Theo Hiddema: ‘Jullie leggen het verkeerd uit! Helemaal niet onterecht dat Otten eruit is gezet’

Theo Hiddema was heel duidelijk: wat hem betreft had Henk Otten Forum voor Democratie nooit uitgezet moeten worden. Of toch wel?

Op de vraag of het terecht was dat het bestuur Otten eruit zette zegt hij “nee, dat vind ik niet. Kijk de video maar:

Vervolgens zegt Hiddema dat Baudet in het bestuur zit, en hij niet. Het bestuur moet een beslissing nemen, “en dat hebben ze zo gedaan. Ik vind de beslissing te abrupt, want dat geeft een heleboel commotie, en naar mijn beste beschouwing had het niet zo gehoeven.”

Op de vraag of hij Jeroen de Vries en Henk Otten dan het liefst nog binnen de partij had gezien antwoordde Hiddema:

“Ja, natuurlijk. Echt wel. Daar zit geen kwaad aan.”

Zoals onze eigen Teunis Dokter gisteren schreef: dat lijkt allemaal glashelder te zijn. Hiddema is het er gewoon niet mee eens. Thierry Baudet had anders moeten handelen.

Maar wat ziet mijn oog nu? In De Telegraaf stelt Hiddema opeens dat hij niet van mening is dat Otten onterecht uit de partij is gezet door het bestuur van Forum voor Democratie. Zijn woorden zouden onjuist uitgelegd zijn.

“De manier waarop is niet goed,” zegt hij nu, maar het besluit zelf steunt hij wel degelijk. “Otten heeft lang genoeg de tijd gehad om opheldering te geven, maar dat is niet gebeurd. Hij moest het boetekleed aantrekken,” aldus Hiddema. En dat betekent dus ook: uit de partij.

En wat al die senatoren betreft die nu de partij verlaten hebben, zogenaamd omdat ze nog altijd boos zijn over de Boreale uitspraken van Baudet?

“Die mensen hebben zich netjes laten beëdigen, terwijl ze al van die uitspraken wisten. Dan hadden ze dat ook niet moeten doen.”

Daarin heeft hij natuurlijk wel gelijk. Als die mensen die uitspraken echt zo vreselijk vonden hadden ze zich nooit moeten beëdigen. Nu hebben ze gewoon kiezersbedrog gepleegd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Niet om het een of ander, maar in Groot-Brittannië vindt er momenteel een coup plaats en in Italië is Salvini gevallen.

  1. Kretoloog

   Schrijf een briefje aan de DDS-redactie, Guus. Misschien mag jij wel stukjes schrijven over die onderwerpen. Al acht ik de kans daarop 0,0.

   1. Garland S. tucker

    Ik vrees dat er te weinig schrijvers zijn bij DDS en het gejokkebrok van Hiddema
    belangrijker vinden.

    Waar is Tim?

  2. Deathspank

   Boris Johnson is een held die de Brexit gaat deliveren, iets wat een aantal ultimata geleden al had moeten gebeurd. Tijd is op, deal of no deal, hoppa eruit. Alla peppie en kokkie. Britten zijn blij als ze van dit drama zijn verlost, linksom of rechts om! Uiteindelijk is het altijd rechtsom natuurlijk. Zodra ze uiteindelijk uit de Europese Unie zijn, zal het land met wat tijd floreren als nooit tevoren. Uiteraard zullen de aanloop problemen volop in het nieuws zijn, wacht maar tot we een paar jaar verder zijn.

   Ben ik de enige of is iedereen de betekenis van het woord ultimatum vergeten!

   Salvini is gevallen! Hoe zou dat toch komen! We zijn het zat, we gaan meuten! Salvini heeft al meer gedaan in de discussie over immigranten als de hele Europese Unie bij elkaar, stelletje incompente lapzwansen.

   Natuurlijk mag de Italiaanse bevolking de consequenties dragen, het doordenderen van de Europese stoomwals kent geen grenzen. Het is om misselijk van te worden!!!

   1. Deathspank

    Verkeer artikel

    1. Kretoloog

     Geeft niet! De inhoud is goed.

   2. Dropje

    “Zodra ze uiteindelijk uit de Europese Unie zijn, zal het land met wat tijd floreren als nooit tevoren”
    Ja alle Britten zijn op 1 november in 1 klap miljonair
    en de koers van Britse bedrijven en het pond schieten door het dak
    Echt…

    1. Siemien

     Dit slaat helemaal nergens op natuurlijk, probleem is dat de EU traineert en het GB niet gunt…EU=dictastaat

    2. Deathspank

     Als je gelezen had, was je reactie wellicht anders geweest.
     “Uiteraard zullen de aanloop problemen volop in het nieuws zijn, wacht maar tot we een paar jaar verder zijn.”

   3. Meriadoc Brandebok

    @ Deathspank

    Het klimaatakkoord is door een meerderheid van de Tweede Kamer goedgekeurd. Wat had je er eigenlijk van gevonden als een meerderheid van de Kamer ertegen was geweest, maar Rutte het zo had kunnen regelen dat het akkoord niet door de Kamer hoefde te worden goedgekeurd en zo kon worden doorgevoerd?

    Ik weet dat populistisch rechts doorgaans aan een ernstige tunnelvisie lijdt. Zo heeft zij ook geen probleem met het gegraai en het autocratische karakter van de regering in Boedapest. Maar dat het zo erg was, hield ik weer niet voor mogelijk.

    1. Deathspank

     Het klimaatakkoord is sowieso een slecht idee! En ja het is er zo doorheen geduwd. Ze hebben niet gewacht met de beslissing totdat de FvD in de 1e kamer zat, wat een logisch gevolg had moeten zijn van de verkiezingsuitslag. Ook zijn de essentiele berekeningen pas gepresenteerd na prinsjesdag, of was je dat alweer vergeten.

     Misschien denk je net zoals veel andere mensen dat de IPCC en soort non profit organisatie is, maar dat is dus niet het geval! Indien overheden de enige klant zijn die het product afnemen, zou een gezonde dosis scepsis in ieder geval gezond zijn!!!

     Maar erger nog is dat geen enkel kamerlid verstand heeft van klimaat. Er bestaat – anders als je misschien zou denken – geen consensus over het klimaat in die zin dat wij de hoofdoorzaak zijn van de aarde die opwarmt.

     Baudet wordt – door zijn gelijk – ook nooit aangevallen op de cijfers, een opwarming van 0.0003 graden is onmeetbaar, zelfs als de hele westerse wereld vandaag ophoud is het resultaat nagenoeg nog onmeetbaar.

     Tegen astronomische kosten moet tegen “beter weten in?!!” letterlijke de hele wereld volgegooid worden met windmolens en zonnepanelen die ook nog eens niks bijdragen aan een volkomen virtuaal probleem.

     Het klimaat van de aarde verandert, wen er maar aan.

     En jij wilt rechts gegraai verwijten, je moet kijken waar de belangen liggen, dan snap je vanzelf waar de lobbygroepen en de zelfverrijking vandaan komt.

     Maar nu een vraag aan jou: vind jij het niet eeuwig zonde hoe onze planeet structureel wordt vernietigd! Ik wel namelijk!!!

     ** = tt

     ‘Het is alarmfase 1 voor de Noordzee. Die windmolens maken alles kapot’ h**ps://theworldnews.net/nl-news/het-is-alarmfase-1-voor-de-noordzee-die-windmolens-maken-alles-kapot

     Het is maar een van de vele artikelen, en dat hele groene gebeuren zou zich de ogen uit z’n kop moet schamen!

     1. Meriadoc Brandebok

      @Deathspank

      Nou kijk, in het Verenigd Koninkrijk meent men dus een buitengewoon schadelijke Brexit door te voeren, zonder dat het parlement – waarvan een meerderheid zich tegen een nodeal Brexit heeft uitgesproken – kan debatteren en meebeslissen. Voorts is het nimmer ter referendum gebracht.

