Syp Wynia geeft Amsterdamse ‘naïeve amateurpolitici’ er flink van langs

Syp Wynia die vlijmscherpe kritiek levert op ‘het kneiterlinkse college’ van gemeente Amsterdam, altijd leuk! Reden voor zijn column is het in opdracht van burgemeester Halsema geschreven rapport over ‘Europa’s drugshoofdstad Amsterdam‘.

Voor Wynia springt er één zin over het lakse Amsterdamse drugsbeleid uit:

“Dat was in de jaren ’90 al het geval. Men vindt handhaving rechts en daarom wordt het verwaarloosd. Maar handhaven doe je voor de kwetsbaren.”

Wynia laat zien hoe links beleid eigenlijk rechtstreeks in het gezicht van de linkse idealisten ontploft. Zo hebben de ‘kwetsbaren’ het meeste last van Amsterdamse parkeertarieven, zijn de situatie met AEB en de huidige stand van de huizenmarkt onhoudbaar vanwege linkse idealen en gaat de gemeente gebukt onder tal van linkse experimenten die keer op keer averechts blijken te werken.

Wat verder allang duidelijk is maar in zijn column nog maar eens pijnlijk duidelijk wordt onderstreept, is het feit dat al die falende symboolpolitiek niet heeft geleid tot enig inzicht. De linkse ezel lijkt zich keer op keer aan dezelfde steen te blijven stoten ‘want dit keer zou het wel eens kunnen lukken’. En alsof dat nog niet erg genoeg is heeft Amsterdam ook nog eens te maken met een extra laagje identiteitspolitiek, de crème de la crème van de symboolpolitiek, die links er net zo hard van langs probeert te geven als rechts Nederland.

Als je dat zo allemaal leest vraag je je toch af wanneer ze het daar in Amsterdam een keer écht doorkrijgen dat symboolpolitiek vanuit links weinig zoden aan de dijk zet en het tijd wordt voor wat nieuws. En dat hoeft niet eens direct een rechtse partij te zijn, een linkse partij met realiteitszin zou ook al een hele verademing zijn.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Mycase

  Linkse partij met realiteitszin … hahahahahahaha zo zo je blijft hier lachen

 2. Top

  @ Wout; ”een linkse partij met realiteitszin zou ook al een hele verademing zijn”.

  Een paar afslagen in je hoofdje gemist?

 3. Rud56

  Ik snap het niet.

  Een Van Thijn, een Cohen en zéker een Van der Laan, oh dat waren toch zulke, ontzéttend goede burgemeesters??
  Of was dat als ze sliepen?

  1. Confucius

   Met al dat tuig theedrinken, daar waren ze goed in.

   1. Dik

    Fatima Halalsema is daar het toppunt in, zij diende op woensdag 27 oktober een motie in waarmee ze Nederland naar de afgrond wilde storten. Ze riep de regering op om in woord en daad de islamisering niet tegen te gaan. Islam is een levens- en staatsgevaarlijke ideologie.

  2. Kretoloog

   Inderdaad, Eberhard van der Laan. Die Amsterdam een lieve stad noemde. Ze hadden hem beter de naam Evenzacht kunnen geven. De linkse media, NRC, Trouw, Volkskrant, en natuurlijk ook zijn huisblad Parool, schreven het braaf over. Jarenlang de bevolking zand in de ogen gestrooid. Nu zijn ze daar wel wakker geschud. Bij de volgende verkiezingen in Amsterdam gaan GroenLinks, D’66 en SP zwaar inleveren.

 4. Rud56

  En ja Wout, een linkse partij met realiteitszin? HHAHAHHAHAHHA, hoe verzin je het.
  Soms gisteren weer een college gevolgd?

 5. Roughwood

  ”t is stil aan de linkerkant…

  1. Mycase

   Die liggen denk ik ook in een deuk hahahaha

 6. santiago

  Sypie mag ook weer eens een beetje aan zijn populariteit werken. Mooi pak weer Syp, leuke stropdas. Netjes hoor. Jij komt er wel ouwe gladjakker.
  Kortom, weer een lulverhaal..

