar van de Volkspartij zit ik er natuurlijk altijd diep in.

  3. Top

   En hoe was je weekend Guusje? Kan je nog rechtop zitten? En? Nog een zalfje gekregen van je ouderlingvriendjes.

 4. Korporaal Monty

  “Het gaat hier dus om vele duizenden euro’s, minstens. Weg. Geen journalist die erop doorvraagt.”

  Gelukkig heeft rechts Nederland Jensen nog die zal de onderste steen wel boven halen.

  1. Lao Tse

   🙂

   1. Top

    Blablabla Blaaskaak. En? Heb je nog wat jongs kunnen scoren? Viespeuk!

    1. Dik

     Topper!

     De aandoenlijke doet hier zijn digitale plasje, trek jij even door?

 5. Kleptomaantje

  Het is duidelijk dat otten oneerlijk is geweest en dat met leden/partijgeld.
  En dat is precies wat bor bedoelt, de media zwijgt hierover om daardoor otten niet in kwaad daglicht te zetten.
  De media meld wel dat er 1 of meerdere senatoren zijn meegegaan met otten.
  De media(vriendjes van het partijkartel) probeert hiermee maximale schade toe te brengen aan het fvd.

 6. ikweetwatikwil

  Baudet houdt zich angstig muisstil bij alle affaires binnen het FvD. Dat toont zijn bestuurlijke incompetentie aan. Zegt LT

  Waarom zal Baudet angstig zijn? Er is al genoeg gezegd. Kan het ook zijn dat Baudet zich met de toekomst bezig houd? Bezig is zijn partij te ontdoen van de terreur van Otten?

 7. tailgunner

  Het overgrote deel van dit soort berichtgevingen komen uit de Telegraaf. Een VVD krant pur sang. Kijk in de geschiedenis, deze krant heeft alleen maar positieve berichtgevingen inzake de VVD. De rest van ‘MSM Nederland BV’ neemt dit soort berichtgevingen gewoon over.

  Maar goed, die krant was in de Tweede Wereldoorlog ook al fout. Uiteindelijk kwam het in oktober 1944 volledig in handen van de SS-er Hakkie Holdert.

  1. Lao Tse

   Ik begrijp dat de boodschapper het heeft gedaan.

   Dat verklaart het onvermogen van populistisch rechts: ze kunnen hun eigen falen niet onder ogen zien.
   Als je alleen maar modder gooit naar anderen ontwikkel je dat vermogen ook niet.

   1. Top

    Gelukkig eindelijk een spiegel gekocht, Blablabla Blaaskaak? Het is toch verschrikkelijk wat je ziet, als jij er in kijkt. #Viespeuk.

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Dit bedoel ik nu ! Infantiel machteloos gereutel van een psychiatrisch patiënt…

    2. Dik

     Maar hij heeft wel zijn digitale plasje gedaan. Er zijn er nog een paar die er overheen zeiken.

 8. Beukman

  Dat klinkt inderdaad als diefstal van Otten.
  Als ik Thierry was, zou ik zo snel mogelijk doen wat iedere rechtgeaarde Nederlander in zo’n geval doet: aangifte doen.

  1. Lao Tse

   Dat zal Baudet niet den, Beukman.

   De reden kan iedereen raden.

   1. Dik

    En nog een digitaal windje erachteraan.

   2. Beukman

    Ik snap het niet. Alleen als de beschuldigingen niet terecht zijn of niet hard te maken, óf als de beschuldiger zelf ook het een en ander op zijn kerfstok heeft en er niet bijgelapt wil worden, valt te verklaren dat er geen aangifte wordt gedaan. Maar dat zal hier toch niet?

    1. Lao Tse

     Ik denk het wel, Beukman.

     1. joey

      laos
      Jij weet en kent alle in en outs van de politiek,maat Baudet weet niets?
      Laos je bent gewoon een dom zeikertje,24/7 rondstruinend op wikipedia!

     2. Beukman

      Dus Joey, waarom doet Baudet niet gewoon aangifte?

 9. Parajack

  Soms is het beter om voorlopig je mond dicht te houden, in plaats van allerlei onzin uit te kramen. Ook op deze site zouden sommige personen er beter aan doen om zich even stil te houden. Vooral dat stomme, ondermaatse gescheld op elkaar levert niets nieuws op. Ik weet zeker dat Thierry aan de toekomst werkt en heb alle vertrouwen in onze partij dat di
  e toekomst bij hun in goede handen is.