      Begrijp ik goed dat je meent dat zoiets niet mag plaatsvinden bij een Klimaatwet en wel bij een Brexit? Even los van dat de Klimaatwet in Nederland overigens wel legitiem door de Kamers is gegaan.

     2. Kretoloog

      Wat is Guus toch oliedom. Brexit is de uitkomst van een referendum. Dat is bindend, ook voor het (Britse) parlement. Dat parlement heeft nu al 3x obstructie gepleegd. Logisch dat Boris Johnson dat geen 4e x wil. Vandaar deze onorthodoxe oplossing. Als het parlement zich constructief zou opstellen, was deze tijdelijk uitschakeling niet nodig geweest. Maar dit parlement is niet constructief, ligt enkel dwars. Johnson gaat nu op deze manier de uitspraak van het volk omzetten in concrete stappen. En zo hoort het ook!

     3. Siemien

      Maar Kretoloog, Occult fantasietje en co zijn tegen referenda

     4. Deathspank

      Het Verenigd Koninkrijk heeft netjes een referendum gehad over de Brexit. In het uittredings artikel wordt een ultimatum gesteld van 2 jaar. Welk deel van het woord ultimatum snap je niet? Verder lijkt me dat er genoeg gedabbateerd is, in de jaren die we nu verder zijn. Al die tijd – die ze per wet niet hadden – heeft schade toegebracht. Hoe sneller de Brexit afgelopen hoe beter het is! Als je denkt dat er bij een deal – waar een groot deel van de britten niet blij mee is – geen anloop problemen zijn heb je het mis!

     5. Deathspank

      @Kretoloog: Wat moeten we links nog veel uitleggen he!

      Dit is gewoon het toepassen van Europese wetgeving! Als ze allemaal zo pro Europa zijn moeten niet meuken. Misschien kan Jensen ze een keer uitleggen hoe het werkt!

     6. Meriadoc Brandebok

      @Deathspank

      Dat eerste klopt: het Verenigd Koninkrijk heeft een referendum gehad over de Brexit, doch geen referendum op welke wijze de regering aan deze Brexit invulling zou moeten geven.

      Derhalve dient de volksvertegenwoordiging, zoals dat in een representatieve democratie behoort te gaan, op te treden als vertegenwoordiging van het volk. De volksvertegenwoordiging heeft zich uitgesproken tegen een nodeal en Johnson wil de vertegenwoordiging buiten spel te zetten om zijn nodeal door te zetten. Let wel: hij is een ongekozen bestuurder.

      Dat is de weg naar een dictatuur. Elk zichzelf respecterend parlement zou de regering naar huis sturen.

     7. Dik

      Aldus de glibber en oudstenvriendje

     8. Peter Oudshoorn

      Meriadoc hallicuneert: “Dat eerste klopt: het Verenigd Koninkrijk heeft een referendum gehad over de Brexit, doch geen referendum op welke wijze de regering aan deze Brexit invulling zou moeten geven.”

      Dit kun je niet ernstig menen, Meri. Ik weiger te geloven dat je deze onzin zelf gelooft.

      Een referendum over de uitvoering van de Brexit – hoe verzin je het?!

     9. Siemien

      Occult fantasietje bewijst mijn gelijk, nuance over het referenda..

     10. Beukman

      Wat je wél kan stellen, @Peter, is dat de voorstanders van Brexit de klus veel te simpel hebben voorgesteld:

      The free trade agreement that we will have to do with the European Union should be one of the easiest in human history.
      (Liam Fox, 2017)

      Er is dus sprake van volksverlakkerij, aangezien veel minder mensen voor Brexit hadden gestemd als ze hadden geweten wat hun land vervolgens te wachten stond.