  1. Seneca

   @santiago
   lulverhaal? van wie? van de heer Wynia of van de heer Willemsen? een tamelijk vrijblijvende reactie, waar niemand iets voor koopt. maar wacht, ik begrijp het al. ook van uw hand komt binnen afzienbare (hoeveel jaar nog?) een dergelijk vlijmscherp topic dat zo briljant is, dat het voor de heer Willemsen de moeite waard is om hierop een commentaar te schrijven.

   1. santiago

    Haha. In de kuif gepikt syp. Vlijmscherpe topics schrijven laat ik aan jou over.
    Zinloze bezigheid trouwens, lost ook niets op.
    Kom eens met oplossingen of loopt je journalistenbaantje dan gevaar.

   2. Vliegenvanger

    ++++++++

 7. ikweetwatikwil

  Een goed artikel van Wynia en Willemsen. Maar Linksen die ooit hun gezonde verstand laten werken is een utopie en daar kunnen we niet op wachten . Het komt op de burger aan en hun stemgedrag

  tja Wijnia wel iets anders dan Spekman . Gelukkig maar .

  1. Joost mag het weten

   Dit is niet alleen een links probleem. Links heeft alleen veel meer invloed omdat onderwijs en media vooral links georiënteerd zijn. Dat is de reden dat we heel erg zijn doorgeschoten. Beide zijden hebben echter extreme ideeën. Kort door de bocht: Stalin was geen lieverdje, maar Hitler ook niet.

 8. Bes Tolen

  Niks zal helpen. Pas als het volk daar in opstand zou komen. Maar dat gebeurt niet want het is allemaal indoctrinatie volk en er komen steeds bij. Van oorsprong uit verre landen waar ze al honderden jaren, minstens dus, in elk klein gebied hun eigen strijdgroepen hebben en dat is voor hier de wetenschap dat daar oorlogsslachtoffers worden gemaakt of te wel vluchtelingen zoals dat nu heet. Je moet maar een o, zo meelijdende linkse idioot veelal christen zijn dan wil je wel helpen. Eerder heetten die ongenode snode vreemdelingen asielzoeker maar die term is nu vervangen omdat deze lieden nu dadelijk rechtstreeks in de beste meest sociale woningen komen en zo waar ook in bedrijven opleiding krijgen met vol salaris. Dat is de nieuwe politiek, die stiekem is doorgevoerd met behulp van commerciële adviseurs. Eerder waarschijnlijk ambtenaren. Zoals dat al lang geleden ging met minister d’Áncona met de verhuur van hele vakantieparken ten behoeve van asielzoekers. Wat uiteraard grote instemming van de Tweede Kamer kreeg. Volksverlakkers, die Haagse kakkers. Participatiewet dat is inclusief oude sociale werkvoorziening maar ook”het voldoen aan de vraag uit de markt”. Het Rijk betaalt, ja aan de gemeente maar die moet alles dadelijk doorbetalen inclusief de extra bijdrage van de gemeente zelf. Zo zijn de verantwoordelijke plaatselijke wethouders ook meteen gecompromitteerd. Wel handig. De moffen deden het in de oorlog niet handiger. Maar die bleven niet en de huidige onderdrukking wel. Die is voor eeuwig. En zonder een link naar het klimaat en milieu want die mogen hier wel onder lijden. Dat wordt altijd verzwegen. Gods wil zullen de christenen wel vinden en heel humaan ook de andere linksen. Ik vind het godgeklaagd.

 9. DidiMadloba

  Oerliberaal Thorbecke sprak in de 19de eeuw zijn afschuw uit over beroepspolitici. En de crypto-linkse Wynia vervloekt amateurpolitici.

 10. Joost mag het weten

  Naïef zijn deze mensen volgens mij niet. Ze weten precies welke gevolgen hun beleid heeft. Amateurpolitici zijn het ook niet. Ze zijn juist uitermate professioneel als het aankomt op het bedrijven van politiek.

  Het grote probleem is dat het geen volksvertegenwoordigers zijn in de zin dat ze onze belangen vertegenwoordigen. Beslissingen worden genomen op basis van wat politiek opportuun is. Vooral bij kwesties als klimaat en vreemdelingenbeleid zie je dit terug. Lekker op de emotie inspelen en de mensen tot op het bot verdelen terwijl van enige wetenschappelijke onderbouwing nauwelijks sprake is, symptomen worden bestreden maar oorzaken zelden aangepakt, etc.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.