 10. Abn

  Ik mis toch motief; waarom met kleverige vingers in de kleine pot zitten, waar met een beetje goed gedrag er ik weet niet hoeveel wachtgeld en te verdelen commissariatenvergoedingen te wachten staan uit de grote pot. Wat meer is dan een paar centen uit een partijkas, en zonder risico.

  Of het kan niet genoeg zijn, of er wordt met de voeten van de 20% menschen gespeeld door d’een of d’ander om de poppenkast interessant te houden.

 11. Kristalix

  De beerput van Otten gaat open.

  Mooi!

 12. George Knight

  Lees wat de accountant Jan-Willem Wits in het artikel ‘Rel FvD: accountant komt als winnaar uit de bus’ van 19 augustus 2019 in het vakblad ‘Accountant’ schrijft. Hij komt tot de kern van wat er mis is bij FvD:

  ‘Het echte probleem zit niet in het optreden van een individueel lid, maar de cultuur en de governance van de partij als zodanig, en dan met name de mensen die samen de touwtjes in handen hadden en hebben, onder wie Otten zelf. Van een maatschappelijke vereniging zonder winstoogmerk is een lucratief verdienmodel gemaakt, zo blijkt uit alles wat er nu op tafel ligt. Bestuurders, adviseurs en andere betrokkenen kregen – ogenschijnlijk willekeurig – bedragen toegestopt voor hun inspanningen. De rol van opdrachtgever en opdrachtgever liep voortdurend door elkaar en dat is een gegarandeerd recept voor ruzie, jaloezie en ellende.

  Van illegale praktijken hoeft helemaal geen sprake te zijn. Het beeld domineert van een vriendenclub die met elkaar hard werken om een nieuwe en ook financieel succesvolle politieke organisatie op te zetten, waarbij iedereen aan de top wat wordt gegund. Die mix van politieke ambitie en financieel gewin heeft een giftige cocktail opgeleverd die nu is uitgeserveerd in een beker die Henk Otten gedwongen werd tot op de laatste druppel leeg te drinken.’

  De politieke partij FvD is een verdienmodel voor de handige topbestuurders van die partij. Niet meer en niet minder. Henk Otten is geen haar beter of slechter dan Baudet. Ze zijn aan elkaar gewaagd en even rot. Alleen, ze spelen het spel zo amateuristisch dat het er potsierlijk van wordt. De bestuurders van FvD zijn met z’n allen door de mand gevallen.

  1. meneer cactus

   Wat een kul , een slimme jongen zoals Baudet kan in het bedrijfsleven vele malen meer opstrijken dan in de eerste of tweede kamer. Als FvD een verdienmodel is is elke politieke partij dat. Ze zijn immers op Wilders na allemaal aanhangers van het financiele infuus de partijsubsidie.

   1. Kretoloog

    Wel of geen verdienmodel: daar kun je pas iets zinnigs over zeggen als je alle politieke partijen aan eenzelfde onderzoek hebt onderworpen. Wat verdienen de bestuursleden, welke declaratieregels gelden er en meer van dat soort vragen moeten per partij worden bekeken. Als dat beeld compleet is, kun je beoordelen of de vergoedingen binnen het FvD afwijken van wat gebruikelijk is bij de landelijke politieke partijen.

    Er ligt nog een mooie taak voor de accountants!

  2. Meriadoc Brandebok

   Goed artikelen verplichte kost voor iedereen die het bestuur nog steeds vertrouwt.

   Wat een rotzooi.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…
    Mensen die zo nodig moeten besturen, heersen , regeren zijn vaak zo niet meestal over het paard getild dan wel door anderen in de val gelokt om de hete kolen uit het vuur te halen en om zelf uit de wind te blijven… Op wereldniveau is het de meest demonisch satanische clique die er bestaat.

 13. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Als je als partij of wat voor onderneming dan ook je vuile was niet binnen boord kunt houden dan ben je per definitie linksom of rechtsom aan de wilde spinnen overgeleverd. Het vereist dan echt leiderschap om de schade te beperken en met een opgeschoonde club vrij van opportunisten en parasieten de koers te hervatten… Baudet krijgt wat mij betreft het voordeel van de twijfel. De tijd zal het leren !

 14. Drollevanger

  Blijkbaar waren er twee richtingen bij de FVD. Een club die uit overtuiging handelde waarin oa Baudet en Hiddema zitten.
  En een club die een verdienmodel wilden oprichten waarin Otten de hoofdpersoon was.
  Ik ga nu door met Baudet, hoewel ik meer naar

 15. Drollevanger

  Ik schreef het al eerder.
  Baudet heeft zijn partij opgericht om zijn overtuiging te verspreiden.
  Otten zit in de partij om een kapitaal te verdienen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.