     11. Meriadoc Brandebok

      @Peter Oudshoorn

      Je pikt één regel uit mijn commentaar, waardoor mijn punt verloren gaat. Het punt was: het Britse volk heeft niet gestemd voor de Brexit zoals Johnson die er door wil duwen.

    2. Deathspank

     @Peter:
     Er is nooit sprake geweest van meerdere referenda! Voorlopig werkt hun democratie beter dan bij ons want, bij ons is het referendum afgeschaft. Of insinueer je nu dat we geen representatieve democratie hebben. Als dat zo is ben ik het namelijk met je eens!

     1. Meriadoc Brandebok

      @Deathspank

      Inderdaad, er is sprake geweest van één referendum en daarbij is niet voor de Brexit van Johnson gestemd. Johnson handelt dus zonder mandaat van de kiezer – hij is zelfs niet gekozen.

      Je maakt het nu wel heel bont: hoewel in Groot-Brittannië het parlement buiten spel kan worden gezet als het uitkomt is de democratie er beter dan bij ons, waar dat nooit gebeurd.

      Typisch rechtspopulistische tunnelvisie.

  3. Dropje

   Ja en dan maar steeds dat gejank hier over de NPO, MSM e.d. dat ze de “echte feiten” achterwege houden
   Gelukkig hebben ze Jensen nog,
   die weet hoe het echt zit

   1. Deathspank

    Kritiek op Jensen prima maar sommige mensen willen niet alleen maar de mening van de staatsmedia. Andere mening mogen niet meer gehoord worden in het land van vrije meningsuiting en genderneutraliteit. Als ik tegenwoordig zonneactiviteit wil bestuderen kom ik op sites terecht met EU vlaggetjes en CO2 gelul. Om kritisch te zijn heb je een vergelijk nodig en daar is Jensen een prima instrument voor.

  4. Mycase

   in ENgeland is geen coup en Salvini is niet gevallen dombo

  5. cuoretx

   Een coup? Ja door de remainers de slechte verliezers de elitaire hanswordten, die een coup plegen op de democratisch gekozen brexit. Hoe democratisch sommigen zijn nou niet dus, eerder autoritaire diktoriale snobs.en na vallen, weer opstaan.

 2. Piet51

  Het is toch een lieverd, vinden jullie niet. Nu als een kind tegenspreken, wat hij kortgeleden heel nauwkeurig en niet mis te verstaan zei. Niet de journalisten hebben verkeerd uitgelegd wat hij driemaal zei. Hij heeft zelf driemaal gezegd wat hij blijkbaar niet mocht zeggen, van zijn baas niet. Nu eens kijken wat er gebeurt. Er is bij het FvD vaker iemand na een interview teruggezet.

 3. Piet51

  Het is toch een lieverd, vinden jullie niet? Nu als een kind ontkennen, wat hij kortgeleden driemaal heel nauwkeurig en niet mis te verstaan zei. Niet de journalisten hebben verkeerd uitgelegd wat hij driemaal zei. Hij heeft zelf driemaal gezegd wat hij blijkbaar niet mocht zeggen, van zijn baas niet. Nu eens kijken wat er gebeurt. Er is bij het FvD vaker iemand na een interview teruggezet.

  1. Piet51

   Foutje! Excuus!

 4. Meriadoc Brandebok

  Dus wat heeft Hiddema precies gezegd in dit interview?

  INTERVIEWER: Dus — dus, eigenlijk had u Otten, en ook Jeroen de Vries, waar u ook intensief mee samen heeft gewerkt — die had u gewoon het liefst binnen de partij gehad?
  HIDDEMA: Ja — natuurlijk.
  INTERVIEWER: Ja –.
  HIDDEMA: Echt wel. Daar zit geen kwaad ‘an.

  Oordeel zelf.

  1. Siemien

   Dus niets over “onterecht uit de partij gezet”

 5. Dropje

  Die man is een beetje seniel aan het worden
  Zal de leeftijd wel zijn

  1. Siemien

   Ik denk verre van dat Dropje

 6. Willemzuiderbuur

  De vraag was niet of hij het terecht vond maar, of hij het terecht vind dat Otte op deze manier uit de partij is gezet. Trouwens, als je had opgelet was het je misschien opgevallen dat hier knip en plakwerk is toegepast!!

 7. Mezzadra

  Mogelijk loopt het korte termijn geheugen van de bejaarde heer Hiddema wat terug.

  Wellicht wordt het tijd om een keer van de oude dag te gaan genieten. Dit wordt natuurlijk een tikkeltje gênant.

  1. Siemien

   Wat raar dat men nooit eens wat zegt als leugenclown Rutte liegt of valse belofte doet…
   “met de kennis van nu” zou Balkenende zeggen…

   1. Mezzadra

    Van Rutte zijn me geen leugens bekend. Wel verkiezingsbeloften die hij in coalitieverband niet altijd kon realiseren. Die beschouw ik niet als leugens maar als politieke compromissen waarzonder Nederland onbestuurbaar zou zijn.

    1. Kretoloog

     Samen met zijn maatje Wiebes beweerde Rutte glashard dat er geen memo was over de afschaffing dividendbelasting.

     Later werd openbaar dat Wiebes dit memo had geschreven voor Rutte.

     2 leugenaars voor de prijs van 1.
     Beide VVD, beide nog steeds minister in dit rampkabinet.

     1. Mezzadra

      @ Kretoloog,

      Het betrof een van de honderden memo’s die tijdens de Kabinetsformatie circuleerden, memo’s die vertrouwelijk zijn en niet zijn geopenbaard.

      Het is een tikkeltje vergezocht dit een leugen te noemen: er gaat van alles rond in het formatiespel en niet elk document kan Rutte hebben gekend.

      Het betreft overigens klein bier. ls je niet meer hebt om de ‘leugenachtigheid’ van Rutte aan te tonen dan sta je aardig voor lul.

     2. Vliegenvanger

      De VVD is een grote leugen
      partij. Het enige wat ze goed kunnen is liegen en bedriegen. Ze beloven mooie dingen als de verkiezingen naderen. Daarna kan je kap*t vallen. Dat is de Vieze Vuile Donders. Weg weg Rutte en de EU.

    2. Kretoloog

     Degene die voor paal staat, ben jij Lao Noppen. Je blijkt – voor de zoveelste keer – de feiten niet te kennen. Via wat verbale handigheidjes probeer je je geschonden aangezicht nog te redden. To little, to late. Het is met jou zoals altijd: je bazelt maar wat in het rond.

     1. Dik

      Hij laat toch ook maar gewoon z’n dagelijkse scheetje

     2. Mezzadra

      Ik zie, zoals ik al verwachtte, dat je niet meer hebt dan deze geruchten over niet geopenbaarde formatiedocumenten, Kretoloog.

      Er blijft je je rare beschuldigingen dus niets over.

      Je deed je nickname eer aan.

     3. Kretoloog

      Mijn nick is een bewuste keus. Maar mijn kreten zijn niet feitenvrij. Zoals die van jou wel, Rien Duindam. Je weet zelden iets van de inhoud van de onderwerpen die op DDS langskomen. Je bazelt maar wat rond, voornamelijk om te jennen, sarren, zieken, zuigen, kortom te trollen.

      De leugen over het memo over de dividendbelasting was niet zomaar een black-out bij Rutte. Hij wist donders goed waar het over ging. Sterker nog, hij heeft persoonlijk dit memo doorgespeeld aan Unilever. De directie an dit bedrijf heeft dat nota bene zelf wereldkundig gemaakt!

      En om jouw afgang compleet te maken: dit voorjaar loog Rutte over de pensioenfondsen. Die maakten volgens hem een laag rendement en daarom was korting op de pensioenen onvermijdelijk. Later bleek dat de pensioenfondsen echter een rendement hadden gemaakt van ruim 6,5%! Liegen, het zit de VVD-lijer gewoon in de genen.
      Dus stop maar om je hieruit te redden. Je bent totaal geen partij voor mij.

     4. Meriadoc Brandebok

      @Kretoloog

      Heb je nu al uitgevonden hoeveel Europese landen overzeese gebiedsdelen bezitten?

      Je blaast wel erg hoog van de toren over geen kennis van zaken hebben, maar van jou zijn we het geen kennis van zaken hebben juist gewend.

      En als we het over sarren en jennen hebben, ben jij degene die mij al tijden probeert te sarren.

      Splinter, balk.

     5. Peter Oudshoorn

      En hop, daar springt Maria alweer in de bres voor multinicker Lao Madrassa. Gelijk heeft ie: lulletje Lao is te stom om voor zichzelf op te komen.

      Well done trolletje!

  2. Deathspank

   @Siemen: Sandro mezzadra is vele malen enger, ten minste D66.

  3. Meriadoc Brandebok

   Ja, de partij slaat weer een flater.

   1. Kretoloog

    Guus en Flater, een onafscheidelijke twee-eenheid.

 8. Meriadoc Brandebok

  Volgens Hiddema was er geen probleem ‘an. Hij wilde ze graag binnenhebben.

  Toch?

  De partij maakt zich met de dag meer belachelijk.

 9. joey

  Wie het samenspel tussen grammatica en semantiek goed beheerst zoals Hiddema,is verbaal moeilijk klem te zetten!
  De oppervlakkige linkse journalistiek is dus makkelijk te misleiden en op het verkeerde been te zetten haha.
  Hiddema is de oude vos,nog steeds in bezit van ALLE behendige streken!
  Hij was immers niet zomaar een strafpleiter!

  1. Piet51

   Maar joey, vindt je dan dat Hiddema en het FvD door deze verwarrende uitspraken en latere correcties er beter van geworden is? Misschien beheerst hij onze taal als geen ander, maar dan zou ik die vaardigheid anders gebruiken.

  2. Tman

   joe:
   Mensen als Hiddema zijn waardevol voor de politiek,gelukkig is hij rechts!

 10. merlot

  Ik zei het gisteren al: Hiddema wordt overschat.

  Vandaag zien we het bewijs. Hij probeert terug te krabbelen maar daar trapt geen hond in.

  1. Mezzadra

   Het wordt inderdaad een beetje zielig.

   Het is wel pijnlijk dat veel aanhangers van het FvD in hem een groot staatsman zien.

   1. Beukman

    Hiddema is vooral grappig. Het lijkt me meer dan logisch dat hij opkrast op het moment dat de slechte reputatie van FvD op hem begint af te stralen.

   2. Dik

    De aandoenlijke laat weer een digitale scheet.

 11. Drollevanger

  Natuurlijk had Hiddema al deze trammelant met Otten en consorten liever niet in de partij gehad. Deze meningsverschillen kosten altijd leden.
  Liever had Hiddema gehad dat Otten binnen de lijntjes was blijven kleuren, maar aan de andere kant moet ook Hiddema toegeven dat het een goede zaak is dat de fraude van Otten en zij club nu naar boven komt. Het was veel erger geweest als dit gebeurt was tijdens de aanloop naar verkiezingen. Dat had het FVD en haar standpunten veel meer kwaad toegebracht. Nu kunnen ze een frisse start maken tijdens de volgende verkiezingen.
  Ik snap ook niet wat er tegen het woord Boreaal is. Is dat een verboden woord? Het staat op veel oude verslagen. Verbranden die papieren?

 12. Drollevanger

  Het is mij een volkomen raadsel waarom sommige woorden niet meer mogen worden gebruikt omdat foute figuren in het verleden ook die woorden hebben gebezigd.
  Moeten alle woorden die Caesar, Napoleon, Floris de vijfde, of Goebels ooit hebben gebruikt, uit ons woordenboek worden geschrapt?
  Heet dat taalverarming.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.