Theo Hiddema: 'Jullie leggen het verkeerd uit! Helemaal niet onterecht dat Otten eruit is gezet'

Geen categorieaug 29 2019, 13:00
Theo Hiddema was heel duidelijk: wat hem betreft had Henk Otten Forum voor Democratie nooit uitgezet moeten worden. Of toch wel?
Op de vraag of het terecht was dat het bestuur Otten eruit zette zegt hij "nee, dat vind ik niet. Kijk de video maar:
https://twitter.com/hendrikotten3/status/1166612375329546243
Vervolgens zegt Hiddema dat Baudet in het bestuur zit, en hij niet. Het bestuur moet een beslissing nemen, "en dat hebben ze zo gedaan. Ik vind de beslissing te abrupt, want dat geeft een heleboel commotie, en naar mijn beste beschouwing had het niet zo gehoeven."
Op de vraag of hij Jeroen de Vries en Henk Otten dan het liefst nog binnen de partij had gezien antwoordde Hiddema:

"Ja, natuurlijk. Echt wel. Daar zit geen kwaad aan."

Zoals onze eigen Teunis Dokter gisteren schreef: dat lijkt allemaal glashelder te zijn. Hiddema is het er gewoon niet mee eens. Thierry Baudet had anders moeten handelen.
Maar wat ziet mijn oog nu? In De Telegraaf stelt Hiddema opeens dat hij niet van mening is dat Otten onterecht uit de partij is gezet door het bestuur van Forum voor Democratie. Zijn woorden zouden onjuist uitgelegd zijn.
"De manier waarop is niet goed," zegt hij nu, maar het besluit zelf steunt hij wel degelijk. "Otten heeft lang genoeg de tijd gehad om opheldering te geven, maar dat is niet gebeurd. Hij moest het boetekleed aantrekken," aldus Hiddema. En dat betekent dus ook: uit de partij.
En wat al die senatoren betreft die nu de partij verlaten hebben, zogenaamd omdat ze nog altijd boos zijn over de Boreale uitspraken van Baudet?

"Die mensen hebben zich netjes laten beëdigen, terwijl ze al van die uitspraken wisten. Dan hadden ze dat ook niet moeten doen."

Daarin heeft hij natuurlijk wel gelijk. Als die mensen die uitspraken echt zo vreselijk vonden hadden ze zich nooit moeten beëdigen. Nu hebben ze gewoon kiezersbedrog gepleegd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten